15tilføjet af

Hvad med det danske sprog???

Jeg har mange gange læst debatindlæg her på SOLDebatten, og hver gang jeg læser debatindlæg, sidder jeg og bliver irriteret. Irriteret over de mange indlæg der bliver skrevet med stavefejl.
Mange af debatskriverve, er over 18 år, og burde derfor have været igennem en skoleuddannelse...
Jeg kan godt forstå dem der ikke kan stave, er ordblinde osv. Det er selvfølgelig helt iorden, at der er stavefejl, men for mange af os andre er det jo ren og skær dovenskab, at vi ikke lige retter stavefejlene inden vi publicerer det... ikke??...
Kan vi ikke allesammen gøre en indsats for at gøre vores indlæg i debatten læselige?? Det er de ikke, når de er fulde af stavefejl!
Håber på en fortsat god debat herinde - uden stavefejl.... :)
Mvh
tilføjet af

Synd for dig,...

...at du nu skal gå at være irriteret på dig selv resten af dagen. Dit sammentrængte ord "iorden" er ikke i orden i henhold til dansk retsskrivning, mens din bogstavering af ordet "debatskriverve" forhåbentlig er et resultat af ren dovenskab.
Skriv hundrede gange på tavlen: Jeg skammer mig, og vil aldrig mere revse andre for doven og dårlig stavning.
tilføjet af

HaHa

HaHa helt enig..
tilføjet af

stavning

Selvfølgelig kan vi alle lave en enkelt stavefejl.
Det er heller ikke afgørende..., - men jeg mener, det er et problem, når man gang på gang ser stavefejl i reklamer, offentlige meddelelser o.s.v..
Jeg er nok noget gammeldags, men det springer mig lige i øjnene, såfremt en person i en eller anden ledende stilling ikke kan finde ud af at stave eller skriver forkerte endelser i ordene. Det tager lige nøjagtigt seriøsiteten ud af ordene og gør, at jeg også tager budskabet i skrivelsen med forbehold.
Og det er jo ikke meningen!!
Der kan måske være andre end mig, der har det på den måde.
tilføjet af

Enig.....

.....det virker meget uprofessionelt, specielt når det er oversættere på Tv eller jounalister.
Det er deres uddannelse og de burde derfor være gode til det. For mig svarer det til at være kirurg, men være ekstem dårlig til at operere.
tilføjet af

Dit synspunmkt

Skyldes da muligvis, du er gammeldags - i det tilfælde, så lad mig komme med i "gammeldagsklubben".
Det er da totalt irriterende, folk ikke kan skrive.
Selv indenfor det offentlige er den gal; inden nogen nu kommenterer, at det hedder inden for, så lad mig sige: Nej, ikke når man er gammeldags på min måde.
Når man ser offentlige reklamer med teksten "Ud af vinduet er ikke væk", så skærer det i øjnene... Ud AD, for h...... da også... For ikke at nævne alle de, der "har for af vide" Hvilken tåbelig og stupid, lingvistisk voldtægt af forholdsord....
Så nej, du er ikke den eneste :o)
Sikke en smøre - jeg skulle bare lige have luft.
Venlig hilsen Ace
tilføjet af

Tilføjelse...

Jeg er ganske enig i, at stavefejl er irriterende, men en ting, der også irriterer mig, er, at folk ikke kan deres grammatik. Også du, der har startet denne debat, har kommafejl!
Og så er det forresten en del af den danske retstavning, at man kun har et eller tre udråbstegn, spørgsmålstegn eller punktummer efter en sætning!!! To, fire osv. er ikke autoriserede.
Og hvis nogen absolut skal bruge ordet "sgu", bedes de venligst skrive "sgu" (et bandeord, som ikke hører hjemme under en debat (eller andre steder). Forkortelse af 'så gud'). Mange skriver "sku", men det er en taleform af skulle, og det er jo noget andet, og vældig meningsforstyrende!
tilføjet af

Denne her er rigtig slem!

Jeg har fået "afvide"!! Hvor får folk sådan noget fra?
Bortset fra det, så er det, efter min mening" temmelig ligeyldigt her på debatten, om stavningen er i orden. Det vigtigste er da, at man kan forstå meningen. Jeg staver under normale omstændigheder ret godt, men når jeg sidder og klimprer på tasturet og skriver indlæg til de forskellige debatoplæg, gider jeg ikke sidde og granske min tekst, om der nu skulle være nogle "tyrkfejl" imellem! I reklamer og effentlige tekster er det noget helt andet. Da er stavefejl, formuleringsfejl og direkte forkert ordbrug hamrende irriterende!
tilføjet af

Så mangler vi kun

spanskrøret,
-tænker på min skoletid.
tilføjet af

Du har ret anonym - lav et agrement!

Er du klar over, at du skriver lige ind i min folkesjæl!.
Hvis "folk" har noget fornuftigt på tapetet, burde de være sit navn bekendt. Sådan!.
Jeg er således både enig og skuffet over dig, når du ikke gider at dele dit navn - og dermed p7 med os!.
Gider du lige":
tilføjet af

Kunstnerrisk frihed?

Kunstnerrisk udfoldelse af det danske sprog kan kun accepteres i prosa og versefødder.
Deltager man i en eller anden form for skriftlig debat, er min mening, at der bør luges ud i de værste stave-og grammatiske bøffer.
tilføjet af

Respons

Ligegyldigheden kan jo disketeres. Hvis man siger "for af vide", er jo ude, hvor man ikke engang forstår ordenes betydning. Jeg er da ligeglad med, om folk ex skriver gjordt, debatør osv. Men når det bliver for omfattende, skærer helheden i øjnene..
Get the picture? :o)
Ace
tilføjet af

Mystiske Mette >>>

Hej.
Angående grammatik, så er og et bindeord, og derfor starter man ikke en ny sætning med det. :o)
Ace
tilføjet af

Ja nemlig ja...mor!

Er helt enig i at det afhænger af det sted man udtrykker sig.
Jeg laver hjemmesider, og jeg lader det hellere korrekturlæse 10 gange inden jeg uploader det på Internettet, end at jeg "pisser nogen af". For én ting er sikker, ser nogen en grim stavefejl i noget af det jeg har skrevet, så besøger de ikke siden igen!
En anden ting: Når vi irettesætter nogen, så er vi nødt til at have i baghovedet at vedk. kan være ordblind. Og det er ikke okay at strø sand i det sår man evt har når man er ordblind.
Men der er vel også en grund til at vi danskere ikke så ret heldige ud i den seneste PISA undersøgelse?
Ja, faktisk viser det sig at vore 16-17 årige ikke er i stand til at læse en avis????
tilføjet af

Stavekontrollen

Stavekontrol har vi alle – slå den til!
Forslag: Skriv alle indlæg i word og sætter teksten ind som en kopi.
Stavekontrollen vil automatisk finde de fleste slåfejl/stavefejl - men se her, hvad du selv skriver. Kun den ene fejl kan stavekontrollen finde.
For mig svarer det til at være kirurg, men være ekstem dårlig til at operere.
tilføjet af

Ret dine egen fejl først..

Inden du går amok på andre, så syntes jeg at du skulle læse dit eget indlæg igennem først, og rette dine koma fejl.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.