20tilføjet af

Hvad koster en 2 vær. andelslejl?

Hej!
Jeg står over for muligvis at skulle købe noget fast at bo i for første gang i mit liv.
Men med boligpriser der går op og ned er jeg meget nervøs for at købe katten i sækken.
Jeg kunne godt tænke mig en 2-værelses andelslejlighed på ca. 50 m2 i udkanten af hovedstadsområdet. Fx Ishøj, Taastrup eller lign.
Er der nogen der ved hvad en rimelig pris for dette vil være? Hvis der er nogle der kan stille en rimelig pris op for prisen for andelen + den månedlige ydelse for lejen ville jeg være meget taknemmelig.
Hilsen førstegangskøberen.
tilføjet af

Det afhænger helt og aldeles af

andelsforeningens indre værdi, så det kan ingen fortælle dig.
tilføjet af

Hvad er det?

Se nu kom du med et nyt begreb jeg ikke har hørt om. Hvad er andelsforeningens "indre værdi"? Det må du gerne lige forklare hvis du gider/ har tid.
tilføjet af

Det er værdien

af hele byggeriet - altså hele foreningens besiddelser.
Prisen på andelen fastsættes så ud fra hvor stor en del af foreningenen du køber. Er der f.eks 40 andele, jamen så køber du en fyrretyvendedel af foreningens samlede besiddelser.
Den månedlige husleje udregnes efter hvordan forrentningen af byggeriet er fastlagt. Har du så ikke selv haft til at købe andelsbeviset skal du forrente banklånet til det. Den udgift lægges så oven i huslejen for at komme frem til boligudgiften.
tilføjet af

Nogle af mine venner

skal til at sælge deres 2-værelses andelslejlighed i Århus C. og som udgangspunkt er den vurderet til at ligge lige i underkanten af 1.000.000.
Ny og lækker indretning og omkring 60 m^2.
Men ellers så mæng dig ind i de gejstelige rækker. Så kan du måske som biskop Kjeld Holms datter leje en kæmpestor taglejlighed i sognegården på en af Århus og omegns dyreste adresser, til 0 kr. i husleje om måneden - eller som en mine gamle studiekammerater få stillet en gigantisk frimurerbolig til rådighed for en symbolsk leje (naturligvis i Århus C.) og så endda med en mor der kom og vaskede op.
tilføjet af

Lidt mere viden..

Husejer har fortalt dig noget.
Derudover er der noget med hvor længe andelsforeningen har eksisteret, det har indflydelse med hvor høj den bolig afgift du betaler om måneden er.
Generelt - men ikke altid - kan man sige jo højere din månedlige bolig afgift er jo lavere er prisen på andelslejligheden.
Eks. jeg om mine venner har næsten alle andelslejligheder forskellige steder i København. Den billigste når du skal købe den er den på 80 kvm, tilgengæld har den den højeste boligafgift, hvorimod den mindste på 45 kvm er klart den dyreste at købe tilgengæld koster den næsten ingenting i boligafgift. Og der er også set i forhold til størrelses forhold ;o)
Men selvfølgelig kan man også sige beliggenhed har betydning. Den lille ligger på indre brokvartere og den store på ydre, det betaler man jo også for.
tilføjet af

Intet er så bittert

som drikken i musundelsens bæger. Jeg kan ligefrem se dine ansigtsgrimasser for mig.
tilføjet af

det er rigtigt - men

en del foreninger har de senere år foretaget såkaldte "nedsparingslån" Dvs da ejendommene er steget så voldsomt har det været muligt at optage ekstraordinære lån i foreningen som så forlænger indfrielsen af gælden og nedbringer den månedlige afgift. Siden andelsboliger er ophørt med at være kreditorbekyttede har de kunnet agere anderledes på lånemarkedet og det går så igen at andelsforeningerne ikke længere ligner hinanden helt så meget som tidligere. Det afhænger jo af de enkelte bestyrelser, hvor meget "nytænkning" der blíver gennemført. Mange forvalter jo stadig hvervet som da de gamle regler var gældende.
tilføjet af

Misundelse er en voldsom krat

som utallige gange har remodeleret verden. Den er tabu, men vi har den alle - også dig! Nogle gange er den destruktiv - så kaldes den jalouxi. Andre gange er den en positiv drivkraft - så kaldes den indignation.
Indrømmet - jeg tåler kun dårligt at folk kommer meget let til nogle privilegier som vi andre må betale i dyre domme for, alene fordi de er født af de "rigtige".
Godt vi har afskaffet adlen. Lad os for guds skyld ikke genindføre den.
tilføjet af

Du har sikkert

ret.
Nu er min selv multi billig og jeg kender ingen der har en bolig afgift på mere end 5000 med varme, vand og antenne, men du har sikkert ret.
De er jo også steget helt enormt, så det passer sikkert godt nok hvad du siger.
tilføjet af

prøv boligsiden

Hej!
Prøv www.boligsiden.dk
Der er samtlige boliger der er til salg samlet. Hvis du laver en udvidet søgning kan du vælge kun at se de boliger med 2 værelser...
tilføjet af

Andelskrone...

Hver lejlighed har en pålydende værdi. Det den var værd ved Andelsforeningens start.
Det står på andelsbeviset.
Det ganges med foreningens andelskrone (sat ud fra foreningens værdi, skyld og skal besluttes på en generalforsamling) dertil lægges eventuelle forbedringer, der er lavet i lejligheden og minus nedskrivning for ælde og slid af disse forbedringer.
I gamle dage, forsøgte man at holde andelskronen nede, netop for at have billige boliger, der altid kunne sælges næsten fra dag til anden... Alle var glade!
Det er umuligt at kunne forudsige hvad en andel vil koste i en forening, da det kan være forskelligt for hver enkelt.
Idag har alt for mange af de griske overtaget bestyrelserne rundt omkring og billige andele er efterhånden et særsyn, men de findes :o)
Jeg købte en andel i 80'erne 63 m2 på Nørrebro. Bak ind lokum og intet bad for Kr. 43.000 og en husleje på 698,-
tilføjet af

Et lån er et lån uanset om du har hus eller ej

forskellen er bare at man kan tage nogle helt vilde lån hvis man har et hus som mere eller mindre er betalt.
Men kreditforeningerne og bankerne skal have deres penge tilbage igen på et tidspunkt uanset hvordan pokker man så end vender og drejer det.
Personligt er jeg af den opfattelse at rigtig mange har sat sig i et hus de reelt ikke har råd til og lever af lån - den fest ender brat, ligesom i 80'erne hvor en hel masse røg på tvangsauktion - og så slår jeg til :):)
tilføjet af

I udkanten af Kbh

på omkring 50kvm bør ligge på omkring 2-400.000kr, med en månedlig husleje på ca. 2000kr. At priserne nu er alt for høj bør skærpe din opmærksomhed.
Når du skal købe en andel så skal du altid se på hvor stor gæld der er i foreningen (hvis der er en gæld) og hvordan denne er finansieret. Står foreningen endvidere overfor at skulle renovere, udbygge mm. som dermed kommer oven i gælden eller i boligydelsen. Mange foreninger har risikable lån hvilket er dennes 'medlemmer', dvs andelshaverne som hæfter for hvis økonomien ændres.
Der findes dog stadig andelsforeninger som er fornuftigt prissat, dem skal du gå efter. Øvrige vil før eller siden tvinges ned i pris, da prisudviklingen er ude af trit med den økonomiske udvikling generelt.
tilføjet af

Den sidste forening jeg kender til

der gjorde det satte den månedlige afgift ned til 1900 fra 3800 ved den øvelse. Det tager selvfølgelig længere tid at betale andelsbeviset på den måde, men det er ikke nødvendigvis en ulempe.
tilføjet af

Lad nu være med at blande dig mere

du ved ikke noget om det her og forplumre bare tingene med dit intetsigende pladder for forstegangskøberen. Kunne du ikke tage det hensyn og lade den her tråd i fred?
tilføjet af

Det kradser allerede i US

De højrisikable CDO lån er kørt op i en spiral som dækker hinanden ind men er uden dækning generelt. Der kan ikke blive ved, og falder en fond er sandsynligheden for at den tager mange andre med stor.
Hvis det viser sig at hele markedet for CDO er så slemt som det ser ud, vil det unægtelig brede sig til resten af boligmarkedet i USA og sætte alle udbudte boliger under pres og dermed en kæmpe prisnedsættelse til følge.
Og det amerikanske obligationsmarkedet udgør en meget stor del af verdens samlede kapital. Det kan komme til at gøre meget ondt.
tilføjet af

Smut hjem til din moaar

og bliv trøstet :):):)
tilføjet af

Næhh helt sikkert

tisset er dejlig varmt i det øjeblik det strømmer ud i bukserne en kold vinterdag.
tilføjet af

bor du ikke i tilskudsland

jeg ville fadme have en dårlig smag i munden hvis jeg boede i tilskuds gu land
tilføjet af

Nej jeg bor i Danmark

klarer mig selv og betaler med glæde min skat fordi jeg langt hen af vejen har det godt med at man kan komme på sygehuset hvis man bliver syg og stadig kan få mad på bordet hvis man mister sit arbejde eller arbejdsevne.
Så du kan tage dine hentydninger og stikke dem skråt op. De passer sikkert bedre på dig selv end på mig.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.