4tilføjet af

hjernebiopsi

Hvorfor tager man en hjernebiopsi? Hvad kan man se? Kan en hjernebiopsi gå galt og hvad kan der ske? Hvor lang tid tager det? På forhånd tak for svar.
tilføjet af

Hjernebiopsi

Mit umiddelbare bud er, at man tager en hjernebiopsi for at afklare om der er en svulst - eks. kræft.
tilføjet af

Nej, men næsten

man har på forhånd via en scanning konstateret at der e ren svulst, og nu vil man undersøge om den er godartet. Jeg har selv sådan en fætter i hjernen, og kan fortælle at hjernesvulster uhyre sjældent er ondartede....heldigvis, men de kan lave meget andet ravage
tilføjet af

Stort spørgsmål...

Ved en hjernebiopsi kan du undersøge hjernen for alt fra åreforkalkning til kræft. Man har en klar mistanke om problemet, inden man giver sig i kast med et sådant indgreb.
For at besvare dine næste spørgsmål, om hvor lang tid det tager, og hvad der kan gå galt, skal man vide en del mere, bl.a hvor en evt tumor er paceret eller de tydelige symptomer patienten fremviser. Er det er barn eller en voksen?
Jeg vil foreslå du kontakter en neurokirurg, som kan besvare dig mere uddybende, samt orientere om de forskellige metoder man kan bioptere på. Der er kommet så meget nyt på området, bl.a computerstyret 3-D kirurgi, og den gamle ultralydvejledte kirurgi. Om man vælger den ene eller den anden metode vil nok afhænge af sygdommens placering i hjernen.
tilføjet af

mange tak

for alle svar.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.