6tilføjet af

Hjælp ik.. er sindsyg

hej.. jeg er en pige på 14år.. jeg tror virkelig jeg har nogen problemer i mit liv håber i kan svare på noget og bare hjælpe!
1. min skole: jeg er begyndt at råde af lærerne og svine dem til..
2. når jeg er vild nede så skær jeg i mig selv.. fx på armen osv..
3. jeg har et stort tem'.. gør sådan jeg kan begynde at smadre min hånd i alt glas, vindure, væggen,døren,muren osv..
4. har det vild dårlig med mig selv, tænker på selvmord menst 5-10gange om ugen..
håber i har noget der kan hjælpe mig.. ved ik hvade jeg skal gøre! alt det her er jeg begyndt med for nogen måneder siden.. håber i skriver..
hilsen problem pigen
tilføjet af

Svært at svare, når du ikke forklarer hvorfor

Det er svært, at sige hvad du skal gøre, når du ikke forklarer grunden til, at du opfører dig som du gør. Måske er det for personligt eller måske pinligt til at du vil ud med det, og det er helt forståeligt.
Det eneste, jeg kan råde dig til, er at søge kontakt til en psykiater. Kontakt eventuelt din læge, så han kan give dig en henvisning.
tilføjet af

Hjælp ik..

Ved ik hvad der går galt.. min kæreste forlod mig fordi han opdaged det..! sys bare alt går mig på.. der r ik en grund der r sket i mit liv som for mig til det.. det r bare noget jeg gør..!
min storebror r ligså han har prøvet at begå selvmord 3gange og var ved at dø alle gangene hvis ik hans ven stopped ham.. Lige siden sidste gang r jeg begyndt at være lige som ham! ved ik hvad j skal gøre..! kan ik forklare hvorfor
tilføjet af

Du er vred over din storebror

Du skriver, at din storebror har forsøgt selvmord. Min (uprofessionelle og personlige) opfattelse er, at du på en eller anden måde enten er vred over, at han kunne finde på, at svigte dig og jeres familie, eller også er du vred over ikke at have kunne gøre noget for at hjælpe ham og forhindre ham i at gøre forsøget.
Det, jeg tror du skal gøre er, at spørge dig selv hvorfra din vrede kommer, og bagefter spørge dig selv, hvad godt, du får ud af den.
Men jeg vil under alle omstændigheder opfordre dig til at opsøge en psykiater. Det er ikke en skam, det er akkurat lige så pinligt, som at brække en arm.
tilføjet af

FORÆLDRE

Sidder og undre mig over hvor dine/jeres forældre er henne i dette ulykkelige forhold. Er der en bestemt grund til at du ikke kan bruge dine forældre til at hjælpe dig med at løse dette problem.? Hvad tror du grunden er til at din bror har forsøgt selvmord flere gange og hvad er der blevet gjort for at hjælpe ham ?
Er det sådan, at du lever i en problemfyldt familie og derfor ikke kan forvente hjælp fra dine forældre, - fordi de måske har nok at gøre med at klare deres egen tilværelse?
Hvad med en god lærer i skolen som du kan have tillid til, kunne du evt. betro dig til ham/hende? eller en god venindes forældre?
ved du, at du altid kan henvende dig på kommunen, til en sagsbehandler og få hjælp, og også til evt. at flytte fra dit hjem, til feks. en ungdoms pension eller lignende.
Jeg synes det er foruroligende det du skriver, både om dig selv og din bror, og vil stærkt råde dig til at søge hjælp hos en af de nævnte.
Iøvrigt er der på skolen også en sundhedsplejerske som du kan henvende dig til og fortælle om dine problemer, og hun vil altid være parat til at hjælpe dig på den bedste måde.
Gør noget ved det nu, for din egen skyld.
Hvor håbløst du end synes det ser ud, så er der altid mulighed for at blive hjulpet og dermed få et bedre liv. Der er jo ingen der kan være tjent med at have det sådan som du har det.
Jeg vil meget gerne høre mere fra dig.
M V H sanne
tilføjet af

svar:

pas dog lige lidt på,,, du kunne jo gå hen og dø af selvmord ???.....
tilføjet af

har selv været i samme situation...

hej problempigen...
det lyder ikke godt... du lyder til at have et psykisk problem...
jeg har selv i mit liv prøvet på at begå selvmord pga. psykiske problemer, og har fået hjælp fra den linie på sygehuset der tager sig af selvmordstilfælse... de har været til utrolig meget hjælp. de hjalp mig også til at finde en psykolog. dette betalte sygesikringen det meste for og komunen resten. men da du er under 18 kan du nok få en masse tilskud. jeg synes at du skulle prøve at opsøge dem på sygehuset, de hjælper virkelig. det lader nemlig til at du har nogle problemer enten i hjemmet eller socialt. du skal have hjælp til at få noget selvtillid.
det jeg har lært er at selvmord ikke hjælper. og det gør det heller ikke at straffe sig selv.
håber virkelig at du får noget hjælp og får et godt liv...
med venlig hilsen en der er kommet videre...
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.