12tilføjet af

havregryn sundt!?

Jeg er en pige på snart 15 år, og jeg har hørt at havregryn er sundt, så jeg spiser det meget. Jeg spiser det altid om morgenen, og også tit eftermiddag og aften. Nogle gange spiser jeg også lidt rugbrød. Jeg får også frugt jeg spiser som regl et stykke om morgenen og også en anden gang om dagen. Jeg bruger KUN minimælk eller sojamælk til havregrynene jeg kan slet ikke lide sødmælk! Ad! men nogengange kommer jeg lidt sukker på men det er kun lidt! Jeg undgår alt med kød og æg, jeg kan slet ikke lide det!
Her er hvad jeg spiste i går
Mogen: skål med havregryn og sojamælk, lidt sukker, en halv banan
mellemmåltid: nogen gange en myslibar
frokost: havregryn med sojamælk, en gulerod
aften: havregryn med sojamælk, lidt sukker, et æble
senere: nogen riskager
Er det sundt nok eller hvad? for jeg vil også godt tabe et par kilo... min mor siger jeg ikke får det jeg skal bruge, men jeg tror ikke helt på det med alt det havregryn jeg spiser
tilføjet af

havregryn sundt!?

Tror bare du skal nøjes med at spise det til morgenmad. Det du gør nu er lidt fanatisk 😖
Din mor har ret ( det har mødre for det meste, beklager ) Du skal spise mere varieret for at få det din krop har brug for 😉
tilføjet af

havregryn sundt!?

Det lyder da rimelig godt det du spiser. Men måske skulle du spise lidt flere grøntsager også? Ellers kan jeg ikke se du skulle mangle noget. Kød og æg har man ikke brug for, det bidrager ikke med noget som helst andet end for højt kolesterol og blodpropper. Bare du husker vitaminpillen!
tilføjet af

havregryn sundt!?

Hvis Du ikke spiser kød skal Du altså spise noget andet proteinrigt, ellers får Din mor ret, Du bliver underernæret.
Find nogle sider på nettet om vegetarkost og vegetarretter.
Muslibarer er reklame og ikke meget andet, Du får langt mere frugt hvis Du bruger rosiner og nødder snitter årstidens frugter og lægger det på havregrynene om morgenen.
tilføjet af

havregryn sundt!?

Ja havregryn er sundt. Men du får som din kloge mor siger, ikk det du skal bruge i din kost, og det er alt for ensformigt. Og vigtigt, du mangler fedt, det sunde fedt, så din krop, knogler osv kan fungerer optimalt. Det sunde fedt finder du i mandler, hak evt en 8-10 stk (100 kal i 10 stk) over dine gryn istedet for rafineret sukker... Avokado og god jomfruoliven olie...
Vi er blevet alt alt for fedt forskrækket, og det er klart hvis vi snasker os i burgere og remoulademadder, men der skal altså fedt til, som i det overnævnte beskrevet.
Når du ikke spiser kød (jeg er selv vegetar) er det hamrende vigtigt du fårprotein på anden vis, din krop skal bruge B12 for at ku fungerer. Så du skal igang med kikærte kogning, linser, bønner flækærter osv osv...
tilføjet af

havregryn sundt!?

Du spiser en kost, som bl.a. har et meget stort indhold af Purin.
Det har måske ikke betydning for dig, men du bør være opmærksom på, at det senere i livet kan være årsagen til problemer.
Ligeledes, det sukker som er i den kost kost du beskriver, er hårdt bundet, og frigives langsommere end hvis du spiser simple sukkerbindinger. Det er godt, hvis du har brug for meget energi over en lang periode, men det betyder også, at du skal fylde meget mad i din mave, som din krop skal bruge meget energi på at fordøje.
Du bør spise mere varieret end det du beskriver.
Havregryn har sunde egenskaber, men som med alt andet, skal man ikke overdrive.
Du kan fylde lidt mindre mad i maven, ved f.eks. at spise et æble som mellemmåltid.
Spiser du lidt, men varieret og ofte, så vil du få den kost du har brug for. Pas på med portionerne, hvis du spiser for meget, bliver du fed.
tilføjet af

havregryn sundt!?

Et spørgsmål skal indeholde et verbum !! En sætning startes med stort bogstav !
Om havregryn er sundt❓Ja, men som alt andet afhænger det af mængden 😃
tilføjet af

havregryn sundt!?

Måske skulle du selv kigge lidt på din egen kost, da det lyder som om, du har et overforbrug af stimuli i kosten.
tilføjet af

havregryn sundt!?

Hvis kød ikke bidrager med noget, gad jeg godt vide hvad denne undersøgelse har påvist:
http://fpn.dk/mad/kost_ernaering/article2320492.ece
tilføjet af

havregryn sundt!?

Havregryn er meget sundt, både for maven og tarmene og masser af næring til kroppen.
Det er også vigtigt at få grøntsager og lidt kød, så du får de vitaminer og mineraler kroppen har brug for.
Guds fred
Michael
tilføjet af

havregryn sundt!?

Nu ved jeg ikke hvad Din mor laver af kødretter, kød er jo kke bare kød.
Vi er mange der er gået bort fra "flæskesteg med brun sovs" og anden solid kost af samme karakter, men vi spiser det nu ved de lejligheder der kræves, man har jo lov til at skære fedtet af ved bordet.
Steger man magert okse- eller svinekød og smider stegefedtet ud (kan også tørsteges) og spiser grøntsager og salat med en mager dressing er det også nærende kost.
Ved at spise kylling og fisk får Du de manglende proteiner ....og sund fiskeolie som er sygdomsforebyggende,en nyrøget fed makrel sætter sig ikke på sidebenene, og det kan jo også varieres i det uendelige når man laver retter, helt over til at kylling er krydret til det ukendelige i en wokret.
tilføjet af

havregryn sundt!?

Havregryn er godt
Men frugter og grøntsager er bedre
tilføjet af

havregryn sundt!?

Spis:
Masser af Frugt & Grøntsager hver dag
Hvis du har svært ved at fordøje mange frugter, så blænd dem og drik dem som smoothies.
Af tilberedt mad, så spis.
Pasta
Hvidløgsbrød
Hjemmelavet Pizza
kebab
Fisk
Supper
Indisk/Kinesisk Mad
til dessert kan du spise chokolade og vaniljeis. 1-2 Gange om ugen eller hvad der nu passer dig.
Simpelt min ven.
Bare husk at styrketræne og løbetræne. Det der sker når du spiser fx en masse havregryn uden at få dorbrændt eller omdannet de kalorier til muskler, og ikek får nedbrudt dine proteiner, er at de her ting sætter sig som fedt på kroppen og får din krop til at tage på i vægt. Der er ikke noget galt i at tage på i vægt, så længe det er muskler +det kun en smule fedt.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.