4tilføjet af

Har jeg tourettes?

Hej.
Jeg er en pige på 18 år, der har en del ticks. Så vidt jeg kan huske, startede det for nogle år siden. På et tidspunkt gik det nærmest væk, og jeg var ikke plaget i noget der ligner et år. Så kom det pludselig tilbage igen for lidt over et halvt år siden, og er blevet en del værre. Det er for det meste lyde - en bestemt lyd jeg ikke rigtig kan forklare fordan lyder. Jeg har gode og dårlige dage, men på de dårlige er det slemt. Det bliver både oftere jeg siger lyden og højere på de dårlige dage, og jeg føler virkelig jeg ikke kan lå luft hvis jeg ikke siger lyden. Er jeg sammen med andre end min far, mor og bror kan jeg for det meste holde lydene væk, men så kommer der andre ticks iform af mærkelige ansigstræk, blinken med øjnene og/eller jeg åbner øjnene rigtig meget.
Jeg har tænkt på at gå til lægen med det, både for min egen skyld - men også min families. For jeg ved det er træls for dem at høre på de lyde. Problemet er bare, at jeg ikke tør. Normalt er jeg fuldstændig ligeglad med hvordan folk opfatter mig, men det er synes jeg er så pinligt, at jeg ikke engang tøt opsøge en læge.
Er der nogle af jer der måske kan komme med et godt råd? Ellers som har haft samme "angst" for at opsøge en læge m. et problem?
På forhånd tak for hjælp, har virkelig brug for det :)
- Anne
tilføjet af

Kære pige

gå du blot til lægen, som er vant til, at blive søgt af mennesker, der har problemer. De er der jo for vores skyld.
De praktiserende læger er vant til alt det, vi andre kalder pinligheder. For dem er det hverdag, og din læge vil tage dine ticks alvorligt og sammen med dig prøve at finde en løsning.
KH, Isa
tilføjet af

tak

Mange tak for svar, Isa :)
tilføjet af

Du bliver først glad igen . . .

når du har været hos lægen.Isa har helt ret-læger er til for DIN(VORES) skyld-de er vant
til at lytte-og du bliver først rigtig glad,når du får den rigtige sandhed frem.Måske ER det slet ikke,som du frygter.
Men at få sat "navn",og derved behandling igang,det bliver du SÅ glad for.Skynd dig nu-læger idag er meget søde,at tale med.
Held og Lykke til dig.Skriv til os om svaret,vil du??
tilføjet af

Onsdag

Jeg ringer til min læge ligeså snart jeg har fået et skoleskema på onsdag, så jeg ved hvornår jeg har tid. Så skal jeg nok vende tilbage med svar :)
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.