3tilføjet af

hadet?

hej
jeg er en pige der har lidt svært ved at finde ud af mig selv. Jeg har det ofte kanon godt, i nogles selskab, og jeg føler at jeg er elsket og at jeg kan klare alt. Men andre gange føler jeg mig som en klat lort. Jeg er blevet fortalt, hvordan nogle synes om mig. At jeg er ulækker, jeg er blevet kaldt skældsord og er en enkelt gang blevet slået, alt dette fordi jeg ikke går i stramme cowboybukser og ikke opfører mig overdrevet feminint hvilket piger nu til dags åbenbart skal gøre. jeg er derfro ret ked af det hvis mine venner i spøg siger - årh din mand etc., men det er ikke fordi jeg har lyst til at forklare. Hvad skal jeg gøre? Skal jeg ignorere det, lade være at tænke på det eller skal jeg være mindre frembrusende så folk ikke vil bemærke dette? Jeg føler lidt et hul indeni - hader at tænke på de dage hvor dette er sket... Skriv hvis I også har oplevet lignende, eller hvis I kan give mig nogle gode råd - et eller andet!!!
Hilsen liv
tilføjet af

Vær dig selv

Kære Liv
Du skal ikke lytte til hvad andre siger om dig. Vær glad for den du er. Hvis du ændre dig og laver dig om til en person de vil kunne lide, hvem er du så. Vil du så kunne finde dig selv. Mobning skyldes ofte folks egne mindreværdskomplekser. Jeg blev selv meget mobbet i skolen b.la. på grund af mit tøj og fordi jeg generelt var anderledes. Jeg var i mange år ked af at komme i skole, men en dag vente det, og det var den dag det gik op for mig at jeg rent faktisk var ligeglad. De personer der drillede mig var alligevel ikke nogen jeg gad at være sammen med og jeg gad ikke at spilde mit liv på at leve op til nogle idealer m.m. som de og ikke jeg havde.
Vær dig selv du er stærkere end dem.
Knus
Pigen
tilføjet af

Prøv at snakke med dem

Hej Liv!
Jeg synes du skal sætte dig ned med dine bedste veninder/venner og prøve at forklare dem hvordan det får dig til at føle når de kalder dig ting. Det er ikke sikkert, at de selv er klar over hvor meget det sårer dig når de gør de. ´
Jeg kan godt forstå at du har det lidt svært ved at finde ud af hvordan du skal opføre dig, men lad vær' med at tænk på hvad andre mener. Du skal bare være dig selv. Det er det vigtigste. Lad vær' med at høre på hvis folk kalder dig skældsord. Jeg ved ggodt det er svært bare at lukke af, men min erfaring er at hvis man bare lader være med at lytte efter og bare er ligeglad så holder de op. Du skal i hvert fald ikke begynde at lave om på dig selv. Hvis folk ikke kan acceptere hvem du er så er de altså ikke værd at samle på.
Men jeg er sikker på at dine venner nok skal forstå dig hvis du sætter dig ned med dem og forklare hvordan du har det!
Held & Lykke
Knus Louise
tilføjet af

Du skal tro på det indeni, før omgivelserne kan tro på det

En klog dame sagde for nyligt følgende til mig, som lød noget i retning af: "Dit hjerte er skrøbeligt og du lader folk trampe på dig. Du skal (mentalt) sætte et spejl op foran dit hjerten Når folk så siger upasssende og grimme ting til dig - når de tramper på dit hjerte - kan du tænke "det er jer selv, I snakker om" - det jer selv I ser i spejlet".
Det lyder måske svævende og psykologagtigt, men for mig hjælper det lidt. Når kommentarer fra ubetænksomme folk (og venner) borer sig ind, tænker jeg på, at det ofte er deres egne mindreværdskomplekser, der projiceres over på mig. En person der er enormt lækker og i harmoni med sig selv, har jo ikke behov for at sige grimme ting til sine omgivelser.
Du har ret til at være dig, og det skal du vise dine omgivelser. Hvis du ikke selv tror på det, "køber" omgivelserne den heller ikke. Indeni ved jeg fx godt, at jeg har lov til at være råbende og mandeagtig (som dig) - men jeg tror at mine omgivelser kan se, at jeg ikke selv giver mig lov til det. Og det samme gælder dig. Du skal for guds skyld ikke prøve at lave dig selv om, for du er dejlig som du er.
Du skal i gang med en proces, hvor du lærer at tro på det selv - måske hjulpet på vej af at du guider dine venner til at opføre sig anderledes.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.