13tilføjet af

God "sort" håndværker- kender en som kender en...

som kender en!
Hej. Nu har vi ledt med lys og lygte efter egnede håndværkere til at bygge vores nye hus i Jylland og har fået nogle tilbud på totalentrepriser og også nogle hvor vi selv står for at skulle koordinere opgaven. Det er dyrt at få bygget nyt, hvad vi selvfølgelig godt er klar over, men vi ville jo heller ikke være kede af hvis vi kunne spare lidt på nogle af lønudgifterne. Vi er mest til den der med totalentreprise, da hverken min mand eller jeg har ret godt kenddkab til byggeri.
Vi er ved flere lejligheder, senest ved en vennesammenkomst i går, blevet anbefalet "sorte" håndværkere til at bygge vores hus. De som glædeligt anbefaler "sorte" håndværkere, fortæller at de har haft rigtig god erfaring med dem, til at få lavet:
- et stakit omkring deres hus
- malet udhængsbrædderne og gavlspidserne på deres huse
- sat fliser op over deres køkkenbordplade
- skiftet sammenbrudte kloakrør ind mod deres hus
- lagt klinker i ders entré
- osv., osv.
Men er alle disse opgaver da i det hele taget sammenligneligt med det at bygge et helt nyt hus op fra den bare pløjemark af????
Jeg ved godt vores venner og endda noget af vores familie, mener det i en god mening når de anbefaler "sorte" håndværkere de har haft til små opgaver på deres huse, til vores nye og noget større byggeprojekt, men jeg tænker bare om det da ikke er al for risikabelt at tage håndværkere vi slet ikke kender og som vi så skal aflønne "sort" og dermed ikke kan rejse nogen krav mod hvis først tingene går skævt?
De af vores venner som anbefaler er ikke selv håndværkeruddannet, men er skolelære og sygeplejerske, kemiingeniør og hjemmegående husmor, revisor og jurastuderende og så er der min far som er førtidspensioneret mekaniker. Jeg mener bare at man virkelig skal kende håndværkerne rigtig rigtig godt og endda selv have et godt kendskab til byggeri hvis man skal bruge "sorte" håndværkere til noget der er så stort som at bygge et nyt hus😖.
Mvh
Heidi
tilføjet af

Never!!!

Hejsa.
Du skal have bygget et hus!!
Du skal under INGEN OMSTÆNDIGHEDER bruge sorte håndværkere... Både pga det moralske når samfundet har det så svært som det har lige nu, men mest fordi du kan ikke klage nogen steder så.
Hvad nu hvis fundamentet bliver skævt og huset "slår" sig.. Hvad nu hvis der er utætheder eller der i løbet af nogle år kommer fugt.?
Du har ik en skid jurisk opbakning, du kan ik engang være sikker på at de gider bygge det hele.. og så står du med et halvfærdig hus og håret i postkassen.. :/
Brug et firma der ikke er sort.. Men HUSK ikke på noget som helst tidspunkt at betale det fulde beløb for byggeriet før ALT er lavet..
De vil ofte have et beløb at starte på.. det kan godt lige formindskes lidt.. Men for guds skyld.. Når den SIDSTE stikkontakt er sat i, så kan du betale alt hvad i skylder.. ikke før.
Du kommer nok til at føle dig som en røv over for firmaet... men føler man sig ikke mere som en røv hvis man har betalt og de ikke kommer og laver de sidste småting?
God fornøjelse med det..
- Nina
tilføjet af

Ingen sammenligning

De "småting" som Jeres venner har fået lavet sort er relativt lette og billige at lave om hvis man ikke kan hente erstatning, bortset fra kloakarbejdet der SKAL godkendes af en autoriseret som efterfølgende skal aflevere papirer på Teknisk Forvirring i kommunen
Hele byggerier er blevet kasseret eller repareret i dyre domme et par år efter da de er lavet af polske håndværkere der er løntrykkere, snyder i skat og forsvinder bag en polsk underleverandør som er "kaput" når danske myndigheder eller bygmesteren vil have fat i ham.
Summa summarum, spar 100.000 på lønudgifter og ryst op med 200.000+ få år efter 😃
tilføjet af

Ikke helt rigtigt

Hvis der kun er tale om en Rep. så kræves der ikke Aut.
tilføjet af

Tænk tanken til ende...

Du får størstedelen lavet sort.
Der opstår en brand under byggeriet...
Hvad siger forsikringen? Dækker din egen forsikring? Vil de betale?
En håndværker får en mursten i hovedet? Det kan du selvfølgelig være ligeglad med, men vil du havde god samvittighed over bag efter at manden er invalid pga du skulle spare,- og han ikke har kunnet få nogen erstatning.
Håndværkerne smutter midt i byggeriet.
Håndværkerne bygger huset færdig og det ser pænt ud.
Tre måneder senere sprænger et vandrør under badeværelsesgulvet. Dækker din forsikring på et nybygget hus, hvis det er sjusk?
om 2 år, opstår der fugt i spærrende. Hvem skal du "sagsøge"....? Dig selv?
Om 3 måneder brænder huset ned til grunden, pga fejl i installationer, din 3 årig datter ryger med i købet. Vil din forsikring dække, når det er sjusk?? Vil du kunne leve med dig selv efterfølgende, når du ved du kunne havde gjort mere?
Alle disse ting er jo selvfølgelig sat på spidsen, og vil sikkert ikke ske.
Men er det værd at spare 100-200 tusind, på et hus til 2 mio og du så ingen garanti har for noget bagefter?? Hvis du har råd til at betale bygning af nydt hus, har du sikkert også råd til de sidste 200 tusind til hvide håndværkere. Ellers så spar mahogni carporten væk i første omgang,- eller hvad det nu end kan være.
Fint nok du ikke har noget problem med orange arbejdskraft,- men ville ikke satse på sådan noget på sådan et stort byggeri. Fint nok at få malet et plankeværk eller en gavl sort. Det er til at redde og tage at føle på hvis det går galt. Så har du formentlig "kun" mistet 3-4000 tusind.
Tænk dig om....
tilføjet af

du påstår altså...

at jeg gerne, meget gerne, må reparere noget tidligere godkendt?

Du påstår derved jeg gerne må udskifte EL-ledningerne INDE i væggen. FORKERT!!!!

Du påstår derved jeg gerne må udskifte vandrør. FORKERT!!!

Du påstår derved jeg gerne må udskifte tagkunstruktion til udhæng. FORKERT!!!

Du påstår derved jeg gerne må udskifte etc. etc. etc. etc. Hvor hulen har DU din viden fra?? EN sort-haj der snyder mig i skat og moms og DIG for store bøder og straffe-ekstraudgifter, hvis du er dum nok til at bruge sort til mere end lidt malearbejde på noget træ du alligevel vil udskifte om et års tid, for "dine sort arbejdende" bruger sikkert forkert maling så træet rådner hurtigere, det er jo billigere for dem og derved tjener DE jo mere på DIG! 😃
tilføjet af

glem alt om sort...

I skal hurtigt GLEMME ALT om sort til JERES byggeri, det er ALT-ALT-ALT-ALT for risikabelt. 😮

HVIS byggeriet skulle gå nogenlunde, har I så nerver til de næste 20-30 år at tænke på at noget ikke er lavet fuldstændig efter forskrifterne, OG DET VIL DER VÆRE MEGET DER IKKE ER??!!!!

JERES forsikringer vil ALDRIG dække, JERES etc. etc. etc. etc. 😮

Hvordan TØR I OVERHOVEDET tænke den tanke at bruge sort??????

JERES venner og familie må jo være TÅBER at kunne anbefale jer det!! Eller er de godt SURE PÅ JER over et eller andet, så de ønsker JER det VÆRDSTE???
tilføjet af

godt svar...

Du giver et godt svar, Haandværker. 😉

Hvorfor GIDER folk dog IKKE tænke lidt mere selv.

Rigtig god uge til dig og dine. 😉
tilføjet af

Hejdi

Det er ingen forskel på om du bruger en sort eller hvid håndværker , der er røvhuller i begge kategorier .
En måde at gøre det på er at du får et firma til at lave byggemodningen , sokkel kloaker og betongulve og så finder dig et par dygtige murersvende det kan mure huset og lave flise arbejdet sort .
Tømmerarbejdet er også nemt at få lavet sort men igen er det vigtigt du ikke tager nogen helt grønne tømmersvend eller nogen der ligner nogen fjolser .
tilføjet af

hvilken maling er det???

"hvis du er dum nok til at bruge sort til mere end lidt malearbejde på noget træ du alligevel vil udskifte om et års tid, for "dine sort arbejdende" bruger sikkert forkert maling så træet rådner hurtigere, det er jo billigere for dem og derved tjener DE jo mere på DIG!"
Tak tak....
Hvad er det så for noget maling,- der får træet til at rådne, det er du nok nødt til lige at fortælle. Men okay, jeg har mine anelser om, hvilken type maling du mener det er. Hvis det er den du mener, så er det:
Underligt at bl.a mine forældres vinduer ikke er rådnet endnu, til trods for det er 7 år siden de blev malet. Og nej, der er ingen antydning af råd, afskalning eller andet.
Eller de tusindvis af andre vinduer og andet træværk jeg har malet rundt omkring her i byen...
tilføjet af

entrepanør....hvor?

Det er da vist de regler der gælder i uganda. den går ikke i danmark.
tilføjet af

helt ærligt !!

Hvis du bygger et helt hus med sorte håndværkere så står du sku på herrens mark bagefter. det er da sådan at du faktisk kommer til at bo i noget der kan sammenlignes med tyvekoster. der er ikke nogen billig vej til et godt hus. der masser billige veje til en nybygget rønde.
tilføjet af

kender

jeg kender en god dygtig reel og omsorgsfuld sort håndværker, han er neger.
Er du da gået helt fra forstanden? Du er vel ikke så utrolig snptdum at du vil have lavet sådan en entreprise bare delvis ved hjælp af sort arbejde, ja for så beder du da virkelig selv om at få alvorlige problemer du åndspygmæ, brug dog indersiden af hovedet til det som det er beregnet til.
tilføjet af

sparer

du ikke rigligt jylland får ikke andet end tilskud hele tiden
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.