13tilføjet af

Gældssanering

Jeg har nogle venner, som overvejer at søge gældssanering.
Men det lyder nærmest på dem som om, at man bare ved et pennestrøg og hurtigere end man kan stave til Ib kan få strøget sin gæld, sådan at man kan starte forfra med at låne penge, tage på ferie, købe på afbetaling osv.
Kan det virkelig være rigtigt?. Jeg mener, at der er strenge regler for dette.
Er der nogle, der vil dele deres erfaringer vedr gældssanering med mig?
På forhånd tak!
tilføjet af

Vejledning

tilføjet af

kan man gældssaneres når man ejer hus?

det kan jeg ikke finde svar på.
Huset er ikke betalt ud men med afdragsfri lån.
tilføjet af

Ja, det kan du godt

tilføjet af

tusind tak!!

fordi du gad svare- du aner ikke hvilken sten der faldt af hjertet her! *knus*
tilføjet af

Tak...

Det vil jeg prøve...
MVH
Lisa
tilføjet af

Helt ok!

Velbekommen! *S*
tilføjet af

Nye lån kan ikke

gældsaneres, og med nye menes gæld stiftet inden for de sidste 10 år.
Og bliver man tildelt gældsanering så er man under offentlig administration. Du får kun et minimum at leve for hver måned, og dette beløb kan ikke ændres, kommer du feks. til tjene mere så bliver det taget op af retten og du kommer til at aflevere en stæørre bid af kagen til kreditorne.
tilføjet af

i retten i morgen

jeg har søgt gældssanering og skal til det afgørende retsmøde i morgen.. alt dette har taget 8 mdr. det er ikke "bare" noget man gør og man har ingen fornemmelse af hvad udfaldet bliver og hvor lang tid retsmødet tager.. der skal være go orden i alle de papirer det drejer sig og det kræver mange dage væk fra arbejde. Personlige kriser,og så bliver man behandlet som halvkriminel alle steder. En bank er næsten umulig at få så man skal virkelig være sej for at gennemgå alt dette
tilføjet af

bimmer dette er ikke helt korrekt.

det kan ikke tages op ved et nyt retsmøde om du skal betale mere eller mindre. Det beløb der bliver fastsat i retten er det beløb du skal betale i 5 år. bliver du arb.løs er det bare ærgerligt, men hvis du gifter dig med en millonær er det kun en gevinst for dig
tilføjet af

undskyld "soulmate"

tog fejl af navnet
tilføjet af

Ikke korrekt!

Soulmate, for det første kan gæld godt være mindre end 10 år gammel; hvad der lægges mere vægt på er hvordan og til hvad, gælden er anskaffet. Er det f.eks. kontogæld, altså forbrugsgæld, skal der mere til at få sanering, end hvis det er gæld fra et huskøb m.m.
Men man skal ikke fortvivle, hvis man får afslag gr. gælden er for ny, man har altid ret til at tage sagen op igen senere hen, hvor de (retten) så især vil lægge vægt på, at der ikke er optaget mere gæld eller at man evt. har prøvet at betale noget at gælden tilbage.
Så har man mange gældsposter og synes, det er håbløst, for man kan alligevel ikke betale alle? Ja, så er der altså fordel i at indgå forlig med nogle af dem, om det så kun er for et par hundrede om md. Det viser nemlig retten, at man kan overholde et budget og en forpligtelse, og således stiger sandsynligheden for man også vil overholde betalingen af en dividende.
For det andet spiller ens alder og beskæftigelse en hel del ind; jo yngre man er og jo mere rask og arbejdsdygtig, jo større er sandsynligheden for at saneringen afslås eller dividenden bliver større. Der kan også dømmes til at betale i mere end de gængse 5 år, det kommer helt an på omstændighederne.
Man er heller ikke under offentlig administration, fordi man får en gældssanering. Det er rigtigt nok, at det beløb, man får til sig selv, ikke er en bondegård, men som en anden også skriver, er beslutningen først truffet, kan en kreditor IKKE bede om ny sag, bare fordi skyldnerens formueforhold ændrer sig.
Det afgørende er jo også, om der gives fuld sanering eller man dømmes til at betale en dividende, altså en (ofte symbolsk) procentdel af den samlede gæld, mens resten af gælden annulleres.
Det fastsatte minimumsbeløb, en skyldner SKAL have tilovers er i øvrigt meget flydende fra ret til ret. Nogle går efter statens/bankernes model, der siger 3000-3500 til den voksne og 1200-1500 pr. barn, mens andre har godkendt 4500 pr. voksen og 2000 pr. barn. Så det er lidt et lykketræf, hvilken ret man hører til, desværre.
Man skal også huske på, at rettens vurdering af de udgifter, der kan godkendes til et budget er MEGET forskellig fra ens egen vurdering. Har man f. eks. lejet en opvaskemaskine, ja det er altså luksus, så selv om man reelt har udgiften, vil den ikke blive regnet med.
Det er derfor ikke ligefrem nemt at få gældssanering, og godt nok, egentlig, for ellers ville folk jo bare styrte ud og lave gæld, søge "syndsforladelse" som en anden katolik for derefter at starte ny gæld dagen efter?
En ting, jeg dog aldrig har fattet logikken i: Du kan ikke få gældssanering, medmindre du er i arbejde? Det er da netop, hvis man er arbejdsløs (evt. på bistand), at man har behov for at få det? Og det er også sjældent at pensionister kan få det, og de har da både en meget fast indtægt, der ikke bare ryger fløjten, lige som de ikke har udsigt til gennem arbejde og større løn m.m. at rette op på deres økonomiske krise? Fat det, hvem der kan, siger jeg bare.
Og Soulmate, inden du spørger om det er egne erfaringer, jeg taler af, nej, jeg er uddannet indenfor emnet. *S*
Mvh. D
tilføjet af

Kære Decibell

Tusind tak for dit meget fyldestgørende svar.
Mvh
Lisa
tilføjet af

Lønseddeler?

Vi har også påtænkt gældssanering, men er først ansat i nyt job pr. 1 feb. jeg har modtaget su ind til nu. Er lidt itvivl om, om jeg skal vente til jeg har 3 lønseddeler før vi kan søge?
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.