10tilføjet af

Fødevarestyrrelsen dropper kontrol

http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2006/02/07/024235.htm
Fra nu af vil Fødevarestyrrelsen kun kontrollere restauranter 1 gang om året ved tidligere 3-3 gange om året, pga. besparelser.
Jeg mener at det er fuldstændigt forkasteligt, at vi danskere skal løbe en endnu størrer risiko end før for at blive syge af den mad vi spiser, bare pga. besparelser. Det er uacceptabelt!
Fødevarehygiejne skal have høj prioritet og bør på intet tidspunkt nedsættes!
tilføjet af

meeennnnnnnn

De fleste mennesker bliver syge af mad der er tilberedt i deres egne køkkener, og ikke den mad de spiser ude. De fleste resturanter har en meget fin egenkontrol og god hygieine. Der er spækbrætter til alt, et til kylling, et til grønt, et til brød osv. Det har den almindelige husmoder ikke og hun glemmer også at skifte karkludene ud hverdag.....
Det er selvføldig en skam at der spares på besøgende, for der er også nogle rådne kar i resturationsbranchen..........Men jeg ville bare gøre dig opmærksom på da langt de fleste madforgiftninger sker i hjemmet...
tilføjet af

Sarthed

Der skal ikke herske nogen tvivl om at hygiejnen skal være i orden på vores restauranter, men når det så er sagt, skal vi lige huske at minde os selv om, at vi alle gerne vil betale mindre i skat osv. Derudover har vi intet i mod at spise på små romantiske restauranter med dæmpet belysning på en eller anden tropeø og-/eller i en storby ude i verden. Det gør vi gerne uden at blinke et sekund. Jeg tør slet ikke tænke på hvordan deres hvordan deres hygiejne er. Vi er måske en kende sarte, når det gælder restauranter i DK. Jeg syntes det er rimeligt med 1 årligt uanmeldt besøg. Der hvor man måske kunne skærpe reglerne, var måske at give store bøder, samt lukke restauranter permanent, hvis de ikke lever op til kravene.
tilføjet af

Kan man

Tillade sig at spørge på en restaurant når man bestiller bord om hvornår de sidst har haft besøg af kontrollen?? og vil man mon få et ærligt svar??
Er der evt. et forslag hvor vi så skal spare??
mad er dyrt på en restaurant JA men det kære personale de er jo også rengørings personale samt serveringsdame/tjener og kokke(måske endda kokkeelever der skal skure hele køkkenet af før de kan kommer hjem) det koster overarbejds timer eller afspadsering hvis da ikke at man har et rengøringsfirma til at tage sig af det hårde slid efter lukke tid..
Jeg kan da godt finde på selv at lige besøge køkkenet på restauranten inden jeg bestiller, et andet godt gammelt råd fra min gamle mor er, gå på toilettet før du bestiller er rengøringen iorden der, så er køkkenet det meget ofte også.
nå nok om min mening nu skal jeg videre med at støvsuge
tilføjet af

Sporene skræmmer

Det er en meget dårlig ide.
tilføjet af

Til dktekno

Jeg hørte i TV avisen i går aftes, at det mindre kontrol munder i, at de fødevareforretninger der igennem længere tid har haft en glad smiley, vil kun få besøg en gang om året.
Mens man vil koncentrere sig om dem der har problemer med hygjenie, for mit vedkommende lyder det ikke helt hen i vejret. Det er et spørgsmål om prioritering, og der er ingen grund til at bruge ressourcer på dem der godt kan håndtere hygjene i deres forretninger.
Derudover har jeg bemærket at du tidligere har haft en del indlæg om hygjene og madvarer, eks. noget om en bager der ikke vaskede hænder før han rørte ved pengesedler.
Jeg er bange for at du fokusere alt for meget på dette spørgsmål, det virker nermæst som om det er en besættelse for dig.
Slap af, vi er omgivet af bakterier overalt, vi kan ikke leve i en steril verden. Hvis vi gjorde det, vil vi falde døde om, så snart der var det mindste bakteriekontakt. Dit immunforsvar er bygget til at bekæmpe hverdagens påvirkninger.
Selvføgeligt er det vigtigt med hygjenie, men tag det lige med ro.
Fortsat god dag til dig :0)
tilføjet af

Hygiejne-indlæg

Synes da ikke det kan være helt uvæsentlig, at der pludselig skal skæres ned på antal af besøg - jeg kigger altid på datoen for den smiley, der hænger i butikken/restauranten - hvis den er tilgængelig. Og går igen, hvis den ikke er opdateret. tror nemlig der er RIGTIG mange madsteder, der har brug for jævnlig kontrol for ikke at komme til at slække på hygiejnen.
Synes også det der med at tjekke toilettet kan være en god ide... håber nogle restaurant-ejere læser dette!
og ja, jeg har også haft flere indlæg om hygiejne :-)
/denlillehavfrue
tilføjet af

det er hvad der medføres

-det er hvad man kan komme ud for,når er på rejse(eruopa)!?
-men ellers kan man da spørge om en sæbeklud til bordet selv.man kan jo osse spørge om noget selv,hvad der angår FØDEN man skal intages på rejsen.ellers kan man gå ud i butikkerne selv for at købe noget selv,at tage med til hotelet...
1)man kan høfligt spørge om hvorfor lige netop
ens ret ser sådan ud?
(men mig bekendt har jeg aldrig været udsat for sådanne noget ,som der står beskrevet her!!!?)
-for alle steder man kan komme rejsene til er der fint rent!:-)
tilføjet af

du har ret

Jeg synes også det er en dårlig idé at slække på disse vigtige besøg. Jeg plejer at tjekke en restaurants smileys ud inden jeg spiser et sted.
Nu kan jeg ikke være sikker på kvaliteten længere.
tilføjet af

Fingerne væk...!

Vi koger & steger bare selv...
- i sidste øjeblik køber vi et karton rødvin i Nærkiosken... :0)
Thas all folks... ;0)
tilføjet af

Fatastisk

Det er som om man følger en nøje plan i Danmark. Planen går i korthed ud på at PISSE så meget på forbrugeren som mulig.
Alle farve stoffer er tilbage.
Svinefarme i Polen, som for lov til at importere kød til os, med vækstfremmer.
Ingen kontrol på spisesteder.
Ja man ku blive ved i dage vis, med steder de har valgt at vende det blinde øje til. VH S
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.