15tilføjet af

Fyret -hvad nu?

Dette indlæg skrives nok mest pga. den bitterlighed der findes inde i mig lige nu.
Jeg er en pige på 20 som netop idag har mistet mit job. Blev ansat i et mindre firma som sælger i oktober, og har altid elsket at stå op om morgenen og tage derind.
kollegaerne har været hyggelige, og vi har haft mange sjove stunder.
Indrømmet -så har mit salg været meget varieret, men stadig så det har kunnet løbe rundt for begge parter....
For ca. en uge siden kom der så en ny salgschef, og alt er blevet lavet om -både negativt -men klart også til de positive sider....hun lærte mig en hel del den forrige chef ikke kunne, og jeg synes det gik rigtig godt...
Så idag efter fyraften blev jeg så kaldt ind, og havde selvfølgelig selv en fornemmelse af at det var pga. mit lidt dårlige salg -og var allerede forberedt på at jeg ville gå ned i fast løn, bare jeg kunne få lov til at vise, at det her kan jeg godt -specielt efter at jeg havde lært noget mere....
Hun ville da foreslå det til den rigtige chef som sidder i den svenske afdeling -og et "vi ses imorgen".... sådan er det så bare ikke endt!
Jeg er netop blevet fyret over telefonen, har ingen fagforening, og er utrolig nedtrykt! Havde de i det mindste givet en frist på en uge havde det været ok -men at få en opringning samme dag som advarslen er ikke til at bære...
Den eneste ting som jeg kan nyde lidt godt af, er at selvom jeg har spurgt ufattelig mange gange, har jeg aldrig fået min ansættelseskontrakt! Det skal de "bummes" for.....
Men gennerelt -er det "lovligt" at fyre en over telefonen??? Det vil jeg meget gerne vide....
Lisette
tilføjet af

Både og

Det er mere normalt at man har en månedes varsel eller længere, når man bilver fyret. Men idet du ikke er medlem af en fagforening, kan du nok ik gøre så meget, desværre. Men hvis du har underskrevet kontakt (jeg arbejder selv som phoner og har IKKE fået kontrakt..) - så kig der, og se om du er berretiget til 1 månedes varsel eller mere, da du så kan prøve at køre lidt på dem selv.
tilføjet af

Kære Lisette

Det er bestemt ikke rart det som du nu bliver udsat for. I det private erhvervsliv tæller mennesker intet. Det er jo tydeligt at din salgschef ville af med dig hurtigst muligt. Derfor en advarsel om eftermiddagen og en fyreseddel om aftenen. Snu fremgangsmåde !!
De regner dig ikke for noget og du betyder tydeligvis intet for dem. De ved at du er ung og ikke organiseret i nogen fagforening og derfor får du denne behandling. Men nu har du måske lært lektien ?? Du vil få samme behandling næste sted du søger arbejde med mindre du sørger for at blive organiseret og få dine rettigheder på plads.....
De private arbejdspladser er totalt ligeglade med hvad der er 'lovligt'. Den bod de kan idømmes er latterlig lille i forhold til at give dig en måneds løn. Men havde du bedt om at få en repræsentant for din fagforning med til mødet (hvor du fik din advarsel) så kan jeg love dig for at udfaldet havde været et andet. Ikke at du ikke var blevet fyret - men du ville nok have fået lidt med i posen og muligvis den lovede chance....
Man ligger som man reder..................
tilføjet af

Tjek din arbejdsgiver

Hej Anonym.
Du skal tjekke om din arbejdsgiver er i en arbejdsgiverforening (hvis de ikke er det kan
du teoretisk opsiges fra dag til dag)
Normalt er det 14 dages varsel fra begge sider de 3 første måneder og derefter til den sidste dag + 1mdr.
Du må kontakte dem igen og bede om "en standard" kontrakten, hvis de ikke vil udlever denne må du kontakte advokat.
Du kan jo altid få et gratis råd fra denne...
Men tjek lige det med arbejdsgiverforeningen.
tilføjet af

arbejdskontrakt

jeg vil råde jer begge til at tage kontakt til en advokat da man har krav på en ansættelseskontrakt i følge lov om ansættelsesbeviser, hvis man er ansat i mere end en måned og over 8 timer om ugen. Hvis arbejdsgiveren ikke vil give jer et ansættelsesbevis/kontrakt kan i få en godtgørelse på op til 26 ugers løn
tilføjet af

tak!

Hej!
Tak for alle de gode råd -og indrømmet -jeg har lært lektien.
Jeg har snakket med en god ven, som er fagforeningsformand, og han har nu taget sagen -mest pga. det med den ansættelseskontrak jeg aldrig fik, selvom der var flere gange at jeg spurgte til den....
Udover det, skal han nu hjælpe mig med at få det sidste af min løn udbetalt -det har firmaet været lidt "glemsomme" til at gøre med nogle af de forrige ansatte....
Hele situationen er noget møg, og bitterligheden sidder selvfølgelig stadig i mig, men jeg kan ikke gøre så meget nu....
Lisette
tilføjet af

Hvad med at melde dig i en A-kasse

Hej Lisette
Ja jeg kan kun give dig ret, det er en umulig situation du befinder dig i, og som anonym ganske rigtigt siger meld dig ind i en A-Kasse det kan slet ikke betale sig at lade være. Ellers ja… hvorfor skulle andre hjælpe dig når du ikke selv vil være solidarisk og hjælpe andre, det er det man har fagforeninger til.
Hilsen fra Enig
tilføjet af

Varsel?

Hej
Jeg står i lidt samme situation som dig. Jeg er selv blevet fyret for nygelig. I det som at du skriver, kan jeg ikke helt læse om at du fik en opsigelse periode? Det har man i hvert fald krav på. Ved ikke om at du kan bruge mit indlæg til noget, men jeg ville bare sige det.
Med venlig hilsen,
Dann y M. Dalgaard
tilføjet af

syndt det skal ende sådan

ja det er faktisk lovligt at fyrre en over telefonen. det er ikke rart det er så noget helt andet. jeg kan godt se hvordan du har ingen fagforening det er ikke fedt. og så samme dag som advarslen var der de var vel bare ikke så flinke som du troede. mange gange kan man se en side af folk som er rar og så lige pludselig uden man venter det dukker der "sande jeg" op og det gør ondt nogen gange. jeg håber du kommmer over det og finder dig et lige så godt arbejde igen med den samme dejlige føelse af at stå op om morgen og flyve derud af. blot en enkelt ændring ved dit næste job håber du får nogle kollegaer som kan vise at de faktisk sætter pris på en som kollega. de må gerne kunne se positivt når det går værst. håber du kommer videre min pige mange kærlige hilsner fra Christian!!!
tilføjet af

Man skal yde før man kan nyde

Hej
Havde du været med i en fagforening f.eks. danske sælgere så havde din situation været en helt anden, de havde ved en simpel telefonopringning klaret problemet for dig, men du har selv fravalgt denne mulighed så derfor dette selvvalgte problem.
Man skal yde før man kan nyde, håber du er blevet klogere af din situation prøv alligevel at ringe til danske sælgere og hør om ikke de kan hjælpe dig. de er specialisterne på dette område.
Held og lykke.
Er selv fyret men selvfølgelig medlem af danske sælgere.
tilføjet af

solidaritet

Da du ikke er medlem af en fagforening er du uden en overenskomst til at beskytte dig. Der er ingen lov der beskytter dig, så det er ikke ULOVLIGT den måde du er blevet behandlet på.
tilføjet af

new ways

Hej der!
Jeg kan så sige at du ikke er alene. Jeg sidder pænt meget i den samme situation. Jeg er også en pige på 20 år og jeg mistede også mit arbejde fornylig. I fredags! Jeg arbejder fra 10 til 18 og fik en pæn lille fyreseddel omkring kl.14. Men jeg er dog slet ikke ked af det - den eneste grund til at jeg måske er lidt bitter er pga pengene. Jeg regner med at skulle studere til sommer, så jobbet var der bare så jeg kunne spare lidt op. Jeg var ikke glad for det arbejde overhovedet, så jeg føler på en måde også at jeg er blevet sat fri.
Jeg ser det på den måde, at jeg nu har fået en masse nye muligheder, og jeg kan næsten kun føle lettelse. For det er jo vel altid et nederlag at blive fyret - ligegyldigt om man kan li' sit arbejde eller ej.
Hvis man bliver fyret fra et arbejde man holder af ser tingene jo nok meget anderledes ud. Men jeg kan kun opmuntre dig med at sige, at du lige er blevet frigivet.
Alle mennesker er økonomisk afhænginge, og det er nok det eneste minus jeg lige pt kan bekymre mig om.
Så se på det som en positiv ting. Du har fået frie hænder og kan nu gøre hvad du vil.
Tro på at du er blevet opsagt fordi der var en grund til det ; og det skal ikke opfattes negativt. Det var bare ikke meningen at du skulle have det arbejde, for der er et andet arbejde der passer bedre til dig. Nu skal du bare ud og finde det ;)
Håber det hjælper lidt på dit humør.
Jeg er i hvert fald glad for at være blevet "frelst" fra mit arbejde - nu skal de aldrig bestemme over mig igen. Aldrig nogensinde!!
Held & lykke i fremtiden
Mvh zenia
tilføjet af

måneds lønnet

jeg ville barer lige sige at var du måneds lønnet er der evt en chance for at du var ansat på funktionærlign betingelser dette giver en anden opsigelses periode ved ikke om du kan bruge det -- men i din alder skulle det ikke værer et problem at finde nyt bare lysten til at arbejde er der.
jeg kan kun anbefale at stå i fagforening dog ikke kristelige da deres kontigent modsvarer deres viden samme lave niv.
link job index .dk
pøj pøj
tilføjet af

Nyt job !

Jeg kan skaffe dig et nyt job hvis du er interesseret ..
Mailadr. kfor55@hotmail.com
tilføjet af

kender dem godt

jeg har flere veninder der har oplevet det samme
JEG har IKKE læst alle svarene på dit indlæg
men er sikker på at det er H & M
du har været ansat i
DE ER HAMRENDE KOLDE
og gør dette til masser af ansatte
HVIA EN JOURNALIST ELLER FAGFORENING BARE
VILLE SPARKE DEM I NOSSERNE
for det trænger de til - de svin inde i H & M
mvh
"trine"
tilføjet af

Så hæng dem dog ud..

Kære Linette,
Der er noget jeg ikke forstår, Skriv dog hvem der har fyret dig - skriv firmaet og navnet på personen. Så har andre da i det mindste en chance for at undgå denne type svinske virksomheder.
En generel opfordring, der kan lyde lidt gammeldags:
Så sammen i en fagforening, ellers er der alt for let spil for arbejdsgiverne.
Og til jer der ude: Hæng arbejdsgiverne ud - fortæl os hvem de er, hvad de gør og hvad de hedder - så ved vi hvad vi skal passe på.

Mvh.
NN
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.