4tilføjet af

olivenolie en dårlig idé?

Hej [s]
Er på kur, og sidder her til aften og spiser grøntsager i fad med olivenolie på! Er det en meget dårlig idé, rent kalorie-mæssig? Ville jeg spare mange kalorier ved ikke at hælde det over? Har du alternativer til olivenolie, må du gerne komme med et bud 🙂
KH. Trineflyng
tilføjet af

olie er olie

Så karolie mæssig er det stortset det samme hvilken olie du bruger. Oliven er godt pga andre ting. Der anbefales ca 0,5 cl olie pr måltid alt over er for meget
tilføjet af

Cellefedt versus dellefedt

Olivenolie er cellefedt. Altså en af de gode. Kaloriemæsigt sparker den røv, men tilgengæld koster den kroppen energi at optage samtidig med den tilføre ting.
Men bruger du den til at stege i, ædelægger du den næsten med garanti. For hvem kan stå og holde øje med at temp ikke kommer over 160 grader?
http://www.dsgnet.dk/Sites/Anette-Artikler/Artikle%20kort%20Cellefedt%20eller%20dellefedt.asp
tilføjet af

Stege i olivenolie.

Let nok, smid et par små dråber vand i olien på panden, når vandet sprutter er olien varm nok.
Jeg bruger gerne olie og smør/margerine sammen, dvs at når olien er varm kommes en klat af det andet på, og olien bliver så samtidig afkølet.
tilføjet af

raps eller kokos olie

Jeg holder mig til disse to. Da de er knap så sarte og så er jeg mere på den sikre side. Kokos-olie er også god at komme en lille klat i en smotthie kun af frosne bananer og mælk. Så har jeg en kokos smothie. Eller kokos-milkeshake som nevøen siger.😉
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.