6tilføjet af

frisk pasta - hvor meget?

Jeg vil gerne lave frisk pasta, men hvor meget skal man beregne? Jeg plejer at lave ca. 100 gram pr. person når det er tørret pasta, men skal man bruge mere når det er frisk?
På forhånd tak!
tilføjet af

tjaaa

tjaa jeg ville nu sige at det er det samme, forskellen er bare at pastaen er frisk.... ;-) god fornøjelse........
tilføjet af

Ja..ca 100g pr. person

..hvis ikke de er grovædere hele bundtet :-)
tilføjet af

Pasta la basta

Hvis du ikke ligefrem vil kvæle dine gæster i melklister, må jeg foreslå en Reje-cocktail til at lægge bunden på!
Pasta er "ok-studenterføde". Men til gæster! - gider du lige!.
SOL har et mad-orgel af alternativer, som jeg syntes du hellere skulle studere nærmere!.
Selv profeter kan lide pasta sidst på måneden.
Men det bliver aldrig min hobby-føde!


Du bliver ikke skuffet!
tilføjet af

Dejligt at se...

...rejecocktail bragt i forslag. Frygtede at denne glimrende forret var reduceret til et 80'er-fænomen og totalt ved at gå i glemmebogen - helt udkonkurreret af fusionskøkkenets fancy lækkerier.
Profet, hvis du planlægger en forening til Rejens og cocktail'ens fremme, så melder jeg mig som det andet medlem
tilføjet af

Hvem har sagt...

...at det er til gæster?
I øvrigt er rejecocktail en dejlig forret, men da jeg ikke er så meget til den klassiske med mayonnaise/thousand island, laver jeg den med rejer og avocado i tern overhældt med en dressing af olie, soyasauce, citronsaft og hvidløg.
tilføjet af

Forslag til alternativ rejecocktail.....

nu da du ikke bryder dig så meget om "den klassiske" ......
Opskriften er til 2 personer
Ingredienser:
krøl salat (evt.rosésalat, iceberg eller alm. salat)
200 g. store rejer med skal
ca. 150 g. frisk ananas
1 banan
1 æble
1 stor appelsin
1 rød(sød) grapefrugt
1 stykke agurk
1 citron til pynt
Sauce:
½ dl. kvark
½ dl. A38
½ tsk. vineddike
½ spsk. lys fransk sennep
et drys sukker
frisk estragon (evt. tørret)
salt
peber
***************************************************
Here we go:
* Salaten skylles, og drypper af. - Sættes køligt.
* Rejerne pilles.
* Ananasen skæres i små mundrette bidder.
* Bananen skæres i skiver.
* Æblet skrælles og skæres i både, som halveres.
* Appelsinen og grapefrugten skæres i filéter -
(Skær først bunden og toppen af citrusfrugten i et lige snit. Derefter er det nemt skrællen frugten med en skarp kniv. - Skær langs hinderne)
* Banan og æble vendes i saften fra citrusfrugterne, der fremkommer ved udskæring.
* Agurken skæres i skiver
Salaten rives i stykker og lægges på et fad.
Anret Rejer, ananas, banan, appelsin, grapefrugt og æble i små grupper på salaten.
Ingredienserne til saucen blandes sammen og servéres til salaten.
Serveres med lun flute samt hvidvin/ og eller appollonaris med frisk citron.
Bon appétit!
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.