5tilføjet af

Er det stress?

Hej alle derude...
Jeg sidder her - burde læse til eksamen - men har det bare så dårligt fysisk og psykisk -ondt i hovedet, simpelthen så træt, synsforstyrrelser og snurren i arme og ben, svært ved at trække vejret!!
Hvordan kommer jeg igennem den næste uge indtil jeg skal eksamen næste fredag? Ska have læst en del og skrevet et oplæg - men symptomerne blir værre og værre for hver dag. Jeg selv og alle omkring mig har høje forventninger - nok især mig selv - men jeg kan bare ikke mere - kun græde... Skal jeg gå til læge?
tilføjet af

hvorfor

tror du at du har det sådan ?
tilføjet af

Jeg tror det er

fordi jeg har så store forventninger til mig selv, som jeg er bange for ikke at kunne leve op til og fordi alle omkring mig siger "ååårhh hold op - du får garanteret 12".... Det er frygteligt at have det sådan og mærke det pres udefra.
Du skriver du er uenig - hvad tænker du? Kan også være jeg bare er ved at blive syg med noget influenza!!
tilføjet af

Stress

Kære Pige85.
Skynd dig til Lægen og få en god snak med ham/hende.Det lyder som stress.
Tving dig selv til,at gå eller cykle en lang tur (min.1.time) hver dag,uanset vejret.
Det giver energi,koncentration,bedre søvn og frem for alt bedre humør.
Du kan i løbet af få dage mærke forandringen,måske hurtigere.
Varme hilsener og tanker fra en der selv har prøvet det.
tilføjet af

Det kender jeg godt

Jeg vil også tro du er ramt af stress - jeg kender udmærket presset fra omgivelserne. Gennem både folkeskole, læretid og nu på HF har jeg altid fået skudt i skoene at "du får jo alligevel 13" da det hed det, eller nu "du får jo alligevel 12".
Jeg er faktisk ikke nervøs for eksaminer på egne vejne, for jeg forventer aldrig et bestemte resultat men håber bare at bestå. Til gengæld kan det gøre mig nervøs og stresset at andre hele tiden siger sådan nogen ting, for hvis jeg så IKKE får de karakterer skal jeg jo høre for det.
Jeg synes du skal prøve at sige til dig selv at det er nok bare at bestå, at verden ikke går under hvis du får en lav karakter og at du faktisk er fint i stand til at klare det her. Derudover kan jeg anbefale at du laver en plan for hvad du skal læse hver dag og afsætter X antal timer til det. Du skal stoppe når de timer er gået så du overholder din plan. Sørg for at spise godt når du er sulten (ikke noget med at sidde og lade maven knurrer fordi du synes du spiser for meget i perioden), drik rigeligt med vand og kom lidt udenfor... bare en tur på 10 minutter kan gøre underværker.
Se noget tv, gå på net og slap af(!) indimellem, så du ikke kører fast... ligegyldig underholdning i form af dameblade og andet brækværk er også fint som afledning... sæt hjernen på stand-by og sørg for også at gå i seng og sove i ordentlig tid.
Dine symptomer lyder meget som stress eller endda som angst... pas på dig selv, forsøg at kig på nogen af rådende du har fået her. Jeg tror du kan finde noget du kan bruge.
tilføjet af

Skriver under navnet uenig...

...men jeg er ikke nødvendigvis uenig.
Det er nok værst med dine egne forventninger, men tror du skal spørge dig selv:
Hvad er det værste der kan ske hvis jeg får en lav karakter ?
Sandsynligvis er det ikke det skrækscenarie du bilder dig selv ind.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.