4tilføjet af

Lancen ude

UCI har dømt Armstrong ude af cykelspoten Hvorfor har man ikke taget ham ved de dopingprøver der må være udført da Lancen kørte i Touren? Man har samtidig
underkendt de 8-9 års prøver der blev foretager. Og man har i folks øjne
sagt farvel til sporten fremover. For i dag kan man ikke være sikker på at resultaterne er foretaget rigtigt. Alle der kører i de 4-5 store cykelløb må alle være dopet.
Også de dansker der kørte på udenlandske hold. Hvem siger de ikke fortsat er det??. [:X] Cyklingen er ihvertfald dødsdømt! [f]
tilføjet af

Cykling er forhåbentlig ikke død :-)

I hvert fald ikke på motionsplan, snarere tværtimod!
Og hvor er det da herligt at se, så mange fortsat melde sig ind i en motionsklub og flere og flere motionsløb, der kommer til. Som motionscyklist siden '87 oplevede jeg det store Riis-boom i midten af halvfemserne, hvor det gik op for den almindelige dansker, at Danmark råder over et fantastisk cykellandskab. Tilgangen til sporten på motionsplan har været støt stigende, endda også lige efter Festina-skandalen i '98, så jeg tror såmænd også, det fortsætter efter Armstrong-blamagen. Det eneste dårlige ved den fortsatte massive tilgang til motionscykling, er at der nu er forholdsmæssigt mange nybegyndere i trafikken, som ikke forstår sig på at gebærde sig ordentligt derude. Her må der altså mere oplysning til.
Nuvel, det var et sidespor 🙂
Nå, nu startede jeg med at reagere på din sidste stikbemærkning, nok fordi cykling betyder meget i mit liv - på motionsplan forstås 🙂
Bortset fra det - Lance-gaten medvirker forhåbentligt, at der bliver ryddet grundigt op i cykelsporten på professionelt plan. Team Skys pludselige krav om en underskrift fra hver enkelt på, at man ikke har været involveret i doping på noget tidspunkt virker måske bombastisk - for JA, gu' dopede de sig alle i 90erne. Selv sidste mand i feltet. Så er der selvfølgelig undtagelser, som eksempelvis Christophe Bassons. Jeg håber der i fremtiden vil være flere ryttere af den type, som tør åbne munden, og at det ikke pr. automatik vil være karrieremæssigt selvmord at afsløre dopingmisbrug blandt sine kolleger. Selv idag har jeg stadig fornemmelsen af, at omertaen (ikke se, ikke snakke, ikke lytte) lever i bedste velgående, desværre. Og det er fordi, der stadig er brådne kar i sporten. Disse gamle brådne kar har så gennem anciennitet, så de nu har betydende stillinger i sporten. Så er det sgu op ad bakke, men forhåbentlig kan denne sag - som har været som at smide en atombombe midt i lokalet - rydde en del op i det.
Dog har jeg stadig min tvivl, når det kommer til de latinske lande, her mener jeg i første række Spanien, Italien, Portugal, hvor der er nogle stolte æresbegreber, der skal gøres op med. Det kræver en kulturændring, og når den er så fast forankret...ja jeg har desværre min tvivl!
Til din kommentar om, hvorfor Lance Armstrong ikke blev snuppet, da han var aktiv. Der er flere grunde:
1) Dopingprøverne var enten/eller og meget simpel. F.eks. da man indførte en grænse for hct-niveauet til 50%. Så ved man da idag at alle alligevel brugte EPO og blot søgede for at komme under den magiske grænse! Lidt senere kunne man så rent faktisk teste for EPO. Men her var der så let spil for diverse sløringsstoffer (ex: vanddrivende midler), som man først efter Armstrong-æraen har kunnet spore. Og endelig er der bloddoping, som man først nu for nyligt er begyndt at komme med nogenlunde valide tests for.
2) Så er der sagen med beskyldninger om bestikkelse fra Armstrong til UCI, der så skulle have holdt hånden over Lance Armstrong. Argumentet er let at finde: Armstrong var en fantastisk salgsvare for sporten, for UCI; en mand, der stod op fra dødesengen (kræft) og vandt verdens håreste cykelløb. Dén historie har solgt rigtig, rigtig godt på globalt plan og den pengestrøm det har medført til sporten, er det oplagt at konkludere, at UCI naturligvis have haft en vis interesse i at dække over Armstrongs dopingmisbrug.
Angående sidstnævnte er det indtil videre kun gisninger og postulater, ord mod ord, så at sige. Ligesom hele dopingsagen iøvrigt er. Der er jo ingen form for tekniske beviser, blot et overvældende vidnesudsagn fra 28 aktive ryttere.
For at svare dig: personligt håber jeg lidt på, at professionel cykling er "dødsdømt" i nogle år, og således må starte forfra. Forsvinder sponsorer og TV-indtægter fra sporten, så forsvinder de store lønninger og pengepræmier også, og incitamenterne for at dope sig forsvinder lige så langsomt.
Nu, udover at jeg har dyrket motionscykling siden mit 16. år, så har jeg også dyrket roning siden mit 12. år. I nogle år på konkurrenceplan i mine unge år. Selvom jeg klarede mig ret godt, var der aldrig nogen, der tilbød mig doping. Ser man på de danske OL-roere idag, så har de trænet hårdt og lidt mange afsagn for at kæmpe for medalje til Danmark. Dette til en sulteløn fra Team Danmark hvor flere har levet fra hånden til munden. Og lige efter OL, så er de hurtigt glemt igen og optager somregel en civil karriere. Sådan er det, når der ikke er penge i sporten. Og derfor tror jeg netop, at doping ikke er et generelt problem indenfor rosporten : pengene er generelt små.
Men når pengene bliver rigtig store, så kommer doping også ind i sporten, det kan man bide spids på. Udover prof. cykling, se blot på atletik, amerikansk fodbold, ishockey, boksning...og helt sikkert også fodbold. Da Operation Puerto startede kom det frem at absolutte top fodboldklubber i den spanske liga var indblandet i sagen. Af uransagelige årsager blev det på mærkværdig vis pludselig ikke et emne. Hvorfor? Fordi med pengene følger korroption. Her er UCI, FIFA og IOC ikke spor forskellige.
Når der er penge i lortet, lokker det alle de brådne kar til!
tilføjet af

Ja licensen er langt djjje

Licensen burde opkræves over the skattos
tilføjet af

Cykling er forhåbentlig ikke død :-)

At der bliver ryddet op i UCI kommer ikke til at ske. Dertil er der for meget korruption.
Godtnok har det hollandske cykelforbund sendt en appel til UCI om en "sandhedskommision". Men tror du DCU bakker dem op?
Nej, dertil har Worre, Lund, Per Pedersen, mfl. haft tungen alt for langt oppe i den brune sovs hos Pat [:X]
Så prof cykling fortsætter akkurat lige så korrumperet, som det altid har været [:X]
Men familien-Danmark TV2-seerne elsker det jo og kan baare ikke få nok af "Rene Rolf" 😃
............HAHAHAHAHAHAHAHAHA! 😃 😃 😃 😃 😃
Jo, det er i sandhed en illusionernes verden...
PS: jeg droppede stort set cykling på TV efter 98-skandalen men har ligeledes virkelig fået smag for cykling på motionsbasis, dét hitter! 🙂
tilføjet af

Cykling er forhåbentlig ikke død :-)

At der bliver ryddet op i UCI kommer ikke til at ske. Dertil er der for meget korruption.
Godtnok har det hollandske cykelforbund sendt en appel til UCI om en "sandhedskommision". Men tror du DCU bakker dem op?
Nej, dertil har Worre, Lund, Per Pedersen, mfl. haft tungen alt for langt oppe i den brune sovs hos Pat [:X]
Så prof cykling fortsætter akkurat lige så korrumperet, som det altid har været [:X] [/quote]

Jeg har mit håb om, at prof. cykling bliver/forbliver mindre korrumperet end i f.eks. fodboldverdenen.....(..do I have to say more?...)

[quote]Men familien-Danmark TV2-seerne elsker det jo og kan baare ikke få nok af "Rene Rolf" 😃
............HAHAHAHAHAHAHAHAHA! 😃 😃 😃 😃 😃
Jo, det er i sandhed en illusionernes verden...[/quote]

Ja det bliver da spændende at se, om TV2 og ham unge Lauesen kan holde depechen helt frem til næste sommer. Pt. har de jo besluttet sig ikke at tage med på Team Saxobank-Tinkoff Banks træningslejr på Gran Canaria...se, det lyder jo meget idealistisk, men sandheden er jo nok at de ikke har pengene hos TV2 😃

[quote]PS: jeg droppede stort set cykling på TV efter 98-skandalen men har ligeledes virkelig fået smag for cykling på motionsbasis, dét hitter! 🙂


Velkommen til sporten 🙂 og rigtig mange gode oplevelser ude til de gode motionsløb [l] Du gik desværre glip af årets sidste løb Alpetramp, som er et af de bedste, hårdeste og hyggeligste. Ellers - meld dig ind i en motionsklub og lær lidt om, hvordan man kører ordentligt på vejene i respekt for andre trafikanter 😉
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.