12tilføjet af

fortsat af børn får børn

Hej.
Ja, jeg kan da godt se at det er ufattelig tideligt at en 14 årigt bliver gravid, men det er da ikke skalndaløst eller fuldstændig tåbeligt. Den slags sker jo, og det kommer sikkert til at ske oftere og oftere. men altså helt ærligt slap nu af. Ser vi i USA og England så er der dubbelt så mange der "børn" der får børn. Vi er bare ikke så vant til her hjemme. Jeg mener faktisk heller ikke at hun skal tage en abort hende pigen, men hun kan bortadobtere det.
Jeg er 99% sikker på at abort er meget forkert ikke fordi at det er mord eller uetisk, men der er så meget der kan ske under sådan et indgreb, og hun vil måske få psyskiske mén over det, det er en stor ting at bærre rundt på som 14 åriget, og det skal man ikke gennem gå som 14 åriget. Mange af de unge teenager snakker jo ikke med nogen voksne om deres problemer, hendes venner kan hun sikkert ikke snakke med for de har ikke oplevet det samme (højssandsynlig)
Der imod bortadoption, er nok bedre, da hun kan få at vide at barnet er kommet hen til en familie der ikke selv kan få og derfor har givet dem den største gave. Hun kan blive opplyst om at barnet kan opsøge hende når det er voksent nok. Hun får at vide at barnet får det godt der hvor det så kommer hen.
Jeg tror ikke at det kan give så mange psysiske mén, som arbort ville gøre.
Min veninde blev gravid som 16 åriget, og bortadopteret det, da hun ikke ville have noget med faren at gøre pånogen måde. Det var nu også hendes forældre der tvang hende tildet, men den dag i dag har hun det godt med at hendes datter har fået et godt hjem, og har selv i dag en lille dreng. Hun nægtede arbort, for det ville hun ikke kunne leve med.
Så det var min mening. Så kan debatten forsætte her.
tilføjet af

bortadoptering

Jeg kan kun give dig ret i t bortadoptering er en rigtig god ide for alle parter.
Moderen er fri for at gennemgå en abort og hun kan samtidig gøre to andre mennesker meget lykkelige ved at skænke dem sit barn.
tilføjet af

Børn skal IKKE have børn.

Føj hvor klamt, at børn på 14, 15 eller 16 år får børn. Der skulle laves en lov der forbyder børn at få børn, en pige SKAL være 20 år, før at hun kan få et barn, hvis det stod til mig. Piger skal lære at der er noget der hedder prævention, og der er også en sexuel lavalder der hedder 15 år.
Piger skal lære sådanne noget af skolen, eller deres forældre.
tilføjet af

Børn får børn

Hejsa
Jeg er selv en af de kvinder der "pludselig fik barn" som 16 årig. Det kan lade sig gøre at opfostre og opdrage et barn når man ikke er ældre. Det behøver ikke betyde at man ikke får uddannelse og karriere alligevel. Barnet er i dag voksen og selv mor til 2 snart 3 unger. Men det ER forbandet hårdt arbejde og man skal give slip på mange ting og ønsker for sig selv for at det kan lykkedes.
MEN - det får mig ALDRIG - ALDRIG - ALDRIG til at være fortaler for at børn skal have børn. Gå dog til lægen og få de P-piller, det pessar eller få indsat en spiral eller hvad der nu skal til. Går det galt - så se at komme af sted til lægen dagen efter - fortrydelsespille er ikke at foretrække - men bedre end at stå med ansvar for et barn mod egen vilje i for ung alder. Lægen bider ikke og jeres mor og far heller ikke når det virkelig gælder.
Der er så mange muligheder for at vælge noget andet end at få et barn i så tidlig alder, og kondomer er altså bare ikke altid godt nok - men dog bedre end ingenting. Min dejlige unge er resultatet af DEN MISFORSTÅELSE at kondomer er sikre.
PIGER DERUDE - lev jeres ungsomsliv og nyd det på alle måder, men tænk jer rigtig godt om før i får børn mens i er børn/helt unge selv. Det er og bliver pigen der lægger krop til en fødsel, og derfor ender det i sidste ende med at være hendes eget ansvar at foretage den nødvendige beskyttelse. Siger manden nej til kondom fordi "han ikke kan bruge det" og du ikke selv har nogen form for beskyttelse - så sig nej til ham, da er han bare ikke god nok til dig.
Og til dig der nævner USA og England som eksempler, undersøg lige forholdene før du udtaler dig om at det er godt. Der er mange tusinder fortvivlede teenage mødre der lever elendige liv, enten som enlige mødre eller i familier de er tvungne ind i. JEg har fulgt dette meget og set mange dokumentar udsendelser. Der gøres nu meget for at undgå teenageforældre, de unge "leger" forældre med en "kunstig" baby, der kan oplagre og registrere hvad der er foregået, de får mere oplysning end før, især i de mere liberale og åbne stater. Omvendt bliver der født flere og flere børn af teenagemødre i de konservative stater, hvor sex før "ægteskab" ikke er velset.
Det har fået mig til at tænke og jeg tror på at man sagtens kan opnå meget mere ved at være mere markant i udmeldingerne, især os der selv har oplevet at stå med dette ansvar i en alt for ung alder skal melde klart ud og deltage i debatterne.
Pas på jer - i unge piger - der er kun jer til at gøre det.
E_F_K
tilføjet af

er selv mor.. på 14..

Jeg er selv 14 år, jeg blev gravid som 13 årig, og jeg har fortrudt lige siden, men jeg kunne ikke gøre noget..
Jeg synes at det er mord at få abort, og jeg ville ha dårlig samvittighed, hvis jeg havde bortadopteret min søn, for, hvad nu hvis han kom til en dårlig familie...? det ville ike være til at klare..
men jeg har nu en dejlig søn på 3 månder...min familie støtter mig over hovedet ikke.. jeg bor ikke hjemm.. jeg bor hos ´faren.. som er 15..men alle mine venner støtter mig, og det er jeg super glad for.. ved ike hvad jeg skulle gøre uden dem..
men jeg går stadig i skole.. og passer mine ting, jeg har næsten et helt normalt liv..
tilføjet af

Dårlig idé

Tænk på hvor hårdt det må være for hende bagefter. Alle folk ved det til den tid, og der bliver jo snakket.. Enormt! Desuden kan hun til den tid nå at fortryde og så mere eller mindre hænger hun på barnet alligevel! :S
-/BikerBirk
tilføjet af

Drenge ?

Fyren er da mindst ligeså meget inde i denne sag som pigen. Og han er endda meget ældre end hende! Desuden kan man ikke benægte folk at få børn - det er umoralsk!
-/BikerBirk
tilføjet af

Hos faren?

Hvor lang tid har du boet der? Det er godt nok en familie med overskud du er kommet hjem til der!🙂Fortsat held og lykke!
-/BikerBirk
tilføjet af

Men...

At folk snakker går over, men den viden om at have slået et lille nyt menneske ihjel kan forfølge én resten af livet... Nok er det hårdt i starten at skulle sige farvel, men senere kan der være en enorm trøst i den viden at man gav sit barn en chance (et liv), og gav et par den største gave man kan give: Et barn.
tilføjet af

Får du ingen hjælp

Det lyder som om du er mere eller mindre overladt til dig selv sammen med din svigerfamilie, er det rigtigt?
Jeg synes det ville være en god ide at komme i en mødregruppe med andre unge mødre, det er dejligt at dele sine oplevelser og bekymringer og så videre med andre ligestillede.
Jeg håber du får hjælp af en eller anden art for det er meget hårdt at have et barn, jeg var selv 20 da jeg fik mit og det er trods alt 7 år ældre end dig og jeg synes nogle gange det er svært det hele og man kan slet ikke overskue noget osv.
Held og lykke
tilføjet af

Tillykke

100000gange tillykke med den lille... jeg er 16 og gravid.. jeg ved at jeg kommer til at klare det... men jeg tror ikke jeg ville klare det som 13 eller 14årig... jeg sys at 16 er tidligt...men jeg synes at det er flot at i har taget konsivennserne for jeres handlinger... ville håbe alle andre også ville.... (min kæreste skred...)
Men det er der ikke noget at gøre ved...
Held og Lykke til....
tilføjet af

for dårligt

hvad er der i vejen med prævention...?
Jeg kan bare blive så forarget over børn der selv vælger at sprede ben i så ung en alder ikke tager kontakt til læge for at få ordineret p-piller el. lign..Jeg kender en ung pige på 16, hun tør ikke fortælle hendes mor hun er sexuelt aktiv..måske det er det..forholdet til forældrene, tør man stå frem?
Det noget værre vås.." jeg vidste ikke jeg var gravid til den dag jeg fik veer"..HVAD??? Små piger er åbentbart kloge nok til at lave barnet men ikke til hvad konsekvenserne blir...Min mening
tilføjet af

Du burde selv tænke dig om, før du snakker.

Selvfølgelig kan det godt virke lidt mærkeligt og anderledes, at unge piger bliver gravide, men man skal overhovedet ikke se ned på dem og fortælle dem, hvad det er der er rigtigt, for det er lige præcis det, de ikke har brug for. De har brug for støtte og omsorg i lange baner. Det ville vi andre også bede om, hvis vi stod i situationen.
Jeg er ved at skrive en opgave om unge mødre, og ved en masse søgen finder man altså ud af, at det ofte ikke er de bedst stillede piger der får barnet. Det er ofte piger der søger den omsorg og kærlighed deres forældre ikke kunne give dem, og hvis de kan få det bedre af det, og give deres barn det de aldrig fik, så tager jeg hatten af for det! Det burde andre også......!
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.