2tilføjet af

Forskere snyder

At forskere snyder, fordi de føler sig presset til at opnå de resultater, som er forventet af dem (f.eks. af medicinalindustrien eller sundhedsstyrelsen som har betalt dem)er ingen nyhed i udlandet, hvor junk science påvises gang på gang.
Nu har vi et dansk eksempel, hvor Milena Penkowas studerende afslørede hende, fordi de undersøgte de samme kræftprøver og nåede frem til det stik modsatte resultat, end det hun offentliggjorde.
Tidligere nød forskerne stor respekt verden over. Der var nemlig et censorat, som vurderede ethvert forskningsresultat i alle detaljer, før det fik grønt lys til at blive offentligjort.
Uden dette kvalitetstjek er den videnskabelige troværdighed blevet undermineret verden over i de senere år, hvilket er en meget sørgelig udvikling, som har den konsekvens, at mange af os er meget mistænkelige over for "videnskabeligt beviste" resultater.
Mere end nogen sinde før er det altså nødvendigt at tænke selv og følge sin sunde fornuft.
http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2010/11/13/092710.htm
tilføjet af

Hvor meget tidligere?

Du skriver: "Tidligere nød forskerne stor respekt verden over. Der var nemlig et censorat, som vurderede ethvert forskningsresultat i alle detaljer, før det fik grønt lys til at blive offentligjort. "
Hvor meget tidligere? Er forskningsresultater der er er påvist første gang i 50'erne og siden genpåvist i 60'erne, 70'erne, 80'erne, 90'erne og 00'erne troværdige?
tilføjet af

Helt enig

Det er sørgeligt, men man tør ikke stole på sundhedsvæsenet mere. Der er alt for mange penge indblandet.
Man tør ikke stole på lægerne, men må gøre sine egne overvejelser og undersøgelser, så godt man kan.
Desværre har man ingen andre at henvende sig til, når der er noget galt. Se nu bare disse brystkræft undersøgelser, der er omtalt nu.
Man kan ikke stole på nogen eller noget. Jeg har ikke glemt den skandale om behandlingen for lungehindekræft.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.