4tilføjet af

Forebyggende opperation...

Inspireret af indlæg om aflivning af raske katte...
Kunne du finde på, at lægge dig under kniven, forebyggende? Altså f.eks. få fjernet dine bryster, selvom de er fuldstændig raske. Bare for at undgå brystkræft?
Jeg kunne ikke! Min mor døde af kræft i æggestokkene. Alligevel kunne jeg ikke drømme om, at få mine fjernet forebyggende. Heller ikke selvom jeg havde fået de børn jeg skal have.
Jeg synes det er hysteri. Hvad synes du?
tilføjet af

jo det kunne jeg godt

hvis man har de børn man skal have skal man jo ikke bruge underlivet til noget.. og kræft i underlivet er altså ikke den fedeste form for cancer man kan få....
Jeg går for tiden og overvejer om jeg skal testes , og hvs jeg vælger det.. tja så må jeg under kniven hvis det viser sig at jeg er en af de uheldige der vil udvikle kræft..... ellers er der jo ingen grund til at tage testen vel...
tilføjet af

Hvilken test

er det du skal have foretaget?
Nej jeg ved udmærket (fra min mor og andre), at underlivskræft ikke er morsomt. erfor får jeg også selv foretaget et celleskrab med jævne mellemrum. Men jeg mener stadig ikke, at man skal opperere, hvis der ikke er tegn på sygdom. Heller ikke selvom jeg har fået alle de børn jeg mener at skulle have. Og heller ikke selvom jeg er i risikogruppe.
tilføjet af

det er en gen test

hvor man kan se med ret stor sikkerhed om man vil udvikle cancer i underlivet eller i brysterne...
(hvis man er arvelig belastet)
tilføjet af

Stå i situationen først.

Ja.
Min konen fik foretaget en gen test pga hendes mor døde af kræft og hendes søster har problemer med kræft, bl.a. fået fjernet bryster.
Min konen var den eneste i familien med et arveligt gen.
Skal man så fjerne æggestok - leder, livmoder og livmoderhalsen. Ja selvfølgelig. Hvorfor skal det først fjernes hvis man for kræft. Kræft er ikke en sygdom der bare fjernes med et indgreb og et par hovedpinepiller. Kræft kan brede sig.
Problemet er også at underlivet er det sværeste sted at opdage kræften.
Min konen fik at vide hun havde 80 % chance for at få brystkræft. Skal vi fjerne dem? Ja 2 i familen fraråde dette, da de har haft brystkræft med dertil fjernelse af begge. Dette var et helvede.
Min kone er rask. Kan få halveret sine bryster og dermed miske risikoen. En operation der er god når man er rask. Hvorfor vente til man evt. får kræft og derefter slås med dette fysisk som psysisk. Tro ikke at man bare fjerne kræften ved et indgreb og så er den pot ude. Det breder sig det skidt.
Men selv om hun har det arvelige genet. Vil hun så få det ?? Ingen ved det men tør man tage chancen med sådanne en sygdom.
Min konen mistede sin mor som 12 årig. Vil hun lade sine børn undvære deres moder pga ikke ville fjerne de berørige dele. Nej.
Tag ikke en stilling før i står i den situation.
Mvh. en bekymret mand.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.