24tilføjet af

Forbyd sovebusser

Sovebusser burde forbydes.Gæsterne kan jo overnatte på hotel om natten.Det kræver bare lidt planlægning fra rejse sælgerne.Selv ville jeg aldrig drømme om at tage en bus til syden,ligemeget hvor det skulle være.Bare vent.Til vinter skal der nok ske ulykker igen med de forbandede sovebusser.
tilføjet af

Du tænker dig ikke om...

Skal gæsterne overnatte på hotel, så er det billigere at flyve.
Når du ikke har prøvet at køre i en sovebus, så bør du nok heller ikke udtale dig om dette emne. Det er faktisk meget mere sikkert end at køre i egen personbil.
Og jeg følte at sikkerheden var helt i top da jeg tog til Spanien for nogle uger siden. (Med sovebus).
Det kan godt være at der måske sker en busulykke igen til vinter, men tror du ikke at der også falder et fly eller to ned?
tilføjet af

Tag flyveren

Ja,det lyder da fint med flyveren.At skulle køre i bus til Spanien,kræver et vis mod.At sidde der i ca 2 døgn,må være dødens pølse.Kender flere som har været med bus til Spanien,og de gør det aldrig mere,fuld forståelse for det.
Jeg flyver til syden,og vil altid gøre det,bus,aldrig i livet.
tilføjet af

My2cent

Har en gang taget en bustur (med soveplads) til Spanien, og gør det aldrig mere, fik ødelagt ryggen som har plaget mig siden.
Men det må være op til hver person om de vil betale lidt mere for en flyver eller spare lidt for en bus tur.
Sikkerheden er god nok, Ja der er sket en ulykke for nygeligt, men hvor mange busser køre der ikke dagligt?? det må siges at være en meget lille % del som der sker noget med. Det er det samme folk siger når der falder et fly ned... men tænk på hvormange fly som Ikke falder ned.
tilføjet af

Livsfarligt

Hvis du selv var turistchauffør, så ville du aldrig drømme om at tage på ferie i en sovebus, det havde du dit liv for kært til.
Jeg taler af erfaring, for jeg er gammel turistbuschauffør.
Hej
tilføjet af

Disse bussene

Vi reiste fra Århus til Paris engang med buss der man overnattet en natt på bussen. Jeg sier bare ALDRI mer!
tilføjet af

Forbyde sovebusser?! :-(

Selvfølgelig skal sovebusser da ikke forbydes. Som andre siger, så sker da der ikke flere ulykker med dem end så mange andre busser. Men måske skulle vi forbyde al slags transport, fordi der sker ulykker?? Nej, vel.
Jeg har også kørt med flere sovebusser til flere steder i Europa, men jeg har ikke været ude for en ulykke endnu. Og hvis folk ikke kan lide at køre med sovebusser, kan de jo bare lade være. De er ikke komfortable at køre med, men de er billige.
Hvis man skal bo på hotel i stedet for sovebusserne, mister man jo både tid og penge, da det sikkert bliver en dyrere rejse. Men ok, dette er bare min mening, og alle har ret til deres egen. :-)
Hyg jer.
tilføjet af

Enig med Redhack...

Jeg synes det er oki det mæ' sovebusser... Javist der var en ullyke.. Men der flader jo også nogle fly ned... Og der kører nok også flere tog sammen... Tænk jer om før i brokker jer over transportmidler...
tilføjet af

noget andet!?

Hvordan fa... opretter man et topic/indlæg!? =)
hehe.. nogen der kan hjælpe !? :)
tilføjet af

De burde forbydes... før der sker flere ulykker.

Hotel overnatning er løsningen. Det hele skal gå så hurtigt , og det hele skal være så billigt. Chaufførerne presses , det kan enhver vel se (eller burde kunne se) . Man skulle tænke lidt mere på helbredet , og lidt mindre på pengepungen. Det er fame uhyggeligt do.
tilføjet af

Udhvilede chauffører

Der bør stilles flere krav til turist-selskaberne og deres leverandører, hvis der forsat skal køres med sovebusser. Jeg tror ikke løsningen er en radar til ca. 15.000 kroner stykket eller at selskaberne flytter deres nummerplader til Sverige som jeg også tror vil ændre praksis. Man kan selvfølgelig overnatte på et hotel for dyre penge men hvorfor ikke i stedet bruge toget? Ta´ med DSB og andre nationers til bestemmelses stedet.
herollen
tilføjet af

Et fly eller 2 ned???

Hvad sker der?! Man kan sku da ikke skrive "men tror du ikke at der også falder et fly eller to ned?" HVOR TIT SER DU DET SKER?!
Sove busser er noget lort, folk ligger og vælter rundt inde i bussen. Fly er langt bedre, hurtigere og mere sikkert. Og nej det styrter IKKE ned. Måske koster det 1.000 kr. mere, men så må man sku selv vælge om man vil have sikkerheden i top eller den ska være skod.
Selv tog jeg flytet til spanien sidste år, og så hører man at bussen med ens venner kører galt... Så tror jeg da nok at man overvejer om turen til syden er det vær', hvis man ik har råd til flyet.
tilføjet af

hmm....

citat: " Fly er langt bedre, hurtigere og mere sikkert. Og nej det styrter IKKE ned. "
Hvilken del af verden er det lige du lever i?? At fly ikke styrter ikke... Hvad er det for en udtalelse??
De ulykker som er sket med busserne, kan også komme til at ske med fly... OG JA.. De kan godt styrte ned.. Og lave en del mere skade end en bus, når det sker.. For du tænker ikke lige på størrelsen på de to ting...
I en sove-bus(dobbelt-dækker) er der max 75 personer i..
I det mindste fly, som SAS bruger, der er plads til 50..
Hvis en bus kører galt, så skal der meget til før, at alle 75 personer dør.. så snakker vi om at den skal køre ud over en klippe eller noget i den stil..
Hvis et fly styrter ned, så er muligheden for at alle ombord dør, rimlig stor, da det er en stor bunke metal på næsten 30 tons, som falder mod jorden..
Så du skal ikke gå og tro, at fly ikke styrter ned.. For det gør de.. Og når det en gang i mellem sker, så er der somregl mange flere tilskadekommende, end der vil være med en bus..
Og mit syn på den sag her... For min skyld behøves de ikke at forbyde sovebusser.. Den eneste grund til at folk overhovedet snakker om det her, er p.g.a en stor ulykke, hvor chaufføren ikke var opmærksom... Det sker.. Og det vil ske igen.. Både med fly, bus og tog... Så hvis i vil ud og rejse sikkert, så bliv hjemme..
tilføjet af

Svar

Jeg bor i den del af Verdenen var fly stort set aldrig styrter ned... ved ik med dig, men åben lige øjnene inden de begynder at lege professor... Havde du prøvet at være udsat eller dine venner havde prøvet at være udsat for en bus ulykke, ville du nok forstå bedre.
tilføjet af

Til Spanien med bus,Vanvid.

Du må da have været helt smadret med sådan en lang tur.At sidde så lang tur i bus er da helt vanvid og undsvagt.Hvorfor ikke tage flyet.Det tager kun ca 3 timer,og med bus ca 2 døgn.Jeg kender nogle som tog bussen ned til Coste Vrava,og de var helt smadret i krop og sjæl,og valgte aldrig mere at køre med bus så langt.De tog flyet hjem til Danmark,for de ville ikke udsætte sig selv for sådan en tur igen.
tilføjet af

He he..

Åbene øjnene?? Jeg tror nok, det er mine øjne, som var åben mest hele tiden, da jeg godt tør sige, at fly godt kan falde ned..
Men nu har du også fået åbenet øjnene for at det kan ske for fly..
Og nej.. Jeg har ikke været med i en bus-ulykke, og det er der heller ikke nogen af mine venner der har... MEN hvis de havde.. Så ville min holdning være den samme.. For ellers skal man gå og passe på hele sit liv..
Der har været en som jeg kendte, han kørte sig selv ihjel.. Skal jeg så sidde og sige, at man heller skal tage bussen i stedet for bil, for det er farligt at køre bil? Men nej.. Vil jeg ikke gøre.. Fordi jeg ved at der sker noget lort engang imellem.. Man kan ikke komme uden om det..
Men er det så kun sove-busser du undgår, eller er det nu busser generalt??(bybusser, regional-busser)
Og hvad ville du gøre, hvis det havde været et fly, som dine venner havde været med, og det faldt ned?? Ville du så sidde og skrive, at man eller skulle tage bussen?
tilføjet af

Endnu et svar

Nej jeg tager selv ofte bussen, tog mm. Og jeg frygter sku hverken det ene eller den anden. Mit råd er bare, at tage flyet. Jeg ser det meget mere sikkert. Og ja - går det galdt med et fly, så er der næsten 100% ingen overlevende.
Men jeg ser stadig en sovebus som lidt af et problem. Jeg har selv været med en sove bus, og det tror jeg da også helt sikkert at du har været. Jeg syns bare det er et dårlig transport middel at tage en sovebus til syden, eller norden. Fly er stadig lidt dyrere, men jeg syns det er de penge værd.
Jeg ku godt klare at tage en sovebus, eller bare en bus til udlandet, men syns sku det er en ldit for gammeldags, og billig måde at komme frem og tilbage. Ikke at jeg skal sige at jeg har penge og råd til at tage afsted. Det har jeg sku ikke, men hvis det er råd til at rejse, så vil jeg heller spare endnu mere sammen til at kunne tage et fly.
tilføjet af

Sovebusser - et valg

Det er op til den enkelte, om man vil rejse på den ene eller anden måde.
Hvis muligheden for sovebusser forsvinder, vil rejserne blive dyrere p.g.a. mindre konkurrence. Hvis det bliver tvunget at sove på hotel undervejs, vil dette også gøre rejsen dyrere og man vil få mindre tid på destinationen.
Altså man foretager et valg - er der ingen der vælger sovebus - ja, så forsvinder de ud af markedet igen.
Nej, det er sikkerheden under kørslen, både hvad angår chaufførerne og køjearrangementerne, der skal fokuseres på - lad efterspørgslen klare resten. Ulykker kan ikke undgås - flyvemaskiner falder også ned og sovebusser kan også forulykke, mens alle sidder almindeligt på deres pladser og skal de så stadig forbydes ?
acim
tilføjet af

sovebusser er en genial ting

....og en del af ferien og drukturen og scoringerne.
Der er ingenting ved at overnatte på hotel. Det er alt for tidskrævende og besværligt både for gæster og rejseselskaber.
Jeg er vild med sovebusser
tilføjet af

Du står ikke på ski vel ???

O.K. vi ski turister har en uges fri der skal udnyttes max.
Det kan da ikke gøres bedre end at man køre fredag aften og er på ski lørdag og hele næste uge, Lørdag tager man afsted når ski dagen er over.
Skulle man overnatte på ski hotellet skulle man tage afsted lørdag morgen og så kan man først stå på ski søndag.
Desuden er det at sove i bussen en nem måde at få overstået 15 timer i bus.
Jeg syntes du griber til drastiske foreslag lidt for hurtigt.
For det første kunne man indføre soveadskillelses rum i busserne, det er sådan noget der ikke fylder noget og som kan monteres i hele bussen på 5 minutter. Har prøvet dem.
For det andet kunne man fratage busselskaberne retten til at køre med sovebusser hvis de gentagne gange overtræder de almindelige love eller hvis de bare en gang groft overskrider loven.
Mvh Jacob
tilføjet af

Nej til sovebus

Jeg er enormt meget på skiferie. Faktisk mindst 2 gange om året. Mange gange er jeg med Odense Skiklub. Og jeg ved hvordan det er at køre i bus. Det er at helvede nårman vil prøve på at sove og så ikke kan lægge ned, men man har selv valgt sin rejse. det jeg siger er, at sovebusser burde være forbudt. Hvis du sover og der sker en ulykke kan du overhovedet ikke nå at reagere. Ikke bare det at du sover, men at du ligger ned. Der er intet sådan rigtigt at tage fat i eller "støtte" sig til hvis du ligger ned. Det er sikre hvis du sidder op. Så jeg siger helt klart NEJ til soverbusser.
tilføjet af

nej, sovebusser skal ikke forbydes

Nej, jeg synes ikke at sovebusser skal forbydes. Jeg synes bare at der skal strammes op, så der bliver holdt mere øje med busserne, at de ALTID har en - to ekstra chauffører med til vagtskifte.
Der skal være opsyn med om busserne overholder disse regler.
Og selvfølgelig skal helt unge chauffører ikke have lov at kører langturs busser, det er de jo slet ikke erfaren nok til !
Venli hilsen Petit.
tilføjet af

sovebusser

vil bare lige sige at jeg er helt enig i at de burde forbydes én gang for alle.
tilføjet af

Ulykker alle vegne

Tja.. Hoteller kan også brænde - og sandsynligheden bliver nok ikke mindre ved rygende, drikkende og festende mennesker i trange hotelværelser. Faktum er, at folk får lige præcis den sikkerhed de betaler for. Lav pris - lav sikkerhed og vice versa. Så længe folk ikke vil betale for ekstraovernatninger giver jeg ikke en dyt for deres beklagelser. Betal ved kasse 1..
Et alternativ kunne være, at busserne holdt stille 8 timer på en eller anden rasteplads så folk kunne sove i en ikke-kørende bus. Dette vil dog forhøje rejseprisen lidt, men ikke i et omfang svarende til hotelophold.
tilføjet af

Uvidenhed

Det er da klart at fly kan styrte ned, men sandsynligheden herfor er meget meget meget lille. Flytransport er dokumentérbart den allermest sikre form for transport overhovedet. Det er ikke til diskussion. F.eks. kan det oplyses, at der i perioden fra 1984 - 1999 (altså i en 15 årig periode) ikke skete et eneste kommercielt flyulykke i hele Europa, og dette på trods af flere 1000 daglige afgange med flere millioner passager årligt. Iøvrigt skete den sidste flyulykke (Linate-ulykken) på jorden.
Til sammenligning dræbes der 40.000 mennesker årligt i den europæiske biltrafik. I selvsamme 15 årige periode er der således dræbt ca. 600.000 mennesker.
Flytrafik er således meget meget sikkert. Når der endelig sker ulykker er det sjældent teknikken der svigter - oftest er det mennesket bag. Et fly er grundlæggende opbygget med en meget høj grad af teknisk sikkerhed (redundans).
Det var ordene herfra. God flyrejse.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.