12tilføjet af

Flyskræk, hvad kan bruges?

Jeg er vildt bange for at flyve, og hele turen går med hyperventileren, åndedrætsbesvær, hjertebanken osv.
Det er simpelthen en skod-tur.
Men findes der et middel der kan dæmpe angsten?
En bekendt nævnte baldrian.
Er der nogen der har prøvet om det "duer", eller kender I et alternativ?
Hilsen fru jensen
tilføjet af

et par råd

Jeg er også ekstremt bange for at flyve!
Sidst, jeg skulle flyve, fik jeg betablokkere (som får hjertet til at slå langsommere) hos lægen, men de havde ikke den store effekt. Så på hjemturen fik jeg noget af en af dem, jeg rejste sammen med. Jeg ved faktisk ikke præcist, hvad det var, men det var noget, han havde fået for kraftige rygsmerter el.lign. (det var vel noget stesolid-agtigt), og det hjalp faktisk rigtig godt. Det dæmpede mine angstsymptomer, så jeg holdt op med at græde og hyperventilere, og jeg hyggede mig faktisk på flyveturen hjem.
En veninde, som også har flyskræk, fik engang akupunkturnåle i øret. Det hjalp hende virkelig!
Baldrian ville ikke hjælpe MIG. Det er det simpelthen ikke "stærkt" nok til. Men hvis du ikke er fan af at tage medicin, kunne du jo overveje hypnose?! Har da hørt om eksempler på, at det kan virke for nogen mennesker.
Held og lykke med at finde en metode, der hælper DIG 🙂
(og husk for Guds skyld at ignorere det gamle råd om at drikke alkohol! Alkohol forstærker ens følelser, så du kan risikere at blive endnu mere bange.)
tilføjet af

Måske hjælpe

Nu lider jeg også af flyskræk, men ikke i så sværgrad som dig.
Men noget der har hjulbet mig, er at vide lidt om hvordan sådan et fly virker o.s.v.
Syndes du skulle kikke lidt på denne her hjemmeside! http://www.fearofflyinghelp.com/
Men noget jeg også vil tage til min næste tur på ca. 12 timer. er Baldrian-B.
Men håber du vil kikke på siden, og håber det vil hjælpe.
M.V.H.
Mig
tilføjet af

Du har en fobi, og...

Det skal du i psykiatrisk behandling for.
En fobi er altædende for krop og sjæl. Du begrænser dig i angstens onde akse. Så gør dig selv den tjeneste at blive behandlef for denne djævlske lorte-fobi!. Det betaler sig at investerer i livskvalitet. Den fobi skal bankes væk fra dit liv, hvis du har det kært.
God bedring.[l]
tilføjet af

sikkert at flyve

baldrian er til dem der have noget afslappende eller lige inde man sover
så man får en rolig søvn....den kan bare ikke få tankerne fra flyvningen.
Hvad er det ved flyvningen du er nervøs over? Man kan evt. prøve at tænke
på hvordan der er på stedet man skal hen...eller på at det ville farligere med
den samme tur i bil.....det hjælper tit efter min mening.
tilføjet af

tvivler på baldrian

Hej :-)
Hvis du som jeg, koldsveder, har paniske tanker og faktisk er helt ude at skide når du skal flyve, så er baldrian ikke svaret. Baldrian er et natur middel der hjælper ''meget svagt''. Jeg vil sige at det er mere psykisk end fysisk. I matas og andre steder kan man få piller mod transportangst der får dig til at slappe af. Det hjalp mig :)
pøj pøj med det,
tilføjet af

Du må lige tænke på noget..

Der er intet at være bange for, For det første, så er det ekstremt sjældent at europæiske passagerfly styrter, og for det andet, Så ville jeg være mere bange for at stå på et stilads to meter over jorden, for det gør NAS hvis man falder ned, Det gør ikke ondt at blive mast til mos i et passagerfly der styrter til jorden i en overspeed på 950 km/t.. lyset slukkes bare..
Personligt elsker jeg højder, EEeeelsker at flyve, det sus det gir i maven når det letter,
Og alle de storbyer jeg har været i, der har jeg været oppe i den højeste bygning.. bliver helt høj af det.. men sådan er vi jo forskellige.. Men HUSK!! jeg er ikke død endnu. og har været oppe i over 300 meters højde i en bygning. og i 11277 meters højde når jeg har fløjet.
mvh.
tilføjet af

Angst er jo ikke rationel...

Tror du ikke hun ved, at det ikke er farligt at flyve?
tilføjet af

Jo ! selvfølgeligt ved hun det.

Mon ikke det er "landningen" hun er bange for, eller måden at der bliver "landet" på, var det ikke "Ulf Pilgård" der engang sagde "vi har medvind så vi kan være nede 20 minutter før beregnet,?, ja den er god, vi kan være nede 2 timer før beregnet!.
Hilsen Poul Jørgensen
tilføjet af

Haha

God pointe...
tilføjet af

hypnose hjalp mig

jeg fik meget ud af at lytte til en hypnose fra http://flyskraek.mind-set.dk - og jeg havde det virkelig også svært med at flyve inden [s]
tilføjet af

Flyskræk, hvad kan bruges?

Nej, flyskræk er slet ikke rationelt. Velvidende, at en flyrejse er mange gange mere sikkert end andre offentlige transportformer, så er folk med flyskræk jo ikke tilsvarende mere bange for at køre i bus eller tog. Tværtimod! Nej, flyskrækken skal findes i den sårbarhed, som man er i, da man ikke selv er herre over situationen. Desuden er det jo mere voldsomt at falde ned fra 10.000 meters højde end at køre ind i en modkørende bil. Flyskrækken er et udtryk for menneskets sårbarhed. Livet kan pludseligt være slut uden selv at være herre over det!
tilføjet af

Flyskræk, hvad kan bruges?

Angst er ikke rationel - og når man derfor af(velmenende?)folk får fortalt alle de faktiske informationer vi udemærket godt kender om ricici og sikkerhed,- så har det ikke noget med angstens væsen at gøre som sådan. Vi ved det godt i hovedet - men angsten sidder i kroppen. - Det kan dog være fint med beroligende informationer alligevel, man kan sidde og give sig selv 'mantraer', det gør jeg i krisesituationer når jeg rejser .
Jeg har [sun] rejst det halve af jorden rundt med fly, tog, skib, helikopter, bil og motorcykel,- og lider alligevel / netop / idag af transportangst overfor alle former for transportmidler,- (undtagen cykel haha). Hvorfor - er der ingen der kan finde ud af,- og det er meget mærkeligt - men der er nogen der mener, det hænger sammen med stress. Jeg har så også siddet fly, der var under meget voldsom turbulens, og oplevet meget store lufthuller hvor flyet faldt i flere sekunder og alle klamrede sig til sæderne, og jeg har oplevet søgang i orkanstyrke, hvor flere jeg talte med, troede vi gik under og jeg har fået en lunge klappet sammen i et biluheld i udlandet os.v. Så jeg har oplevelser, jeg ikke ønsker at få igen, bag mig. Men jeg oplever det alligevel som et tabu at tale om transportangst. Nogle bliver faktisk irriterede på en, (som om det er for at genere vores omverden !?)- men man får også positive reaktioner såsom, 'det kender jeg godt', når man først åbner for posen. Men det bliver opfattet som et svaghedtegn at lide af angst og det er derfor svært at indrømme for nogen - særligt for personer der ellers skal udvise psykisk styrke i hverdagen.
M.h.t. livskvaliteten er jeg helt enig i, at vi skal gøre noget for os selv, - og jeg har derfor også investeret en formue for at komme angsten til livs, på hypnose og flere andre terapiformer,- men det er ikke lykkedes. Så,- der er ingen nemme løsninger, når det gælder angst. Jeg kører stadigvæk mest i tog, hvor man kan bevæge sig og ikke føle sig så fastlåst,- og hvis dsb ville investere i nogle nye skinner, så man ikke blev rystet så meget, ville det jo også hjælpe på komforten. Men jeg overvejer at starte en selvhjælpsgruppe, for at kunne dele erfaringer med andre på området.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.