4tilføjet af

D-vitaminer

Danmarks Fødevare- og vetinærforskning er lige kommet frem med en ny rapport.
Som omhandler hvad der kan ske med vores krop, hvis vi ikke får nok D-vitamin.
"D-vitaminmangel kan føre til nedsat knoglestyrke, muskelsvækkelse og nedsat kraft. Det er desuden muligt - men ikke bevist - at mangel på sol-vitaminerne har forbindelse til visse kræftsygdomme, infektionssygdomme samt nedsat immunforsvar"
Men samtidig
"Brug af solcreme med en faktor på over 8 hindrer huden i at optage D-vitaminerne. Men da solcreme som bekendt kan forhindre en forbrænding, som kan føre til hudkræft, er det muligvis ikke den bedste løsning.
Så er det jeg tænker, det er da heller ikke nemt!!
Dog nævner rapporten, at det er muligt at få D-vitaminer i kunstig form.
tilføjet af

Du optager D- vitaminet

igennem huden...men ikke kun af sollyset..dagslys i det hele taget.
Hvis du er udendørs een time hver dag, så optager du vitaminet via huden i hovedet, hænderne..og det skulle være nok til at få behovet dækket.
Men i dag hvor mange sidder foran deres pc´er dagen lang, og kun får lyse fra neonlampens skær kl. midnat, ja de kommer på et tidspunkt i underskud.
Vh.
tilføjet af

Kalk-balance.

Hej.
Du optager ikke D-vitamin igennem huden, men danner det i huden v.hj.a. UV-lys som kan være sollys (daglys er jo også sollys).
Forstadiet til den aktive D-vitamin hedder cholecalciferol og kan enten dannes udfra kolesterol i huden via UV-lys, eller optages fra tarmen. Denne forstadie aktiveres herefter i hhv. leveren og nyren.
I Danmark er der ikke nok UV-lys i månederne oktorber til marts, til at man danner tilstrækkeligt D-vitamin fra huden. Derfor må størstedelen komme fra tarmen. Det er især muslimske kvinder, som bærer tørklæde der har risikoen for at mangle kalk. Det anbefales at de tager kalk-tilskud. Ellers er det ældre mennesker som ikke kan bevæge sig ud af døren og/eller har en ensidigt kost.
Spiser man kost der er rigt på kalk, burde man ikke komme i underskud af kalk.
MVH Stud.med.
tilføjet af

Tak..

Der var jeg lidt gal på den..men ved nærmere eftertanke vidste jeg det godt.
Fint at blive korrigeret.
Vh..
tilføjet af

NEJ!

fordi sol er det usandsynelige produkt af D-vitamin, så en solcreme på factor 8 er alt for lidt......😉 man skal bruge ca. factor 25 og der over!
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.