11tilføjet af

Madpakker

Nu har vi efterhånden rigtigt mange indlæg omkring den rigtigt kost og ernæring, både for børn og voksne....
Men så ved selvsyn idag (var med i min søns klasse) hvad nogle børn får med i deres madpakker.
Der var forskellige snacks..kiks m karamel og chokolade, sukkerindholdige yoghurter, franskbrød m. chokolade, kage, små stk chokolade....drikkevarerne var ikke meget bedre, cacaomælk, cola og saftevand.
Nu vil jeg ikke skære alle over en karm, der var også et par stykker der fik frugt og grøntsager med.
Men helt ærligt, er der noget at sige til at vores børn bliver fede, nu går de kun i 2 klasse så jeg går stærkt ud fra at det er forældrene der laver madpakkerne.
Undskyld men jeg blev faktisk temlig overrasket over at se det, så måtte lige ud med det*s*
Hvad giver du dit barn med i madpakken?
tilføjet af

HMMMM

Jeg er en kvinde der lige siden jeg var ligehar medbragt madpakke...
det kommer helt an på om børnene lukker sig inde tror jeg... Jegharaltid været i form og haft en blandingaf lidt usundt for at få et knald af energi og så det sunde som det tog lidt længere tid at omsætte....
Jeg vil give dig ret i der skal være mere sundt mad i madpakken, men der må godt være en lille godbid
MVH IBP
tilføjet af

Måske ikke hver dag ?

Fordi du har set børnenes madkasser idag, er det jo ikke ensbetydende med at de er fyldt med usunde ting hver dag !
Vi skulle vel nødig ha´ et samfund hvor nogle mennesker også skal til at bestemme hvad vi forældre giver vores børn med at spise .....desuden er der stadig nogle som kan tåle lidt sødt hist og her uden at gå hen og blive overvægtige !!
tilføjet af

slemt

Jeg har arbejdet på fritidshjem, hvor jeg skulle fodre børn om morgenen. Nogle af børnene havde chokoladebar med og det var så deres morgenmad - skyllet ned med grønt saftevand!
Jeg nedlagde simpelthen en protest - som hurtigt gik igennem - og forlangte at børnene fik en ordentlig kost. Morgenmaden er jo da den der skal give dem krudt til at kunne koncentrere sig hele dagen i skolen.
SÅ - det blev forbudt at have "slik" med om morgenen - det kunne de gemme som dessert til frokost.og så blev der ikke drukket saft - men frugtjuice eller mælk.
Det er tit forældrene der ikke orker at skændes med poderne om morgenen - men en god snak på klassen omkring ernæring og hvad man skal bruge for at holde hjernen igang i skoletiden - det hjælper. For så begynder børnene at stille krav til deres egen madpakke *s*
knus
tilføjet af

tilføjelse:

Det skal siges, at fritteren tilbød morgenmad : havregryn og cornflakes - så det var ikke fordi muligheden ikke var der.
tilføjet af

nu er det

ikke kun overvægt, men også tænderne det går ud over..
Men det skal så også lige siges at min søn flere gange har fortalt hvad de andre får med, da han også gerne vil have de søde sager med ( men han har en meget stædig mor der siger nej), jeg troede bare at han overdrev, du ved alle de andre må men jeg må aldrig.
Og nej mener ikke at der skal være nogen der bestemmer hvad man giver sine børn med i frokostpakken, men med tanken om at kostvaner bliver dannet i barndommen, så er der ikke noget at sige til hvis vi få nogle unge mennesker der kommer til at slås med overvægt og dårlige tænder.
Hvis man en sjælden gang giver barnet et stykke kage med, det synes jeg er ok, men ikke hverdag.
Men sådan er vi jo så forskellige.
tilføjet af

vi er vist helt enige

*s*
Det drejer sig jo heller ikke kun om at det er usunde ting de putter indenbords, men som du også selv skriver, så er der mere energi til hjernen hvis man får noget sundt at spise og man bliver ikke så hurtigt træt ( det er jo tit en meget lang dag børn har).
tilføjet af

Madpakker

Ja, hvad gav jeg egentligt knægten med idag....2 stk. rugbrød, en med chokolade og en med kartoffelspegepølse. En frikadelle, samt en müsli-bar. Drikkelse ....saft.
Givet, ikke den sundeste madpakke, men den skal jo også balancere, så barnet har lyst til at spise den, ik :-) Børn er forskellige!!
En snak med sundhedsplejersken kan nogle gange være en god ide, i forhold til hva der er rigtigt at give barnet med i madpakken.
Min store datter, der ikke længere får madpakker med, blev tilrådet af sunhedsplejersken, at få hvidt brød, med pålæg på, og gerne diverse barrer som dessert.
Det er ikke nødvendigvis madpakken med gulerødder og broccoli, der er den bedste......for hvis barnet istedet ikke spiser, er det langt bedre, at sørge for at der bliver tilført lidt energi via en chokoladebar eller chokolademad (sidstnævnte har faktisk større næringsværdi end fx. en spegepølsemad), end ingen energi!
Kan i følge mig ??
Man skal ikke bare give los og fede ungerne op med fyldte skildpadder og vingummi-bamser, men man skal diferenciere!
tilføjet af

Usund kost

Der var også engang noget i tv-avisen om en børnehave, hvor pædagogerne smed børnenes madpakker ud, hvis de var for usunde. Får selv rugklapper eller en anden form for brød med ost eller lignende på, så det er fint nok. :-)
tilføjet af

Hader madpakker

Jeg hader madpakker, både at smøre dem og spise dem, samt købe ind til dem.
Gid der blev serveret mad i børnehaver og skoler. Og gid maden på de højere læreranstalter var værd at spise og til at betale. Det ville gavne folkesundheden.
Men ellers giver jeg slughalsen/sugerørret med efter "det forhåndenværende søms princip". Har vi en rest aftensmad er det, der kommer med, har vi tomater er det det osv.
Jeg ved at faderen hælder godt med slik og snack i posen, men pædagoerne nedlægger forbud mod, at hun spiser det. Men derudover får hun mad med fra ham, der er en direktør værdig - hjemmelavet fiskesalet, andre salater og forskelligt pålæg.
Og mig selv .. rugbrød med leverpostej og hvis det går højt for sig - agurk eller grøn peber. Jeg hader madpakker.
tilføjet af

Hverdagens sukkerfest

Det er gået op for mig, at nogle mennesker er gået lidt i baglås overfor den megen omtale af børnenes høje sukkerforbrug. Ikke desto mindre har jeg som skoletandlæge tilladt mig at skrive et tandlægefagligt debatoplæg om emnet.
Det har overskriften "Hverdagens sukkerfest stopper ikke af sig selv", og henvender sig primært til forældre til børnehavebørn og de mindste skoleklasser. Det kan ses på Lundtofte skoles hjemmeside. Her er linket:
http://www.lu-ltk.dk/Infoweb/Indhold/Tandklinikken/Sukkerfesten.doc
tilføjet af

både ja og nej

Jeg er helt enig i, at børnene skal have sund mad - Jeg er også enig i, som skrevet andetsteds i debatten, at det er bedre med lidt end ingenting.
Det vi så i "vores fritter" var, at de børn der havde slik/mælkebar/chokoladekiks med, spiste de ting først og blev ikke sultne igen - altså fik de ikke andet før forældrene kom og beklagede sig over de ikke havde spist deres madpakker.
Vi forsøgte os med fællesspisning, hvor vi prøvede at gøre børnene opmærksomme på, at desserten var til sidst - men det var jo umuligt at få alle børnene til at gøre det og endnu mere umuligt at holde øje med 140 børn på en gang *s*
Jeg vil stadig holde på, at forældrene skal snakke med børnene om hvad de godt kan lide og så lave en god afveksling.
Mine unger (som dyrkede voldsom meget sport) fik gerne rester fra aftensmaden, pastasalat, grovboller med forskelligt fyld, gulerødder og frugt med.
Desserten var ikke en chokoladebar, men derimod en gulerod / en lille æske rosiner eller lign.
Til gengæld fik de myslibar og bananer med når de skulle spille kampe, da de havde brug for den ekstra energi - og derforuden sportsdrik.
OK....*s* det skal også nævnes at jeg har taget flere kurser i småbørns/skolebørns-ernæring, men det tager ikke så lang tid at sætte sig ind i, og man gør sine unger en tjeneste.
knus
og forøvrigt et godt emne
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.