28tilføjet af

finder jeg mig i for meget?

jeg har været sammen med min 10 år ældre kæreste i 3 år og vi har boet sammen i ca 1 år. Når han drikker kan han blive meget onskabsfuld og det ender altid med at han tyer til vold, enten slår han mig eller skubber han rundt med mig, han siger at jeg gør ham tosset fordi jeg råber af ham så det ender altid med at det er mig som siger undskyld dagen efter når han har sovet rusen af.
Men hvordan kan det være rigtigt? og hvordan kan jeg være sikker på at det ikke bliver værre?
hvad kan jeg gøre?
venlig hilsen den fortvivlede
tilføjet af

hvor tit?

hvor ofte drikker han sig fuld? har han et alkoholproblem? hvis ja, så finder du dig i for meget..
og du finder dig nok i for meget alligevel. tal med ham INDEN han drikker sig fuld for det hjælper ikke en disse når han først er fuld... og hvis i ikke kan få snakket det igennem uden det ender med et stort skænderi og ingen løsning så ved du nok godt hvad der vil være det rigtige at gøre selvom det gør ondt..
tilføjet af

kære anonym

Ja jeg mener at du finder dig i alt for meget, det er ikke nogen undskyldning at han har drukket sig fuld, det kán meget hurtigt udvikle sig til mere end det, min menig er at du skal gå fra ham jeg ved godt at det kan være svært men tænk på om du vil blive ved med at finde dig i det og hvor længe du vil leve sådan.
Manke knuzz jane
tilføjet af

Ja....

Du finder dig i alt for meget! Hvem har bildt dig ind at det er i orden at skubbe rundt med dig og slå dig bare fordi man er fuld? Ja, det kan måske nok blive værre, forvent ihvertfald ikke det bliver bedre!
Men du KAN gøre noget. Du kan gå fra ham! Både for din egen skyld, og for hans, for så længe du finder dig i den behandling lærer han ihvertfald ikke at det er forkert... Du er der jo stadig uanset hvad han gør...
Gå fra ham inden han for alvor kammer over. Frygt skal ikke holde et forhold sammen!
tilføjet af

sv. til manden

Han kan også finde på at slå hvis vi bare har et helt almindeligt skænderi uden at han har drukket, jeg tror det er fordi hán ikke kan forsvare sig uden, hvis han ikke slår så går han sin vej (det er også bedre) men vi får aldrig snakket om problemerne.
Jeg er holdt helt op med at drikke når vi eri byen fordi jeg er så bange for at det ender i et skænderi på vej hjem.
Jeg ´har spurgt ham af om han ikke vil have hjælp til at styre sit temperament men så bliver han tosset.
Jeg elsker ham meget højt, men hvordan vil han så ikke være når vi får børn osv. vil han slå dem når de larmer for meget.
tilføjet af

Helt sikkert

Du finder dig helt sikkert i for meget. Man skal overhovedet ikke under nogen omstændigheder finde sig i at blive slået. Om din kæreste er fuld eller ej er fuldstændig ligegyldigt. Det skal du ikke finde dig i. Udfra det man hører om voldelige mænd, bliver det bestemt ikke bedre med tiden, kom væk hurtigst muligt.
tilføjet af

Drop ham

Hej
Du er nød til at droppe ham. Han kan umuligt elske dig, når han slår på dig!!!
Der er ikke nogen undskylning for at slå, om det så er manden eller kvinden som gør det.
Kan/vil ikke forstå dem, som gør det.
Personligt ville jeg gører alt for min kvinde, og jeg tændet helt af, når jeg se en eller anden idiot, slår
på en kvinde.
Det er så min holdning.
Håber du får løst det
tilføjet af

Tag dit tøj og gå...... bare gå

Ingen - ingen overhovedet skal finde sig i at blive slået - lige meget hvad undskyldningen er......
Bare gå - og kom ALDRIG tilbage
VaporS
tilføjet af

Alkoholproblem.

Kære Anonym.
Du skriver du elsker ham meget højt, samtidig udtrykker du frygt for fremtiden og eventuelle børn. En frygt som er helt berigtiget og meget relevant.
At han udtrykker sig med vold også når han ikke har drukket, kan sagtes hænge sammen med et alkoholprobelm. Afhængig af hyppigheden og mængden han drikker, kan hans voldige adfærd være eftervirkninger også når han er ærdu.
Fortæl ham hvor meget du holder af ham.
Sig du mener i har en fælles fremtid.
MEN...
Han må vælge mellem dig eller alkohol.
Alkohol er dårligt for jeres parforhold, du er helt stoppet med at drikke, det holder ikke ham uden alkohol.
Hvis han tror på en fremtid sammen med dig, skal han indvilje i at gå på en frivillig antabus kur i minimum et halvt år. Han vil opleve at en helt ny verden åbner sig for ham når trangen til alkohol langsomt vil aftage.
Går han i på dette skal du bakke ham op ved sammen med ham intet at drikke.
Fortæl omverden der vil undre sig at alkohol er dårligt for jeres parforhold og i derfor har valgt at holde et pause.
God pinse - Trojka
tilføjet af

ubehageligt...

det lyder ikke særlig rart.. men jeg vil sige som de andre: drop ham. han elsker dig tydeligvis ikke nær så meget som du elsker ham når han kan finde på at slå dig..! og det ender alligevel på et tidspunkt lyder det til.. hvis i aldrig får snakket problemerne igennem, finder i heller aldrig en løsning og så hober de sig bare op. det lyder til at der kun er en ting at gøre. og det ved du godt selv hvad er...
tilføjet af

vold er ødelæggende

kære fortvivlede
det bliver værre.... så længe du finder dig i det lige så mange gange vil han flytte din grænse for hvornår det er nok.
for 14 år siden sad jeg ved en 10 måneder gammel baby og fik endelig mod til at sige stop til over 1 års vold, det resulterede i et mordforsøg og 10 års endeløs marreridt. det er ikke nemt, men det er nødvendigt. du er nødt til at vælge om dit liv skal leves eller overleves?? du kan sagtens sidde og gove dig selv skylden for at han slår dig fordi du kan jo bare lade være med at råbe af ham når du ved hvad der sker ikk? men tro mig selvom du bliver føjelig som en lille hundehvalp så finder han noget andet som grundlag for at slå dig. voldsramte kvinder bliver tit opfattet som nogen der selv er skyld i det, det er ikke kun noget du føler, det ligger i luften. jeg havde svært ved at overtale politiet om at tage imod en anmeldelse, fordi :ofte går kvinde jo bare tilbage.... 1 år efter overfaldet fik min ex en dom for : vold af særlig farlig karakter.... 1 måneds fængsel, ikke meget vel?? han fik samkvem fordi jeg jo ikke kunne bevise at han var til fare for barnet.... et pa år efter læste jeg om en dom i højeste ret, hvor en kvinde ikke havde fået medhold i en dom mod hendes mand for vold igennem 15 års ægteskab, fordi volden var blevet en naturlig del af deres samliv, så man kunne ikke dømme manden for noget som hun "pludselig" ikke længere ville være en del af!! det er ikke nemt af gå sin vej, men du har jo allerede tænkt på hvad der vil ske når der kommer børn, forestil dig den dag du ikke længere kan beskytte dine børn imod ham, og du er så nedbrudt at du heller ikke kan gå fra ham, hvordan vil du føle dig som mor??!! det handler om at vælge livet, næste gang han er ude af huset pakker du dine ting, går ud af døren og ser dig ALDRIG tilbage. du skal ikke vente til han slår dig igen. om du finder dig i for meget?? ja det kendte du allerede svaret på da du skrev. du behøver ikke os til at fortælle dig at jeres forhold er forkert, du skal lytte til dig selv, føle efter, mærke smerten og beslutte dig for hvornår deter nok. det er muligt at du kan overtale ham til at gå i behandling, men har han ikke allerede svigtet dig nok, vil der ikke altid være en lille mulighed og frygt for at han falder tilbage? vil du leve med den risiko? og hvad har han overhovedet gjordt så han fortjener den chance??
der findes masser af gode krisecentre i landet hvis du ikke har familie der kan hjælpe dig, se det som et springbræt til et bedre liv, og hver gang du savner ham eller han opsøger dig og lover godt vejr. så luk øjnene og mærk smerten. der findes også i de fleste kommuner en PPR ordning som kan tilbyde gratis/anonym psykologhjælp, tag imod det, det vil hjælpe dig til at finde ud hvordan du kan styrke dig selv så du ikke finder en mand med samme handlemønster.

tro på dig selv
varme tanker
mille
tilføjet af

Kom dig væk!!!!

Kom dig ud af forholdet så hurtig som muligt. Du bliver nedværdiget og mister din selvtillid. Vold om det er fysisk eller psykisk kan ikke tillades. KOM DIG VÆK!!!!!
tilføjet af

Væk nu

Det blir ikke bedre med mindre han selv ønsker en bedring og kan se sine fejl.Det lyder det ikke til.Du spilder værdifulde år af dit liv med at nedværdige din sjæl.Bryd ud og kom videre.mvh
tilføjet af

pas på dig selv !

Nu har jeg ikke læst alle de øvrige svar, men jeg har selv boet med en alkoholisk kæreste.
Han var ikke voldelig eller ubehaglig på andre måder,MEN han drak! - ikke hver dag, men i perioder.
Jeg nåede at bo sammen med han i 2 år før jeg omsider indså at der ikke længere var en fremtid med ham og det endte med at jeg smed ham ud.
Jeg savner ham stadig afsindigt meget, men ved jeg har gjort det rigtige.
Det DU skal finde ud af er, hvad HAN vil gøre for at stoppe med at drikke og være voldelig, for du kan ikke gøre det for ham !
Min nu X-kæreste lovede i 2 år han ville gøre noget ved sit alkoholproblem og som sagt skete der ikke noget.
Det var der sq ikke nogen fremtid i.
Du må tage valget om du vil finde dig i:
1) at blive kastet rundt med ?
2) være ulykkelig ?
3) have en usikker fremtid ?
tænk over det, men ikke for længe !
Jeg håber det bedste for dig :)
knus Tøsen
ps: det man ikke dør af, gør een stærkere !!!
tilføjet af

Mit råd

Søde ven... den eneste måde du kan sikre dig på, at det ikke bliver værre er at forlade idioten! Så simpelt er det! Du skal nok klare det - du er jo ikke den første og eneste, der forlader mænd vel?!
Hilsen Mig
tilføjet af

Væk nu!

Selvom det måske føles uoverskueligt og ensom skal nu væk fra ham nu!
Stol på mig, jeg har været i samme situation.
Alternativet kan være, som i mit tilfælde, at du venter flere år, før du er moden nok til at forlade ham og så fortryder så bitterligt, at du ikke gjorde det flere år tidligere.
Mit råd: Selvom du elsker ham, lyder det til at det er et meget destruktivt forhold, så der er kun en vej: VÆK!
tilføjet af

Enig!!!

Jeg er selv barn af et sådant forhold og kan kun sige en ting: Det bliver ikke bedre!
Kom ud af det forhold så snart du kan!
Du kan ikke være ansvarlig for hans psykiske problemer og skal slet ikke være offer for det!
Den mand har brug for hjælp, professionel hjælp og indtil han får det (og allerførst indser at han har et problem!) vil intet ændre sig til andet end det værre!
Kom ud mens du endnu er ung -og i live!
tilføjet af

du ved det allerede

kære annonyme..... ja, du finder dig i alt for meget, men det at du skriver her er en erkendese af at du egentlig godt ved den er helt gal. du ved allerede hvad der er nødvendigt at gøre og du har nu også fået det bekræftet af mange.. du bør ikke længere være i tvivl om at det eneste rigtige at gøre er at forlade ham. og jeg ved hvor ondt det gør, men tænkt på dit eget bedste og din fremtid. Han er ikke den mand der skal være far til dine børn... hverken nu eller senere.
Jeg forstår dit dilemma og har selv været der, og der er ingen nem udvej. Du siger at du elsker ham, men måske er det bare en form for tryghed du søger. (bedre at være hos ham end at være alene)men du tager fejl. Der er mange andre mænd som forstår at tage vare sin kvinde og beskytte hende hende og være omsorgsfuld over for hende. Du har et langt liv foran dig, og lad ikke ham ødelægge det der var meningen med dit liv den dag du blev født.
Jeg håber ta du er fornuftig nok og træffer den rette bslutning.... held og lykke fremover uanset hvad
tilføjet af

sv. til taboe

ja jeg ved godt at det er forkert at blive hos ham, men hvordan kommer man ud af det? jeg er bange for hvad der så vil ske... Vi har lige købt hus sammen og meget har da forbedret sig, men jeg er stadig bange for ham og jeg ved at næste gang han drikker og jeg kommer til at gøre ham sur så springer bomben igen.
Jeg ønsker ikke at udsætte mine børn for sådan en far.
Han har aldrig tæsket mig, "kun" slået.
knuz den anonyme......
tilføjet af

Søg hjælp

Hej Anonyme.
Jeg kan sagtens forstå at det kan være totalt overskueligt at gå fra ham, og endnu mere hvis du elsker ham... Du er blevet del af et dårligt spil, og i har begge svært ved at bryde mønstert, men det sker ikke uden hjælp. Du er blevet et offer, og tænker og handler som et offer, uden at være dig det bevidst. Jeg vil foreslå dig at alliere dig med venner og familie. Hav en med når du fortæller ham at det ikke kan fortsætte. en som du stoler på¨og en som kan beskytte dig hvis han "flipper ud". Det er et mønster du ikke blot kan bryde ved at gå fra ham, for det er noget der nu er så integreret i din personlighed, at du muligvis vil finde en tilsvarende mand senere hen. Der findes rådgivning for voldsramte kvinder i alle dele af landet. Jeg ved ikke vor du bor, men jeg er sikker på at der findes et center i nærheden af dig, hvor de har kvalificerede folk til at hjælpe dig.
VOld er vold, uanset om det er psykisk, fysisk eller meget grov fysisk vold. Det ødelægger din selvtillid og bringer dig endnu længere ned i offer rollen. jeg vil på ingen måde bilde dig ind at det bliver nemt, men du vil komme ud på den anden side som et stærkere og bedre mennekse. Hvis du efter en samtale med et krisecenter stadigvæk ikke mener at du kan forlade ham, og at han stadig fortjener din kærlighed, så vil jeg foreslå par terapi. Han har også brug for hjælp, han er ikke kun et svin. Han vil også gentage mønstret med en anden kvinde, hvis du forlader ham. Det er hårdt at høre at det er dig der undskylder dagen efter, men igen handler det om det ubehagelige handlingsmønster der er kommet i jeres forhold. Måske siger eller gør du ting i situationen som gør ham endnu mere vred. Det forsvarer PÅ INGEN MÅDE hans adfærd, men det kan være en del af forklaringen. Håber mit svar kan hjælpe lidt. Jeg kan sagtens forstå at alle andre siger FORLAD ham, men jeg synes ikke det er så simpelt endda. Kærlighed er en sær snegl, og han må jo også have nogle gode sider siden du er glad for ham. dem som hjælper folk på krisecentre har mange års erfaring, og er klar over at der ikke kun er en løsning på problemet. De kan også hjælpe med at finde et sted hvor din ven kan få rådgivning hvis han altså har mod på at redde jeres forhold. Hvis han ikke har det, er løsningen enkel. Så er du nødt til at gå fra ham. Det er som jeg sagde i starten MEGTE vigtigt at du finder en der kan støtte dig gennem hele denne fase.
Held og lykke, fra en der selv har været der.
DDD
tilføjet af

finder jeg mig i for meget alias

Ja ja og atter ja, du skal ikke finde dig i at blive
slået det er uværdig hvad bilder han sig ind, pas på han bliver ved gå mens du kan.
tilføjet af

ja det gør du..

Kære ven. Du skriver godt nok ikke hvor gammel du er eller hvor gammel din kæreste er. Men jeg kan fortælle at jeg er en pige på 16 år, og har meget erfaring med voldlige kærester. Det virker måske hårdt det jeg skriver nu, men det eneste rigtige du kan gøre er at slå op med ham og det kan bare ikke gå hurigt nok. Jeg giver dig lige et hurtigt referat af mine oplevelser. min 5 år ældre x gav mig min første flad da jag var 14.Jeg er desværre ikke kommet af med ham fjolset før for et halvt år siden. Jeg var sammen med ham i 1,5år. Og i det halvandet år fik han pillet min selvtillid fra mig både med vold men også med psykisk terror. Det kan også være lidt et svar på hvorfor det er dig der siger undskyld og ikke omvendt. Der sker noget med en når man bliver slået. Det bliver altid værre og aldrig bedre hvis de først har slået en gang. Stol trygt på det. Et er at man slår en som er så meget yngre. noget andet er at du er en pige. Men den primære konflikt her er at han slår den pige han elsker.. Det gør mig ondt at jeg ikke kan pakke det mere ind end jeg gør, men det er sandheden. Og din kæreste er syg.. Jeg ved godt det stiller dig i et kæmpe dilemma fordi du sikkert elsker ham meget højt. Det gjorde jeg i hvert fald og jeg er sikker på at han også elsker dig. Men du bliver simpelthen nød til at samle alt det had og alt det vrede du har i dig og sige til dig selv, NU GIDER JEG IKKE AT STÅ MODEL TIL HANS PIS MERE !!!!!!! Det er ikke let, det siger jeg ikke og jeg gjorde det heller ikke selv. Min x røg i fængsel, og der fik jeg min chance og jeg tog den. Det må du også gøre.. Jag ønsker dig alt held og lykke.. og hvis du har brug for mere opbakning.. Så skriv til mig. Kærlig Hilsen Maria.. PS. Det er min kærestes (som er meget sød) email. Det er derfor at det er en drengs hvis det undrede dig.. PPS. Det er ulovligt at slå, bare lige så det ligger helt fast ikke.. Og husk der er ikke en spand fuld af drenge, Men et land fuld..
tilføjet af

Kom ud af det

Jeg har boet på krisecenter fordi for en tid ikke havde noget sted og bo og der har jeg set nogle kvinder med skader fra en fuld og voldelig mand.
En havde fået 2. og 3. grads forbrændinger på hånden fordi han havde hældt kogende vand ud over hende.
En anden var blå/lilla i ca 75% af ansigtet og havde afgjort fået tæsk af dimensioner.
En anden havde fået så mange slag i maven af at hendes nyrer havde taget varig skade bl.a og hun manglede nogle tænder også.
Så pak dine ting hurtigst muligt og helst en dag/aften hvor han ikke er hjemme.
For evt venner og familie til, at opbevare nogle ting for dig, for man kan i hvert fald ikke have ret meget med på et krisecenter.
Få kommunen til at hjælpe dig ind på et krisecenter og fortæl ærligt hvorfor du vil ud af det.
Kommunen skal hjælpe dig til en anden bolig med tiden, da det er betingelsen for at kunne bo på et krisecenter.
Håber du snart kommer ud af det.
Husk evt. at få adressebeskyttelse på folkeregistret, hvis du finder et nyt sted og bo og ikke vil have han skal opsøge dig.
Adressebeskyttelsen skal fornys med 1 års mellemrum.
Blanketten kan downloades fra nettet.
Få hemmeligt telefonnummer.
På flytteblanketten skal du også vælge vejviser, forskningsbeskyttelse og så videre. Der er nogle rubrikker du kan afkrydse til det brug.
Håber du kommer ud af det bedst muligt.
tilføjet af

Du elsker for meget..

Ja!! Du finder dig i alt for meget og det at du ikke selv kan se det er et typisk tegn på at du ikke prioriterer dig selv som et menneske med rettighed til at være lykkelig.
Jeg har været i samme situation og jeg synes du skulle prøve at læse bogen : Kvinder der elsker for meget.
Jeg kan ikke umiddelbart huske forfatterens navn, men bogen satte min tilværelse i perspektiv og fik mig til at forstå at vi til tider byder os selv mere end vi har lyst til..
Held og lykke til dig
tilføjet af

Går an på...

Det er jo rent faktisk dit eget valg. Hvor tit sker det at han gør det? Og har du snakket med ham om det?
Der er jo flere ting man skal vide, før man kan give et råd om det.
tilføjet af

kom væk mens tid er!

det er simpelthen for farligt, at blive hos ham. snart vil det ikke kun være når han er fuld, så finder han på en anden undskyldning... det bliver aldrig godt nok! han stopper ikke... jeg har selv været i et forhold der var sådan. mit råd er: kom ud NU!
tilføjet af

Det er ikke kærlighed mere!

Min eks startede på samme måde. Først var det vennerne som måtte føle - siden blev det mig.
Børn bandt os sammen, og vil gøre det forevigt. Men i dag er jeg fri. Han var tæt på at slå mig ihjel i en blanding af stoffer og alkohol. Jeg meldte ham og han røg i fængsel.
2 dage efter hans løsladelse flygtede jeg med vores børn. Han gik igen amok i en rus.
Flygt mens du kan, og inden han får magten over dig. En dag er det for sent...
tilføjet af

JAAAAA

ja du finder dig i for meget han skal da ik slå dig jeg gad ik være sammen med en der slår mig når han drikker
tilføjet af

du skal UD AF DET forhold nu

for ja, det bliver værre.
Og det er kun et spørgsmål om held at der ikke er sket dig "mere". En dag er trappen lige ved siden af hvor du falder, eller altanen, eller bordkanten - og så ender du i statistikken af dem der kommer ubodeligt til skade ved partnervolden.
Ring til krisecentrenes hotline 70 20 30 82
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.