5tilføjet af

"Festlig påklædning"

Jeg og min kæreste skal til bryllup om et par uger. I invitationen står der "festlig påklædning" - men hvad betyder det egentlig? Jeg regner med at komme i en lang mørkerød ærmeløs kjole (pæn, men ikke galla-agtig) og højhælede sandaler. Min kæreste mener at han bør komme i smoking/habit, men vil egentlig helst være fri for jakken, da det jo er sommer.
Hvad mener I at betegnelsen "festlig påklædning" dækker? Kan man som kvinde komme i sommerkjole og som mand i kortærmet skjorte?
tilføjet af

Nej ...

Hvis det er "rigtigt", så kommer man ikke i smoking i kirken - men holder sig her til habitten (eller den helt rigtige mandlige påklædning - Jacket (som du gså kan se i "Fire brylupper og én begravelse", men jeg går ike ud fra I vil købe nyt tøj :-)). Herefter skiftes til smoking til aftenarrangementet. Er det et sent bryllup og skal I "skynde" jer direkte videre til festen, så må man jo nok afvige fra den regel.
Jeg ved godt at hovedregelen siger, at man ikke må overstige brudeparret - men denne regel er fra gammel tid - og det er jo ikke dit problem, at der til tider gifter sig folk som ikke ved hvordan man bør klæde sig :-)
En anden regel (og det er ikke ment kønsdiskriminerede) er, at kvinden afmåler sin påklædning efter mandens valg. Men igen ... du skal nok holde dig fra den hvide kjole.
I skal ikke tænke så meget over hvad de andre gæster har på - men mere over hvad I opfatter som festlig påklædning i relation til et bryllup. Jeg mener afgjort at en smoking hører sig til og aftenkjolen er et godt valg. Drop den kortærmede skjorte!!! Og igen .. brudeparret vil jo nok også syntes det er dejligt, at I har gjort ekstra meget ud af jer selv til netop deres fest!
Håber I kan bruge mit svar ...
tilføjet af

Norm

Jeg ville se lidt på, hvad der er normen i brudeparets omgangskreds og rette lidt ind efter det. Nogle steder er det det helt store skrud, andre steder har gommen købt nye kondisko inden brylluppet.
tilføjet af

smoking..

Smoking (eller som absolut minimum et jakkesæt/habit) er et "must" til et bryllup - og sådan er det bare uanset årstid - man kan jo smide jakken i løbet af festen, altså efter værten (brudgommen) har smidt sin ;-)
tilføjet af

Påklædning til bryllup

Hvis I kender brudeparret godt, vil I ikke være i tvivl om, også kender mange af de andre gæster, - spørg evt. dem. Påklædningen er også afhængig af hvor brylluppet afholdes. Det er her rammerne sættes.
Umiddelbart vil festlig påklædning betyde, at manden er iført habit. Senere kan jakken smides - vel at mærke når brudgommen har smidt sin!
tilføjet af

Festlig påklædning

Festlig påklædning, betyder ikke lange overdådige kjoler. Dvs. enkle, og ikke fornedringede (da det jo er bruden der skal have opmærksomheden).
Med hensyn til farver, må der ikke benyttes: hvid, creme,sort, og sarte pastelfarver, eftersom disse ofte kan læne sig op ad brudens kjole, som i skandinavien sjældent er hvid.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.