10tilføjet af

fersk kød vs. frosset kød

Hvorfor vejer kød mere fersk end når det er frosset?
tilføjet af

Har nok noget med molekyler at gøre..

Mon ikke at noget af det vand der er i ferskt kød, forsvinder i det øjeblik det bliver frosset? Noget med at vand i frossen tilstand er lettere end i optøet tilstand? Husk hvordan vandet driver af kødet når du tøer det?
vh d.com
tilføjet af

men

Men vandet i kødet kan da ikke bare forsvinde ved nedkøling. det kan da kun ske ved fordampning. Vand vil da udvide sig, men ikke ændre densitet, når det krystaliserer, dvs at det fylder mere, men ikke vejer mere.. og der kommer jo ikke flere molekyler når kødet fryser, dvs der bør vel ikke en masseforøgning.. eller er det mig, der ikke kan huske min fysik/kemi
tilføjet af

Jeg vidste det!

Jeg tænkte nok at du bare ville blære dig med din viden :-) Nej, jeg kan kun give dig ret med åben mund og polypper. Jeg er bestemt ikke ekspert på det område, og må overlade det til andre at bekræfte dine egne formodninger.
Det lyder ganske korrekt det du siger. Og jer er sikker på at der sker en ændring i vægten i det øjeblik at det vand der er i køder, fryses ned. Jeg er sikker på at du husker din fysik/kemi langt langt bedre end jeg gør. Desuden daffede jeg fra skolen efter 7. klasse.
20:0 til dig :-)
vh d.com
tilføjet af

Kan det nu passe?

- var du virklig 9 år om at nå til 7. klasse😃😃😃 Undervisningspligten kan man vel ikke undgå i din alder...😃😃😃
tilføjet af

Øh??

Den tror jeg ikke helt jeg forstod? Hvorfra konkluderer du det? Jeg startede som 7 årig, og stoppede da jeg var 14. Hvordan er det mons lige at du når frem til at det giver 9 års skolegang?
Gruble gruble :-)
vh d.com
tilføjet af

gør det heller ikke...

Hvis du fryser 500 g oksekød vejer det stadigvæk 500 g frosent (muligvis en lille vitte smule mere pga rimfrost på kødet).
Når vand fryser udvider det sig en smule og vejer altså mindre per liter end flydende vand, men det betyder altså intet når vi på forhånd har angivet en bestemt vægt. Det kan til gengæld være at kødet fylder en smule mere.
tilføjet af

jeg kom i skole som 6 årig og ud som

13 årig, så jeg måtte vente på konfirmationen til jeg var 14 år.
fra mit 13 år til jeg fyldte 14 år var jeg hos en gartner så jeg kunne tjene til mit lærlingetøj hos en bager.
jeg kom i lære som 14 årig, men da min far skulle skrive kontakt med bageren da jeg var 15, havde jeg heldigvis fået meleksem, så jeg stod til søs som 15 årig, og ind som rekrut i 18 måneder som 19 årig.
den med kødet holder ikke, alt varmt slagtet kød fordamper vædske, dog kun få % så en slagtet gris der vejede 65 kg lige efter slagtningen vejer måske 64.900 kg næste dag.
ved optøning mister kødet meget saft, også ved stegning, så det er vigtig at optø og stege på den rigtige måde, spørg gastronomerne.
tilføjet af

Vi har undervisningspligt i det her land

- i ni år. 😃 såmænd bare den vej rundt, kom jeg til den konklusion.
tilføjet af

Ja ja - men

- du er heller ikke født på den her side af krigen. 😃😃
tilføjet af

okay..

Det var også sådan noget jeg var ude i (se tidligere indlæg), men prøvede det nemligt den anden dag, hvor jeg vejede noget frosset kød, og vejede det samme kød, da det var optøet. Da vejede det optøede kød lidt mere end da det var frosset, hvilket jeg undrede mig over, da, som du selv nævner, der burde være en smule rimfrost på kødet i frossen tilstand.
jeg er godt klar over, at det ikke lige pludselig vejer 1 kg mere ved at være frosset.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.