57tilføjet af

Farlige mineraler og forbudte vitaminer

Fra august 2005 vil vi på grund af et nyt EU direktiv, ikke længere frit kunne købe de vitaminer, mineraler og kosttilskud som vi kan idag. Argumentet er at "hvis noget har en positiv eller forebyggende indflydelse på dit helbred, er det et lægemiddel og skal derfor på recept eller købes på apoteket". Vi må altså ikke længere selv tage vare på vores sundhed/ forebygge sygdomme, men meget gerne ødelægge vores helbred; det er der ingen forbud imod. Vi kan frit købe cigaretter, spiritus , slik og andre indlysende sundhedsskadelige varer; det giver masser af penge
i statskassen, og det samme gør receptmedicin som
bliver "nødvendig" når vi har ædt, drukket og røget os til diverse sygdomme. Penge styrer vores samfund og er langt vigtigere end befolkningens helbred. Medicinalvareindustrien tjener milliarder både til sig selv og statskassen, og den efterhånden stigende efterspørgsel på forebyggende kosttilskud m.m. kan blive en trussel imod denne storindustri. Derfor skal vi borgere hindres i at passe for godt på os selv, og ved at kalde kosttilskuddene for "Lægemidler", får medicinalvarebranchen nu mulighed for at sætte sig på dette marked og kontrollere det.
Hvorfor hører vi ikke noget om dette kup???- hvorfor holder politikerne informationer om dette tæt ind til kroppen....det er en realitet fra
1/8 i år?. Det ligner korruption!
tilføjet af

vi må klage

o protestere. Hørte igår at selv æteriske olier og himalaya salt vil medicinalindustrien tage "patent" på. Hvornår ophører denne galskab?
Håber snart at der bliver en omfattende protest, så vi kan stoppe. Det kan da ikke være meningen at alt skal på recept???
Katarin@
tilføjet af

Vi kan bekæmpe de pengegriske ved

...at lære os af bøgerne på biblioteket om emner som kosttilskud, vitaminer og mineraler og så indtage disse gennem frisk frugt, grønsager og korn produkter. På denne måde opdager de pengegriske, at vi har det lange strå alligevel.
Kan I har en rar dag
Mvh
Kristina
tilføjet af

Visse lægemidler kan købes

anerkendte steder udenfor apotek, f.eks. Panodil, Glucosamin og Strepsil- mon ikke forhandlingen vil ske fra sådanne steder?
I dag er stærke vitaminer og mineraler- f.eks. Bio Antioxidant lægemidler.
tilføjet af

Sundhedspartiet

Robby Curdorf, alternativ behandler forsøger at danne "Sundhedspartiet" for at komme dette til livs og bevare vores frie valg og rettigheder.
HAn har skrevet en hel bog om det og har forsøgt at komme til orde i pressen. MEN! selv ikke Ekstra Bladet (der jo tør hvor andre tier...eller?) vil skrive om det. Der er virkelig mange penge på spil, og derfor en enorm magtfaktor. Det ligner USSR tilstande.
Hvis vi giver tilsagn om at støtte "Sundhedspartiets" oprettelse vil vi have en rambuk så vi endelig kan trænge igennem. Altså
giv Sundhedspartiet din underskrift så vi kan rejse en proteststorm imod dette formynderi og korruption.
Og ja, de første 87 stoffer er allerede blevet forbudt, heriblandt Himmalaya salt. Dette er nu et "lægemiddel" fordi det har en positiv effekt på vores helbred og dermed forbudt i Danmark????'
Så skal du ha´ salt til dit æg, og foretrækker himmalaya salt, så skal du ha´ en recept.
Og ved I hvad det værste er?- dette er ingen joke men kolde fakta!...vi må da gøre noget, eller skal vi bare finde os i at være majonetdukker?
Hurra for SOL-debat, måske kan vi få spredt "nyheden"her, når nu den "frie" presse ikke tør og åbenbart er i lommen på de store pengebagmænd.
Sussea
tilføjet af

naturlige vitaminer!

Desværre kan vi ikke længere få tilstrækkeligt med vitaminer og mineraler gennem kosten.Jorden er så udpint og vore grønsager, frugt og korn bliver pacet frem på rekordtid så de ikke når at opsamle nok stoffer. Desuden er vi udsat for et sandt bombardement af forurening så vi idag har brug for langt større beskyttelse for ikke at danne kræftceller m.v. og denne beskyttelse får vi netop gennem vitaminer, mineraler, sporstoffer altså antioxidanter m.v. Og det er dét vi nu skal forhindres i.
Sussea
tilføjet af

lang række stoffer forbydes

Næh, for en lang liste (flere hundrede) af stoffer bliver forbudt fra 1/8, heriblandt vitaminer, mineraler og sporstoffer. Som sagt er der allerede udstedt øjeblikkeligt forbud mod 87, heriblandt Himmalaya salt. Jeg ved det er svært at tro på dette, men det er allerede startet og vi skal vågne op nu og ikke forsøge at bortforklare med at " det nok ikke er så slemt og så galt kan det da ikke gå" for JO! det er sgu alvor. Så spred dette til alle I kender, fortæl om dette, vi må simpelthen gøre noget før det er for sent. Vi må gøre politikerne klart at vi ikke finder os i hvad som helst, at vi er et frit folk i et frit land og at vi ikke vil lade dem gå bag om ryggen på os...vi er trods alt vælgerne...og hvorfor tror I at de er gået så stille med dørene?...forestil Jer hvad der ville ske hvis dette kom som overskrift i dagspressen, tror I så folk ville finde sig i det?...Det er virkelig en varm kartoffel.
Sussea
tilføjet af

Himmalayasalt er markedsført forkert

- det er et levnedsmiddel og må ikke sælges som værende til sygdomme.
Hvis det skal sælges mod sygdomme, så skal der en vis dokumentation til.
Det nytter INTET at klage over afgørelsen fra EU.
tilføjet af

har vi en læge her?

Er du mon selv læge?....eller har en fod indenfor i medicinalvarebranchen...måske politiker?
Uanset hvad er Himmalaya salt nu forbuden frugt herhjemme fordi man har vurderet at det har en positiv indvirken på helbredet. Hvis det bare er et levnedsmiddel, hvorfor så forbyde det, som det jo er blevet?...folk må vel selvom hvilken slags salt de vil ha´ på ægget, og om de vil tro at det er gavnligt for dem. Hvad er der så farligt ved Himalayasalt, siden det nu er forbudt at sælge i DK??????
Sussea
tilføjet af

Nu skal vi allesammen være syge

Det er rigtignok godt gået. Hvis jeg fortæller at en citron er god mod forkølelse skal den på recept. Æder jeg den bare er det mad, men jeg må ikke spise den mod min forkølelse. Hele humlen ligger i at vi ikke må vide hvilke stoffer i vore madvare der forebygger mangelsygdomme. Sundhed bliver laveste fællesnævner. Nå ja, vi ved jo også godt at npår vi bliver 50+, så er det jo bare ned ad bakke for os alle sammen. Vi fejler både det ene og det andet, men hva faen det gør naboen jo også, så det er nok normalt.
God fornøjelse og tak for kaffe.
tilføjet af

Ikke læge, men

uddannet indenfor medicinalvarebranchen siden højt placeret indenfor helsebranchen.
Jeg har set listen over produkter, der ikke må sælges.
Det kan f.eks. være etiketterne på Himmalayasalt det er galt med- se efter hvilken producent, det drejer sig om, det er ikke sikkert, det gælder alt salt fra området.
tilføjet af

God forklaringsmåde

-hvis vi p.g. af mangel på nødvendige næringsstoffer dør før tiden, så gør vi en god gerning mod de yngre, for så slipper de for at betale for de goder, vi overlader til dem.(Folkepensionen)
tilføjet af

Vi er produktionsmaskiner

Ja, det er en smart måde at afskaffe os på, når vi nærmere os alderen, hvor vi ikke længere er produktive. Sådan havde landmanden det også i gamle dage med sine heste: Gammel og syg var det samme som at blive solgt til heltehandleren, som så igen solgte den til sæbefabrikken. Så galt er det dog ikke end nu med os, men tankegangen er der...;o))
tilføjet af

Nytter ikke at klage?

Hvis du er højt placeret indenfor helsebranchen, eks. ligesom Frede Damgård, hvordan kan du så slå på at det ikke nytter at klage over EU´s direktiv?...Hvorfor ikke?..skal vi bare finde os i at alt bliver trukket ned over hovedet på os?..
eller har din indstilling noget at gøre med at du også har en fod indenfor medicinalvarebrancen?...
du prøver at glatte ud, men det værste i denne sag er den korrupte måde tingene bliver gjort på. Der lægges låg på; ingen information til borgerne, som derved fratages deres grundlovs-fæstede ret til at ha´ en mening og indflydelse på de love der vedtages.
Det ligner sovjetiske metoder. Er vi virkelig så nemme at trække rundt med?
sussea
tilføjet af

Frede Damgaard har helt sikkert

klaget.
Min erfaring siger, at EU´s regler gælder.
Lobbyister har forsøgt.
Lad os nu se- jeg tror ikke det bliver så slemt, at vi skal købe vitaminer og mineraler via lægen.
I dag sælges nogen lægemidler efter en undtagelse i lægemiddelloven- eksempel: Bio Antioxidant.
Der bliver helt sikkert stillet krav til forhandlerne lig dem, der gælder for forhandling af Panodil og Glucosamin udenfor apotek.
tilføjet af

Hvorfor skal lægen blande sig

i hvilke vitaminer, mineraler sporstoffer og kosttilskud, vi ønsker at bruge. De fleste læger interesserer sig uendeligt lidt for ernæring, kost o. lignende og har derfor også meget lidt forstand på disse områder. (Jeg har selv været intensiv og anæstesi sygeplejerske i 20 år og er nu zoneterapeut og akupunktør).
Hvorfor skal vi sættes under administration?-
disse kosttilskud er ufarlige, der er aldrig rapporteret om een eneste der har taget skade af vitaminer o. lignende, hvorimod tusindvis af mennesker hvert år dør af bivirkninger fra den
etablerede medicin....heriblandt medicin som fås i håndkøb!.....dette bliver ikke forbudt. Igen; der er for mange penge i lortet og alt for meget magt hos producenterne.
NEJ! vi skal ikke bare lade stå til og vente og se...så er løbet kørt. Vi må lade politikerne forstå at vi ikke finder os i alt, at vi ikke er døve ,blinde og dumme majonetdukker.
sussea
tilføjet af

Korrupte politikere

I Italien er den tidl. øverste chef for lægemiddelstyrelsen afsløret for at ha´ modtaget enorme summer af medicinalvarebranchen i bestikkelse. Han blev millionær af at være deres nikkedukke, og de fik godkendt selv dødsens farlige produkter som var forbudt i andre lande-. Nu er Italien jo kendt som korrutionernes land, men tro ikke at Danmark går fri i den henseende. Vi skal lade være med at være så naive at tro at den slags ikke sker i lille Danmark. Der er ikke mange ærlige politikere tilbage...der har været adskillige eksempler i de seneste år, og vi ser jo bare toppen af isbjerget. Næh, dagens politikere er levebrøds politikere styret af penge , magt og griskhed.
Men det er da rigtig sygt, når den såkaldte "frie presse" der påberåber sig uafhængighed og pressefrihed, ikke tør lade denne slags sager se dagens lys fordi de selv er i lommen på pengestærke organisationer.
sussea
tilføjet af

Kære Sussea

Som det er i dag kan du godt ordinere lægemidler.
Jeg tænker på dem, der forhandles efter en undtagelse i lægemiddelloven.
Hav en god pinse.
tilføjet af

Latinsk korruptions-tradition

Desværre har de latinske dele af vesteuropa (Italien, Spanien, Frankrig) haft stort held med at implementere deres lange tradition for korruption, bestikkelse og rådden moral i EU-maskineriet.
Hold kæft hvor trænger der til at blive ryddet op nede i Brüssel.
tilføjet af

ja naturligvis kan lægemidler ordineres,

, det er de altid blevet, og det er lægens arbejde. Det er jo slet ikke problemet.
Problemet ligger i at ufarlige kosttilskud, vitaminer og mineraler nu skal gøres til "lægemidler" og derved ikke længere være frit tilgængelige for den almindelige borger. Og endnu større er problemet for mig, at det sker med tvivlsomme argumenter for at pengestærke medicinalvare producenter skal have fuld kontrol
over markedet så de ikke mister markedsandele...og at vore politikere er med på den vogn fordi de er i lommen på disse pengestærke mennesker. Bekymrer det slet ikke dig?
sussea
tilføjet af

Lægemiddelstyrelsen er bange for sundhed

Jeg har lige fået tilbageholdt et vitaminprodukt, som jeg har forsøgt importeret fra USA med den begrundelse, at der var tale om et lægemiddel p.g.a. vitaminerns og mineralernes dosisstørrelse. Samme produkt kan jeg helt legalt hjemtage fra Holland, men her er der så tale om en godkendt import af lægemidler mellem EU lande.
Det er lidt svært at se logikken andet end den rent juridiske: Danmark har en aftale med Holland - genem vores EU medlemskab - men ikke med USA.
Underligt i øvrigt, at på den ene side, hele tiden at få at vide fra officielt kompetent hold, at vitaminer IKKE har nogen virkning, for så på andre tidspunkter, at få at vide at de er lægemidler, hvor autoriserede læger skal involveres før vi kan få lov til at indtage dem.
Jeg mener vi, som demokratiske borgere i et demokratisk land, må have fuld frihed til at fylde os med så mange vitaminer vi vil og hvis man i den forbindelse mener vi ikke er i stand til at administrerer denne frihed, forstår jeg ikke hvorfor vi så har samme frihed når det gælder tobak, alkohold etc.
tilføjet af

Penge...igen

Money makes the world go ´round!
Jo, alkohol og cigaretter er der penge i, ligesom der er i kunstigt fremstillede medicinalvare-produkter. Nu kan man jo ikke længere påstå at rygning og overdreven alkohol indtagelse ikke er sundhedsskadeligt, men hvorfor forbyde en god forretning?...næh, men vi nøjes så med at sætte adevarsler på pakkerne, så har vi jo gjort noget.
Og forretningen bliver jo kun bedre når folk bliver syge af det og må indtage kunstigt fremstillet medicin. Man ved jo også at cigaretfabrikanterne tilsætter stoffer der gør brugerne endnu mere afhængige, og skulle de vise sig at være meget viljestærke, kan man jo tjene penge på dem ved at sælge og gøre dem afhængige af afvænningsprodukter som Nikotinplastre, tyggegummi m.v.
Vitaminer o.lign. er overhovedet ikke sundhedsskadelige, men skal tværtimod forbydes med den modsatte argumentation; at der har en positiv effekt på vores helbred
..øøøøøh....forstod du den?
Sussea
tilføjet af

Lige mine ord...;o)

Ja, det forekommer mærkværdigt at man på den ene side bekymrer sig om borgerens sundhed og forbyder vitaminer og mineraler og på den anden side tillader objektivt sundhedsskadelige nydelsesmidler.
tilføjet af

Yderligere information

Hvis nogen skulle ha´ fået lyst til at læse mere og dybere omkring dette og måske gøre en indsats for at stoppe det, er det muligt på hjemmesiden:
www.sundhedspartiet.info
sussea
tilføjet af

Vitaminer og mineraler over en vis styrke

er i dag lægemidler.
De sælges efter en undtagelse i lægemiddelloven.
Eksempel: C vitaminer 500mg
Det man protesterer mod er naturprodukter, der sælges mod sygdomme, skal registreres som lægemidler.
Hvis de bliver solgt efter en undtagelse i lægemiddelloven, så kan jeg ikke se problemer for andre end salgssteder, der ikke kan opnå tilladelse til salg, f.eks. steder hvorfra der drives kvaksalveri.
tilføjet af

Private personer kan

bestille produkter til eget forbrug fra et andet EU land- produktet skal bare være tilladt for salg der, og det skal sælges fra et accepteret salgssted.Der er visse undtagelser, f.eks. melatonin og anabolske steroider.
Firmaer må ikke importere fra EU.
USA må hverken private eller firmaer bestille fra.
Et firma skal have varen godkendt hos de danske myndigheder.
Beklager, men sådan er reglerne.
tilføjet af

Glem alt om dine ekstremt venstredrejede

argumentationer.
Der er ingen hold i dem.
Vent og se tiden an.
tilføjet af

Man forbyder ingenting

andet end at du måske ikke kan opnå tilladelse til salg af produkterne.
tilføjet af

Hvad er problemet idag???

Hvad er problemet idag? som tingene fungerer nu ser jeg intet problem. Der er aldrig rapporteret om brugere der er blevet syge, og da slet ikke døde af nogle af de helseprodukter eller vitaminer/mineraler der er tilgængelige for enhver idag. Derimod bliver tusindvis af patienter hvert år syge og mange dør af de bivirkninger de pådrager sig af den medicin de får af egen læge eller på hospitalerne. Er det ikke mere nærliggende at gøre noget ved det, istedet for at lovgive for stoffer der fungerer uden problemer?. Bare fordi man endelig har måtte se i øjnene at disse naturprodukter har en gavnlig virkning på helbredet, skal der pludselig kontrol og begrænsning til. Det er simpelthen at
fratage folk retten til at tage ansvar i positiv retning for deres eget helbred og liv. Hvad med lovgivning for de stoffer der er sundhedsskadelig og alligevel kan købes frit og i ubegrænsede mængder til stor menneskelig og samfundsmæssig belastning? ( Alkohol, cigaretter, sukkervarer!)
Var der ikke mere fornuft i at gøre noget ved disse ting?
Sussea
tilføjet af

Det er reglernes fornuft vi diskutere

Vi diskuterer reglernes fornuft og relevans. Jeg kender godt reglerne og finder dem umiddelbart ufornuftige. Giv mig lige en BEGRUNDELSE for, hvorfor en import til eget forbrug af vitaminer er forbudt fra USA, men ikke fra et EU land. På den ene side begrunder man sine regler med at det er farligt at tage for mange vitaminer, altså det er et lægemiddel, hvor læger skal involveres for derefter at tillade den enkelte borger at tage samme "lægemiddel" uden en læges medvirken, blot det er importeret fra et EU land. Det er sgu da blødt...;o)) Men du er måskë embedsmand og kan se logikken i det?
tilføjet af

Jo, det er lige hvad man gør!

Man forbyder en lang række stoffer ( en liste på ca. 300), som har en positiv virkning på helbredet, som er ufarlige (uden bivirkninger) og som hidtil har været frit tilgængelige for enhver.Er det ikke et indgreb /forbud?
Sussea
tilføjet af

Ikke venstreorienteret

Beklager, jeg er ikke venstreorienteret, men et fornuftigt menneske med en god portion livserfaring og 20 år på bagen i sundhedsvæsenet. Og Nej, jeg synes ikke jeg vil sidde over og afvente at skaden sker, men forsøge at råbe vagt i gevær mens tiden er til det. Jeg vil ikke finde mig i at blive sat under administration...jeg mener stadig jeg er en fri borger i et frit demokratisk land, og jeg vil ikke lade mig stoppe af at få skudt i skoene at jeg er "venstredrejet"...det er simpelthen en lav måde at forsøge at lukke diskussionen.
Alle har ret til at have en mening..osse du, og mine argumenter er så absolut ikke tomme, men fakta. Derimod er dine beskyldninger om min "venstre-drejethed" en tom argumentation.
Sussea
tilføjet af

regler er til for at ændres!

Og desuden er problemet at en lang række ting, der idag er lovlige, ufarlige og frit tilgængelige, lige pludslig skal forbydes og sættes under administration. Og grunden må jo være at visse pengestærke firmaer, såsom medicinalvare indrustrien, føler sig truet økonomisk af den stadig større efterspørgsel på naturlige præparater. Folk vil ha´ disse ting, og nu hindres de i at købe dem frit som hidtil.
HAvde de været virkningsløse og ikke så populære, ville der ikke være nogen trussel og dermed heller ikke interesse for at lovgive på området.
Det er vores frihed det handler om, vores ret til selv at vælge.
Sussea
tilføjet af

Ekstremt venstredrejet jammer

er ovenstående mail et eksempel på, og du har skrevet lignende i andre indlæg på denne tråd, hvor du klager over visse pengestærke firmaer og medicinalvareindustrien.
Din anklage virker paranoid.
Det drejer sig om, at man vil gøre branchen ensartet i EU.
Hensigten er at beskytte forbrugerne.
Som det er i dag, kan enhver illegalt sælge kosttilskud m.m. fra et privat hjem, hvor lokalerne ikke er godkendt af myndighederne.
Fra disse salgssteder anser jeg, at der udøves kvaksalveri, hvilket ikke er tilladt i Danmark.
Kvaksalveri er, når man tager syge i kur uden at være læge.
tilføjet af

Det drejer sig om kontrol af

produkterne- beskyttelse af EU borgerne.
Amerikanske produkter kan godt købes i EU, men de skal først opfylde visse krav, så de harmonerer med lovgivningen i EU.
Der burde ikke være nogen hindring for, at du kan importere produkter fra USA, men de skal først til Sundhedsstyrelsen for godkendelse.
Jeg antager, at du kun kan komme til at virke som grossist for produktet, men lad os nu se, hvad der sker.
tilføjet af

Tillid er godt, kontrol er bedre

Jeg kan sådan set godt acccepterer, at der skal være en form for regulering på dette marked også. Som en anden Anonym debat deltager skriver, er reglerne til for at beskytte EUs borgere. Det jeg ikke forstår er, at ganske almindelige vitaminer og mineraler i fremtiden skal være forbudte at købe uden om en læges medvirken.
Hvordan kan det være, at man indenfor giftstoffer godt kan have tillid til at den enkelte EU borger kan administrere sit forbrug, men det samme ikke kan lade sig gøre når det drejer sig om vitaminer og mineraler. En tanke kunne da muligvis og eventuelt, for ikke at støde nogen, da godt være, at der i dag går så meget omsætning uden om de etablerede midicinalvirksomheder, at de kan se dette som en trussel på sigt.
tilføjet af

mangelfuld indsigt

Hold da helt op!...før du udtaler dig og stempler folk (der ikke har samme mening som du!), bør du sætte dig ordenligt ind i sagerne.
Folketinget har netop for ½ år siden vedtaget at godkende zoneterapeuter, akupunktører, massører og kinesiologer som alternative behandlere der har gennemgået en nærmere fastlagt uddannelse, fordi disse behandlings metoder har vist sig at være virksomme på mange forskellige lidelser. Det samme skete for år tilbage med fysioterapeuterne.
Det er altså ikke kun læger der kan tage syge mennesker "i kur", uden at blive kaldt for "kvaksalvere". Der er jo nok også en grund til at flere og flere søger alternativ behandling.
Jeg er selv uddannet intensiv og anæstesi
sygeplejerske, og har arbejdet som sådan i 20 år. Jeg er nu zoneterapeut og akupunktør, så måske ved jeg lidt hvad det handler om.
Det er ikke kun et spørgsmål om at beskytte folk og sikre sig at stofferne bliver solgt autoriserede steder,men et spørgsmål om at uskadelige helsepræparater med positiv virkning på helbredet simpelthen bliver forbudte på det fri marked uanset hvor du så ønsker at købe dem.
Mit politiske standpunkt er for så vidt sagen...og DIG!- uvedkommende. HAr du ikke noget mere fornuftigt at tage dig til end at smække politiske stempler i panden på folk der udtaler sig til dit mishag, bør du blande dig uden om denne debat. Ville du bryde dig om at jeg kaldte dig for nazist, hvis dine udtalelser ikke passede mig????
Sussea
tilføjet af

Hvor du dog

lyder klog- typisk for en "lille" behandler der har læst en bog eller 2 eller som har været på et par weekend kurser.
Din politiske orientering er grumset p.g. af dine infantile udtaleleser om medicinalindustriens og kapitalisters "onde hensigter".
Det er i orden at en zoneterapeut trykker folk under fødderne, men det er ikke i orden, at de sælger klienterne kosttilskud som værende mod sygdomme.
tilføjet af

Klogest af os to????

En bog eller to??... 20 års erfaring, 7 års uddannelse indefor sygeplejefaget samt 4 års uddannelse til zoneterapeut og klassisk kinesisk akupunktør (lægesuperviseret?), og daglig kontakt med patienter er vel mere end bare en bog eller to. Jeg har arbejdet for både FN og forsvaret som sundhedsperson, så jeg dækker vel ret bredt, ikk´?
Du reagerer typisk for et menneske der ikke kan finde holdbare modargumenter; tarvelige angreb og beskyldninger som ikke holder vand. Og desuden hverken sælger eller forhandler jeg de omtalte stoffer eller noget som helst andet end mine behandlinger. Kernen i sagen er skredet for dig , min ven...prøv at læs indlægget øverst een gang til, og stof din personlige hetz imod et menneske du slet ikke kender, men som bare har en anden mening end du.
sussea
tilføjet af

Desuden....

..er der en grund til at der forhandles så mange naturprodukter. Folk ønsker dem, ofte fordi de i mange år har søgt hjælp hos det etablerede system, men ikke fundet den, hvorefter de prøver alternativ medicin ...og ofte bliver hjulpet.
Det er dén frie ret der nu indskrænkes, og det er dét jeg argumenterer imod.
Og så synes jeg at du skulle læse debatreglerne især punkt 1 og 2!
sussea
tilføjet af

JEG overgår dine

kvalifikationer. Hvordan beholder jeg for mig selv.
tilføjet af

Stærke vitaminer og mineraler

ER lægemidler.
Du vil altid kunne erhverve disse.
Hvis du ikke tror på det, så er du fejlinformeret.
tilføjet af

Tillykke med det!

Jeg er slet ikke i tvivl om at der står et rent geni bag disse ord!....Men nu var det jo ikke en konkurrence i kvalifikationer det drejede sig om.
Sussea
tilføjet af

ikke kun de stærke forbydes

Der er her tale om vitaminer, mineraler, sporstoffer og en del andre helseprodukter i almindelig styrke som forbydes. Jeg er udmærket klar over disse stoffers virkning, jeg har selv i mange år administreret dem iv. dvs. intravenøst til intensive patienter.
sussea
tilføjet af

De forbydes ikke

de kommer bare ind under lægemiddelloven p.g. af at de sælges som værende mod sygdomme.
Herefter slutter jeg mundhuggeriet og siger tak for debatten.
tilføjet af

og skal dermed ordineres af en læge!!!!!!

-hvad er ideen med at vi nu skal til lægen for at få recept på vores vitaminer og mineraler????
Er det ikke at sætte folk under administration?-
og hvorfor skal cigaretter og spiritus, som er farlige stoffer så ikke ordineres af lægen..var det ikke mere relevant når vi nu er ude i ekstremerne?
Sussea
tilføjet af

så vidt jeg ved

var det et forslag -
Er det blevet vedtaget ?
mvh. guller
tilføjet af

Ingen dokumenteret virkning

Hej,
Kosttilskud og mange naturlægemidler klinger så godt i øret på mange mennesker, fordi det er "naturligt"! Problemet med disse produkter er, at der ingen dokumentation er for om disse produkter i virkeligheden kan holde hvad de lover. De hjælper for nogen måske, men man kan ikke påvise en positiv effekt generelt for disse produkter.
Du kan derfor ikke sammenligne medicinalindustriens lægemidler med disse produkter, som bliver tjekket i hoved og røv inden de overhovedet får lov til at komme på markedet, da der netop ingen kontrol er med kosttilskud, og dermed ingen dokumenteret virkning.
I virkeligheden tager mange af disse kosttilskud og "natur"-lægemidler mange folk ved næsen, måske er det det man forsøger at afhjælpe?!!!
tilføjet af

Fuldstændig overvurderet

Kosttilskud er generelt fuldstændig overvurderet!
Mange vitaminer og mineraler kan faktisk fremkalde toxiske effekter hvis man indtager for store mængder.
Der er heller ingen grund til at proppe sig i hovedet med diverse kosttilskud hvis man kan finde ud af spise ordentligt, sundt og varieret. På den måde får kroppen alle de livsvigtige mineraler, fedtsyrer og vitaminer.
Kosttilskud er fuldstændig overvurderet, og hvis der er noget her der kan kaldes bondefangeri, må det netop være naturlægemidlerne og kosttilskuddene, hvoraf de færreste har en dokumenteret virkning.
Tag jer sammen.
tilføjet af

Et produkt kan godt

være virksomt uden at være dokumenteret.
Nu har jeg dokumenteret det for dig via dette dokument.
tilføjet af

Hvem har bildt dig ind

at kosttilskud er bondefangeri?
tilføjet af

Ja for nogle!

Ja det kan godt virke for nogen, det er der ikke tvivl om, men der er sgu da en grund til at de på Apoteket ikke engang må anbefale det ene kosttilskud eller naturlægemiddel frem for et andet.
Dokumenteret virkning er ikke, at 10 mennesker har opnået en effekt af præparatet. En dokumenteret virkning er, når det virksomme stof har gennemgået en radomiseret kontrolleret klinisk undersøgelse og det har disse produkter ikke.
tilføjet af

ja det

kunne jeg også tænke mig at vide -
Ved vedkommende overhoved noget om kosttilskud ?
:-)
guller
tilføjet af

Problemet

At kosttilskud er en stor forretning på linie med den famaceutiske industri.
Hormoner til kvinder i overgangsalderen fordobler sandsynligheden
for at få cancer, men lægerne har i lang tid udskrevet den type
piller til mange kvinder.
Viagra kan gør mennesker blinde.
Nutrasweet også kaldet aspartam giver hunrotter cancer iflg.
en ny undersøgelse.
Antibiotika kan tage livet af et menneske, hvis vejledningen
ikke er i orden hos lægen. Først dør virus og derefter patienten.
Kosttilskud er rigtig nok unødvendigt, men det gælder også
for mange andre stoffer og piller. Alligevel køber folk produkterne
uden at tænke sig om. Derfor er en portion sund fornuft hos lægen
også vigtig, for det er ikke altid de fortæller om bivirkningerne.
tilføjet af

Sikken en gang vrøvl

du har brygget sammen.
--------------------------------------------------
At kosttilskud er en stor forretning på linie med den famaceutiske industri.
---------
Svar: jeg kan ikke se, at der skulle være noget galt i det, og det tyder på, at der sælges meget.
Man sælger ikke meget, hvis det er værdiløst.
---------
Hormoner til kvinder i overgangsalderen fordobler sandsynligheden
for at få cancer, men lægerne har i lang tid udskrevet den type
piller til mange kvinder.
Svar:
Lægerne er uddannede og kan bedre end du og jeg vurdere hvad patienten skal have.
Hormoner forebygger knogleafkalkning, hvilket man også kan dø af.
----------------
Viagra kan gør mennesker blinde.
Svar:
produktet gør også mennesker glade.
Køberen bliver fremover informeret om bivirkningen, hvis de køber produktet legalt i Danmark via lægeordination, hvor lægen kender personens helbred.
--------------
Nutrasweet også kaldet aspartam giver hunrotter cancer iflg.
en ny undersøgelse.
Svar:
Undersøgelsen er ikke ny, og den diskuteres stadig både for og imod.
-------------
Antibiotika kan tage livet af et menneske, hvis vejledningen
ikke er i orden hos lægen. Først dør virus og derefter patienten.
Svar:
Lægen vurderer patienten med hensyn til allergi.
Flere dør hvis de ikke får antibiotika.
Antibiotika hjælper ikke på virus- kun bakterier.
--------------
Kosttilskud er rigtig nok unødvendigt, men det gælder også
for mange andre stoffer og piller. Alligevel køber folk produkterne
uden at tænke sig om. Derfor er en portion sund fornuft hos lægen
også vigtig, for det er ikke altid de fortæller om bivirkningerne.
Svar:
For at sige det lige ud:
Du har ikke een pind forstand på kosttilskud og medicin, det kan jeg se af dine skriverier.
tilføjet af

Apotekets manglenede anbefalinger

Ja det kan godt virke for nogen, det er der ikke tvivl om, men der er sgu da en grund til at de på Apoteket ikke engang må anbefale det ene kosttilskud eller naturlægemiddel frem for et andet.
Svar:
Apoteket må godt sælge f.eks. et dokumentret ingefærprodukt mod gigt, de må godt fortælle det, der står på produktets pakning.
Hvis det drejer sig om 2 produkter, så må apoteket gerne fortælle ,hvis det ene er stærkere end det andet.
Kun dokumenterede produkter må på etiketten have påført, hvad de virker mod.
-----------
Dokumenteret virkning er ikke, at 10 mennesker har opnået en effekt af præparatet. En dokumenteret virkning er, når det virksomme stof har gennemgået en radomiseret kontrolleret klinisk undersøgelse og det har disse produkter ikke.
------------
Dokumentationen af produkterne er vanskelig og dyr, og da det drejer sig om naturprodukter samt vitaminer og mineraler. så kan forsøgsafholderen ikke få sine penge hjem igen, for alle kan hugge resultaterne.
Mange af produkterne har dokumentation bag sig, og de bliver flere og flere fordi nogen producenter udtrækker et virksomt stof fra f.eks. en plante, og så tager de patent på dette og forsker på dette, hvorefter de ejer de fremkomne resultater, der så skal godkendes af myndighederne.
tilføjet af

AK AK

Ja jeg orker ikke at læse alle de indlæg der er, og jeg ved godt det er forkert af mig, og at det betyder at jeg risikerer at gentage noget andre har sagt.
Men, du har taget en historie og vendt den fuldstændigt forkert. Det handler ikke om at du ikke må tage vare på din egen sundhed, men om at du i bund og grund har ret til ikke at blive snydt. Alt for mange mennesker er villige til at prøve hvad som helst de får at vide kan virke mod deres skavanker, uden egentlig sikkerhed for at det fungerer. Sådan er vi mennesker, vi er bange for at være eller blive syge. Derfor sidder der rundt om i verden folk der vil forsøge at sælge dig hvad de nu kan komme i tanke om, under påskud af at det hjælper eller forebygger mod sygdom, men i virkeligheden ikke har nogen dokumenteret virkning.
Og det er der problemet står. Idag kan man sælge dig kosttilksud uden nogen som helst dokumenteret virkning, og faktisk også til tider med farlige bivirkninger, så længe man kalder det et kosttilskud.
Nu vil man bare have bedre dokumentation for, at de præparater der sælges, faktisk også har en virkning på de områder de lover.
Det kan de firmaer der producerer mange af de kosttilskud ikke levere og de vælger derfor at trække produkterne tilbage. De tvinges ikke til at trække dem tilbage, de må gerne stadig sælge dem, men de skal dokumentere produkternes virkning og det kan/vil de ikke.
tilføjet af

Uvidenhed

Ja ovenstående udmelding vidner meget godt om den totale uvidenhed der er i befolkningen angående vitaminer, mineraler etc. Den er måske også et resultat af alle de løgnagtige kampagner mod brugen af kosttilskud, der på foranledning af medicinalindustrien, kører i vort land. Et bevis på hvordan befolkningen lader sig hjernevaske.
1) Kosttilskud overvurderet? Af hvem? Hvordan? Hvorfor? Af alle de tusindvis af brugere af kosttilskud som har fået det bedre af at bruge dem?
2) Toxiske effekter? Hvad er det for effekter? Der er IKKE mange vitaminer og mineraler der er toxiske, end ikke i meget høje doser, doser langt over hvad man ville benytte i en behandlingssituation. Der er derimod meget få, der i helt specielle tilfælde som f.eks. graviditet, og først i meget høj dosering kan være toxiske. Pålidelig forskning påviser entydigt, at feks. regelmæssig indtagelse af megadoser af antioxidanter ikke blot fremmer forebyggelse af sygdom og fremmer livskvalitet men også er livsforlængende. Der eksisterer masser af sådanne forskningsresultater og hvis man ikke evner at sætte sig ordentlig ind i tingene burde man nok undlade at udtale sig.
3)Myten om den danske mad. Der findes INGEN nutidig undersøgelse, der påviser at danskerens gennemsnitskost indeholder alle de nutrienter der er nødvendig for opretholdelse af et optimalt helbred.Og begrebet "normal sund dansk kost" ja det er jo en underlig størrelse for, hvor sund er den, hvis den er normal. Og hvor normal er den hvis den er sund?
4) Vitaminer, mineraler, fedtstoffer osv er simpel biokemi og deres virkning er særdeles veldokumenteret - og
så hvis de tilføres som tilskud.
Hvem er det der skal tage sig sammen? Det skal alle de personer der blander sig i en debat de intet ved noget om. "Anonym" gå hjem og læs på lektien før du blander dig.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.