7tilføjet af

Bor hun ulovligt hos mig?

Min veninde har boet hos mig i halvanden måned nu.
Hendes kæreste smed hende på gaden nærmest fra den ene dag til den anden og da hun ikke havde noget sted at tage hen, tilbød jeg at hun kunne låne et værelse hos mig.
Hun har nu været hos mig i halvanden måned og jeg tror hun har haft rigtig godt af, at have en base og én at tale med, selvom vi bor lidt trængt.
Hun betaler hverken husleje eller nogle regninger. Hun har heller ikke folkeregisteradresse hos mig.
Hun er igang med at lede efter et sted at bo nu, så det er ikke fordi hun bliver hængende for altid.
Men når hun ikke betaler hverken husleje eller andre anvedelsesudgifter, er det så ulovligt at have hende som logerende i nogle måneder?
Jeg ved at der er flere der gør det, men det betyder jo ikke at det er lovligt 🙂
Jeg bor i en lejelejlighed.
tilføjet af

Hvis du er kulturberiger, må du have dine forældre

brødre, søstre, fætre og kusiner og deres mange børn boende permanent.
tilføjet af

Bor hun ulovligt hos mig?

Der burde ikke være nogen problemer. Der må bare højest være en voksen person pr. værelse som regel. Du må også gerne leje et værelse ud som regel. Så tag det helt roligt og virkelig godt du har mulighed for at støtte din veninde:)
tilføjet af

Bor hun ulovligt hos mig?

Ingen problemer, kun hvis hun flytter adresse og Du ikke har tilladelse til at leje et rum ud, eller at hun betaler husleje hvis Du er på kontanthjælp.
Hvis hun flytter folkeregisteradresse til Dig kan der dumpe en formular ind fra kommunen som Du skal underskrive, de vil bare have tjek på folks adresser hvis der skulle opstå problemer hvor de skal involveres.
tilføjet af

Ok, jamen det overholder vi

hun bor i det ene værelse og jeg bor i det andet. Hun hjælper med dagligvareindkøb og så går det lige op. Det er vildt hyggeligt at have hende boende, så for min skyld haster det ikke med at hun flytter.
Mine venner har tidligere været så søde til at hjælpe mig når jeg har været boligløs, så jeg tænkte at nu er det tid at give noget den anden vej, nu hvor jeg kan
tilføjet af

Nå ok, det vidste jeg ikke

jeg troede man ville sætte bål og brand igang, hvis hun flyttede folkeregisteradresse hertil min lejlighed. Men det kan være jeg lige skulle undersøge det, for det er jo unægteligt lettere, hvis hun har adresse hos mig.
tilføjet af

Bor hun ulovligt hos mig?

Hvis hun flytter adresse og du får boligsikring, kan du evt. miste den.
Også anden støtte fra kommunen, kontanthjælp og førtidspension, kan du blive trukket i.
tilføjet af

Bor hun ulovligt hos mig?

for det er jo unægteligt lettere, hvis hun har adresse hos mig.

Nok en god ting hvis forholdet er så umuligt at hun ikke engang kan få sin post.......uåbnet.
Det med at kommunen vil have en bekræftelse er stadig kun en formssag (under strafansvar), jeg skulle selv bekræfte i de mange år jeg selv lejede et par værelser ud selv om hverken jeg selv eller lejerne havde noget væsentligt med kommunen at gøre.........udover at betale skat 😖
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.