36tilføjet af

Fødevarestyrelsen stopper gode kvalitetsfødevarer

Jeg ville i fredags købe en bestemt vare af helsekost i en helsekostforretning. Jeg viste ekspedienten, som jeg mener var bestyrer, den tomme emballage fra mit tidligere køb af samme vare. Han sagde: "Dette her er en meget god kvalitetsvare, men den må vi ikke sælge i Danmark." Han sagde også, at fødevarestyrelsen prøver at forhindre den slags gode kvalitetsvarer i at komme ind i landet. "Når fødevarestyrelsen møder op, siger de "Ud med det og det og det" om de gode kvalitetsfødevarer", sagde han.
Jeg har været ude for noget lignende i en anden forretning, der også handler med helsekostvarer. Jeg har også hørt om det samme i radioen.
Endelig har jeg set/hørt i TV 2 News for ca. et halvt år siden, at vitaminpiller, mineralpiller og lignende helsekosttilskud var ikke noget, der skulle ligge i butikkerne og købes i håndkøb. Det skulle købes på recept, sagde han. Jeg havde en idé om, at det var en eller anden direktør i medicinindustrien.
Hvis du prøver at undersøge det selv eller spørge fødevarestyrelsen, vil de jo nok ikke indrømme det. Sådan noget har de skam ikke gang i.
Desværre mangler jeg et link til det, så du må jo nøjes med at tro på det eller lade være, men mon ikke, der er mange her, der selv har opdaget det samme.
tilføjet af

Falsk markedsføring og ulovligt indhold

Hej,
Fødevarerstyrrelsen fjerner blandt andet produkter fra markedet som benytter falsk markedsførring, indeholder ulovlige stoffer og som ikke overholder kontroller og deklarationer.
- Det virker mistænkeligt at du ikke skriver hvad det er for et produkt som du mener ikke burde være blevet fjernet. Ellers havde det været muligt at undersøge hvorfor det ikke er blevet godkendt til det danske marked.
Med venlig hilsen
Ieet
tilføjet af

Det er Niacin med 100 mg i hver pille

Jeg har skam intet at skjule. Det var "Niacin" med 100 mg i hver pille, jeg spurgte efter. Varen går også under navnet "Nicotinsyre" og "B3 vitamin".
tilføjet af

Niacin ... fra ?

Hej,
Spændende. Hvilken producent og produkt æske?
Niacin er gennerelt som produkt accepteret op til 400 mg Niacin i daglig dose.
Forudsat at produktet har søgt om tilladelse til at blive solgt i Danmark hos Fødevarestyrelsen, som alle kosttilskud skal.
Med venlig hilsen
Ieet
tilføjet af

Fødevarestyrelsen stopper gode kvalitetsfødevarer

Der kom en ret skarp regelændring for et års tid siden, bla for at stoppe mange helsekostforretningers "mirakelkure" mod alt lige fra galoperende skæld til hiv/aids, men jeg kan intet finde om at Niacin skulle være blevet forbudt.
Alle de steder jeg kan finde på Google sælger dem da uden problemer og intet sted er et forbud nævnt.
http://www.google.dk/#hl=da&q=niacin+k%C3%B8b&revid=2037392303&sa=X&ei=UthyUJ2PJMXOswaxgIHoCQ&sqi=2&ved=0CJMBENUCKAE&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&fp=5a3595076866b099&biw=987&bih=489
(Rediger selv de uvæsentlige annoncer fra)
Jeg kender ikke produktet, og ved derfor ikke om det kan være solgt under et andet navn, for en fabrikant kan sagtens få forbud mod at sælge "sin" udgave af produktet.
Eller der kan være tale om at den "version" du har søgt har været en stærkere type som måske er blevet ulovlig, men det står altså ikke nævnt noget sted.
Eller også har forhandleren bare stukket dig en plade?
tilføjet af

Misforståelse

Jeg skrev ikke, at Niacin er forbudt; kun, at den vare i netop den emballage og i netop den høje kvalitet, som jeg viste manden i forretningen, er forbudt. Altså ikke, at Niacin i det hele taget er forbudt. Manden i forretningen sagde, at Niacin i den emballage, som jeg præsenterede for ham, er en meget fin kvalitet, og at forretningen ikke må sælge den i Danmark. Det var i den forbindelse, han sagde, at førevarestyrelsen prøver at forhindre sådanne kvalitetsvarer i at komme ind i landet.
tilføjet af

Misforståelse

Det lyder lidt underligt. Niacin er niacin underordnet kvaliteten. De kan da ikke stoppe en type, og tillade andre.
Kunne det tænkes, at forhandleren blot har valgt en anden leverandør, og derfor ønsker at du køber et andet mærke?
MVH
Megaprofilos
tilføjet af

Vi vil kun have fødevarer fra kulturberigende land

så fødevarestyrelsen gør blot deres pligt.
tilføjet af

HVILKEN PRODUCENT OG INDPAKNING?!

Hej,
Så kan det jo være alt fra at producenten ikke har søgt den lovpligtige godkendelse af kosttilskud, til overskridelse af anbefalet daglig dosis på æsken, eller påstande om helbredende virkninger [så skal det godkendes om lægemiddel med andre kontroller og dokumentation]. Eller der kan være andre stoffer i produktet end det ene.
Men det er jo svært at vide, når du ikke fortæller hvad det er for et produkt fra hvilken producent.
Med venlig hilsen
Ieet
tilføjet af

...og hvorfor købe alverdens kosttilskud

når man kan få tørret kamelpukkel på pilleform.
tilføjet af

Nej, det er rigtigt nok

Nej, det er rigtigt nok. Fødevarestyrelsen prøver at forhindre den slags gode kvalitetsfødevarer i at komme ind i landet. Det sagde manden i forretningen virkelig, og jeg tror, det er sandt, fordi jeg har været udsat for flere eksempler af den slags, hvilket fremgår af mit startindlæg. Fødevarestyrelsen, medicinindustrien og andre er kede af, at vi tager så meget af den slags kvalitetsfødevarer og tager så lidt af deres giftstoffer. Det er mit klare indtryk.
tilføjet af

Jo, det kan de

Det lyder lidt underligt. Niacin er niacin underordnet kvaliteten. De kan da ikke stoppe en type, og tillade andre.

Fødevarestyrelsen og de andre korrupte og bestikkelige folk i sammensværgelsen gør, hvad der passer dem, og vi andre er bare nogle hjælpeløse ofre.
tilføjet af

Ifølge forskerne i Scientology

kan man leve af hvidløg og citronsaft. Det vil vi have indført som obligatorisk skolemad.
tilføjet af

Der står på glasset...

...Niacin 100 mg, 100 tablets, suitable for vegans. Sugar, salt and starch free. Carefully manufactured in the U.S.A.
By: SOLGAR VITAMIN AND HERB, LEONIA, N.J. For: SOLGAR VITAMIN AND HERB (U.K.) HP23 5PT
Men disse oplysninger blev du vel ikke klogere af!?
Der står også en masse med meget små bogstaver om, hvad hver pille indeholder, men det vil være et større arbejde at indtaste al den tekst.
Manden i forretningen kunne med det samme se på emballagen, at den vare er af en meget god kvalitet, der ikke må sælges i Danmark. Det samme har jeg været udsat for, da jeg engang ville købe nogle A-D vitaminer i en anden helsekostforretning.
tilføjet af

Misforståelse

Jeg tror ikke på at fødevarestyrelsen forhindrer lige præcis dit yndlingsmærke i Danmark, og den eneste årsag jeg kan komme på er at firmaet ikke har de nødvendige danske tilladelser eller at præparatet bare er for ringe efter dansk standard, og det uanset hvad scientologisekten, du eller forhandleren siger.
Præparatet sælges stadig i USA kan jeg se, men er ikke testet eller underlagt af FDA, Food and Drug administration.
Jeg kan derimod læse at der på etiketten står "Cardiovascular support Promotes Energy Metabolism", og den slags er IKKE tilladt på "natur" medicin i Danmark, så der er en mulig forklaring på forbuddet.
http://www.solgar.com/SolgarProducts/Niacin-Vitamin-B3-100-mg-Tablets.htm
*These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease.
Jeg ved det tidligere har knebet med dit engelske shansen, men denne tekst eller en lignende er standard på al naturmedicin også det solgt i Danmark, for har en "natur" medicin en virkning må den nemlig slet ikke sælges i håndkøb, og det gælder forresten al håndkøbsmedicin, som alle uden undtagelse er uden helbredende virkning, men højest smertestillende eller lindrende.
tilføjet af

Du er helt forkert på den

Forbudet af den omtalte vare skyldes ikke, at den ikke er god nok; heller ikke, at den ikke er testet i DK; heller ikke, at den ikke opfylder kravene. Forbudet skyldes netop, at varen er for god og alt for sund. De danske fødevaremyndigheder ved udmærket, at varen er ekstrem sund, og de ved, at hvis de ikke stopper den slags ekstremt sunde fødevarer, bliver vi så sunde, at der er fare for, at vi ikke tager medicinindustriens giftstoffer, går ikke så meget til læge mere, hvilket vil betyde, at det bliver alt for besværligt at holde os nede i en tilstand, hvor vi er så hjælpeløse, som konspirationen ønsker.
tilføjet af

Du er helt forkert på den

Og det vil jeg så gerne lige se beviser på, for det lyder mere som en af dine egne meninger, end som noget der kan bevises.
De danske myndigheder eller medicinalindustrien har intet ud af at stoppe et bestemt mærke af B3 vitamin, men myndighederne kan stoppe præparatet når det ulovligt markedsfører sig selv, og det gør det med den etikette der er på billedet.
Hvis fabrikanten har nægtet at lave etiketten om så den overholder de danske regler, kan pillerne naturligvis forbydes.
Solgar Niacin 100mg kan du finde til salg på hjemmesiden tilhørende den autoriserede danske forhandler af Solgar produkter
http://www.vitaminpharmacy.dk/niacin-100mg-100-tabletter-b3-kosttillskott.html
Dansk side, samme firma, anden lovlig etikette.
Nu ville det være rart hvis du havde oplyst hvordan du tidligere har fået fat i produktet, for salget af Solgars produkter minder lidt om Herba Lifes, hvor salget foregår via privat personer der har købt sig et varelager og fungerer som firmaets sælgere, ganske som Tupperware gjorde i gamle dage.
tilføjet af

Jeg har købt det...

...hos www.helseudsalg.dk - så det passer jo meget godt med, hvad manden sagde i forretningen. Han sagde nemlig, at det kun må sælges via internet. Grunden til, at det kun må sælges via internet, er jo nok, at det ikke kan forbydes at sælge det på den måde, for hvis de kunne forbyde det, gjorde de det jo nok.
Det er klart, at det, jeg skrev, ikke kan bevises. Hvis det kunne det, ville fødevarestyrelsen jo få ørerne i maskinen.
tilføjet af

Jeg har købt det...

Sludder.
Hvis midlet er forbudt af myndighederne må det ikke sælges, hverken på internettet eller i butikkerne.
Du vil så måske kunne købe varen via en udenlandsk hjemmeside, men det vil være ulovlig import hvis produktet er ulovligt i Danmark.
Og det er IKKE tilfældet med Solgar Niacin som stadig sælges i Danmark, bare i en anden emballage.
Helseudsalg som du linker til har da stadig Solgar B3 til salg, bare i en anden emballage.
http://www.helseudsalg.dk/shop/b3-vitamin-niacin-215p.html
Du skal nok ikke have så stor tillid til hvad manden i forretningen har sagt, medmindre han kan komme med beviser.
tilføjet af

Fødevarestyrrelsens afvisning af produktet

Hej,
Denne her kommer ikke engang under dispensationsreglerne...
http://www.supersup.com/solgar-niacin-500-mg-100-vegetable-capsules-033984018518
Der er 2 problemer som er tydelige:
"supports cardiovascular health" - ville kræve godkendelse som Lægemiddel.
"Do not take more than 500 mg of niacin per day" - den anbefalede MAX dose, selv efter der er kommet en dispensation som kan søges om, ligger lige over 400 mg.
Altså vil produktet blive afvist af Fødevarestyrrelsen, fordi de kommer med påstande som ville kræve Lægemiddel godkendelse. Og fordi den anbefalede max dags dose er HØJERE end de 200 mg som ikke kræves uden dispensation og HØJERE end de 400 mg som kan tillades med dispensation.
Med venlig hilsen
Ieet


...Niacin 100 mg, 100 tablets, suitable for vegans. Sugar, salt and starch free. Carefully manufactured in the U.S.A.
By: SOLGAR VITAMIN AND HERB, LEONIA, N.J. For: SOLGAR VITAMIN AND HERB (U.K.) HP23 5PT
Men disse oplysninger blev du vel ikke klogere af!?
Der står også en masse med meget små bogstaver om, hvad hver pille indeholder, men det vil være et større arbejde at indtaste al den tekst.
Manden i forretningen kunne med det samme se på emballagen, at den vare er af en meget god kvalitet, der ikke må sælges i Danmark. Det samme har jeg været udsat for, da jeg engang ville købe nogle A-D vitaminer i en anden helsekostforretning.
tilføjet af

Ikke godkendt fordi ...

Hej,
Niacin 100 mg fra Solgar er ikke godkendt fordi det på pakningen skriver at det søtter hjertehelbred [kræver lægemiddel tilladelse] og fordi den maksimale daglige dosis er på over 460 mg [som er max anbefalet daglig dose for Niacin].
Med venlig hilsen
Ieet
tilføjet af

Det er jo, hvad lægemiddelstyrelsen...

...eller fødevarestyrelsen siger, men det kan du ikke regne med.
Hej, Niacin 100 mg fra Solgar er ikke godkendt fordi det på pakningen skriver at det søtter hjertehelbred [kræver lægemiddel tilladelse] og fordi den maksimale daglige dosis er på over 460 mg [som er max anbefalet daglig dose for Niacin]. Med venlig hilsen Ieet

Jamen hver pille indeholder jo kun 100 mg. Du skriver, at det maksimale er 460 mg.
Og ja, Niacin støtter hjertehelbred, når det anvendes rigtigt, men det forstår lægerne og fødevarestyrelsen åbenbart ikke, - eller måske forstår de det netop, og at det netop er skabelsen af folks sunde hjerter, fødevarestyrelsen ønsker at hindre.
Hvis det er en for stor kamel at sluge, så tænk på, hvad smudspressen forsøgte at bilde os ind lige for nylig. Det var den sag, hvor det stod i dagspressen om alle de mange tusinde mennesker, som bør tage kolesterolmedicin, hvilket heldigvis blev tilbagevist af nogle åbenbart fagfolk. Få dage senere stod der så i dagens avis "bør du egentlig alligevel tage kolesterolmedicin", hvilket jeg synes understøtter min påstand om, at der er nogle indenfor medicinindustrien eller andre organer, som ønsker, at vi ikke skal have kvalitetsfødevarer. Vi skal hellere have medicinindustriens giftstoffer.
tilføjet af

Det er jo, hvad lægemiddelstyrelsen...

Du vil i stil med mange andre "helsefanatikere" åbenbart ikke acceptere at der er regler for hvad naturligemidler og kosttilskud kan reklamere med.
Produktet er ikke blevet forbudt fordi det er "for sundt", men fordi den etiket jeg linker til længere oppe reklamerer med produktets "helbredende, styrklende og rensende" vikning, og det er ikke tilladt i Danmark eller måske hele Øv.
Med andre ord er produktet blevet forbudt på grund af etiketten og den anbefalede dagsdosis, og ikke på grund af selve produktet.
Derfor kan du, som jeg også linker til stadig finde produktet men i en anden emballage med en korrekt "dansk" etiket og korrekt mærkning og dosis anbefaling.
Du kalder det en fødevare, men det er det altså ikke, det er et kosttilskud og som alle andre kosttilskud/håndkøbsmedicin uden nogen målbar eller helbredende virkning.
Siden du stadig kan finde samme vare, men i en anden indpakning, hvad er problemet så?
tilføjet af

Det er jo, hvad lægemiddelstyrelsen...

Du vil i stil med mange andre "helsefanatikere" åbenbart ikke acceptere at der er regler for hvad naturligemidler og kosttilskud kan reklamere med.
Produktet er ikke blevet forbudt fordi det er "for sundt", men fordi den etiket jeg linker til længere oppe reklamerer med produktets "helbredende, styrklende og rensende" vikning, og det er ikke tilladt i Danmark eller måske hele Øv.
Med andre ord er produktet blevet forbudt på grund af etiketten og den anbefalede dagsdosis, og ikke på grund af selve produktet.
Derfor kan du, som jeg også linker til stadig finde produktet men i en anden emballage med en korrekt "dansk" etiket og korrekt mærkning og dosis anbefaling.
Du kalder det en fødevare, men det er det altså ikke, det er et kosttilskud og som alle andre kosttilskud/håndkøbsmedicin uden nogen målbar eller helbredende virkning.
Siden du stadig kan finde samme vare, men i en anden indpakning, hvad er problemet så?

Det gælder jo for al medicin og tilstødende produkter at der ikke må skrives "helbredende", de må kun strække sig så langt som til at skrive -Letter symptomer, afhjælpende, virker mod, og andet lignende sprogbrug.
tilføjet af

De 2 problemer tidligere

Hej,
Den gamle etiket indeholdt en påmindelse om ikke at overskride en maksimal dagsdose på 500 mg. Det maksimale er 460 mg.
Det er ikke tilladt at reklamere med "helbredende egenskaber" på kost tilskud. Her skal de godkendes som Lægemidler.
Med venlig hilsen
Ieet
tilføjet af

Det er jo, hvad lægemiddelstyrelsen...

Helt rigtigt!!!
Det er netop årsagen!
Ja, der gælder stort set de samme regler i hele øv. Dette skyldes, at såfremt en europæisk læge udskriver et præperat til dig, så kan du indløse det i samtlige øv-lande. Dette er så en af de få smarte ting ved øv.
Grunden til at Shhansen skal have Niacin(B3) vitamin, er at L.R.Hubbard( sifi-forfatteren, der oprettede $cientology), mente at alle sygdomme kunne bekæmbes, hvis man tog ENORME mængder Niacin og sauna.
MVH
Megaprofilos
tilføjet af

De 2 problemer tidligere

Shhnsen skal bruge Niacin, fordi L.R.Hubbard skrev, at alle sygdomme kan helbredes, hvis man tager ENORME mængder Niacin sammen med sauna.
Det eneste der sker er, at man sveder en lys væske ud, som er Niacinen.
Spørgsmålet er så hvad Shhansen lider af, siden han skal bruge Niacin?
MVH
Megaprofilos
tilføjet af

Ukorrekt

Megaprofilos skrev:
"Det eneste, der sker, er, at man sveder en lys væske ud, som er Niacinen".
Nej, man sveder sit overskud af kolesterol ud, dvs forkalkning; også andet såsom medicinrester, som har sat sig i kroppen, og meget andet f.eks. forurenet drikkevand. Også mange andre slags forureningspartikler, som har ophobet sig i kroppen gennem livet.
"Spørgsmålet er så, hvad Shhansen lider af, siden han skal bruge Niacin? MVH
Megaprofilos"
Jeg lider da af det samme som alle I andre; nemlig, at jeg spiser mad, der indeholder f.eks. for meget kolesterol, konserveringsmiddel, drikker forurenet drikkevand, indånder forurenet luft, indånder undertiden giftige dampe ... osv ... og det renser jeg ud ved at vedligeholde L.Ron Hubbards Purification Run Down, og for at gøre det skal man bl.a. tage Niacin. Jeg mener dog, det kan være farligt at gøre det på egen hånd. Hvis man vil have noget ud af det, skal man ind i Scientology og have professionel vejledning. At få en læge til at give vejledningen ville ikke være professionel vejledning.
tilføjet af

Nå, det var der altså ingen, der havde en kommenta

Nå, det var der altså ingen, der havde en kommentar til. Håber, det er, fordi folk ikke har set det.
tilføjet af

Nå, det var der altså ingen, der havde en kommenta

Jeg gad ikke skrive en kommentar, da selv guderne kæmper forgæves mod vildfarne tåber.
Hvis du selv tror det virker så fortsæt endelig med din selvmedicinering, men lad være med at kritisere sundhedsstyrelsen for at følge loven.
tilføjet af

Jamen, spørgsmålet er,..

...hvem tåberne er.
Jeg gad ikke skrive en kommentar, da selv guderne kæmper forgæves mod vildfarne tåber.
Hvis du selv tror det virker så fortsæt endelig med din selvmedicinering, men lad være med at kritisere sundhedsstyrelsen for at følge loven.
tilføjet af

Jamen, spørgsmålet er,..

Ha ha ha ... Jeg havde allerede forudset at den kunne vendes om, men i dette tilfælde er det ikke dig der er guden shansen.
tilføjet af

Ja, vi radikale forsker jo i at bruge kamellen

til pendler transport, og forsøger at undgå foder-stalde til hjemtuern ved arbejdspladserne ved at tanke kamelerne direkte i brændstof-puklerne med noget af alt det sukkervand vi har fået i overskud efter sukker-afgiften.
tilføjet af

Ja, vi radikale forsker jo i at bruge kamellen

til pendler transport, og forsøger at undgå foder-stalde til hjemtuern ved arbejdspladserne ved at tanke kamelerne direkte i brændstof-puklerne med noget af alt det sukkervand vi har fået i overskud efter sukker-afgiften.

Hvad med at tanke noget visdom ind i bevidstheden i stedet for?
tilføjet af

Det kan du ikke regne med

Hej, Niacin 100 mg fra Solgar er ikke godkendt fordi det på pakningen skriver at det søtter hjertehelbred [kræver lægemiddel tilladelse] og fordi den maksimale daglige dosis er på over 460 mg [som er max anbefalet daglig dose for Niacin]. Med venlig hilsen
Ieet

Ja, men der er bare det, som ikke er taget med i betragtning, at det er altsammen noget, lægerne, lægemiddelstyrelsen og fødevarestyrelsen ikke har forstand på. Lægerne, lægemiddelstyrelsen, fødevarestyrelsen og medicinindustrien ønsker tilsyneladende, at vi alle (undtagen dem selv) skal være usunde, mere eller mindre syge, fordi vi skal have behov for kemisk medicin og dermed give disse organer beskæftigelse og forretning.
tilføjet af

Det kan du ikke regne med

[quote="ieet" post=2626037]Hej, Niacin 100 mg fra Solgar er ikke godkendt fordi det på pakningen skriver at det søtter hjertehelbred [kræver lægemiddel tilladelse] og fordi den maksimale daglige dosis er på over 460 mg [som er max anbefalet daglig dose for Niacin]. Med venlig hilsen
Ieet[/quote]
Ja, men der er bare det, som ikke er taget med i betragtning, at det er altsammen noget, lægerne, lægemiddelstyrelsen og fødevarestyrelsen ikke har forstand på. Lægerne, lægemiddelstyrelsen, fødevarestyrelsen og medicinindustrien ønsker tilsyneladende, at vi alle (undtagen dem selv) skal være usunde, mere eller mindre syge, fordi vi skal have behov for kemisk medicin og dermed give disse organer beskæftigelse og forretning.

Ak ja hvilket tab da ham der l ron hubbard døde, for han har åbenbart været klogere end hele den samlede videnskab.
Niacinen, B3 vitaminet som du har brokket dig over er forbudt, men som du altså stadig kan købe, bare i en lovlig emballage, er også kunstigt (kemisk) fremstillet på den ene eller anden måde.
Skal du have det på "naturmetoden" så er listen over de mest B3 vitaminholdige produkter her.
http://www.foodcomp.dk/v7/fvdb_foodnutrlist.asp?CompId=0038
Marmite og Vegamite som topper listen er en engelsk/australsk specialitet, som efter min mening ikke smager synderligt ophidsende godt, kan du stadig finde i enkelte forretninger, men importøren har ikke søgt om produkttilladelse i Danmark i 2011.
http://politiken.dk/mad/madnyt/ECE1291483/briter-i-danmark-mister-elsket-smoerepaalaeg/
Det har altså intet med sundhed eller mangel på samme at gøre men udelukkende fordi importøren ikke gider gøre sit arbejde.
tilføjet af

De stopper fortsat gode kvalitetsfødevarer

så fødevarestyrelsen gør blot deres pligt.

Denne meddelelse blot for, at I ikke skal tro, jeg køber Jeres argumenter imod min påstand. Jeg har nemlig ikke alene selv erfaret det, men jeg har også hørt fra flere sider, at fødevarestyrelsen gør, hvad de kan, for at hindre, at gode kvalitetsfødevarer kommer ind i landet.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.