18tilføjet af

Et seriøst problem - HJÆLP!!

Hey!
Jeg har to store problemmer. 1. Jeg har problemmer med, at falde i søvn om aften, og det kan virkelig være en pestilens. Jeg har prøvet og lade være med, at drikke ting som indeholder koffein, efter kl. 17, som man mange steder anbefaler, men det hjælper ikke. Jeg har prøvet det naturmiddel der hedder Drogen's Baldrian, men det hjælper heller ikke. Der er så mange andre ting, som jeg har prøvet, men intet hjælper. Mange gange kan jeg ligge vågen til langt ud på natten, og det gør jo så, at jeg ikke får den søvn som jeg skal have, hvilket så gør, at jeg bliver gnaven og irriteret så let som ingenting, og det går hurtigt udover andre mennesker, og det har jeg det dårligt med, for de kan jo ikke gøre for det.
2. Jeg kan ikke stå op om morgenen. Jeg kan ikke finde ud af, at stå op til et vækkeur. Jeg kan have 5 alarmer kørende og jeg hører dem på ingen måde. Og det har ikke noget og gøre med, at jeg ikke får den søvn som jeg skal have, får selvom jeg måske er heldig og få den søvn, som jeg skal have, så høre jeg stadig ikke mit vækkeur. Anden verdenskrig kunne havde været igang ude foran mit vindue og jeg ville stadig ikke høre det.
Jeg kan virkelig blive rasende på mig selv over det. Jeg bor stadig hjemme hos mine forældre, og det at jeg ikke kan finde ud af at stå op til et vækkeur, gør at mine forældre ikke kan tillade sig, at tage på ferie eller hvad de nu vil foretage sig, fordi jeg er afhængig af at de skal vække mig, ellers kan jeg ikke komme i skole. Og værre endnu - når jeg på et tidspunkt vil flytte hjemmefra, så vil jeg ikke kunne være i stand til, at passe skole eller læreplads, fordi jeg ikke kan stå op. Og det kan virkelig gøre mig rasende, og jeg aner ikke hvad jeg skal gøre. Jeg har prøvet sige til mig "Nu tager du, dig fandme sammen engang", men det hjælper ikke.. Det er simpelthen umuligt for mig..
Håber virkelig der er nogen, som har nogle fantastiske råd eller måske bare foreslag.
Det ville virkelig hjælpe mig meget. Vil heller ikke blive ved med at kører på mine forældre, for det er utrolig synd for dem.
Mange dejlige knus til jer :o)
tilføjet af

Køb en flaske

Gammeldansk og tag en hurtig gibbernak en halv times tid inden du skal i seng... så vil du sove bedre end nogen sinde før. Og Gammeldansk smager fortrindeligt!
tilføjet af

motion

Har du prøvet at dyrke noget motion, så din krop bliver træt.? Prøv at løbe en tur efter aftensmaden. Så kan det være du kommer ind i den rigtige søvnrytme igen.
tilføjet af

Jeg gjorde

Jeg gjorde på et tidspunkt, men det hjælp heller ikke, og så har jeg iøvrigt heller ikke tid til det på nogen måde.. Jeg går på handelsskolen og der har vi ufattelig mange lektier, og for at følge med, så skal de laves. Ville jo også gerne have et job ved siden af skolen, men det er der ikke tid til, så kunne heller ikke lige se hvor tiden til motionen skulle passe ind henne..
tilføjet af

Søvnløs...

hej, - vil gerne spørge dig om hvad der sker når du går i seng for at sove. Bliver du rastløs, irriteret, mere og mere vågen eller ligger du og grubler eller ser tv?
fra Bo
tilføjet af

Øhh..

Når jeg går i seng, er mit fjernsyn tændt, men jeg ligger ikke og ser det. Og det er næsten lydøst. Hvis det ikke er tændt, er det 100, at jeg slet ikke falder i søvn. Når jeg ligger i min seng, ligger jeg og tænker over en masse ting gode ting, men hver gang kommer jeg til at tænke på en ting som gør mig utrolig ked af og der er det, at fjernsynet hjælper mig, for når jeg lige hurtigt kommer til at tænkte på den dårlig ting, så kan jeg kigger over på fjernsynet og så følger man lige med 2 min. og så har man glemt det igen, og så kan jeg ellers ligge og tænke videre over de gode ting igen, men den dårlige ting dukker jo så op igen.. Så man kan vel på en eller anden måde sige, at jeg er kommet ind i en ond cirkel..
Håber ligesom, at det gav mening det jeg skrev, for det virker noget rodet for mig..
tilføjet af

Hmm...

Du har ret sikkert stres ligesom mange andre. men dette kan efter en længere periode blive til en mindre eller større depression. Håber du vil tale med din læge om det. Mener at du kan tage en depressionstest på netdokter.dk - prøv det :)
tilføjet af

Du skal øve dig i at koble fra

Du kan prøve at gå til Yoga, der kan du lære teknikken med at koble fra.
Du skal øve dig i, at slappe af inden du går til ro. Når du går i seng starter dine bekymringer om, ikke at falde i søvn, hvilket giver dig en selvforstærkende stres og angst for ikke at falde i søvn.
Du skal undlade at tænke, koble hjernen fra, prøv at øve dig på denne indledende søvnstadiefase. Når du ikke mere lader tankerne flyve gennem hovedet, slumrer du ind. Hvis du bliver utålmodig i denne fase, så prøv at stå op og tage lidt vand, og evt. spis et lille bid brød.
Hvis jeg har svært ved, at slumre ind en nat, står jeg op og tager et glas mælk samt et bid brød, det giver en ro i kroppen, der så slapper af ved, ikke at mærke sulten, og det lykkedes så indenfor en time at slumre ind.
Men det at du sover som en sten og ikke hører vækkeuret viser, at når først du er slumret ind går du ind i en dyb søvnfase, og hører intet. Det viser nok, at du alligevel får din søvn, uden selv at bemærke det.
tilføjet af

Vane plus afspænding :-)

Hejsa.
Det er ikke så nemt. Der var et par ting, der hjalp mig, men det er jo ingen garanti for at det hjælper dig.
Først og fremmest vane. Gå i seng på samme tid hver dag. Og lad så være med den der "powernap" efter skoletid. Sluk fjernsyn. Skal du absolut have noget i gang, så lad det være radioen. Og bliv i sengen, selv om du ikke kan sove.
Når du så ligger der og ikke kan falde i søvn, så fortæl hver enkelt del af dig, at de skal sove :-)
Start med tæerne. Fortæl hver enkelt af dem, at de er trætte, og at du ikke kan røre dem. Tag din tid, så tæerne nu også forstår, at det er alvor.
Når du har været alle ti tæer igennem (hvis du har så mange), så fortæl hver fod, hvert skinneben, hvert lår, at nu er det sengetid - og så videre hele kroppen igennem. Slut af med øjenlågene - og lad dem så være lukkede !
Det er sådan en slags selvhypnose. Nogen kan lade sig hypnotisere, andre kan ikke. Men det er da et forsøg værd, ikke ?
tilføjet af

Nej nej nej

Der er lavet mange undersøgelser ifm. søvnløshed og om hvorvidt man bør blive i sin seng eller ej.
Resultatet blev, at hvis du ikke kan falde i søvn, så er det verdens dårligste idé, at blive i din seng.
Din seng skal - primært - bruges til at sove i, og hvis du er inde i en periode med ind- eller gennemsovningsbesvær, så stå op og sæt dig i en stol eller sofa og foretag dig noget andet.
Bliver man liggende i sin seng når man har disse ind- og gennemsovningsproblemer, så vil hjernen opfatte sengen som det sted, hvor du har svært ved at falde i søvn, altså opfatte sengen som noget negativt, og dette forstærker ens ind- og gennemsovningsbesvær.
Så at blive liggende i sin seng uanset hvad, det er IKKE løsningen.
Det er samme princip når man straffer børn med stuearrest eller at blive smidt i seng for noget de har gjort forkert.
Hvis sengen eller værelset bliver brugt som straf for ofte, vil barnet på et tidspunkt begynde, at nære negative følesler for sit værelse og / eller seng og det kan resultere i, at barnet enten ikke vil være / lege på sit værelse, eller at det pludseligt er blevet meget svært for forældrene, at få barnet i seng, endsige sove, og så starter problemerne med skrig og skrål om aftenen når barnet skal i seng.
tilføjet af

Samtaleterapi

Du skal få løst det problem, som gør dig
utrolig ked af det. Det kan du få løst
ved at tale med en fortrolig i familien, eller
ved at gå til samtaleterapi hos en psykolog.
Din søvnrytme bliver først normal, når du
har fået bearbejdet din sorg eller smerte
på en hensigtsmæssig måde.
Held og lykke.
tilføjet af

Det lyder da "anderledes" :-)

Kan du henvise til bare nogle af disse "mange undersøgelser" ?
På mig virker dit forslag som en "institutionalisering" af et ganske almindeligt og dagligdags problem.
Sådan lidt i retning af, at børneopdragelse er alt for svært til at man kan overlade det til forældrene.
Detlyder noget fortænkt, at ens hjerne skulle opfatte sengen som noget negativt. I hvert fald er det ikke sandsynligt for min hjerne, dertil opfatter jeg sengen alt for positivt :-)
Jeg skal ikke nedgøre søvnforskningen og søvnlaboratorierne, men de skulle helst tage sig af undtagelserne og de vanskelige tilfælde, ikke de hverdagsagtige problemer. Men man kan altid lære noget nyt af folk, der har forstand på det, de har med at gøre, så lidt henvisninger til forskning og resultater er meget velkommne, tak.
Og hvad en seng primært skal bruges til, det er der vel flere meninger om, ikke :-)
tilføjet af

Psykolog

Jeg har gået til psykolog med mit problem.. Det var dengang det var meget værre.. Det hjælp også, dog er der jo så bare det ene lille problem der kan ikke kan gøres noget..
tilføjet af

Evt.

Har du evt. en hjemmeside, som man kan kigge nærmere på?
tilføjet af

Nu kender jeg ikke dit problem

Men det kan godt være, at din psykolog
ikke kunne løse det. Hvis du lider af
OCD, så kan det fjernes med kognitiv terapi.
Hvis det er noget, som du har oplevet i dit tidligere liv. Så kan det fjernes med
regressionsterapi. Søg på google.dk efter en
regressionsterapeut.
tilføjet af

Ja...

www.filadelfia.dk
Men du får ikke meget ud af denne hjemmeside, da vores Søvnklinik er forholdsvis nystartet og dermed ikke er at finde på hjemmesiden eller info. om det.
Men vores Søvnklinik hører under Epilepsihospitalet, men det skal du ikke lade dig skræmme af.
Vi har mange forskellige patienter med mange forskellige sygdomme, som ikke nødvendigvis er epilepsi.
tilføjet af

Flere år gamle undersøgelser

Søvnundersøgelserne er flere år gamle og jeg har desværre ikke de pågældende artikler, men du vil sikkert kunne finde dem på nettet.
Prøv at Google dem!
Det er intet "institutionsagtigt" over, at en seng, et værelse eller andet, kan opfattes negativt.
Der er ren og skær almindelig opfattelse og lagring af og i hjernen!
Visse personer som har været involveret i en trafikulykke, eller har overlevet en flykatastrofe eller lign., nogle af disse personer vil være bange for at kører bil eller flyve pga. de ubehagelig oplevelser de har haft.
Det er samme princip med ind- og gennesovningsbesvær, eller som tidl. skrevet, børn som bliver straffet med enten stuearrest på værelset eller bliver smidt i seng!
Så er disse ting - rent neurologisk - forbundet med noget negativt.
Jeg håber min forklaring var bedre denne gang.
At det så ikke har nogen negativ virkning på dig, at du ifm. søvnløshed sagtens kan blive i din seng, det er jo så kun positivt og jeg skrev heller ikke, at det galt ALLE, jeg skrev, at forskning havde vist, at det var en særdeles dårlig idé, at blive i sengen i sådanne tilfælde.
Og ja - sengen kan bruges til andet end at sove i, hvorfor jeg også helt bevidst valgte ordet: Primært!
tilføjet af

Tak!

Rigtig mange gange tak for din hjælp..
Har virkelig gjort, at jeg kan se lidt mere positivt på det hele..
Jeg har kigget på hjemmesiden, og fået en lille smule information..
Jeg vil gå videre med det til mine forældre, og håber på, at de ser det som en mulig løsning på problemet..
Rigtig mange gange tak til dig!
tilføjet af

Det var så lidt :o)

Glæder mig at kunne hjælpe :o)
Held og lykke
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.