4tilføjet af

Stress og angst

Hvor længe kan hjertet og kroppen mon rent fysisk holde til disse 2 tilstande?
Jeg har nu i ca. ½ år haft næsten daglig arytmisk hjertebanken, svimmelhed, rysteture og en knugende fornemmelse i maven lige omkring solar plexus. Jeg har ofte mareridt, sover dårligt og vågner tit badet i koldsved...
Jeg antager, at det skyldes en stressbelastning i forbindelse med den uddannelse, jeg er i gang med, men det er efterhånden lykkedes mig at bekæmpe tilstanden, at acceptere den så meget, at det nærmest er blevet en vane ikke at føle mig helt på toppen. Når det nu ikke vil holde op af sig selv, så kan godt leve med det og jeg forsømmer heller ikke mit job/uddannelse på nogen måde.
For nyligt er jeg begyndt at få deciderede smerter sådan cirka lige der, hvor hjertet sidder. Nu kan jeg ikke lade være med at spekulere på, om mit hjerte kan blive ved med at holde til en sådan langvarig belastning?
Er der nogen af jer, der ved noget om det?
Har I nogen gode tips til at bekæmpe angst?
tilføjet af

Pudsigt nok

Jeg har lige læst en artikel om '"spektakulær hjerte" Det passer til din beskrivelse. Det er totalt ufarligt, men din koldsved og natlige mareridt tyder på for meget "stress"
Er din uddannelsessituation, som den skal være? Føler du ikke i vågen tilstan "pres"?
tilføjet af

Har du et link

til den artikel? Det vil jeg meget gerne læse mere om!
Jo, jeg føler mig da lidt presset også i vågen tilstand: det er som om min psyke ikke helt kan/vil følge med alt det min vilje forlanger. Jeg er superperfektionistisk og klarer foreløbigt uddannelsen til topkarakterer. Der er nogle helt særlige faktorer, der gør at nogle ting kan få mig til at miste fornemmelsen af overblik, så jeg har da enkelte dage måttet gå lidt ud for mig selv på toilettet for at græde lidt, men det går over igen. Jeg VIL ikke lade sådan en smule stress ødelægge noget for mig! Derfor vil jeg meget gerne læse mere af den artikel du nævner, så jeg ikke behøver at være nervøs for at jeg måske skulle kunne blive syg for alvor!
tilføjet af

læge

Du skal omgående søge læge. Det kan udvikle sig til et hjerteanfald eller blodprop hvis du fortsætter sådan.
Du må under ingen omstændigheder akseptere at have det sådan.
Håber du får styr på det.
tilføjet af

Oplev din angst

Jeg kender godt til det du beskriver. Det gælder om at blive bevidst om hvad du er angst for, og konfrontere din angst. Mærk efter. Og oplev. Så længe du trækker dig fra de situationer du er angst for, kan dit sind ikke gøre sig færdig med "situationen". Med andre ord, hvis dit sind fuldt og helt får lov til at opleve hvad der optager den, mister den interessen for det. Med andre ord, bliv bevidst om hvad der forstyrrer dig, hvad der gør dig angst, og så gå ind i oplevelsen med stærk interesse. Uanset hvor ondt det gør indeni. Tro mig, der sker mirakler hvis du er stærk nok til at se angsten fuldt og helt i øjnene. Sammenlign det med når du hører en fantastisk sang. Når du så hører den hver dag flere gange, ja så lige pludselig er den ikke så fantastisk længere.. så er den bare som alle de andre sange..
Jeg kan ellers anbefale dig at lære at meditere. Det er også et fantastisk middel mod stress og som giver så meget mere.
Held og lykke
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.