2tilføjet af

Er vi utrygge som aldrig før?

Usikkerhed i jobbet, problemer med helbredet eller frygt for at blive offer for kriminalitet.
Danskerne tænker over mange ting . Så meget at næsten hver sjette dansker er utryg. Det er bundrekord for de seneste 10 år, viser Trygfondens Nationale Tryghedsmåling, som udkommer i dag.
Hovedpunkter:
Bekymringer om job og økonomi er generelt stigende.
Bekymringer om velfærdsydelser ved sygdom og alderdom ligger uændret højest.
Frygt for vold og kriminalitet er faldende eller stagnerende.

I 2004 var en ud af 25 danskere så utrygge, at det gik ud over livskvaliteten. Nu er det altså knap hver sjette.
- Målingen tegner et klart billede af en befolkning, hvor den finansielle krise trækker sine spor i den personlige oplevelse af tryghed. Den primære årsag ligger i jobsikkerhed og økonomi, siger Anders Hede, der er forskningschef i Trygfonden.
Især blandt de unge mellem 25 og 29 år har utrygheden bredt sig. Over hver femte - 21 procent - er utrygge, mod 14 procent i 2011.
- De er færdige med deres uddannelse og skal nu ud på arbejdsmarkedet på et meget svært tidspunkt, og det påvirker dem, siger Anders Hede og uddyber:
- Der er ikke nogle sikre kort at spille. Engang kunne man være sikker på at kunne få job - og holde på et job - som sosu-assistent, pædagog eller lærer. I dag er der ingen jobgaranti nogen steder.
Regeringen har med en række reformer forsøgt at skabe mere økonomisk sikkerhed i fremtiden. Men danskerne er stærkt skeptiske overfor, om reformer som dagpengereformen, reformen af efterlønnen og Vækstplanen vil gavne befolkningens velfærd på længere sigt, viser undersøgelsen.
Samtidig er danskerne begyndt at bekymre sig over, hvilke konsekvenser det får, at klimaet ændrer sig. 31 procent af alle adspurgte angiver i undersøgelsen frygten for at klimaet kommer ud af kontrol som en årsag til utryghed, hvilket giver det en tredjeplads på listen over utrygheder.
Målingen er Trygfondens sjette af sin slags. Den første tryghedsmåling udkom i 2004.
Anders Hede, forskningschef i Trygfonden, professor Jørgen Goul Andersen fra Aalborg Universitet, og konsulent Jacob Andersen fra Dansk Kommunikation står i spidsen for undersøgelsen.
Den er gennemført blandt godt 6.000 repræsentativt udvalgte danskere mellem 15 og 65 år.
http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2013/10/25/222628.htm
tilføjet af

Er vi utrygge som aldrig før?

Så danskerne er ikke mere så bekymrede for vold og kriminalitet? Hvad mon DF panelet på [sol] siger til det ❓ 🙁
tilføjet af

Er vi utrygge som aldrig før?

Min mor har bekymret sig hele sit liv, nu bliver hun 70 år næste år. Og det har virkeligt været spild af tid. Hold op med at bekymre dig, før der virkelig er noget at bekymre sig over. Og danskerne, har da slet ikke noget at bekymre sig over, i forhold til mange andre lande. Den dag folk ikke har mad på bordet og tag over hovedet, så kan vi begynde at bekymre os. Men den tid den sorg.
Så danskerne er ikke mere så bekymrede for vold og kriminalitet? Hvad mon DF panelet på [sol] siger til det ❓ 🙁
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.