34tilføjet af

Karpaltunnelsyndrom

hejsa.
findes der mon en her, som har haft karpaltunnelsyndrom (sovende/snurrende) fingre, jeg har ikke smerter, som har fået det væk uden operation, evt. ved aflastning.
hvordan og hvor længe?
hilsen
anne
tilføjet af

Karpaltunnelsyndrom

Hej,
jeg er blevet opereret for karpaltunnelsyndrom.
Inden operation havde jeg smerter, hævelser, vattede og sovende fornemmelser.Tabte ting på gulvet.
Efter operation, blev det hele fint igen. Men lægen fortalte mig at han ikke kunne afhjælpe alt.
Nu 2 år efter operationen, er det rimeligt. Men indimellem kan der godt komme lidt sovende fornemmelser. Jeg taber ikke ting så ofte mere, men det hænder dog indimellem alligevel, at hånden ikke helt føler det, den skal.
Desuden har jeg fået, små muskelkramper, i den, som jeg nu har fået medicineret væk. En neurolog fandt også en svaghed, i underarmen, og anbefalede mig at købe en håndskinne til aflastning, et par timer om dagen.
Men som det er nu er det alt i alt bedre end inden operationen.
Håber du kunne bruge noget af det jeg har skrevet, til noget ;-)
tilføjet af

Karpaltunnelsyndrom

hej
og tak for dit svar, du kan tro, jeg kan bruge det.
Man skal altså ikke lige lade operere, kan jeg forstå.
Jeg har bundet mit håndled ind i elastikbind og forsøger at aflaste i håbet om, det kan blive bedre.
hilsen
anne
tilføjet af

Karpaltunnelsyndrom

Nej det skrev jeg ikke ;-) Mit er blevet bedre, end det var. Jeg er glad for at jeg fik det opereret. Det du blot skal tænke det er, at det er ikke sikkert du kommer ud på den anden side med en hel helbredt hånd. Altså noget kan vende tilbage. Men jeg har absolut ikke fortrudt, at jeg blev opereret, hvis det altså bliver der hvor jeg er nu ;-)
Hilsen Connie.
tilføjet af

Karpaltunnelsyndrom

Du skal tænke dig grundigt om.
Operationen gør egenligt bare det at den skærer de nerver over som forårsager rygsten og følelen af "soven"...
Man kan også få det i fødderne.
I værste fald kan man være ude af stand til at bruge den pågældende hånd/fod.
Derfor kan du faktisk blive invalid med sådan en operation.
Min mor fik sådan en operation, og den har hun bestemt fortrudt ;/
tilføjet af

Karpaltunnelsyndrom

Man kan jo sige at hvis du ikke har voldsomme smerter, og hvis du ikke smadrer alt hvad du har i hånden, så er der vel heller ikke så stor grund til at ta' den risiko.
Men har du, så ved du jo heller ikke hvor du ender, hvis du ikke tager operationen.
Vi kan kun fortælle om vore oplevelser, selve valget er dit i den sidste ende, forhåbentlig har du også en ordentlig læge/specialist, der kan råde dig, i dit tilfælde?
tilføjet af

Karpaltunnelsyndrom

Tusind tak for jeres svar.
Nej, min læge sagde bare, at det var nok ikke noget...
Det er nu en måned siden, og da det ikke er blevet bedre, og jeg har fået læst om det på nettet, vil jeg prøve at aflaste med elastikbind i et par uger, og hvis det ikke hjælper, må jeg henvende mig til læge igen og fortælle diagnosen.
Jeg mener jo ikke, det kan være andet end karpaltunnelsyndrom, da der intet er i min lillefinger, og ringfingeren er jeg i tvivl. Den værste er tommeltot og så pege- og langfinger. Jeg har ikke ondt, men de sover/snurrer, og jeg kan ikke tage fat i noget med dem, da der jo ikke er følelse nok.
Mange hilsner
Anne
tilføjet af

Karpaltunnelsyndrom

hej igen.
Jeg er osse stødt på, at det måske kan hjælpe med binyrebarkhormon...
/Anne
tilføjet af

Karpaltunnelsyndrom

Det ved jeg ikke, ingen læge/specialist, foreslog det, på nogen måde..
tilføjet af

Karpaltunnelsyndrom

Jeg kan se du slet ikke har fået stillet diagnosen karpaltunnelsyndrom, det er en du selv har givet dig?
din læge skal sende dig, til specialistprøver, der måler din nervefunktion.
Det er sådan nogen elektroder du får sat på, og så får du stød igennem, på et diagram, aftegnes så dine nervers reaktioner, derudfra kan man se om det overhovedet er det der er problemet..
tilføjet af

Karpaltunnelsyndrom

hej igen.
Tusind tak, det har jeg slet ikke læst. Det vil jeg da foreslå i Lægehuset, jeg må kunne få en henvisning dertil.
Og ja, det er kun mig selv, der har stillet diagnosen pga., at det jo kun er de 3 fingre og slet ikke lillefingeren. Synes jo, det lyder nøjagtig sådan, når jeg læser om det.
Jeg vil da forsøge at få læge til at henvise mig til disse prøver, men hvad pokker kan det ellers være, har jeg jo svært ved at forstå.
Skulle du slet ikke forsøge at holde hånden i ro, om det kunne hjælpe?
Igen på forhånd mange tak for dit svar.
tilføjet af

Karpaltunnelsyndrom

Nix, det hjælper ikke at holde hånden stille, hvis man har det, nerven er jo lige mast, hvadenten du holder den stille eller bevæger den.
Jeg kan ikke huske hvad den test hed, og jeg ved jo ikke hvor du bor, men jeg fik den taget på Næstved sygehus, og da det så var tydeliggjort, at der var noget galt, blev jeg sendt videre til specialisten, som også selv opererede mig.
Og som ikke fejede noget bort under gulvtæppet, han sagde direkte til mig at han kunne afhjælpe noget, men at ingen kunne garantere at det ikke kom igen.
Han sagde dog aldrig noget om, at man ligefrem risikerede at blive invalid, så i det andet indlæg, kunne jeg forestille mig at det ikke var operationen, der har ført til invaliditet, i så voldsom grad som man har indtryk af på indlægget.Med mindre der er begået fejl, og det kan man jo komme ud for alle steder, vi er jo kun mennesker allesammen.
Vil dog lige gøre dig opmærksom på at selve bedøvelsen, faktisk gør voldsomt ondt, og at den kan gøre ondt de næste 12 timer, men selve indgrebet mærkes ikke, man kan ligge og kigge på hvis man vil.
tilføjet af

Tag en golfkugle, eller 2.?.

Åndsvagt! ikke?, men, når du sover, så ligger du enten på den ene side, eller også på den anden side, og du gør det som alle gør, de lægger sig på en arm, armen under hovedet, også er alt bare dejligt Osv.,.
Så lukker du for blodet ud til armen/fingerene, selvfølgeligt er det ubevist, så det du oplever er, du vågner, og du vågner først rigtigt op, når det begynder at "kilde" i fingerene?.
Det vil sige, hvis du tager et kamara, og sætter det op i soveværelset, så vil du opdage du ligger på siden, på den ene arm.
Også er det at golfkuglerene kommer ind i spillet, for dem skal du klistre fast med tabe på siden af dig selv, for når du så "ruller" over på siden!, så gør det AVs, også lægger du dig igen på ryggen, og derved kan du få blod ud i arme og fingere.
Men, det er op til dig selv om du vil prøve det, men det virkede på mig 😃 .
Jeg vidste bare ikke det hed sådanne et fint navn, jeg lagde mig bare på siden for at undgå at SNORKE, snorken forsvant, men fingerene og armene sov, og når de vågnede, så killede det.
Venlig Hilsen Poul Jørgensen
tilføjet af

Tag en golfkugle, eller 2.?.

Helt ærligt en gang vrøvl, karpaltunnelsyndrom, er sgu da ikke bare noget, der får hånden til at sove fordi du har lukket af for blodcirkulationen.
den sover hvadenten du har god blodcirkulation eller ej, om det er dag eller nat, det er nerven der er problemet.
tilføjet af

Karpaltunnelsyndrom

hej igen.
og TUSIND tak for dit svar.
Jeg har nu et par dage gået med elastikbind og forsøgt at bruge hånden så lidt som muligt, og det er MEGET svært og træls. - Men hvis det nu kunne hjælpe mig.
Jeg må nok igen kontakte min læge og få stillet en diagnose...
Var ikke klar over, at nerven er mast ved karpaltunnelsyndrom, synes at læse, at nerven er klemt, håbede på det kunne hjælpe med ro. Bor i Randers.
Synes jo bare ikke, det kan være andet, når lillefinger går helt fri, og måske ringfinger.
tilføjet af

Karpaltunnelsyndrom

Nerven er klemt sammen inde i det hulrum den ligger i ;-)Der er nærmest ikke plads til den.
Og så skal du ikke helt regne med hvad der står af symptomer, for min lillefinger gik ikke fri, og min hånd sov og hævede op helt ind i håndfladen, som nærmest blev en hel tyk pude.Det sov og bankede så det gjorde voldsomt ondt. Så der kan tydeligvis være flere og andre symptomer end blot dem som beskrives ;-)
tilføjet af

Karpaltunnelsyndrom

Men jeg synes helt bestemt du skal få det undersøgt nærmere, det er slet ikke sikkert du har karpaltunnelsyndrom, mange andre nervesygdomme kan give sovende vattede fornemmelser.
Så insister på at få det undersøgt nærmere, få en henvisning til en sådan test, som jeg fik taget og desværre ikke kan huske hvad hedder. Hvis der så er noget galt så insister på at få en henvisning til en specialist, for din praktiserende læge, har ikke en dyt forstand på det, med mindre han er neurolog.
Han skal kun vide lidt om alting, så det er ikke sikkert han er opmærksom nok på dine symptomer, så insister på at komme til videre udredning. ;-)
Held og lykke på vejen ;-)
tilføjet af

Karpaltunnelsyndrom

føj for pokker da, du har godtnok haft det slemt...
jeg har jo slet ikke smerter, har blot soven/snurren i de 3 fingre 24 timer i døgnet, hvilket jo osse er træls nok, for jeg kan ikke føle, hvis jeg ta'r fat i noget, der ikke vejer ret meget. Jeg kan fx. ikke selv klippe negle på den anden hånd, ej heller selv slukke for min EL-tandbørste med den hånd.
Og så er jeg lidt hævet på indersiden at håndleddet.
Jeg er nok nødsaget til at søge læge igen på mandag...
tilføjet af

Karpaltunnelsyndrom

Ja se der kom hævelsen frem i håndleddet også, den står der heller ikke meget om i symptomer. Nej se du at blive undersøgt af nogen der kan checke det ordentligt ;-)
tilføjet af

Karpaltunnelsyndrom

TUSIND tak.
Jeg kan kun håååååååbe på, at det er noget andet, som kan gå over igen, har haft det i ca. 3 måneder...
Fortsat god weekend til dig, dine svar har været uvurderlige for mig.
Mange hilsner
Anne
tilføjet af

Karpaltunnelsyndrom

Velbekomme, og god week-end til dig ;-)
tilføjet af

Karpaltunnelsyndrom

Hvis du beslutte dig for "strømtesten" kan du også få den i Roskilde. Jeg tror det hed noget med "neoro-noget ambulatorium" på Roskilde sygehus, det er nede i kælderen.
Men lad være at få nogen til kappe nerven før du ved om fx nogle piller kan afhjælpe problemet.
Jeg har også prøvet at ligge på en arm i søvne, og være helt lam i armen dagen efter. Jeg måtte bruge venstre arm til at løfte min højre og da jeg rørte mit lå med højre arm føltes det som en anden person rørte mig, altså nul følelse. Det gik så over jeg havde bare ligget på den hele natten, men lidt "spooky" var det.
Men det er ikke KARPALTUNNELSYNDROM. Det er hvis din hånd eller fod sover konstant uanset hvad du laver. og det kan ganske rigtigt være ganske generende.
Jeg lider selv af en håndrysten hvilket også er noget lort, man taber kopper, sover dårligt, og ja er temmelig klodset helt generelt.
Jeg kan fx heller ikke skrive så det er læseligt, og kun lige betjene en cykel. Det er også dumt når man skal lave mad, eller koge vand til te og lign. Jeg er nødt til at bære gryden eller elkedlen ind til koppen. Eller spilder jeg ned af mig selv og får brandsår-skolde-skader.
Men man lærer at tilpasse sig.
Men få det nu undersøgt ordenligt af en specialist. Det kan være noget helt andet eller noget som kan fikses medicinsk.
tilføjet af

Karpaltunnelsyndrom

Fuldstændig korrekt, men jeg tror også det var det hun endte ud med at sige hun gjorde ;-)Altså fik det undersøgt ordentligt ;-)
tilføjet af

Karpaltunnelsyndrom

Brug sugerør til især glas og kopper osv.
Jeg kan ikke udelukke udfra en tekst på internettet at du rent faktisk har karpaltunnelsyndrom. Det må en læge se på.
Min mor kunne ikke køre bile i 1 måned fordi hun ikke kunne betjene gearstangen.
Men det lyder som det, lige bortset fra at kun nogle af dine fingre sover, men så er det måske begyndende.
Jeg ville i al fald få det tjekke af en specialist, hvis der ikke er en åbenlys grund som at blodomløbet er afskåret fordi du fx har sovet på hånden, uden at vide det.
Her er videoovervågning af sig selv når man sover godt. Jeg troede faktisk lige jeg have fået indbrud, men jeg havde puttet håndsæge og rengøringsmidler fra køkkenet, toiletrens og alt muligt man normalt ikke har i køleskab I køleskab ind i søvne, og dermed var der intet indbrud.
Jeg har ikke småbørn boende men jeg låser alligevel mit medicin skab af frygt for at jeg kunne overmedicinere mig selv i søvne ved at tro det er bolcher eller lign.
til sidst vil jeg gerne opfordre folk til at stoppe med at ringe. En diskret SMS eller email er nok.
Jeg hader at når jeg endelig falde i søvn så kimer folk mig ned. Jeg åbner heller ikke døren hvis jeg sover eller er i bad.
Især når folk VED at jeg sover mellem 13 og 18 så betyder det nok at jeg ikke ønsker opkald i den periode, men det er svært at få folk til at forstå. Kunne godt gå på lydløs, men vil alligevel gerne lige være opmærksom på at der er en person jeg skal vende tilbage til om ikke andet så når jeg vågner.
tilføjet af

Karpaltunnelsyndrom

Fakta er, at ikke alles karpaltunnelsyndrom udvikler sig ens,Det er jo vidt forskelligt hvordan og hvor nerven er mast, eller aflukket.
Nu bliver i ved med at snakke om at ligge på den hånd, det er jeg lidt træt af at læse, hun har sgu da ikke ligget på sin hånd i 3 mdr.
Men det jeg kom bort fra var bare, at hendes symptomer behøver ikke være nøjagtig ens, med dem du kender til, der kan være variation i dem.
tilføjet af

Karpaltunnelsyndrom

Helt enig.
Netop derfor siger jeg at det KAN være karpaltunnelsyndrom, men at hun bør få en specialist til at konstater om det er det eller ej. Det kan vi jo ikke afgøre udfra tekst på en hjemmeside :)
Men meget tyder på det.
tilføjet af

Karpaltunnelsyndrom

Ja, men det er vi jo blevet enige om forlænge siden ;-) Hvis du har læst foregående tekst ;-)
tilføjet af

Karpaltunnelsyndrom

Ja. Der er bare nogen som ikke har opfattet det, og så må man jo forklare det 2 eller 3 gange og det er fint nok.
Jeg er ikke psykiater men kan godt omformulere ting hvis der er noget som nogen ikke forstår.
tilføjet af

Karpaltunnelsyndrom

Det lyder godt nok lidt som om du ikke har fattet det, for 6 dage siden, afsluttede vi faktisk samtalen med, at hun ville opsøge læge, og få henvisninger, og specialister på sagen ;-) Og det er da kun dig sig, der har startet det op igen, med det samme om igen..... ;-)
tilføjet af

Karpaltunnelsyndrom

Ja nu bliver jeg helt i tvivl.
Hvad er det præcist du mener vi hat talt om og uddebattet for 6 dage siden?
hun mangler jo tydeligvis stadig hjælp og før jeg hører hun er ok igen eller bare et pip så foreslår jeg alverdens løsninger på alle typer af problemer. Alt fr agangbesvær til misbrug, psyskiske, eller blot hvis ens nabo er lidt FOR støjende.
Jeg finder nemlig altid en løsning på folks problemer, nærmest uanset hvad de er. Kan jeg ikke løse dem selv så kan jeg i al fald henvise til nogen som kan og er profesionelle.
tilføjet af

Karpaltunnelsyndrom

Emneindlæggeren og jeg, afsluttede debatten her for 6 dage siden, med at hun ville gå til lægen i mandags, og ville bede om at blive henvist til specialisterne, så der er jo ikke mere at debattere, hun havde fået sit spørgsmål besvaret, og afsluttede debatten.
Du kan da ikke udlede, at hun nu mangler hjalp stadig så? Hvor får du det fra, hun har da ikke bedt om mere, og hun er jo ikke forpligtet, til at føre debatten videre, med at fortælle, hvad lægen sagde.
tilføjet af

Karpaltunnelsyndrom

Nej nej, fint vi afslutter debatten her, men tænk op ventetiderne i det danske sundhedsvæsen, det er langt fra sikker at den oprindelige forfatter har fået hjælp endnu. Og det ved jeg af praktisk erfaring.
tilføjet af

Karpaltunnelsyndrom

Nej men det kan du jo ikke lave om på alligevel.
Og så er jeg faktisk selv blevet opereret for karpaltunnelsyndrom, og når ventetiden er for lang, bliver man henvist andetsteds til. Så der går faktisk ikke så lang tid.
Og så synes jeg det er lidt frækt at hentyde til psykiatere, og snakke om misbrug.
Nu har jeg været i social og sundhedssektoren, i mange år, og hun lyder hverken som en misbruger, eller et hypokondrisk tilfælde.
Blot som en der ikke har haft mod nok til at få tingene undersøgt ordentligt i første omgang, og er nervøs for hvad det kan være, og skulle ha' en snak og, et lille skub videre.
Og det værste, når man har det sådan, er og blive mistænkt, for ting som du antyder.
Og hermed, vil jeg afslutte denne snak og gå i seng. Godnat.
tilføjet af

Karpaltunnelsyndrom

Nej nej.
Det lyser sådan set heller ikke hypokondrisk eller som et misbrugstilfælde.
Men når du nu selv siger at du selv er i sundhedssektoren så ved du også godt at en henvisning til et andet sted, ikke betyder at ventetiden er mindre, eller maks nogle dage?
Hvis ikke trænger du til efteruddannelse.
det lyder nok hårdt, og det er ikke for at være ond men det gør du altså.
tilføjet af

Karpaltunnelsyndrom

Kan du læse? Som jeg sagde til dig er jeg nyligt opereret for karpaltunnelsyndrom, og jeg sagde også til dig, at du intet kan gøre ved ventetiden.
Jeg sagde også til dig, at selvom, man ikke kommer til med det samme, så er ventetiden ikke så lang som du antyder, da man bliver henvist til det private i stedet.Det ved jeg jo, da jeg selv lige har været igennem det, jeg må lige skrive det engang til, så trænger det måske ind.
Så lad nu være med at være så klog, på noget du ikke lige selv har gennemlevet.
Og i vores fag, har vi konstant efteruddannelse, så jeg tror ikke der er noget at komme efter der.
Jeg synes du selv skulle tage dig en uddannelse indenfor faget inden du er så smart, og selvbestaltet psylolog/psykiater, dur du ikke til.
du taler hele tiden som du har forstand til, og læser det vil vil, og svarer på det der lige passer dig, og ikke det det handler om.
Vores samtale fører ingen vegne, så vi afslutter den lige her.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.