8tilføjet af

Forskellen på catering og dinner transportable?

Hej alle i kloge hoveder
Vi havde lige en sjov diskussion på nogle ord, som vi ikke blev helt enige om og nu kunne det være skægt med flere meninger...
Hvad er forskellen på catering, dinner transportable, takeaway og mad ud af huset? 😃
Mvh
tilføjet af

Ikke mange men

Cateringfirmaer leverer halvfabrikata til videre forarbejdning i eksempelvis restaurantkøkkener og storkøkkener.
Dinner transportable leverer de færdige retter.
Takeaway leverer ikke, der henter du selv. Der er typske retter, der handles i det segment eksempelvis kinesisk - og spisekortet er begrænset til fastfood.
Mad ud af huset kan være både en selvhenter og en levering af færdige retter.
tilføjet af

Der er nogle forskelle

Catering er dem der har faste kontrakter til plejehjem, arbejdspladser, flyselskaber m.v.
Dinner transportable leverer mad til selskaber.
Takeaway er bare et indført udtryk for afhentning der kan dække Mad ud af huset og helt ned til afhentning af en hapsdog.
tilføjet af

ovennævnte beskrivelse er korrekt.

dog vil jeg aldrig bestille mad ud af huset, uden at kende den nøjagtige vægt på kød, tilbehør, salater og andet, mange gange har det vist sig at en familiefest der har bestilt mad til 60 personer, kun får kød til højst 40 personer.
steaks skal normalt have en vægt på 200 gram rå, hvis altså man bruger oksefilet eller oksemørbrad, men der er ¨å et stegesvind på ca. 30 % afhændig af, hvordan kødet bliver behandlet.
superbeast leverer mad ud af huset, men det har så dårligt et udvalg og kvalitet, at det burde smides ud.
nogen jeg kender bestilte det helt store udvalg med roastbeef, fiskefiletter og leverpostej med bacon og champigon, men det meste de fik var spegepølse, så de retunerede det.
alt er halv fabrikata nu om dage, og ingen firmaer leverer ægte saucer mere, såsom hollandaise og bearnaise, idag er det blot et pulver der bliver tilsat vand og margarine.
man kan teste det ved at sætte et stearinlys under saucen, hvis det skiller er det ægte.
selv kartoflerne er skrællede, kogte og vacumpakkede, og kommer frem i plasticposer fyldt med gift, de skal skylles i uendelig mængder af vand før den frygtelige smag forsvinder, giften er så farlig, at hvis der går hul på en pose, så går kartoflerne i gæring, og den gæring kan gøre, at et helt parti af kartofler bliver knust af trykket.
værst af alt er det, at det er mennesker inden for fødevareindustrien, der laver alt det lort, de ved det udmærket godt, de burde være de første til at stoppe det svineri.
en simpel ting som rødbeder bliver lavet af roer, og rodfrugten i frugtsalat er også roer.
hvidkål bliver farvet og lavet om til rødkål, fordi det er billigere at fremstille, hvis man laver ægte rødkål behøver man ikke at bruge farve.
tidligere blev alle pølser farvet med et farvestof fra en bille, men for flere år siden faldt der en dom om, at wienerpølser ikke må farves, så derfor bruger man nu fantasinavne som hotdog pølser.
man kan købe pizzastuffing som aldrig har set ost, det er lavet af gammelt fritureolie.
al kaseret ost og osteskorper bliver smeltet om, og lavet til smøreost.
tidligere kunne mælkeprodukter kun holde sig højst 2 dage i køleskab, i dag kan det holde sig i næsten en måned, det må få folk til at undre sig.
bagerne laver ikke wienerbrød mere, det køber spandauer, kanelsnegle, hanekamme frosne fra en fabrik i polen, og sætter det frossent i ovnen, og sælger det som hjemmelavet.
ingen bagere lærer at rulle wienerdej og butterdej mere, og mange bagere må ikke have lærlinge, fordi de bruger færdige produkter.
føtex på mariagervej i Randers har 2 bagere der møder kl. 24, og hvis man ser på deres udvalg kl. 07, kan man se at de umuligt kan have lavet alle de forskellige kager og brød, det er kun bake up, og de er en af de virksomheder som ikke må have bagerlærlinge.
tilføjet af

Hvis alle vil have kvalitet

Så kan de gå ind på en side, som jeg fandt
for et stykke tid siden. Den fortæller også
om alt lortemaden i branchen.
http://www.kvalimad.dk/
tilføjet af

Hvis I vil vide det

Cateringvirksomheder laver også mad på baggrund
af halvfabrikata. Cateruddannelsen er ligger
på et lavere niveau end en køkkenassistent!
De skal kunne lave forfaldende køkkenarbejde, sætte
buffeten op, vaske op, passe en kasse og gøre rent.
tilføjet af

"Superbeast" gør som slagteren

De bruger alt det gamle kød fra forretningen
til frikadeller, flæskesteg mv, så jeg ville
aldrig købe noget i deres delikatesse.
tilføjet af

"To cater for"

og catering er engelsk for at lave noget (mad) på bestilling, specielt til kunden/lejligheden. I USA er det helt almindeligt at have en fast 'caterer' der sørger for alt omkring mad og drikke til fest, middage, møder etc. Det kan være et firma eller en privatperson med sit eget firma koncept.
Dinner transportable er halv- fransk for 'meals on wheels' - altså alt lige fra færdigretter der bare skal varmes ( F.eks til plejehjem) til lidt mere classy - lissom catering!
Take away/take out betyder at du ikke kan spise på stedet, kun afhente (dvs ingen rest. tilladelse, toiletter, alcohol bevillig etc)
Mad ud af huset er vel det samme på dansk - og alt i alt er det en fællesbetegnelse.
De andre svar her i tråden hentyder til kvalitetsforskel - og det er der selvfølgelig altid i alle virksomheder og produkter- men det handler altså ikke om at take away er bedre eller værre end catering eller om noget er kinesisk eller ej *LOL* Så man kunne også have en dansk takeaway og et kinesisk catering firma, et tysk dinner transportable.
Husk det handler om at dømme på kvalitet smag og oplevelese
velbekomme!
tilføjet af

Mad ud af huset dækker alle de forvirrende ord

Så brug det.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.