12tilføjet af

Er vi håndværkere "sløve pader"?

Tja, jeg spørge bare!
Er den faglige stolthed blandt danske håndværkere stadig til at få øje på? Eller er vi gået hen og blevet nogle ligeglade "zombier" der render rundt og laver den ene væsentlige fejl efter den anden, fordi vi bare skal ha' dagen til at gå, så vi kan hæve vore næste 14 dages hyre?
Senest har jeg gået og lavet et par fraflytningslejligheder i stand sammen med lidt kollegaer fra andre brancher. Jeg selv er murersvend, og har opgaven med at lave nyt badeværelse og div. puds, murer rep. i lejlighederne. Jeg mødte i den forbindelse at par beboere i boligkomplekset som spurgte ind til det vi lavede. Vi er i gang med at udskifte alle rør, el, helt nyt badeværelse nyt køkken, og nyt trægulv i køkken, nyt tapet/maling (altså stort set en totalrenovering af lejlighederne). De fortalte mig at "rygtet går" fordi vi i firmaet har haft et par "uheldige" kollegaer til at lave 2 nye badeværelser i boligkomplekset, der desværre var så behæftet med fejl at de skulle rives ned igen. Beboerne sammenlignede "uheldigheden" med tv udsendelsen "Klamphuggerne" , og spurgte om de nu kunne regne med at vi lavede det ordentligt denne gang (med et glimt i øjet).
Men det fik mig til at tænke lidt.... derfor blev jeg enig med mig selv at jeg ville forsøge mig med et indlæg hvor vi håndværkere kan komme med vores besyv med om vi nu er blevet så dårlige så vi må erkende at der skal strammes op i egne rækker!
Hmmm... som håndværker må jeg erkende at jeg ser både skidt og godt deromkring jeg kommer. Nogle gange er jeg lidt rystet over standarden blandt kollegaerne. Det virker sgu lidt som nogle af os bare skal have dagen til at gå, uden der egentlig er nogen form for glæde eller stolthed ved det vi går og laver. Det afspejler sig i hvert fald i noget af det skidt der bliver udført. Vi kan alle lave fejl, og det er helt naturligt, men der er fandeme forskel på de fejl som opstår pga. ligegyldighed og så de mindre fejl som opstår pga. en hurtig forglemmelse eller misforståelse. Alt kan rettes, men skal et helt badeværelse nedrives igen efter det stort set er færdigt, så er der sgu noget galt!
Vi håndværkere vil vel gerne have vores børn passet af kompetente personale imens vi udføre vores arbejde? Vi vil vel også gerne ekspederes af faglig vidende personale nå vi skal ud at købe ny fladskærm? Går ferierejsen sydpå, så vil vi vel også gerne have at guiderne, hotelpersonalet er kompetente til at løse de opgaver vi stiller dem?
Hvad mener du? Er danske håndværkere generelt faglig beviste, eller har vi lidt problemer som der burde tages seriøst hånd om?
Hilsen
en håndværker der ønsker holdningsændring
tilføjet af

Nej da

I er sløve padder, jeg skal sige dig vi andre kan nemlig stave.
tilføjet af

...

Og andre kan sætte en sætning sammen...
tilføjet af

ros til håndværkere

Et punkt i aldrig vil blive snakket grimt om på er:
HÅNDVÆRKERE SEX...
trøst dig med det aldrig vil være negativt..;)
tilføjet af

Det har du fuldstændig ret i

Det er bare for ofte det er pædagogerne, der render med dem.
Hvad er der med håndværkere og pædagoger?
tilføjet af

Når du nu spørger så pænt

- oprydning i egne rækker er altid en god ting, så man ikke skal have det "udenfor familien". Der er altså nogle af jer, jeg tænker særlig høje tanker om.
Jeg HAR fået skiftet andet end pakninger. Jeg har faktisk bygget hus med et hold af slagsen, tungt lænet op af min pengepung, og hvor nogle - til min overraskelse - ikke havde noget, der mindede om respekt for ordentlige materialer. Det var ikke bare fliser, óg terassedøre, der skulle skiftes under vej. Der røg også et par trætte svende.
- men der er sandelig også nogle stykker, der laver det mest fantastiske stykke arbejde. Rene pernittengryn. Tømrere, der leverer finish som er en snedker værdi osv. Problemet med den gruppe er, der er tidsbestilling et år frem. Stadigvæk.
- Og så kan jeg fortælle dig, at jeg lige for tiden kommer regelmæssigt i en ejendom, hvor der går et sjak polske håndværkere. Om de er tømrer eller murer kan jeg ikke fortælle dig, men der bliver lavet noget af begge slags + rør. Løsningerne kommer de også selv med. De er med ved valg af materialer og DET ER YDERST PROFF ARBEJDE, som enhver dansk håndværker ville kunne være bekendt.
- Hvis I skal konkurrere med et sjak som dem, så er det piskende nødvendigt at I rydder op i egne rækker. Det er ikke sådan, at jeg ikke spørger til prisen, men jeg forventer pris og kvalitet hænger sammen.
tilføjet af

er sjovt

nok pædagog, hehe..
ved det ikke men det er rigtig nok.
kan være det er fordi at hånværkere er rigtige mænd et rigtig mande job.
og pædagoger er rigtige kvinder et rigtig kvindejob.
lyder lidt gammeldags men er den enete forkaring jeg kan finde, mændende klare det hårde job og ordnere tingene mens kvinderne passer børnene, hehe
tilføjet af

kan jeg sige at vi ikke får 2 chancer

hvis maden ikke er tip top kvalitet så bliver vi fyret omgående, og det gælder på de fleste dyre restauranter.
det der kan pisse mig af, det er når en maler skal tapesere, han måler hvormange m2 der er, og så udregner han prisen, det lyder fuldstændig vildt.
i oktober måned så jegh en tømrer skifte alt træet på en altan på 3 sal, det tog næsten hele dagen, fordi han selv måtte slæbe bræderne med op, så det synes jeg er i orden.
næste dag kom en maler, han malede først engang, og efter ½ time malede han ovenpå igen, det vil ca. sige 1½ time for at male en altan, som på regningen lød på 8 timer.
og så er der alt det fis med lov og ret, en murer kom ind og skulle fjerne en væg på et badeværelse, desværre ramte han et vandrør så lejligheden blev oversvømmet, i retten lød domme på, at familien jo selv havde inviteret mureren ind, så det var på eget ansvar.
ved andre sager kan en håndværker godt blive dømt til at betale erstatning, men ovennævnte er nævnt i retssbøgerne.
jeg tror ikke at alle håndværkere er blevet dårligere, måske lidt mere dovne fordi det meste af de materialer de bruger er færdigvarer, man køber færdige vinduer, døre, kviste og meget mere, selv trapper køber man færdig.
næsten alt hvad vi køber af møbler og skabslåger til køkkener er lamineret med plastic, eller såkaldt ege finish, og der er sikkert ikke flere snedkere der kan lave bordplader med ægte finer lavet af forskellige træsorter.
jeg så en annonce fra et af de store køkkenfirmaer, udstillingsmodeller sælges, før pris 96.000 kr. nu pris 27.000 kr.
det vil faktisk sige at hvis man købte et køkken til 96.000 kr. så er det kun 27.000 kr. værd når det er sat op.
mange mennesker må låne til nyt køkken og bad, så hvis de skal låne de 96.000 kr. samt renter, så er køkkenet forældet inden det er betalt.
det hele er lavet af affaldstræ der er limet, såkaldt møbelplade med kunstig finær på, så det kan simpelthen ikke koste den pris.
for mange år siden var jeg på pindstrup mosebrud hvor de lavede møbelplader dengang, pladerne blev presset ud af en maskine i rasende fart, og der var kun en mand ansat, som skulle flytte pladerne med en truck.
tilføjet af

kan få over 300 faglig dygtige håndværkere

de er sikkert specielt udvalgte, vi andre må nøjes med nogle vi ikke kender, eller nogle vi kun har hørt andre omtale.
der er en god og dygtig tømrer her, men han arbejder langsomt.
og så er der en hurtig tømrer der laver noget dyrt lort.
jeg fik en tømrer til at lave en slags tildækning af udluftsningsrøret fra emhætten over skbaene, og så satte han 3 hylder op der hvor kryderihylden skulle være, samt afkortede soklen på et skab, da der ikke var standardmål da lejligheden blev bygget, så komfuret var på 58 cm. i dag skal den mindste plads være 60 cm.
jeg sov ikke om natten på grund af dårlig samvitighed over at han skulle bore i beton, men æste dag kom han med afsavede tilpassede plader, og limede bare nogle tykke lister op, hvor han limede pladerne på.
han var her i 8 timer, samt hans værkstedspriser, og det kostede tæt på 4000 kr.
til gengæld ville han ikke holde kaffepause, før han var færdig.
tilføjet af

Har det som dig

Jeg er selvstændig murer på 15. år.
Gu har vi da lavet fejl og dummerter. Men ikke i stor stil med sagsanlæg og retssager. Bliver vi gjort opmærksomme på en fejl, bliver den rettet gratis. Omgående.
Finder vi selv en fejl retter vi den, omgående.
Desværre må jeg sige jeg har mødt mange murertumper i mine 30 år i faget. Lige meget hvor klart og indelysende en fejl er, har de altid en sang fra de varme lande i ærmet. Kommer daskende, går tidligt, og ævler i telefon konstant. Men skriver altid fuld tid på, selv om man snupper dem gang på gang. Når man så retter dem en lille smule, flæber de og føler sig sjoflet. Der er naturligvis også samvittighedsfulde og rystende dygtige murere, der samtidig er omgængelige og kundemindede. Men jeg syntes det er en mangelvare. Derfor ser jeg gerne en oprydning i faget.
Jeg har haft svende, der slog ud med arme og ben og himlede op om, hvor dygtige og kvalitetsbevidste de var. Derfor fik de i alt for lang tid frie forhold og rigtig god betaling, med det resultat at de til sidst troede det var deres firma. De røg ud.
Nu er jeg kun mig selv, og jeg lover dig jeg ikke ansætter murere igen.
Men svineristerne har kronede dage for tiden. Os der fastholder prisen, for at kunne lave arbejdet fagligt korrekt og ikke sigter efter en reklamation, bliver sat til vægs, når Mylle Brock & Co melder sig på banen med en pris på 25% af min. Så på et gammelt revnet,skævt og skruk gulv både i går og et andet i dag. Begge kunder mener at jeg bare skal slaske nogle fliser ud. Da jeg så oplyste prisen og arbejdsgangen, kunne de glædestrålende fortælle om en de kender der render rundt til kr 125,00 + moms pr time.
Jamen så god fornøjelse 😃
Det bliver ikke med mig som pauseklovn.
Og så det med pædagogerne og håndværkerne.
Når jeg ikke er ude som murer på egen hånd, ja så render jeg og passer kriminelle eller udviklingshæmmede unge mennesker, som pædagogmedhjælper. Og det elsker jeg🙂 (ved ikke om jeg har særlige kvalifikationer, efter de nørder jeg har mødt gennem årene)
Jeg forstår godt dit indlæg. Du må jo være en af de murere der selv tænker og som er værd at holde på.
God vind kollega🙂
tilføjet af

Sådanne er savnet

Som forbruger savner man "ærlige" håndværkere med respekt for faget og arbejdets udførelse. Det er bedre at betale "lidt" mere og få et arbejde udført ordentligt end det modsatte, men hvordan dælen opdager man at det er en "dårlig en af slagsen" man har henvendt sig til?🙂
tilføjet af

Tjaa, det kan være svært

F.eks kunne man spørge sig for hos familie, venner, kolleger, naboer osv.
Skulle du alligevel være uheldig, og er utryk ved ham, så få afregnet og stoppet mens tid er.
Det er ikke altid en trøst, at han er medlem af Dansk Byggeri.
Omvendt er mange dygtige håndværkere, slet ikke medlem.
Jeg er udmeldt pr 30/6 efter ca 12 års medlemskab. Jeg har aldrig brugt det.
tilføjet af

Min erfaring "Profit styrer håndværkere"

Fik lagt nyt tag på og i den forbindelse også et nyt tagvindue. Aftalen var, at det nye vindue samtidig skulle være "Flugtvej", altså godkendt som sådan.
Et stykke tid efter arbejdets afslutning ville vejrguderne, at vi fik et voldsomt regnvejr og det må jeg den dag i dag prise mig lykkelig for. Det viste sig nemlig, at mit NYE vindue slet ikke var tæt og det reagerede jeg naturligvis på, hvorefter der kom nogle for at se hvad der var galt. En nyuddannet i firmaet kunne konstatere, at det vindue der var sat i slet ikke var beregnet til et tag som mit og at det desuden slet ikke var godkendt som flugtvej, da det ikke kunne åbnes nok😮...og altså heller ikke tæt.
En anden fra firmaet kunne fortælle mig, at "mit" vindue var et som de længe havde haft stående og vist ikke havde kunnet bruge til noget.....Ha....sikke noget snyd mand.
Hvor er jeg glad for, at det ikke var tæt, for ellers havde jeg uden at vide det stadig haft et ulovligt og sikkerhedsmæssigt uforsvarligt tagvindue.
Firmaet er nu gået nedenom og hjem, men jeg nåede heldigvis at få byttet om til et kvalitetsvindue der opfylder alle gældende regler.
Så jo, for profittens skyld er håndværkere parate til at begå snyd......og bedrag, og altså blæse på kvalitet.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.