10tilføjet af

Flytte hjemmefra...

Jeg ved ikke rigtig hvor jeg skal skrive dette indlæg, men det bliver så her.
Jeg ville høre om der er nogen der kan fortælle mig om det er muligt at flytte hjemmefra før man er fyld 18. Jeg er på nuværende tidspunkt 16 år gammel og går i 2.g. Jeg kunne godt tænke mig at flytte hjemmfra til sommer, hvor jeg så er fyldt 17. Det skal være sammen med min kæreste på 18 som får su.
Jeg beder blot om et råd eller andet. Måske er der nogen der ved om det er muligt at få su inden man er fyldt 18. Eller om det eventuelt er muligt at søge boligsikring el. lign. Jeg er faktisk helt blank, så hvad som helst vil blive positivt modtaget.
Mvh.
tilføjet af

Hmm..

Jeg er 17 og har drømt om at flytte hjemme fra siden jeg var 12... det kan lade sig gøre hvis dine forældre giver deres tilladelse til det... men tænk på hvad det koster at bo selv..
du siger at din kæreste får su det er ikke nok til at brødføde en hvordan skulle de så kunne brødføde 2? jeg synes du skal vente til du har råd til det fx når du bliver 18 og kan få su selv... men jeg kan godt forstå jeg vil selv meget gerne flytte men jeg vil vente til den dag jeg ikke bliver tvunget til at flytte hjem igen efter kort tid pga pange mangel..
men håber du finder ud af det
tilføjet af

HVORFOR NYT INDLÆG!!!

Hvorfor laver du et nyt indlæg, du har lige lavet et ligende for en time siden. Du glemmer bare her at skrive at din kæreste ikke vil flytte med???
m.v.h.
bulderfnis
tilføjet af

hmm...

Hvis det skal være realistisk må du jo næsten få dig et job! Man må yde før man kan nyde....
tilføjet af

.........jo

Hvis det skal være realistisk må du jo næsten få dig et job! Man må yde før man kan nyde....
tilføjet af

ikke råd på SU'en??

"du siger at din kæreste får su det er ikke nok til at brødføde en hvordan skulle de så kunne brødføde 2?"
Hmm, da jeg flyttede hjemmefra i 1990 som 18årig for at studere videre på uni, langt væk fra familie og venner, mødte jeg også en pige på 17år som jeg flyttede sammen med. Jeg havde nok til at brødføde mig selv og servere mad for min kæreste, hun arbejde så lidt vedsiden af for at få råd til tøj. Små kår, men vi levede ikke mindre lykkeligt af det..og vi LEVEDE faktisk godt!
Jeg forstår ikke helt hvorfor så mange brokker sig over S.U'en. Den er da mere end rigeligt til husleje til et kollegieværelse, mad og bøger. Hvad den IKKE er økonomisk råderum til, er ekstra meget tøj og sko, fester og sprut, masser af ture i biffen, rejser, etc, men det har jo heller ikke en tøddel med uddannelse at gøre.
Da jeg studerede, var der da mange der levede fint på SU'en, hvorfor kan man så ikke gøre det længere i dag?? Har de for travlt med at bruge penge på andet end studierne?
tilføjet af

Selvfølgelig er det muligt

Men væn dig ikke til at tænke i de baner, at det er andre,, der skal forsørge dig. Det gavner dig ikke længden at lære at gøre dig afhængig af godgørenhed og offentlige tilskud. Du nævner både SU og boligsikring. Glem det. Tag som en hovedregel, at du ikke er berettiget til tilskud før du er personlig myndig...altså 18 år.
Alt hvad der foregår FØR du er 18 skal være med dine forældres samtykke (eller værge), og det er dem, der har forsørgerpligt for dig. Hvis du vil væk ud af den sammenhæng, så skal du afskrive din familie...og under normale omstændigheder er den pris helt ude af proportion i forhold til, hvad du får ud af det. Lad være med det (hvis du skal tage mit råd).
Find et klubværelse og få dig et job, prøv at forsørge dig selv. Det er hamrende sundt at lære. At lære selvstændighed giver styrke.
Jeg havde stor glæde af det. Flyttede hjemmefra som 16-årig, og fik økonomisk supplement i en kort periode hjemmefra, men ellers har jeg stået på egne ben siden, og det er sgu snart 29 år du!
Det gavner nogen, ikke andre...det kan være svært at vide, hvem, men du lyder som om, det er mere vigtigt for dig end så meget andet. Det kræver selvfølgelig en del planlægning, men det kræver mest initiativ, vilje og gå-på-mod....så jeg kan da kun sige pøj pøj med det.
tilføjet af

su ER nok.

Lige en kommentar til personen som skrev at SU ikke var nok til at brødføde 2 mennesker.
Det er det, hvis man bor under de rette forhold, mig og min kæreste på 16 lever fint på SU, dog tager jeg et SU-lån hver måned også.
tilføjet af

Også mig.... Jeg beder bare om et råd :)

Hej.. Nu hvor folk skriver og er så hjælpsomme... Så hjælp mig [:*(] Jeg er 15, snart 16 og vil gerne flytte hjemmefra problemet er at det kan du ikke før du er 18.. Men er der nogen der har et råd, eller et værelse eller kender en forening hvor de udlejer til folk under 18.. Et eller andet 🙂
På forhånd tak! [f]
tilføjet af

Samme her

Har præcis samme problem her..
Jeg er 15, bliver 16 i november, og mine forældre giver mig pludselig alt for stramme tøjler til jeg kan leve med det, ved godt det lyder som et luksus problem, men det kommer betyde at mit sociale liv går totalt i stykker
Jeg har tænkt på at flytte hjemmefra som 16 årig, evt. sammen med kæresten som også flytter hjemmefra som 16 årig.
Problemet er bare, ved ikke om det er det hele værd, men at jeg ikke engang kan få lov til at have venner ovre, eller se min kæreste er altså for meget, hvad skal jeg gøre?
Mvh Mathias
tilføjet af

Man kan altså godt..

Man kan godt flytte hjemmefra som 16 årig.. kender en på 16 år der er flyttet hjemmefra og er på bistandshjælp.. men det var så pga. problemer med familien, hendes mor ville ik se hende mere så hun måtte bo selv (: så det kan altså lade sig gøre..
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.