11tilføjet af

Er gud til - historiens største manipulation?

Det er næsten umuligt at svare på, det bliver så et postulat men min personlige overbevisning er, at han aldrig har eksisteret. Se jer omkring og forklar mig hvordan verden ser ud; krig, død og ødelæggelse. Hvordan kan han - denne gud - tillade mennesket at opføre sig så ondt; små børn myrdes og er ofre for hungersnød, Og kom ikke til mig med den floskel at mennesket har ligget som de har redt! Den gider jeg sgu ikke at høre og eksempelvis kan man tage Biblen, Koranen og Toraen, alle er skrevet af mennesker, og mennesker er kun ude på et, at fremme synspunkter til fordel for sig selv, og glem ikke at alle disse bøger er skrevet af en menneskehånd, så hvor meget lid kan man sætte til dem; nej, ingen. Ellers vil jeg sige det ord som står prentet på min nethinde om inkarneret ondskab og hvor - såfremt en gud havde været til - aldrig ville have ladet dette ske; Auschwitz. Tilbage er kun en slags Armageddon, da vi styrer mod den eklatante katastrofe. Jeg er ikke dommedagsprofet, men bare en lille mennesker der iagtager hvad der sker på moder jord dagligt.
Franklin
tilføjet af

Det tror jeg...

Jeg tror Gud eksisterer men som en slags universal energi. En energi vi alle er en del af. Gud skabte verden på godt og ondt. Han er lys men også mørke. Vi alle vores frie valg, det blev givet til os for at vi på denne måde kunne lære. Vi er også lys og mørke. For mig at se, skabte Gud mørket for at vi kunne tage ved lære af det og derved elske og vælge lyset. Hvis det onde, det mørke ikke eksisterede hvad ville vi så lære af? Vi lærer af vores og andres erfaringer både det negative og det positive. Død, krig og ødelæggelse er ikke dårligt hvis vi bare kunne lære af det. Og hvad vi skal lære...ja mon ikke det er at acceptere og respektere hinandens forskelle?
tilføjet af

jeg forstår hvad du mener.

Der er så meget onskab i verden, og det er hver dag...
For mig er tro: noget jeg kan læne mig op af, når jeg er i sorg, en kasse jeg kan putte min vrede, og angst ned i. Det er ikke en person, som eks. Gud.. Det er et hjælpe middel, groft sagt. Jeg har ikke et problem med, at der er nogen, der tror på Gud osv. Men det bliver selvdestruktivt, når det bliver fanatisk. Så kan man stille spørgsmålet: Er det så en tro? Eller er det fanatisme.. For fanatisme er ikke sundt, hvad enten, vi taler om tro eller en anden form for dyrkelse.. Så findes der en Gud? ja- men det ligger i os selv.
tilføjet af

Jeg er dybt bekymret..

..over mine medmenneskers intelligens eller måske mere mangel på samme. Er det et alvorligt ment spørgsmål? Om gud eksisterer?
Tænk lige lidt mere over sagen, hvad tror I? Alle de historier, der er overleveret gennem masser af generationer er jo intet andet end ammestuehistorier og underholdning, blandet op med en vis portion frygt for det ukendte.
Det er muligt, at Jesus har eksisteret, resten af eventyret er digtet på gennem de sidste to årtusinder.
VÅGN OP!!!
tilføjet af

Ondskab

Jo mere egocentriske vi bliver, desto mere ondskab skal vi opleve.
Så der er helt klart et formål med al den ondskab vi oplever i verden, nemlig
kampen om at opnå egen succes på bekostning af andre.
Hvis du vil ændre på det, så må du starte med dig selv. Hvis alle
kiggede indad, og prøvede at forbedre sig i forhold til omverden. Så
var al ondskab udryddet i løbet af kort tid.
tilføjet af

JESUS LEVER

på lige fod med os andre.
Jeg er ingen ringe uddannet, som bare ønsker en anerkendelse af nogen eller noget, og derfor tror på Gud.
Nej, jeg tror! Selvom jeg også kan se og føle verdens ondskab. Bibelen er skrevet af mennesker, det har du ret i, og ingen har nogen sinde påstået noget andet... (Hvor i mod koranen i følge muslimerne er overleveringer fra Allah).
Verdens ondskab. Ja, den er slem, men Gud har givet mennesket den frie vilje, og mennesket bruger den forkert! Ville vi alle følge de ti bud, ville verden se anderledes ud! Problemet er måske at for mange ikke engang kender dem...
Kald mig, hvad I vil.
Mette.
tilføjet af

vi er ikke sparket ud af en sten

det er tydeligt at der er både en gud og en djævel
bibelen bygger på "vend den anden kind til" altså
kærlighed
koranen bygger på "blod hævn" og afhuggede hænder
samt piskeslag og offentlig likvidering samt tvang
tvangsægteskaber
selvmordsbomber
klitoris afskæring
flerkoneri
kvinder skal blive hjemme og føde MASSER af børn
mænd skal hen på kaffebaren og hen på bordellet
tilføjet af

Få svar på dit spørgsmål.....

Du vil ikke blive skuffet, hvis du køber og læser "Dit indre univers" af Eileen Caddy
tilføjet af

Frie valg?

"Død, krig og ødelæggelse er ikke dårligt hvis vi bare kunne lære af det". Så må vi håbe at de overlevende børn har lært af det! De dødes frie valg var det jo så som så med, med mindre man tror de valgte døden af egen frie vilje efter at være blevet taget som gidsler?
tilføjet af

gud

hvis der er en gud til, så går han hånd i hånd med
djævel ???????????????
tilføjet af

Hmmm...

Jeg har altid undret mig over om der er en gud, men det er jo ikke lige saa let at faa svar paa.... Jeg tror paa Jesus har levet, og doede ved vores haand. Men alt det andet har jeg svaert ved at tro paa.
Selvom jeg gerne vil tro! Hvorfor skulle der ikke vaere en hoejere magt? Mennesker er og har altid vaeret saa skeptiske naar det kommer til ting man ikke kan se. Vi kan ikke tage og foele paa det. Naar vi aldrig har set det, saa er det ogsaa svaert at tro paa... Men der er mange ting vi ikke kan se. Kaerlighed og forelskelse feks. Det kan ikke ses, men det kan foeles, og det er noget alle kan foele, indeni. Det er ikke altid at man lige kan se hvad et menneske rummer af foelelser, men det menneske kan stadig rumme saa mange forskellige foelelser... Vi kan heller ikke se hinandens tanker, men de er der stadig. Det lyder sku sikkert maerkeligt det her, men jeg haaber det giver lidt mening...
Jeg synes det er trist at saa mange folk tit siger at der ikke kan vaere en gud, naar der er saa meget doed og krig.. Men det er jo ikke gud der staar for al den oedelaeggelse paa vores jord, det er mennesket selv! Vi har et valg, og vi foerer selv vores haand. Det er altid nemmere at skyde skylden paa en anden!
Nu er der nok mange der vil foele sig stoedt, men jeg tror altsaa ikke paa en jord uden krig og elendighed!
Alt her i verden er en balance.
Der kunne ikke findes god uden ond, op-ned, had-kaerlighed, liv-doed osv. Hvis der ikke var saa og saa mange der doede hver dag, saa ville jorden jo blive overbefolket meget hurtigt. Det er naturens egen maade at rydde op paa... Men fordi vi er foedt med empati goer det ondt paa os at se smaa boern blive ofre for krig, at se dejlige mennesker doe af sygdom osv. Jeg har selv mistet en del jeg elsker, og ja det goer rigtig ondt. Men det skal det da ogsaa. Det giver os styrke og laerer os at elske livet endnu mere. At leve hver dag fuldt ud.. Ikke at spilde tiden paa at droemme om hvad vi kunne faa, men nyde livet her og nu. Elske hinanden.
Jeg synes da ogsaa det er forfaerdeligt med al den ondskab der er i verden, men det ville nok vaere vaerre hvis der ikke var nogen der doede hver dag. Saa skulle vi jo haabe paa at der ikke blev foedt nogen hver dag istedet. Hvis i forstaar....?
Naa, men nok fra mig og mine tanker for nu.
tilføjet af

Logisk tankegang!

Det var da dejligt, endnu et logisk tænkende menneske, smiler.
Nej selvfølgelig findes der ikke en gud i den forstand. Gud, satan, Adam, Eva, ja hele biblen er blot symboler. Gud repræsentere det gode, satan det onde osv.
Der har fra tidernes morgen aldrig eksisteret en gud i den forstand ”han” er bygget op. En eksisterende gud er noget pladder, noget menneskeskabt fis.
Overordnet er vi alle gud, herrer over eget og andres liv i mange henseender.
Men det er unægteligt nemmere at leve med sig selv og sine fejl, når man kan kaste disse over på noget andet eller nogle andre. Ikke mindst er det nemmere at komme over tragedier, når man tror på et paradis eller anden dybere mening fra en gud.
Jeg er ateist helt igennem og det har altid undret mig når intelligente mennesker har påberåbt sig en gud.
Troen starter når tænkningen stopper!!
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.