16tilføjet af

Er EU-modstandere fremmedhadere?

Det undrer mig stadig hvor alle de mange spaniere og portugisere er, som ifølge EU-modstandere i hobetal ville ankomme til Danmark i 1986, da de to lande blev medlemmer af EU.
Jeg er så gammel at jeg husker afstemningen i 1986 og jeg husker denne fremherskende angst hos mange dedikerede EU(EF)-modstandere, som jeg undrede mig over, fordi den kom fra mennesker, der identificerede sig selv som åbne, tolerante og indsigtsfulde individer.
Men fakta taler et tydeligt , klart og rationelt sprog. I danmark befinder der sig idag ca 600-700 spaniere. Omvendt i Spanien er der sket en dansk masseindvandring af en enorm kaliber. Ikke kun af sommerhusejere men også af regulære danske fremmedarbejdere i Spanien, som gør sig på det spanske arbejdsmarked. Ifølge den danske ambassade befinder der sig idag ca. 35.000 - 45.000 danskere i Spanien, hvoraf bare der i den spanske hovedstad Madrid bor og arbejder ca. 1000-1200 danskere officielt, et tal som uofficielt er højere ifølge ambassaden, da men ikke har tal på hvor mange danskere som arbejder sort i Spanien, ikke mindst især ved Costa del Sol og omegn.
Det har fået mig til at tænke på en anti-EU propagandaplakat af nyere dato, som godt nok senere blev trukket tilbage af Junibevægelsen, som med en ironisk velkomsthilsen bød 40 millioner polakkere velkommen i EU.
Og jeg er kommet til den konklusion at måske bygger den danske EU-modstand i virkeligheden på en kollosal angst for fremmede og ikke mindst fremmedhad. Jeg har ihvert fald svært ved at tyde det anderledes, når man lytter til EU-modstandernes argumenter idag vedrørende de nye østeuropæiske landes indtrædelse i EU.
tilføjet af

Godt set!!!

Men skræmmekampagner skal der jo til, så kan vi altid bagefter glæde os over at det ikke gik helt så galt.
Det er utroligt at veluddannede mennesker som lever af at se fremtiden i alt hvad man gør, igen og igen falder i den med skræmmekampagner.
Og ja, vi stiller selv et enormt tal af "indvandrere", og må så se det ene skrækscenarie efter det andet fra disse angste mennesker der ville have SÅ godt af en tur i udlandet, og i at møde de fremmede på lige fod. Vi er meget velkomne hvor vi kommer frem, men viser selv ikke skyggen af den åbenhed og tolerance.
Godt indlæg, tak for det.
Speedy
tilføjet af

Godt set!

Skriver en selvbestaltet krisepsykolog!
Mage til idioti skal man lede længe efter, nå men den sidste idiot er ikke født endnu!
tilføjet af

haha

ostmusen slår til igen...
tilføjet af

RACIST

selvfølgelig er du racist og fremmedhader;) Ifølge nogen folk. Nok fordi det er det eneste argument de har at bruge mod EU modstandere.
tilføjet af

skammer mig i

min glemmekrog!
tilføjet af

Heller ikke den næstsidste

;o)
tilføjet af

tænk

har det mon slået dig at nogle af alle de danskere der udvandrer, netop er folk der går ind en europæisk stat, styret fra Bruxelles??
tilføjet af

Du mener ligesom Sylvester?

Min kæreste holder en af disse rædselsfulde boligblade, hvor der var en artikel med en god gammel 68´er, Sylvester, ham der turnerede rundt med Erik Clausen i hine tider.
Han bor skam i et smukt hus i Sydspanien, og vist nok en af de kendeste EU-modstandere i Danmark.
Tjae, hva kan man sige...
tilføjet af

kom med nogle flere

der er jo 40000 danskere i spanien, så du må da kunne nævne nogle flere eksempler
tilføjet af

Nope

Det vil være dit afkom!!
tilføjet af

ja ja ja...

Og den gang i 92, hvor vi stemte nej til marstrichttraktaten, svor de borgerlige også at nu ville danmark gå i stå, og ville i løbet af nul komma dut, blive forvandlet til et u-land,,,,Jeg ved ikke med jer andre, men jeg for da mad på bordet hver dag, så skaden er vel ikke så stor endag...
Ideen med disse skræmmekampagner, er jo selvfølgelig at flytte stemmer, og ingen hverken for eller imod, kan vel sige sig fri for at bruge dem, vel..
Dansker,;;;;tænk selv,,,,, hvordan ville du have at dit hjem skulle administreres,, af dig eller af en der var fælles valgt nede for enden af vejen???????,, det er vel det handler om...
I Har jo nok gættet hvad jeg er , ikk,,gg,,, men derfor er jeg altså hverken racist eller fremmedfjensk(så længe de opføre sig ordentligt), men jeg vil ikke afgive vores suværenitet.. Jeg vil ikke være med til at folk der aldrig har været i dk, skal sidde bag ved et skrivebord, i Bruxelles og tage beslutning om hvormange ikke-definer-bare-stoffer jeg kan tåle i min mad. Om hvormange børn der må være i en 1.klasse, på en skole i overdråby. Om hvor stor en del af vores daglige spise der skal være fisk, osv. osv. osv...

Jeg vil selv bestemme, eller ialtfald være med til det... Naturen har udstyret os alle sammen med en ordentlig portion af jeg-vil-selv-gener, så derfor skal vi ikke overgive vores bestemmelsesret til andre,,
tilføjet af

Hvor for skulle så mange dø,

for noget så mange folk er så glade for? Måske fordi så mange lande ikke vil give befolkningen et med ansvar og udskrive folkeafstemninger. EU er og har altid været til lukket rige, lukket af af de rige. Der er så glade for stordrift uden rådgivning med de ansatte og befolkningen. Man fik at vide at landet ville gå fallit hvis vi ikke kom ind men hvem er det som har underskud på statsbudgettet? Er det ikke lande som Tyskland og Frankrig samt Middelhavslandene. Man bliver påtvunget beslutninger om kemikalier i maden og andre tilsvarende dårligdomme. Hedelund
tilføjet af

Tak

Tak til Rie, det er en sjældenhed at læse en EU-modstander indrømme, at EU-modstanderne har ført og fører skræmmekampagner, som det naturligste i verden.
tilføjet af

ja så nåede vi så langt, hvad så med jer andre...

hvad kalder i så jeres kampagner?????, for hold i dem er der da ikke...
hilsen rie
tilføjet af

Den sidste

.... idiot er født og der er dig som er idioten
tilføjet af

Jo, man kan godt sige at

ostmusen slår hul i den lille smulle hjerne du havde
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.