33tilføjet af

Er Doberman veldig aggressiv?

Har du erfaring med doberman?
Hvor "farlig" er denne rasen og hvor ofte angriper den? Jeg er livredd den. I dag møtte jeg nesten en slik løs hund på tur med min egen, men jeg snudde fordi den var løs så den ikke fikk se og oss kunne gå til angrep på min hund.
Min hund, en retriver har nesten blitt bitt ihjel av en annen hund, en amerikansk staffordterrier. Jeg har fått mer
angst for hunder.
Nå som vi har en doberman i nabolaget er jeg interessert i å vite hvordan den er mot andre hunder og mennesker?
tilføjet af

ejeren

jeg mener at det er ejeren der gør det største udfald mod om hunden er rar og blid.
min retriver har lige leget med en i ca 1 time ingen problemer,bedøm ejeren.
tilføjet af

Nej, det er den ikke

Dobermann er ikke specielt aggressiv. Grunden til at folk er bange for den og synes den ser ond ud, er fordi den er blevet brugt i mange film og billeder hvor den skal være/se farlig ud.
Den er forholdsvis tynd, i modsætning til Stafford, Amstaff osv.
Det var en tysker tilbage i det 19.århundrede der var inkassator som fandt ud af at folk var mere interesseret i at betale når han havde en hund af en slags med. Så han fik fremavlet denne race, som så senere blev brugt i film osv, på baggrund af at den ser lidt dyster ud.
Så syntes ikke du skal frygte den. Det er jo egentlig også en slags racisme, hehe.
Ellers kontakt eksempelvis Dansk Kennelklub. De er sikkert mere end friske på at svare på dine spørgsmål om hunderacer.
Mvh. Tarzan
tilføjet af

skør hund

Når denne hund bliver 4-6 år gamle plejer de at blive lidt mystiske (skøre).
De fleste hundeejere vælger at få kræet aflivet, men der er stadig nogle tosser der vælger at beholde udyret som så er blevet farligt.
Så er den under 3 år gammel er de fleste søde rare og legesyge, men husk nu: de gamle snapper squ.
tilføjet af

det kan den være

den er beskyttende og kan være utrolig agressiv...men kommer an på opdragelse...
den har "generne" i sig til at blive hidsig.
tilføjet af

Og hvorfor tror du så det er sådan

Kunen man forestille sig at det har taget ejeren 5-6 år at ødelægge hunden?
Det kunne jeg godt forstille mig. Det har intet med hunden eller racen at gøre.
tilføjet af

En Dobbermann

er som udgangspunkt en lidt sky hund. Er den nysgerrig hænger det formentlig sammen med, den er en tryg hund.
tilføjet af

Lidt

ligesom kvinder.. hehe😃
Ej, den lå bare lige til højrebenet :D
tilføjet af

svært...

Det kan man slet ikke svare på. Det kommer helt an på den enkelte hunds sind og socialisering.
At sige at man bare kan kigge på ejeren og få svar, holder ikke altid.
Nogle hunde er bare ikke glade for andre hunde.
Min ene hund er glad for andre hunde. Den anden kan ikke fordrage andre hunde og bider dem, hvis de kommer hen til hende. De kommer begge på træningsplads 2 gange om ugen, med andre hunde.
Sådan er det.
tilføjet af

ja pisse aggressiv

umulig at opdrage ordentligt.
tilføjet af

lol

ja den har jeg sikkert selt bedt om
tilføjet af

Det vigtigste er din og din hunds reaktion...

...når i møder en fremmed hund. Når man er bange har man en tendes til at stivne og stirre, bevæge sig rykvis og det virker stik modsat hensigten. I en hunds øjne er det aggressiv/truende adfærd. I værste fald kan du smitt din egen hund med din angst, så den bliver bange eller aggressiv over for andre hunde.
Når du møder en fremmed hund skal du lunte dovent i en bue væk fra den, undgå at se på den, gabe og evt. smaske højlydt. På den måde signalerer du at du ikke et interresert i en konflikt og din adfærd smitter af på din egen hund.
Prøv fx at læse: Dæmpede signaler af Turid Rugaas...mee
tilføjet af

Min

...hannlabrador på 1 år er bare leken og tror verden er et fantastisk sted. Selv etter han er blitt bitt er han like glad i andre hunder. Men han er underdanig og legger seg under når han møter andre hannhunder. Det er jeg som er redd at han skal bli bitt. Men har lest nå at man skal ikke se på andre hunder som virker aggressive og bare gå i fra uten å løpe.
tilføjet af

Heldigvis

Godt at han ikke har lagt så meget i den dårlige oplevelse. Men det er stadig vigtigt at du ikke smitter ham med din angst. Han kommer snart i lømmelalderen (som de halvstore drenge) og så er en rolig og stabil ejer/leder meget vigtig for at han udvikler sig til en afbalanceret voksen hund. Held og lykke med ham ...mee
tilføjet af

Undskyld mig, men har du overhovedet

nogen som helst viden om hunde?
En hund, såfremt den er sund og rask er kun som ejeren vil have den. Det er ene og alene mennesket der bestemmer hvordan hunden bliver.
Dobermann er hverken mere eller mindre aggressiv end andre hunde.
Det, som en Doby kræver er konsekvens, mental beskæftigelse samt masser af motion og social omgang med andre hunde.
Men ovennævnte gælder for lige så mange andre racer, så vær venlig og ret din angst andet steds hen, lær noget om hunde og hundesprog/adfærd og spørg igen når du har lært det.
Når du er ved at gøre i bukserne over et møde med en Amstaff eller Dobermann eller en helt tredje hund, så forplanter din rædsel sig til din hund.
Derved reagerer din hund uhensigtsmæssigt overfor den/de andre hunde.
Derfor er mit råd: lær at tøjle din egen angst, så vil det gå meget bedre med din hund, som kun kan reagere på sin ejers sindsstemning.
tilføjet af

Og denne fantastiske viden

om racen har du hentet ca. hvor?
tilføjet af

Nej, en Doby

har ikke generne til at være hidsig - det er og bliver en vagthund.
tilføjet af

Jeg har dobermann

Jeg har dobermann, nummer 2 nu, jeg har aldrig haft en mere kærlig hunderace end dem... De er meget blide og der ska ikke meget til at knække dem, skæld ud og irettesættelser ska udøves med omhu, de er skødehunde udover alle grænser og ved ikke noget bedre end at kæle og putte. Mine har ALDRIG så meget som knurret af et menneske... Som jeg har sagt tidligere, så er det ofte ejeren af hunden som er skyld i at hunden er aggresiv... Ikke racen i sig selv...
tilføjet af

Noe å tenke på

Det er underlig det her, når en bil og fører er innblannet i et uhell så er det føreren der får skyl, men når en hund med fører er innblannet i et uhell er det alene hunden der får skyl, t begge hendelser er det kun føreren der kan styre det hele.
Med korrekt styring er Dobermann en så god hund som nogen annen.
tilføjet af

Dobbis

Dobbiser er som alle andre raser, spesielle på sin egen måte. Det som er med dobbis, rottis, schæfer, anstaff, pitbull osv osv er at de er LETTERE å trene opp til å være hissig. Det vil IKKE si at alle er det! Hadde jeg vært deg hadde jeg tatt kontakt med eieren, for jeg skal være enig i at det ikke er gøy å møte på løse hunder på tur, har selv en schæfer som er redd etter å ha blitt flydd på når han var valp, så jeg vet hvor slit det er å møte på andre hann-hunder som løper løse.
tilføjet af

Kommer an på flere ting.

Alle hunde kan blive agressive. Doberman's og pitbulls har kun et dårligt ry fordi folk der opdrætter dem ikke kan finde ud af at gøre det ordentligt. De opdrager disse 2 hunde især til kamphunde. Hvis man finder en odentlig opdrætter så be om at se hvordan moderen og faderen reagerer på visse ting. Hvalpen får det meste af sin aggresivitet fra disse.
tilføjet af

Fakta om f.eks. dobermann

Nu har jeg siddet og læst alle de indlæg der er blevet skrevet her og det går op for mig at i ikke ser hverken fagligt eller objektivt på tingene.
Det vigtigste for at få en god hun er selvfølgeligt en god opdragelse og du kan få den sødeste staffordterrier(pitbull terrier) med en god opdragelse, men når det er sagt så er hundende meget forskellige genetisk og har forskellige grader af forskellig adfærd under overfladen. Det vil sige at f.eks. en dobermann vil ha' større sandsynlighed for at få aggressiv adfærd end en labrador og det vil igen sige at det kræver mere af ejeren for at få en sød og ikke dominant dobermann end med en labrador.
Jeg har selv Dobermann og han bliver opdraget med en kærlig, men dog stadigt bestemt hånd.
Han skal sættes på plads en gang imellem og det bliver han så sandeligt også, men kærlig og trofast det er han ud over alle grænser.
Et tidligere indlæg her fortalte at en dobermann nærmest er en skødehund og det kan jeg kun give ret i, men det har meget med opdragelsen at gøre hvordan hunden ender med at blive.
Dog kan man sige at en dobermann skal have faste rammer og det betyder ikke at han skal ligge i sin kurv og ikke må flytte sig uden at få lov, men bare at der skal sættes grænser når han overskrider dem.
Man kan så sige at det samme gør sig gældende med pitbull terrieren, selv om den genetisk er en meget mere agressiv hund og den skal derfor ha' meget stramme rammer, men dog stadigt behandles kærligt og så skal man for guds skyld lade være med at lege vildt med den hver dag for det kan også frembringe den uønskede aggressive adfærd.
tilføjet af

Hmm..

Jeg sys at alle jer der tilsyneladende ikke ved en skid om hunde osv. skal holde jere **** En Doberman er ikke i sig selv en farlig hund, men kan som alle andre hunde racer, påvirkes, til at blive ustabil! Hvis en Doberman er blevet godt socialiseret og opdraget kærligt og konsekvent, skulle den være en ligeså god hund som så mange andre. Problemet ligger i ejeren. Selvfølgelig er der brodne kar, men det er der i alle hunde racer. Har selv en Doberman på et år, han kan med alle andre hunde og mennesker - hans bedste ven er min kat! Han er en velopdraget og harmonisk hund.
Tænk jer lige om en ekstra gang før iudtaler jer, hvis i ikke har nået at have det i!
tilføjet af

dobberman

Jeg har haft to dobbeman tæver i rap som blev henholdvis 10 og 11 år gamle - sidstnævnte var 13 måneder gammel da jeg fik hende og var lidt sky og bange for mænd de første 3 måneder. Der er ingen tvivl om at den var blevet mishandlet på et tidspunkt, og var stærkt underernæret da vi fik hende. Den blev til alle tiders hund, som trivedes blandt mennesker og dyr (også katte) og kunne ikke drømme om at gøre nogen fortræd. Begge hunde opvoksede i rolige omgivelser med kærlighed og var begge fantastiske hengivne og kærlige hunde som aldrig gjorde andre dyr eller mennesker fortræd. Vi bor på en mindre gård med heste, katte og heste ejere som kommer og går. Begge hunde færdedes frit på ejendommen, som ikke er indhegnet og respekterede vejen og naboerne. Nu har vi købt en ny dobberman tæve hvalp, 3 mdr gammel og har haft den i 6 uger. Der er ingen tvivl om at den bliver en lige så hengiven og kærlig hund som de to forgående var. Hvis man behandler sin dobberman ordentligt, får man en hengiven og kærlig hund for livet - det ry dobberman racen har fået er ikke berettiget, hvis bare man er god ved hunden.
tilføjet af

Det kan være den kæreste hund

Indtil for tre år siden var jeg hunderæd for denne race. Så valgte min mand at anskaffe sig en tæve og det er den dejligst hund jeg har haft.. Da vi fik hende, var hun meget sky over for mænd(kan stadig være det alt efter hvordan manden opføre sig) Vi var ikke i tvivl om at hun havde fået bank før vi fik hende. Det gjorde at vi var snakkede meget om vi skulle hende, da vi på det tidspunkt havde tre børn. Men hun viste hurtigt at det var her hun hørte til. Hun var meget opmærksom på min ene dreng der var ½ år på det tidspunkt.På den gode måde vel og mærke. Jeg fik så for 1½ tvillinger og hun har bare været super... De kan kramme hende til døde og hive hende i ørene uden at det genere hende, hun læner sig bare ind mod dem for at blive kælet mere.. Så det kommer i bund og grund an på hvordan hundens ejer behandler den. For JA det kan være en farlig hund, men det er der jo altid en grund til..... Jeg har stadig stor respekt for denne race, men jeg er lige så ræd som jeg var engang og det kan jeg takke min kære tæve for..[l]
tilføjet af

Meget skør

Ja når de runder 3 år bliver de helt skøre og virkelig farlige. Derfor er der stort set ingen Dobermann over 4 år fordi de render rundt og bider folk på må og få.
Nu har jeg haft racen i 14 år, de er sgu skøre fra de bliver født men på den fede måde, dvs loads af energi og sådan fortsætter det til de drætter om 8 - 10 år gamle.
Men bider de???----næppe--- med mindre de får besked på det under træningen.
Indi
tilføjet af

Dobermann/Rottweiler

Jeg har siddet og læst alle de her indlæg og jeg vil nu stadig holde på at en dobermann er ligeså kærlig som alle andre hunde.
Min kæreste købte for 1½ måned siden en 4 år gammel dobermann/Rottweiler blanding, og jeg har aldrig mødt bedre hund.
Han er næsten en stor undskylding for sig selv, hvilket kunne tyde på forkert opdragelse da han er bange for skuffer, skabe, badeværelser, vandslangen, og mange andre ting.
Synes bare folk skal vide hvad de snakker om før de udtaler sig, kan blive så harm over dem som synes at en hund er et stykke legetøj man kan gemme væk når det bliver kedeligt.
Vores hund kunne ALDRIG finde på at gøre nogen ondt, han er bare blevet misvilligeholdt, hvilket har gjort ham lidt sky og voldsomt trygheds søgende. Han vil jo bare have vores kærlighed ligesom en hvilken som helst anden hund.!
Tænk lidt over hvad i udtaler jer om !!!!!!!!
tilføjet af

Mine Doberman

Hej Jeg har lige siddet og læst en masse omkring, folk skulle være bange for Doberman..
Jeg vil bare sige, at jeg lige har fået min 3 Doberman.. Så nu har vi en på 5 og 3 år og en lille ny på 9 uger... Det skal lige siges at de alle er hanner..
Jeg kunne ikke få en bedre følgesvend end mine hunde... Vi opdrager dem med kærlghed..
Er folk bange for vores fredlige hunde er det deres problem.. Ikke vores..
Vi har prøvet mange gange hvor folk de nærmest springer for livet når de ser vores hunde når vi er ude at gå tur... De er jo helt fredlige... Nu hvor vi er ude og gå med Draco som er 9 uger... Siger folk neeejjj Hvor er den sød... Vi tænker!! synes i også det når den er voksen???
Vi elsker vores Hunde
tilføjet af

Nej nej nej

En dobermann er ikke agressiv, det er noget pjat, ja den ligger på 10. pladsen over hunde der har bidt flest gange, men en golden retriver ligger på 23. pladsen, altså kun 13 pladser fra, og der findes MANGE racer.
Kender verdens sødeste hund, og det er en dobermann, har ikke mødt en rarer hund, den kunne ikke finde på at bide, eller knurre.
Man skal altid kigge på forældrene til hunden, når man kigger på hvalp, det gælder alle racer, plus man skal kende racen før man anskaffer sig en, da de kræver en der kan sætte den på plads, hvis den løber om hjørnerne med en ( og nej, ikke slå den ). En hund er som et barn, man ville jo aldrig slå eller mishandle sit barn.
Verdens bedste race, efter min mening [l][l]
tilføjet af

doberman

nej det er en rigtig god hund men hvis ejeren ikke kan finde ud af styre sin hund kan all hunde være farlig.min mor opdrater dobermans og der har altid været en eller 5 i mit liver aldrig blevet bidt af en doberman men flere gange af naboens gravhund er nu blevet 35 har 2 børn 2 dober mans og de er så blide over for de små kan kun anbefale dem som familie hund hvis man har tid til dem for det kræver de.Men igen det er ikke hunden der farlig men dem dar har dem..
tilføjet af

NEJ!!

en hund er aldrig agressiv fra naturens side af, hvis en hund går hen og bliver agressiv, er det på grund af forkert opdragelse, eller pga. dårlig psyke (kan være den har været ude for en dårlig oplevelse med bestemte ting som den så nu er agressiv over for)
men husk, selv en puddel kan være farlig med en forkert ejer!
tilføjet af

Er Doberman veldig aggressiv?

en doberman er ikke mere agrasive end andre hunde. og alle hunde kan være stille og rolige det kommer meget and på hvordan den er opdraget/behandlet den. man kan få alle hunde til og være søde og rare lige meget hvilken race!. så man skal ikke være bange for den. en hund andgriber kun hvis den føler dig truet. eller har en dårlig psyke kan og ske hvis hunden har fået elepsi så kan hunde godt gå hen og blive voldsome og agrasive :)
tilføjet af

Er Doberman veldig aggressiv?

Doberman har tendes til at blive aggressiv, specielt, mod andre gæster.
det er i den natur, at beskytte dens ejendele.
hvis du tar på diverse bil gårde, eller generelt steder med stort hegn lol.
der er det som reelt Doberman der vogter.
Doberman er bestem ikke til første gangs hundeejere
tilføjet af

Er Doberman veldig aggressiv?

Sikke dog en gang vås,der er kommet frem i denne debat, hvor mange af dem der har skrevet i denne debat har overhovedet kendskab til eller har trænet med dobermannpincher eller bare den mindste viden omkring kynologi generelt.
Jeg kan godt forstå at de såkaldte hundepsykologer har så meget gang i forretningen.
Alene den nye hundelov med forbud imod enkelte racer, fortæller at der ikke er nogen logik i de ting der foregår ..
Hvis man skulle udelukke hunde pga antallet af bide ulykker med de forskellige racer så kunne vi jo starte med at forbyde golden retriever som er en af de racer med flest bide ulykker i dk .
Jeg mener at det ikke er hunde racen, men ejerne der administrere den enkelte hund som skal kontrolleres og ikke hundene..

En dobermannpincher gør lige som alle andre hunde, den tilpasser sig den familie den lever i hvis de har forstand på hunde så får det et dejligt familie medlem, hvis de er nogle fjolser og ikke har sat sig ind i hvilke krav det stiller til dem at have hund så bliver resultatet mindre godt og hunden kan udvikle nogle egenskaber som er uønskede ..
Dette gælder ikke kun dobermannpincher det gælder alle hunde !
mvhPeter
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.