8tilføjet af

Danmarks sundhedssystem er nr 10 i Europa

Danmark har et imageproblem med sundhedssystemet, der rangerer langt nede på listen i Europa, bundplaceringen afspejles i de dårlige behandlings resultater, der trækker Danmark helt ned i Europa.
Danmark er tilsvarende placeret som nr 34 på WHOs liste, man kan sige om Danmark, at det ikke er et godt land at leve i, hvis man får behov for kvalificeret lægebehandling. Uagtet Danmarks store budgetter formår de ikke at have resultater der står i relation hertil.
tilføjet af

Det inaktive offentlige

system... privatiser hele lortet og det vil blive bedre!
tilføjet af

Tag selv ansvaret for eget helbred

Det bedste man kan gøre er at tage ansvaret for sit eget helbred. Det kræver som bekendt et godt et, for at komme på sygehus - og hjem igen !
Svaret er gode kosttilskud, for vore fødevarer er blevet industri og indeholder kun den næring 'fabrikanten' vil ofre for at få et passende udseende/konsistens.
se f.eks. www.glycoinformation.com , www.mayday.dk og www.mannadanmark.dk
tilføjet af

kilde?

vil bare se de andre placeringer
tilføjet af

Ja, gør endelig det

men, glem ikke følgende:
tving politikerne til at prioritere hvilke sygdomme/dårligdomme vi har råd til at behandle.
Det nytter ikke noget at man vedtager love om dette og hint, når financieringen ikke er på plads.
Der er for såvidt penge nok i systemet, blot må vi have de politikere, der sidder på pengene til helt klart at melde ud, hvad der skal behandles.
Vi har ganske enkelt ikke penge til at behandle alt og visse steder vil en brugerbetaling være på plads.
tilføjet af

tænk jeg var overbevist

om at vi var dårligere. Hvis fogh hører det her siger han bare der er fejl i rapporten. Der er ikke noget at komme efter!
tilføjet af

Om årsagssammenhængene kan man påpege

At kvaliteten er dalende i sundhedssektoren, hvilket hænger sammen med den manglende evne og ikke mindst vilje til, at yde en toppræstation for at placere sig i toppen.
Man ser her en politiskbetonet psykosocial konstruktion i sektoren, hvor kvalitetskravene blev afløst af de bløde værdier såsom familien, blev prioriteret højt i stigende omfang og i takt med kvindernes indtog lægefaget.
Der skete et paradigmeskift i holdningerne og ikke mindst i præstationerne, hvor middelmådigheden blev accepteret som begrundelse for kvindernes krav på hjemmeliv i stedet for præstationerne i karrieren.
Dette lider lægefaget meget under i Danmark nu, hvor det giver et kvalitetssænkning af format, ikke at ville yde hvad der kræves for, at holde toppræstationerne i hævd. Sidemandsoplæringens kvalitet er stærkt dalende, da den er uløseligt forbundet med viljen til, at yde toppræstationer.
tilføjet af

En væsentlig årsag skal tilføjes her

Nu har lægerne gennem tiden aflivet utallige patienter gennem lægefejl, men de aflivede oså deres eget fagområde ved, at sejre deres udannelse ihjel ved den store overenskomst sejr de trak hjem. Dette var det endelige punktum for topplaceringerne og kvaliteten i faget globalt.
tilføjet af

Sunhedssystemet

Vi er nummer 9 og desuden så er Danmark et af de lande i verden det er bedst at leve i.
Læs desuden det her.
Danskerne har gode patientrettigheder og let og nem adgang til læger - men det halter med de gode resultater i sundhedsvæsenet.
Det er konklusionen på den årlige vurdering af EU-landenes sundhedsvæsen.
Undersøgelsen viser, at Danmark har EU's bedste sundhedssystem, når det kommer til patienters rettigheder og informationer.
Samlet set ligger Danmarks sundhedsvæsen nummer ni på ranglisten, der sammenligner sundhedssystemet i 29 lande.
Østrig kommer ind som en vinder, mens de øvrige nordiske lande ligger på pladserne lige over Danmark.
Hospitalers resultater ikke imponerende
I en pressemeddelelse ønsker forskningschefen fra Euro Health Consumer Index, som ranglisten hedder, dr. Arne Björnberg Danmark tillykke med førstepladsen i brugervenlighed.
Men han giver os samtidig et par hårde ord med på vejen, for Danmark halter langt bagefter i andre - vigtige - kategorier, blandt andet resultater og ventetider.
»Brugerne af det danske sundhedsvæsen er godt tilfredse med den primære sundhedspleje, men hospitalsresultaterne er ikke særlig imponerende« siger han.
»Danmark burde have råd til et mere generøst system, både hvad angår medicin og behandling. Det ville eksempelvis være en god start at lade tandlægebehandling indgå i den offentlige sundhedspleje«, siger direktør for Euro Health Consumer Index Johan Hjertqvist i en kommentar til Danmarks resultater.
Behandlingsgaranti kan løfte Danmark
Ranglisten kommer på dagen, hvor en ny ventetidsgaranti træder i kraft i Danmark. Fra i dag er der én måneds behandlingsgaranti og på nogle kræftsygdomme 48 timer.
At dømme ud fra undersøgelsen er der god brug for at sætte tempoet op.
På ranglisten ligger Danmark helt i bund, når det gælder direkte adgang til en specialist, at få en MR-scanning på under syv dage, og også vores forsøg med at få patienter til at overleve efter hjerteanfald ligger blandt listens dårligste.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.