4tilføjet af

Er det så farligt at være tyk ?

Når jeg åbner et ugeblad er der succes historie på succes historie om en eller andet der har præsteret et vægttab der er stort. vejen til succes ligger i det du vejer og hvordan du ser ud.
En af de måleenheder der fortæller om man ligger inden for det normale, eller om man er overvægtig er Bodymassindex (BMI).
Man kan måle sin BMI på netdoktor:
http://www2.netdoktor.dk/testdigselv/Fakta/overvaegt.htm
Er det ikke tankevækkende at levealderen de sidste 10 år er steget, trods det at der er flere mennesker der karakteriseres som fede ?
Er det usundt at være fed ?
I Danmark bruger man endda ord som fedmeepidemi, og daglig bliver vi på det nærmeste bombarderet med slankekure, perfekt udseende reklameidoler ( der har været igennem en computerredigering ! ), tv udsendelser om plastik indgreb, for at nærme sig, for mange, et urealistisk ideal.
Weekendavisen bragte i sidste uge en artikel om en amerikansk undersøgelse, der viste at det ikke var specielt farligt at være tyk, med mindre at man ikke var fysisk aktiv, og med mindre at man var ekstremt overvægtig.
Endvidere skulle undersøgelsen have påvist at 90 %, af dem der var startet på en slankekur 1 til 2 år efter havde taget det samme på igen.
Det der var farligt var nærmere at antallet af ekstrem tynde var steget og det var mindst lige så farligt som at ligge i den anden ende af skalaen, måske endda farligere.
Motion på recept er en af de nye tiltag og set i lyset af bla. den amerikanske undersøgelse et ganske udemærket initiativ.
Nu kommer der et nyt politisk udspil, hvor børn skal have mulighed for at komme til en diætist for at de kan tabe sig.
Er det endnu et profilering af oppositionen der strander uden at det kommer til konkret handling ?
Dernæst er det ikke kun barnet det omhandler, for ofte er det et familieproblem og hele familen bør sadle om, for at der kommer de ønskede resultater ud af, forsøget med at slanke barnet.
Artiklen om det politiske tiltag kan læses her :
http://www.dr.dk/nyheder/politik/article.jhtml?articleID=187273
Hvad er din mening om dette emne, er jeg helt forkert på den ?
tilføjet af

til dels

Når jeg ser mig omkring, så er der altså mange unge piger, der har for meget på sidebenene, og det er altså ikke særligt pænt, når man stadig går i små toppe hvor man lige kan se en delle hænge ud, eller røven er så stor at den vipper når de går! - sådan var der altså ikke særlig mange der så ud, da jeg gik i folkeskole eller gymnasie (og det er altså kun 5-7 år siden), nu er det nærmest mere normalt at være lidt for tyk end at være slank og pæn. Jeg siger ikke, at man skal ligne en model og være lige så pæn, som dem der er i bladene, jeg mener bare at man godt kan være nogenlunde ordentlig at se på og det er man altså ikke når man er tyk og går i for småt tøj hvor man kan se det halve.
Jeg mener ikke, at børn skal sendes til diætist - det er da forældrene der har fyldt børnene med det forkerte mad og lært dem at spise forkert, det er synd for børn der er tykke, for der er altså nogen ting man ikke kan lige så godt som kammeraterne (klatre og lege fysisk hårdt).
Det kan godt være det lyder som om jeg hader tykke mennesker, det gør jeg altså ikke - jeg kan bare undre mig når jeg ser mig omkring, hvor utrolig mange det efterhånden er der er for tykke, og hvis det ikke bliver stoppet vil folk blive mere og mere fede - hvordan? det ved jeg ikke men stoppes skal det!
tilføjet af

Min mening.

Hvis dit BMI er over 30 så kan du alså ende med at dø tidligt pga. af at hjertet ikke kan klare det...
Det har aldrig været sundt at være overvægtig, og det bliver det heller aldrig.
Levealderen er måske nok steget de sidste 10 år, men det hjælper alså ikke at være overvægtig. Man er bare belevet bedre til at lave medicin osv.
Det er stadig ikke sundt at være fed selvom man dyrker meget motion. Hjertet skal arbejde meget hårdere når man er overvægtig. Og at man så dyrker motion gør det jo ikke meget bedre for hjertet så...
At slankekurere ikke lykkes i 90% er tilfældene er tankevækkende, men hvordan så det ikke ud hvis ingen gad dyrke motion?
Med venlig hilsen
Anders Nielsen
tilføjet af

kunne ikke dy mig

så jeg tog selv en måling og mit BMI tal er under 25 til en orientering.
Du finder ud af, hvis du vejer for meget og er et konkurrence menneske, at sport og fedme er en dårlig kombination, hvis du vil først.
Det afholder måske en del fra at dyrke sport fordi de bliver overhalet, eller føler det er hårdt at begynde og fortsætte.
tilføjet af

Ja...

Jeg har et par kommentarer til det du skriver. Ja jeg mener bestemt det er farligt at være FOR tyk. Man risikerer at få hjerte-kar sygdomme og tænk på den belastning man påfører sin krop med alle de ekstra kilo. Jeg ved ikke om nogen af jer har set det program der hed "livet er fedt", men en af dem derfra døde jo under de sidste optagelser, fordi hun simpelt hen var for tyk. Men dette er selvfølgelig de mere ekstreme tilfælde. Hvis folk vejer et par kilo for meget må jo stå for ens egen regning, det handler jo kun om udseende.
Derudover skriver du: "Endvidere skulle undersøgelsen have påvist at 90 %, af dem der var startet på en slankekur 1 til 2 år efter havde taget det samme på igen". Dette skyldes at en slankekur IKKE VIRKER, det er ens madvaner m.m. der skal laves om, den såkaldte kostomlægning. Og dette skal folk jo være opsat på.
Sidste punkt: "Weekendavisen bragte i sidste uge en artikel om en amerikansk undersøgelse, der viste at det ikke var specielt farligt at være tyk, med mindre at man ikke var fysisk aktiv, og med mindre at man var ekstremt overvægtig". Jamen er det ikke tit sådan at de mennesker der er meget for tykke, også er dem der ikke dyrker motion?! Enten fordi de simpelt hen ikke kan pga. overvægten, eller fordi de er flove over at lade andre se på dem eller lignende.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.