5tilføjet af

Er det almindeligt?

Er det helt almindeligt at man ikke kan tåle mælkeprodukter?
tilføjet af

Desværre..

Det bliver desværre mere og mere ofte at man støder på folk med disse former for allergi. Jeg er 19 år nu og har haft det lige siden fødslen. I de unge år var der næsten ikke nogen der havde det og vi havde en lille klikke på 6-7 stykker (på samme ambulatorium) der alle led at det... men når jeg har deltaget i forskellige forsøg rundt i danmark har jeg fundet ud at skaren er voksende og det er ikke et så sjældent syn langere.. - desværre..
tilføjet af

Allergi eller intolerence

Hej!
Der er stor forskel på, om man lider af mælkeallergi eller -intolerence. Mælkeallergi er en allergisk reaktion med dannelse af specifikke antistoffer og er forholdsvis sjælden; i DK hos ca. 2 % af alle børn og sjældent hos voksne. Mælkeintolerence er ikke en allergisk reaktion men en reaktion fra kroppen, fordi den ikke kan nedbryde mælkesukkeret (laktose). Til gengæld er der rigtig mange, der lider af det; faktisk er hovedparten af alle voksne i verden intolerente overfor laktose, der dog tåles af de fleste nordeuropæere og nordamerikanere. Symptomerne fra allergi og intolerence kan minde meget om hinanden - dog er symptomer ved allergi betydeligt voldsommere. Rumlen/uro i maven, diarre og koliksmerter er fælles for begge. Og for allergien også opkastning samt evt. opblussen af eksisterende astma og eksem, infektioner og aggresivitet.
tilføjet af

Sikkert mere end vi tror

Hej - jeg er selv sluppet af med størstedelen af mine migræneanfald, forstoppelse og nærmest kaotiske mens-smerter ved at holde op med at indtage mælkeproteiner. Nu, efter nogle år, kan jeg indimellem spise ost mm. uden mavekrampe dagen efter.
tilføjet af

Ja.

70% av jordens befolkning har en eller annen form for melkeintolleranse. tro det eller ei.
tilføjet af

blodpropper

får man af mælkeprudukter
😮
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.