4tilføjet af

Edderkopper

Ved det lyder åndsavagt, men har et, for mig, stort problem. Jeg kan simpelthen ikke klare edderkopper. Er virkeligt bange for dem. Og det bliver værre og værre. Er specielt bange for dem hvis jeg ikke har situationen under kontrol (hvis der pludselig falder en ned ved siden af mig eller hvis der er en der stikker en op i hovedet på mig for at drille).
Der har været to episoder hvor jeg gik i total panik. Tårerne trillede og trillede bare ned af mine kinder.
Nogen der har det på samme måde?
Nogen der har et forslag til hvad jeg kan gøre?
tilføjet af

JA!!!

Stakkels dig - jeg véd præcis hvordan det føles, da jeg selv er fuldstændig panisk for edderkopper. Jeg synes selv at det er latterligt når jeg går helt i coma bare jeg går ind i et tomt edderkoppespind, men jeg bliver altså helt panikslagen.....
For nylig var min kæreste og jeg i Randers Regnskov, jeg elsker dyr og vi brugte flere timer derinde MEN på et tidspunkt var vi gået ind i slangerummet, et stort rum hvor slanger lever frit - de er selvfølgelig ufarlige - hvor personalet, desværre for mig, havde "glemt" at oplyse om, at der også var "fritgående" edderkoppe. Disse sad i spind over mit hoved, var naturligvis ganske ufarlige med store som en barnehånd!!! Jeg blev så panikslagen at jeg var ved at tude, det bar simpelthen så frygteligt....... Bagefter kan jeg godt grine af, hvordan vi, min kæreste som er bange for slanger og jeg selv, som er panisk for edderkopper, pløjede os igennem de øvrige besøgende for at slippe ud i den anden ende...:-D
MEN det var ikke sjovt så længe det varede!

Jeg har desværre ikke nogen gode råd til dig, men jeg synes bestemt at du skal gøre dine omgivelser klart, at du IKKE bryder dig om, fx at få stukket edderkoppe op foran næsen. Jeg kender selv til den slags "morsomme indslag", og uagtet hvor latterligt andre mennesker synes det er, at man har en fobi, synes jeg det er meget lidt hensynstagende når folk bevidst generer én med noget, man har det så dårligt med!
Held og lykke i kampen med de små sataner:-D
KH Amelie
tilføjet af

uuhhh ja

jeg kender det også... jeg har en stor fobi for edderkopper, jeg går i panik, hvis de er i mit hus, på noget der tilhøre mig eller et sted jeg skal ind/hen. Min mand mener, at jeg skal søge hjælp men jeg ved ikke hvor, og så er jeg også bange for, at jeg som et led i ”uddrivelsen” af denne fobi skal holde en kæmpe en af slagsen.
Jeg har engang måtte sige mit arbejde op, da der var mange store edderkopper på arbejdspladsen!
Jeg har heldigvis ikke oplevet at folk ”driller” med at sætte edderkopperne hen til mig. Mange har en fin forståelse for min angst når jeg fortæller om det og derefter er folk meget hjælpsomme med at fjerne edderkopperne for mig.
Jeg ved ikke hvad min fobi kommer af? Men den hæmmer mig meget i min frihed.
Jeg kan godt blive ked af det når jeg ser min lille pige på 9 år blive mere og mere angst for dem også.
Jullie
tilføjet af

edderkopper

hfdvgfduvhaje.ilruugf
grp9 arepgur e0åugå
grogudrpgodr+'¨ågdr
fd0ågidsphg9+mrdåge' g
tilføjet af

....

Lidt sent svar, men jeg faldt lige over den.
Araknofobi kan behandles hos en psykolog eller en psykiater.
Prøv i første omgang at tale med din læge om det. Så vil han/hun henvise dig til det rette sted.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.