48tilføjet af

Sort arbejde!

Jeg er af den overbevisning, at sort arbejde er lige så slemt som tyveri og socialt bedrageri!
Som borger i et velfærdssamfund kan man ikke melde sig ud på den måde. Det er at skide på de lavere stillet i samfundet. Hvis man stadig nyder godt af de privilegier, der stilles til rådighed, så er man efter min overbevisning en snylter.
Mange ser meget let på sort arbejde i forhold til andet bedrageri... Hvorfor?
Jeg mener selvfølgeligt, at der skal være plads til et par vennetjenester, men jeg kender et par stykker som gør det til en profession... Det er klamt! Tænk hvis alle gjorde det.
Især efter at have fået en gratis uddannelse, sygehushjælp osv.
- En solidarisk borger.
tilføjet af

Jeg er også imod sort

arbejde, men det er ikke så slemt som tyveri, eftersom der bliver produceret et gode. Mht socialt bedrageri hænger dette ofte sammen med sort arbejde.
tilføjet af

Delvist i mod

Jeg syntes det er okay hvis man i mindre grad laver lidt sort arbejde, men naturligvis så er det ikke noget man skal gøre hver dag. Jeg syntes tit at det er utrolig at vi borgere skal betale for at de kongelige kan have det godt. Var det ikke 13 milioner vores prins får om året?
Men jeg gidder ikke starte en diskution om, om det nødvendigt at have en konge og dronning.
Så lidt er vel okay, men ikke hvis det er flere gange om ugen. Så det er bare med at melde den slags til skattefar.
Det skal lige siges at jeg ikke engang har tjent 1000 kr. på at arbejde sort i min levetid...
tilføjet af

Den er svær...

For eller imod, hmmm......
Hvis det tager overhånd, således at man lever helt af det, imens man evt. får nogle ydelser, skal det straffes. Men de gange, hvor der laves lidt småting, synes jeg er ok. Pengene kommer jo alligevel samfundet tilgode, da de bliver til forbrug i landet og dermed bidrager skattemæssigt.
Der er rent faktisk nogle af "de viise", der mener, at uden sort arbejde ville Danmark gå næsten i stå!!!
tilføjet af

Øv..

Det er da ellers en spændende diskusion det med kongehuset, men lad os holde os til emnet.
tilføjet af

Jo, men

det er ofte carporte og den slags, der bliver lavet sort, fordi det er sværere at afsløre end et helt hus...
Men hvor mange carporte har vi brug for... :)
Jeg kan godt se din pointe, og mener som sagt også at der skal være plads til en vennetjeneste eller to, og hvis man selv vil lave en tilbygning skal man da have lov til det... meeen man må lige have lidt proportionsevne
tilføjet af

Laver sort arbejde

Jeg hører til dem der igennem årene har tjent en del på sort arbejde. Som håndværker er det let at tjene sorte penge men de sorte penge jeg laver, laver jeg ved siden af mit arbejde, i min fritid.
Jeg modtager altså ingen sociale ydelser ved siden af.
Jeg har ingen moralske skrupler ved at lave sorte penge, og jeg føler faktisk ikke at jeg snyder samfundet for noget.
Jeg synes der er så mange uretfærdigheer i det danske system og for at kompensere for nogle af dem laver jeg sorte penge.
Jeg føler mig ind i mellem til grin, når jeg ser folk på overførselsindkomster som får i hoved og røv, mens jeg må knokle røven ud af bukserne for at få det til at hænge sammen.
Derfor arbejder jeg sort.
tilføjet af

uretfærdighed.....?????

Kære håndværker,
Beklageligt at du tror det sociale system er en forsikring og samtidig ikke har forstået at sætte din levestandard efter din indkomst siden du er nødt til at knokle røven ud af bukserne.
Det danske skattesystem er progressivt, så folk med stor indkomst betaler mest, men de får ikke mere folkepension end kassedamen - tværtimod.
Skal jeg nu være sur på dig fordi du ikke ønsker at betale skat, men ønsker en for høj levestandard i forhold til din indkomst? Skal jeg når vi begge engang modtager folkeopension var sur over din hovedpude fuld af penge du ikke har svaret skat af?
Dit argument holder ikke - beklager............
Jeg er ikke specielt modstander af sort arbejde, men mindre der er lovkrav om autorisation, da mange af disse penge går til forbrug og dermed er der 25% moms til staten.......
Men da du måske også gerne vil GRATIS på hospitalet en gang i mellem skal du SELVFØLIGHED betale lidt for det, da min skat er højere end din.........Prøv selv at hør hvor dumt dit argument er!!!!!
Misundelse er en grim ting - min ven
tilføjet af

Jamen tillykke!

Det er da dejligt at få det modsatte synspunkt på banen, ikke desto mindre lidt naivt.
Indtil for et par dage siden kunne du godt have narret mig med din påstand om overførselsindkomsten. NEJ, den er ikke høj. Nu har jeg både været bruger af SU og kontanthjælp, og det er en skrøne, at man får i hoved og røv! Man får lige til at overleve, og så måske en enkelt øl engang i mellem. Men dette er da også kun rimeligt, når man er ved at uddanne sig eller har mistet sit arbejde. Prøv at leve fedt for 2800 kr. om måneden! og så sammenlign det med din håndværkerløn...
Desuden bliver det kontroleret at du er aktivt job-søgende, jeg vil da også meget hellere have et arbejde, så der også bliver råd til lidt sjov. Men jeg lever jo ikke som jeg synes samfundet skulle se ud, men som det er.
For mig lyder dine argumenter som dårlige undskyldninger for ikke at bidrage til samfundet.... Tillykke du har en ulovlig opsparet formue!!!
tilføjet af

Sort arbejde..

har altid været her og vil vedblive med at være her.
Hvorfor ved jeg ikke og får sikkert heller lov at opleve det øjeblik det måske sker. Men ellers syntes jeg at det er et interessant emne, denne snak om sort arbejde. Jeg er overbevist om at sort arbejde og dét man tjener på det giver folk et kick..fordi de nu har snydt skattefar, for det er jo os danskeres største sportsgren og med flest udøvere. Men hvem snyder man egentlig ved sort arbejde.
Efter min mening snyder man mest sig selv fordi når det opdages så får man et alvorligt gok rent økonomisk at det får udøveren en del at tænke på og mærke. Men hvad så?
Jo jeg mener at hvis vi bruger hinanden så får vi løst den gordiske knude der i dag hedder skattetryk. For det er jo dét der direkte er skyld i sort arbejde, sgu ikke fordi vi er vilde med at arbejde.. vel?? Altså bruger jeg den lokale håndværker så vil denne have arbejde til een som evt. er på bistanden. Een mindre på bistanden letter de statslige udgifter som derved kan løsne på skattetrykket. Kan I følge mig i tankegangen?
Jeg tror det.
tilføjet af

Enig...

Vi kan kun være enige. Men nu er det jo ikke kun carporte. Der er mange huse og andet, hvor småtingene bliver lavet sort, og det er alle småting. Men det skal absolut ikke være, så det er det, man lever af.
tilføjet af

Helt sikkert

;o)
tilføjet af

Helt klart imod, MEN ...

.........så længe vores politikere ikke kan føre sig frem som gode eksempler,- så kan jeg ikke se at vi andre ikke skulle kunne modtage eller udføre sort arbejde også !!!
tilføjet af

vi er et rigt land

Og det er småting i forhold til, havd det nu kommer til at koste skatteydere i form af nye udvalg til at opsøge synderne, og endnu et udvalg for at holde øje med dem, som skal holde øje med de andre...samfundet er blevet sådan indrette, at alle skal passe på nogen...ingen arbejder gratis, og dem i tinge får en fed hyre..og benytter selv sort arbejdskraf.
Hvis de kommer det sorte marked til livs, sender de bare endnu flere penge ud af landet, så landet står som et fint og velgørende land...vi bahandler bare ikke vores egne godt nok..såsom de unge som ikke kan få et sted at bo..hvis de hedder Jensen, Hansen eller Larsen..
tilføjet af

Kan vi styrer os selv?

Hvis jeg forstår dig korrekt, så mener du at det vil koste lige så mange penge at stoppe sort arbejde, som de tjener på det?
Men hvis der nu slet ikke var nogle der holdt øje med om folk arbejde sort tror du så ikke at antallet ville stige ekstremt?
Vi danskere er nød til blive holdt i kort snor, for ellers så begynder vi bare på diverse ulovligheder...
Hvem har ikke hørt dette udtryk: "Regler er til for at blive brudt"?
tilføjet af

Hvad er det nu for noget

Sort arbejde er og har altid været en klods om benet for velfærdssystemet. Hvordan kan folk forvente lave skatter, høje velfærdsydelser og samtidig snige skatte- og dermed velfærdskronerne direkte i egen lomme?
Det er som regel de samme mennesker der klager over, at deres børn får en ringe skolegang, etc.
Lad være med at lave sort arbejde. Det ødelægger samfundet i det lange løb.
tilføjet af

JA!!!

Det er nemlig 100% rigtig... Det er altid de samme idioter der snyder staten for flere 100.000 om året, der også brokker sig over lav velfærd... "Er det måske ikke rimeligt, at jeg selv beholder de penge jeg tjener?"
"Jo, hvis du lader være med at bruge nogle af de penge, som jeg giver til fællesskabet!"
tilføjet af

Øøøhh

Det kan du da ikke bruge som undskyldning for at opføre dig uansvarligt! Det er vist på tide at folk tager ansvar for deres eget liv!
tilføjet af

Aaaah

Det er vist ikke helt rigtigt, at det er os danskere, der har det svært i Danmark, hvis det er sandt det du siger så giv mig 100 eksempler på at en eksempelvis tyrker nogensinde er kommet før en dansker i køen!!! Jeg har i hvert fald aldrig hørt om det!
Jeg vil desuden også give Redhack ret i at vi skal holdes i ørene.
tilføjet af

du forstod mig ret..

Jeg mener selvfølgelig ikke vi skal have lovløse tilstande, men den økonomiske kriminalitet optager os mere end den voldelige, og sådan skal det ikke prioriteres efter mit skøn.
Det sorte arbejde er lidt uskyldigt, har altid og vil altid finde sted...skattefar bliver lidt snydt, ja....men mangler mangler vi noget
tilføjet af

Hvorfor mon folk arbejder sort

Hvorfor mon folk arbejder sort? Mon ikke i bund og grund det er fordi mange folk føler at skatten gør det lidt surt at tilbringer ekstra timer på jobbet? Sæt skatten lidt ned, det vil sikkert mindske problemet. Og er der nogen som er i mod dette, kan de sikkert uden problemer få lov at ind betale lidt ekstra i skat.
tilføjet af

Dårlig samvittighed

Når man laver noget som man godt ved er forkert - jå så må man jo se om ikke man kan finde en god forklaring så man stadig ser ud som om man er en helt ok-fyr.
Nu mangler vi bare et indlæg fra en der indrømmer at han uretmæssigt hæver sociale ydelser for at kompensere for alle dem der arbejder sort. Sådan kan vi lade misbrug gå på omgang.
Problemet med sort arbejde bliver først løst, når dem der udføre det og dem der nyder gavn af at få det udført, mærker at man ikke længere får "helte-status" men tværtimod bliver behandlet som de lovbryder de er.
tilføjet af

Det store overblik

Der er da nogle påstande i dit indlæg jeg gerne vil have belyst:
Hvilken type økonomisk kriminalitet er det nu som optager "os" mere end den voldelige? Du må ligge inde med nogle erfaringer som vi andre har brug for at høre om.
Vil da også gerne have uddybet hvordan du opgør at der kun laves "lidt" sort arbejde? Er det af alle eller kun dig?
Tror heller ikke du har meget belæg for at "skattefar bliver lidt snydt" - nej vi der ikke laver sort arbejde ellr får udført sort arbejde bliver alle sammen snydt.
Og hvis du ikke mangler noget - hvorfor så gør dig til kriminel? Men man er måske også kun "lidt" kriminel når man overtræder nogle love som man ikke er enig i?
Jeg er ihvertfald helt sikker på at vi enten kunne få nedsat skatten mærkbart eller - bedre - få udført nogle af de mange opgaver som det offentlige pt. ikke kan påtage sig fordi vi mangler skatteindtægter.
tilføjet af

Mulige løsninger

Kunne man ikke også bare betale den skat man skal?
Dels lave et enkelt skattesystem, hvor ikke alle mulige grupper skal forsøge at skaffe sig særfordele (på andres bekostning)?
Mon så ikke vi fik et reelt billed af hvor meget der egentlig betales i skat set i forhold til hvilke ydelser vi får?
Men det kræver jo godt nok at man vil se en sammenhæng - og ikke kun på egoistiske muligheder.
tilføjet af

Gidder ikke

de gange jeg har lavet sort arb. så gidder jeg ikke at skal til at ringe ind og udfylde en hel masse parpir bare fordi jeg har tjent 500 kr. for at lave en computer hos en
tilføjet af

vennetjenester ?

Det forstår jeg godt.
Man har da lov til at gøre en ven en tjeneste også få penge for det, det skal samfundet ikke blande sig i.
Der var en i tv der sagde, at det var godt for samfundet i en vis grad.. de penge man får cirkulerer jo rundt og gør godt for handlen, de forsvinder jo ikke bare ud i den blå luft som han sagde.
Han var professer tror jeg, det var en mand der vidste hvad han snakkede om.
tilføjet af

Kan ikke se problemet med sort arbejde

Jeg bruger ofte sort arbejde ligesom jeg selv udfører det. De penge man får bliver da ikke gravet ned i baghaven med ryger ud til forbrug, et ting man måske ikke havde råd til hvis der ikke var sort arbejde, fx. en ny bil- større ting til hjemmet o.lign.
MEN hvis det er til større varige arbejder på hus holder jeg mig langt væk fra det, ikke fordi jeg tror det skader MEN man kunne jo komme i den situation at man skulle reklamerer senere for det, og så er man lige pludselig på "røven" mht. garanti m.m.
tilføjet af

Sort arbejde, hvad er det?

Vi mangler i hele denne diskussion at få defineret, hvad sort arbejde er.
Hvis man udfører arbejde ved hjælp af værktøj, udstyr osv, som fratrækkes på selvangivelsen, eller modtager offentlige ydelser, som er at sammenligne med "fast" indtægt, ja, så er det sort.(hvis man altså ikke opgver det, selvsagt).
Men hvis jeg uden for min arbejdstid, fritiden,"hjælper" nabo, familie, bekendte, ved hjælp af mit eget private værktøj, kan det kun komme de involverede parter ved. Prisen for en sådan tjeneste kan jo være kontanter, en modydelse eller hvad som helst. Hvordan vil man beregne skat af en god middag, lån af min trailer, resten af mine fliser til indkørslen eller en culotte?
Synes man alligevel, det skal med på selvangivelsen, skal jeg selvfølgelig kunne trække mine udgifter til udførelsen, arbejdstøj, værktøj, transport osv, fra i lighed med alle andre regisrerede arbejdudøvere.
Hvis man som argument bruger, at så "snyder" man håndværkeren, og dermed samfundet for en skatteindtægt, så vil jeg gerne vide, hvad jeg skal betale i skat for at male min entré selv. Eller naboens, så kan han male min.
Jeg skriver som anonym, da jeg desværre ikke kan se, hvordan jeg kan få et genkendeligt alias. Måske nogen kan hjælpe mig med det. Jeg skal nok lade være med at opgive det til skattefar.
tilføjet af

Definitionen af sort arbejde..?

Jeg kommer da helt i tvivl...
Men min definition af sort arbejde er, hvis en håndværker udfører et stykke arbejde, der hører inden for hans fag. Men hvis en murer, skifter et vandrør for en ven/nabo el. andre, så er det vel ikke sort arbejde, men en evt. betalt tjeneste.
Men måske nogen herinde kender grænsen mellem tjenester/hjælp og strafbart sort arbejde?
Jeg mener, en maskinmester kan lidt af hvert, men hvornår laver han sort arbejde, og hvornår hjælper han bare for en "skilling"?
tilføjet af

Det er jo enkelt.

Det øjeblik man får et vist beløb for et arbejde, uden at betale skat af det, så er det at betegne som sort arbejde. Og det har ikke noget at gøre med om manlaver et arbejde man er uddannet til eller ej. Jeg kan jo godt gå ind til min nabo eller whatever og sige giv mig 70 kroner i timen, så maler jeg dit hus. Og jeg er ikke uddannet maler, men det vil stadig være sort arbejde.
Hvad angår det der med at folk siger: Du skal ikke lave sort arbejde og så snylte på velfærden. Til de mennesker har jeg kun een ting at sige. Tror i virkelig at alle de penge der bliver lagt i statskassen går til velfærd???
I think NOT!!!
Så længe mine skattepenge går til en masse selvgode politikere, eller vores højt skattede kongehus, for ikke at tale om u-landsstøtte der går lige i korrupte politikeres lommer eller til u-landets nye våbenindkøb, ja så længe vil jeg være en fortaler for sort arbejde.
Eller skal man høre om at nu skal det danske forsvar have 5 nye u-både eller 20 nye kamphelikoptere, HVORFOR???
Var det ikke bedre at man måske fik vores hospitalsvæsen helt op og køre?? Ikke flere lukkede lokale sygehuse, ikke flere ambulancer der skal køre Gud ved hvor langt for at kunne redde en stakkel med blodprop. Og jeg bor i en storby så jeg er ikke bange, men det ville jeg være hvis jeg boede ude på bøhlandet.
Så hvis jeg vidste at pengene gik til det rigtige, så ville jeg nok også fordømme sort arb., men det gør de ikke så lad os bare få noget moonshining, så på et eller andet tidspunkt fatter vores folkevalgte vel budskabet.
tilføjet af

Kan godt forstå din tanke, men...

Det er jo lige præcis ofte sådan at de penge bliver gravet ned eller gemt i et skab, for skattevæsnet ville undre sig, hvis man kørte rundt i en bil, som man i følge lønsedlen ikke burde have råd til....
Og når man så får de ekstra penge, bruger man dem på luksusvarer, som ofte er udenlandske, og derfor gavner pengene ikke...
tilføjet af

Tror du på det?

Tror du på at folk ville stoppe bare fordi skatten blev sat lidt ned? Jeg gør ikke!
Der er lavet en undersøgelse, der siger, at hvis folk lod være med at arbejde sort, så kunne man strege mellem- og topskat.
Jeg mener nu ikke det er der der skal spares, så minder det sgu for meget om regeringens skattestop, hvor der bliver flere penge til de rige!
tilføjet af

Det tror jeg, at vi alle sammen er enige om...

...
tilføjet af

Skat af en bilvask?

Så længe vi ikke engang kan fastlægge rammerne for, hvornår det er vennetjenester, og hvornår det er arbejde, så vil det være interessant at vide, hvad man vil kontrollere og hvordan.
Et, selvfølgelig tænkt, eksempel, men overdrivelse fremmer nogle gange budskabet:
Jeg kommer hjem en dag og opdager naboens bil er punkteret. Jeg skifter uden hans vidende hjulet, hvilket han bliver glad for. Et par dage efter vasker min nabo sin bil, og da han alligevel har slangen i hånden, giver han også min en omgang. Helt fint. Da der jo ikke foreligger nogen aftaler om modydelse for nogen af tjenesterne, er der jo ingen skattemæsiige problemer i det. Men hvis nu naboen synes, at han vil give min bil en vask til gengæld for hjulskiftet, altså en slags betaling, så har jeg altså fået "betaling" for mit hjulskift. Det kunne måske også være, at han ville give mig en 50-er i stedet for vaske min bil. Hvor stor er skatteværdien af en bilvask/en 50-er?
Det er selvfølgelig et tænkt grænsetilfælde.

Vi kan nok blive enige om at folk, der skaffer sig til det meste af livets ophold ved sort arbejde, bør kunne kigges efter i sømmene, og at den 20-er, jeg giver naboens dreng for at slå min plæne, nok ikke behøver at figurere på selvangivelsen. Men hvor går grænsen for sort/ikke sort, det er nemlig altid ved grænsetilfældende uenighederne opstår og derfor er de ofte de interessante.
Hilsen "endnu en gang anonym"
tilføjet af

Stoppe sort arbejde?

Nej jeg tror desværre ikke at en nedsættelse af skatten vil give det resultat at folk pludselige bliver ansvarlige overfor det samfund de lever i.
Dertil har det i alt for mange år været helt "respektabelt" at snyde sig frem - og ovenikøbet fortælle vidt og bredt om sine evner ud i bedrageri.
tilføjet af

Proportioner

Men så lad os tage nogle andre grænsetilfælde:
Min bror kender en mekaniker. Han har aldrig haft sin bil på værksted, for det har han jo sin ven til. Han er istand til at købe reservedelene billigere - værkstedspris eller hvad det nu er.
Bagefter afregnes han med 50% af hvad det ville koste i arbejdsløn på værkstedet. Mekanikeren kender mange, så derfor kan han indrette en mindre værksted i sin garage med nødvendig værktøj. Han ligger ikke nogen til last for han tjener jo sin løn og skal ikke have sociale ydelser.
Overarbejde kan han dog ikke tage, for det vil gå ud over vennerne.
Skal det være tilladt?
Eller den rige familie oppe nordpå, der synes det er meget bedre at ansætte en efterlønner til at passe have m.m. Det kan jo ikke for nogen af parterne betale sig at ansætte ham. Derfor får han kr. 1.500 pr. måned uden alt det vrøvl med papir og indberetning. Hvem tjener iøvrigt mest: efterlønneren eller den rige familie?
Skulle det dog ikke være tilladt - de bliver jo næsten som venner?
Og jeg kunne godt nævne flere af disse tilfælde. Taget lige ud af virkeligheden.
tilføjet af

En vits om sort arbejde.

Der var en som havde et hus , han skulle have lavet et eller andet ved huset af en håndværker. Håndværkeren ville godt have sorte penge . Manden ville ikke udbetale sorte penge. Hvorfor vil du ikke det , der hvor du arbejder laver I også sorte penge , hold nu op med dit pjat. Nej det ville han altså ikke . Hvor arbejder du da❓Manden - ved TOLD OG SKAT.
tilføjet af

få én, betal for fire

Mekanikeren skal have lov til at gøre, som du beskriver, men efterlønneren får jo netop sin efterløn for at have trådt ud af arbejdsmarkedet, og der står klokkerent i betingelserne for at få efterlønnen, at han ikke må arbejde, og hvis han gør det, vil han blive trukket tilsvarende i ydelsen. Han kan ikke blive belønnet af det offentlige for at "blive hjemme" og samtidig have et lønnet arbejde. Men at det er grænsetilfælde, kan vi jo godt blive enige om. Disse tilfælde, hvad enten de ligger i de to oplagte yderpunkter, som jeg beskrev, eller i grænsetilfældene, synes jeg bare viser, at uanset hvor meget lovgivning eller kontrol man forsøger sig med, vil man aldrig kunne fjerne det. Motivet er jo klart nok. Hvis min mekaniker skal kunne smøre sig et stykke med leverpostej, skal jeg tjene til 4-5 halve.
tilføjet af

en rigtig god vits?

aldrig har jeg grint og grædt sålænge efter at have læst din vits, nu er der gået en time og mit latteranfald er ved at fortage sig, har helt ondt i maven.
kom ikke med flere for jeg kan ikke tåle flere anfald:
TORSK.
tilføjet af

"løfte dyner uden en privat addresse"

jeg måtte lige svare til en af dem her jeg lige læste om.
man ser osse meget på sort arbejde ,men glemmer dem som ikke har en normal addresse?
det er jo somsagt osse et bedrageri:der menes så,her med at dem som ikke har "bopæl i en ejendom" ,men påstår de har!
det er et socialt bedrageri i en komune.kan somregel koste ens månedshjælp i meget langt tid.så,man må vel helere se at få de ting iorden.-men er ellers helt enige med mange af jer!
tak,for minne ord på sol siden de er ellers guld værd.
go sommer til jer alle.fr.miss solskin:-)
tilføjet af

"til den eftertænksomme"

hej med dig eftertænksomme!
jo,der er nogen isamfundet som har hårdt brug for de slags ydelser.der er somsagt nogen som ikke er særlige kloge ivelfærdt staten.det kan da godt være at du får hjælp af dinne venner til lidt "DOVNEDE JOBS" ,man ikke selv kan klare uden at bestjæle andres bekostninger.
men alilgevel syntes jeg det er ret besyndertligt at man ikke kan nøjes med et ´veluddannet dataløn´ fra sin arbejdsgiver.jeg kan godt forstå,at der ermange svagstillede i samfundet,for det første bliver de hunset og gjort til skamme,fordi de ikke har et klogt et hovede som dem ,som laver de uregisteret jobs.
m.v.h.miss solskin:-)
tilføjet af

Beregning?

Det lyder jo også af meget. Du må være en af de få i Danmark som betaler så meget i skat.
Den ene måde at beregne det på, er at sige hvad du skal tjene ekstra for at kunne betale denne ene regning.
Og så kommer den højeste marginalbeskatning jo ind i billedet.
Den anden er at se på hvad du ialt betaler i skat, således at den lave skat du betaler også får indflydelse på disse udgifter. Hvis du så ser på din samlede indtægt og din samlede skat, så er det jo helt sikkert et andet billed du får ud af det
tilføjet af

lad os nu få tallene

Hvorfor tale uden om?
Hvad var den samlede indkomst og den skat du betalte sidste år - før regeringen begyndte at dele ud af de penge den ikke har?
Alle statistikker viser jo, at jo mere folk har i indtægt - jo flere fradrag har de.
Det siger sig selv, at dem der ikke tjener ret meget heller ikke kan få særlig mange fradrag.
Sidste år steg værdien af mit hus mere end jeg samlet indbetalte i skat - og jeg har ikke noget særligt stor/dyrt hus når man tænker på at jeg bor i kbh.området.
tilføjet af

brutto = netto?

brutto 308412
netto 174060
-------------
skatter 134352 = 43,56%
og jeg har hverken restskatter, børnebidrag, momsgæld eller andet mellemværende med det offentlige, som kunne tænkes at være indregnet.
Hvordan ser din ud?
Mekanikerens totale skatte% kan vi til en vis grad gætte os til, men din brutto- og nettoindtægt er måske lige store, siden du kan tillade dig ikke at regne med beskatning. Iøvrigt synes jeg, du manipulerer diskussionen af sporet, idet den var, hvilken motivation, der var for sort arbejde. Den mener jeg stadig er der, og den vil først forsvinde det øjeblik netto = brutto, og det er selvfølgelig utopisk og heller ikke ønskværdigt i vores samfund.
Hilsen wik
tilføjet af

brutto = netto ?

brutto 308412
netto 174060
-------------
skatter 134352 = 43,56%
og jeg har hverken restskatter, børnebidrag, momsgæld eller andet mellemværende med det offentlige, som kunne tænkes at være indregnet.
Hvordan ser din ud?
Mekanikerens totale skatte% kan vi til en vis grad gætte os til, men din brutto- og nettoindtægt er måske lige store, siden du kan tillade dig ikke at regne med beskatning. Iøvrigt synes jeg, du manipulerer diskussionen af sporet, idet den var, hvilken motivation, der var for sort arbejde. Den mener jeg stadig er der, og den vil først forsvinde det øjeblik netto = brutto, og det er selvfølgelig utopisk og heller ikke ønskværdigt i vores samfund.
Hilsen wik
tilføjet af

Jeg har lidt svært ved at forstå dit budskab..

Du mener ikke, at det kan svare sig at lave sort arbejde? Jeg er meget forvirret efter dit indlæg, men så vidt jeg forstår, så mener du kun, at det er svagt stillede mennesker, der arbejder sort, hvilket jeg ikke kan være mere uenig i. De svagt stillede i Danmark har overhovedet ikke noget uddannelse og dermed intet arbejde + ingen mulighed for at arbejde sort. Heldigvis kan disse mennesker stadig overleve pga. kontanthjælp. (det kan jo hurtigt ændre sig)
Den anden påstand du laver er (ret mig hvis jeg tager fejl) at det ikke er gratis at gå skole i Danmark!!!!
Det er det da, først 9-10 år i folkeskolen, hvor hverken dine forældre eller dig selv betaler for det. Derefter gymnasiet eller HF, hvor du får SU, og hvis dit forbrug kan holdes lidt nede (ikke nyt tøj hver uge) så slår SU'en til. Det er sådan nogle ydelser, der er vigtige at bibeholde og respektere! Før man fylder sine lommer med andres penge.
Jeg ved ikke om du kender et andet sted, hvor der er et bedre fungerende velfærdssystem...
tilføjet af

Jaaa

Jeg sys os det er totalt for dårligt med det der skat...
Det er bare iriterene når man selv har tjent dem!
tilføjet af

Godt argument

Men bare fordi du ikke kan lide en del af det skattepengene bliver brugt på, så er der jo ingen grund til helt at lade være med at betale...
Jeg er fuldstændig enig med dig i, at pengene bliver prioriteret forkert, men jeg er stadig tilhænger af skat, for jeg mener, at det er en kamp, der må kæmpes sideløbende: Så som afskaffelse af millitæret og kongehuset..! Jeg kunne godt tænke mig at høre hvad du mener om det?
tilføjet af

Definition..

Jeg ville også give den definition af sort arbejde, som Lobo gør: Altså at sort arbejde er når man får penge for et stykke arbejde uden om skattefar (uanset ens profession). Men er der nogen, der har et andet syn på det?
Bare lige for at få rene linjer...
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.