37tilføjet af

"Danskere"?

Stort set samtlige medier beretter om 2300 ”danskere”, som er strandet i Libanon, hvorfra Udenrigsministeriet nu betaler for deres ”hjem”rejse.
I DRs middagsradioavis indgik ordet ”danskere” i hver eneste sætning om de pågældende, og man kunne tydeligt fornemme oplæserens sitren af spænding over at fremture med denne manipulation.
Hidtil har steder som Grækenland og Sydspanien været anset for danskernes foretrukne ferierejsemål.
Det kommer nok som en overraskelse for de fleste, at Libanon skulle være et lige så yndet rejsemål - for danskere.
TV-billeder af de pågældende bekræfter da også, hvad de fleste nok havde mistanke om: at det i virkeligheden ikke drejer sig om danskere, men tvært imod palæstinensiske ”flygtninge”, som befinder sig hjemme, hvor de hører til - i hjemlandet.
tilføjet af

Janni

det øjeblik man får statsborgerskab er man ikke længere flygtning, men statsborger i det pågældende land - og er landet Danmark der har givet statsborgerskab, bliver man dermed Dansker.
Såre simpelt.
tilføjet af

Statsborgerskab

Halløjsa Janni, har du forvildet dig væk fra Ekstrabladets tegneseriesektion❓
Har du dansk statsborgerskab er du dansker, hold dig til tegeserierne fremover, du er så snotdum at du ikke ka`fatte en snus af noget andet.
tilføjet af

sådan har jeg det ikke

Selvom de har fået dansk statsborgerskab ser jeg dem ikke som danskere. Og nu vil en hel masse sikkert himle op og skrige og kalde mig alt muligt, men fra min side er det ikke negativt overhovedet. Min vinkling er, at sålænge vi kan leve sammen, så behøver de ikke være danskere. Det er selvfølgelig en definitionssag, da man kan sige, at har man indordnet sig under vores samfundsstruktur og leveforhold, så må man ergo også levet så meget som en dansker, at man kan betagnes som værende dansker. Men manger lever lidt et "dobbeltliv". De lever som danskere OG ved siden af dyrker de deres egen kultur. Jeg synes det er spændende at have de forskellige indput fra andre kulturer og så længe vi kan leve sammen, ja så behøver de ikke betegnes som danskere for min skyld.
tilføjet af

Proletartøsen....

Man fornemmer da heller ikke at du er den skarpeste kniv i skuffen. Hvorfor dog overfalde en debatør med sprogets værste gloser, blot fordi hun har en anden mening end lige din.
Typisk for indlæg i denne debat.....Jeg er ikke racist....men: Og så kommer der ellers en lortespand væltende ud.
tilføjet af

hej Rotte

første generation med dansk statsborgerskab er vel, i min verden, "nydanskere"..og når de kulturelle forskelle på mange måde er så relativt store, tror jeg at der gå måske helt op til 4-5 generationer før "fordanskningen" er tilstede , dog mener jeg at hvae erfarret at hver generation holder fast i lidt af det de er opdraget med, men tilpasser sig mere og mere for hvert led de kommer fra de oprindlige "nydanskere".
Så længe at de bliver verbalt overfuset fordi de har mørkt hår, brune øjne osv vil de ikke føle sig "danske" og det er med til at hale processen i langdrag. Det er synd for de unge der kun kender "hjemlandet" fra besøg og som følger sig som danskere der bliver udstødt fordi de ser anderledes ud.
Håber ikke at du betragter dette her som en hylden og skrigen ;-) - det er bare MIN mening.
tilføjet af

Nixenbixen

det betragter jeg ikke som hylen og skrigen :0) Vi har jo hver vores mening. Jeg er enig med dig i, at jo længere tid der går, jo mere vil de faktisk være reelt som danskere. Men jeg mener bare, at man godt kan integrere dem, uden at forcere at de skal være præcis som danskere, før de selv begynder at mærke det. Og det generer som regel ikke hverken dem eller mig, at jeg ikke ser dem som danskere, da det vigtige er, at de kan kalre sig i samfundet og at vi kan leve side om side. Fordanskningsprocessen kan ikke forceres, den skal komme helt naturligt.
Jeg har en ven hvis forældre er fra Sri Lanka og han er meget mørk, men han er opvokset på Fyn og jeg ser f.eks ham som pære dansk, fordi han bare har fået det ind med modermælken og forældrene har hjulpet meget til.
tilføjet af

Hun er lovligt undskyldt

Hun kan jo ikke gøre for sig selv i den henseende - med signerinen "proletartøsen", så kan man vist vente sig netop noget i den dur fra den kant ;-)
tilføjet af

Puha

det er jeg glad for *LOL*.. og jeg er enig - nu var spørgsmålet om de mennesker der var fanget i Libanon og som er kommet hjem (og jeg mener HJEM) om de er "rigtige" danskere eller ej - juridisk er de jo danskere (og gudsketakoglov for dét).
Gad vide om alle de der ikke vil finde sig i at de besøger familien, heller så at de tog HELE familien herop så de slap for at besøge uroramte områder???
tilføjet af

Kylling

En kattekilling der bliver født i en hønsegårg bliver jo aldrig til en kylling uanset statborgerskab....!
tilføjet af

Det er sandt

nok..tak for lektionen.
Men ikke destromindre, så er man Dansker i lovens øjne i det øjeblik du får dansk statsborgerskab.
tilføjet af

Racist

Er Janni ikke racist når hun giver udtryk for, at disse tidligere libanesiske flygtninge bare kan blive hvor de kommer fra?
Ang. sprogets værste gloser, at kalde nogle dum og snotdum er nok ikke høfligt, men at Janni skamløst udstiller sin egen uvidenhed ang. den tekniske definition på danskl statsborgerskab, kan jo afstedkomme en kraftig reaktion og jeg kender en del gloser, som er værre end de brugte.
tilføjet af

Knallert

Og en sportsvogn bliver aldrig til en knallert selvom den holder parkeret i et cykelstativ
tilføjet af

Kyllinger og katte...

... kyllinger og kattekillinger (vælger jeg lige ret relevant at kalde os) kan godt leve sammen, hvis de vel og mærket har det rette syn på det at leve sammen.. Sammen kan de jo skabe kultur - som ikke nødvendigvis behøver være et begreb der beskriver dem hver især - istedet kan det jo omfatte det de møder og udvikler sammen.. For hvad er en kylling? Eller for den sags skyld en dansker?? Kan en dansk-dansker ikke beskrives som havende mere til fælles med en spansk-spanier, end med sine dansk-danske venner? Eller skal kultur absolut bruges (som det bruges ISÆR i medierne) til at beskrive folk med? Ses kultur som noget vi udvikler i fællesskab handler det jo heller ikke om at fordanske nogen - hvilket jeg synes er en tarvelig idé - jeg skulle i hvert fald ikke for-grækes, hvis jeg flyttede til Grækenland, men jo, jeg ville da gerne integreres (i ordets rette forstand); bevare MIN integritet, og samtidigt være en del af fællesskabet... Så hvis kyllingerne accepterer kattekillingens forskelle og omvendt, bliver katten nok ikke til en kylling, men istedet ændrer begge parter sig til noget der kan leve sammen - som også er andres pointe🙂Og det er vel det vi vil få mest ud af at gå efter med integrationen i DK - vi glemmer det bare fordi vi frygter at miste det danske vi har så kært - hvad det så end er??
tilføjet af

indlagt

det svarer jo til at blive indlagt på sygehuset fordi man er syg og efter at blive erklæret rask, vælge at blive på hospitalet.......
og jeg er ikke af den holdning at vi ikke skal hjælpe de mennesker der har brug for det, men når der ikke er brug for hjælp mere, skal de selvfølgelig klare sig selv igen
tilføjet af

Er det unormalt

Er det unormalt når man i ferieperioden tager på ferie i sit fødeland. Hvis du havde immigreret til USA ville du måske osse gerne holde ferie sammen med familien i Danmark.
Alle dem som bliver hentet er danskere. Der er ikke noget som hedder andenrangsdansker fordi man har en anden hudfarve.
Du kan være rolig for at der ikke bliver hentet nogen flygtninge.
tilføjet af

De ér danskere!!

Når den danske stat har bevilget disse mennesker det danske statsborgerskab, så er de danskere. Og så vil en hvilken som helst anden betegnelse være misvisende.
Udenrigsministeriet har ansvaret for at sende samtlige danskere sikre ud af Libanon, uanset efternavn.
tilføjet af

Det kan du ikke helt sammenligne

Ikke når vi taler om mennesker der HAR fået dansk statsborgerskab.
Så er de ikke længere nogen vi hjælper, men folk med præcis samme rettigheder og pligter som du og jeg.
tilføjet af

Hvor langt tilbage?

Skal jeg forstå dig derhen, at medmindre man er direkte efterkommer af vikingerne, så kan man aldrig blive dansker?
Det var dog en syg logik. Men den polak som kom til landet i 60erne fordi man dengang manglede folk til at høste kartofler, han er idag indlemmet i danske traditioner og normer. Så han har mere ret til at være dansk end én der kom hertil i 80erne?
Skal du sætte grænsen for hvor langt man skal tilbage for at være berrettiget til at blive kaldt dansker?
Eller er vi tilbage ved islam hysteriet igen? Så tror da fanden at de ikke kan integreres. Det er jo OS der stritter imod med arme og ben.
tilføjet af

Jamen så

skal de også spise flæskesteg med rødkål. ellers er de jo ikke rigtige danskere :-)
tilføjet af

Danskere på charter til Somalia?

Det bliver vel de næste "danskere" som skal hentes hjem.
"Flygtninge" som er på besøg i deres fædreland.
Vi er til grin på grund af nogle tossedanskere som har givet statsborgerskab til tusinder, som ikke har fortjent det.
tilføjet af

Beskrives

De radigale og røde politikere, også kaldet tossedanskere, der har givet dansk pas til de falske flygtninge skulle have lov til selv at betale for udgifterne til papir-danskerne. De falske flygtninge der ikke har dansk pas, må staten hjemsende med det samme.
tilføjet af

Ser du, det er jo en hel anden

diskussion - altså det, hvad der skal til for at opnå Dansk statsborgerskab.
Men jeg vil endnu engang gentage - har man først fået sit statsborgerskab (landet i denne sammenhæng er ligegyldigt) er man statsborger i pågældende land, med de rettigheder og pligter der tilkommer en.
Det er så også pågældende lands pligt at sørge for at komme deres statsborgere til undsætning i tilfælde af krig, m.m.
tilføjet af

Danmark er ikke forpligtet til at

hjælpe andre end deres statsborgere.
Det gælder alle lande i hele verden.
Men hvordan de enkelte lande tolker humanitær hjælp, osv. - det er også en hel anden diskussion.
tilføjet af

Og hvad har du gjort

for at gøre dig fortjent til dansk statsborgerskab?
Og hvilke forudsætninger har du, for at udtale dig som du gør? Arbejder du i udlændingestyrelsen?
tilføjet af

Jeg er dansk

Jeg er gift med en dansker. Jeg forlanger ikke fammiliesammenføring. Jeg har ikke noget andet hjemland jeg skal på ferie i. Mine børn må gifte sig med hvem de vil. Jeg går ind for ytringsfrihed.
Borset fra det er det at være dansk ikke noget man skal gøre sig fortjent til. Det er man bare eller også er man ikke.
Hvor mange af vores feriegæster i libanon tror du egentlig selv vil kalde sig danske? Ikke mange tror jeg.
tilføjet af

har eller ikke har

Jeg mener ikke statsborgerskabet skal gives permanent til flygtninge. Der skal isåfald dokumenteres på den ene eller anden måde at vedkommende er MEGET integreret i det danske samfund..
tilføjet af

Vi har ingen lovhjemmel

til at give midlertidigt statsborgerskab - og så vidt jeg ved, er der ingen lande der har denne foranstaltning.
Det, man i påkommende tilfælde kan diskutere er, hvorvidt de regler gældende for opnåelse af Dansk statsborgerskab er rimelige eller ej.
Men det nærmest man kommer til at fratage en person vedkommendes statsborgerskab er nogle stater i USA, (kan ikke huske nøjagtige tal, men efter sigende vokser antal af stater), hvor man mister sine borgerrettigheder, hvis man dømmes for grov kriminalitet.
Men end ikke der hører personen op med at være Amerikansk statsborger - de får blot frataget (deponeret) deres pas og de har ingen stemmeret.
Men nærmere end dette kommer du ikke fratagelsen af statsborgerskabet.
tilføjet af

Hvad med den terrorsigtede "dansker"

Så vidt jeg ved har anklagemyndigheden krævet at han skal miste sit danske statsborgerskab?
tilføjet af

Ja, men det er ikke sket endnu

og spørgsmålet er, hvorvidt medvirken i terroraktioner vil/kan blive den måde, man vil kunne fratage en person dens statsborgerskab.
Der er fortsat en del uafklarede punkter, så det spørgsmål må du nok vente med svar på, indtil vedkommende har stået foran Dansk domstol.
tilføjet af

Danskerne er ikke kommet hjem endnu

Det ser ud som om at de etniske danske, der var i Libanon, har fået sidstepladsen i busserne hjem. De fleste er slet ikke kommet hjem endnu. Derfor ser vi suverænt flest mørkhårede på billederne af de hjemvendte.
Måske skal vi tænke på hvordan de har prioriteret efter race, da danskerne skulle hjem... MEGET tankevækkende, ikke?
tilføjet af

Simpel biologi

Det krævet end ikke 3. klasses pensum i biologi, for at vide at katte og kyllinger ikke er af samme race, og de ex. ikke kan formere sig. Den sammenligning holder ikke som argument, hvis du henvender dig til folk med en IQ over 25!
tilføjet af

Underlig logik

Du har.
Medmindre du selvfølgelig mener, at en dansker ser sådan og sådan ud eller spiser det og det eller kan følges så og så langt tilbage gennem den danske historie. Hvis det er tilfældet så kan jeg godt forstå dit synspunkt, eller ikke.
Når man er dansk statsborger så betaler man også dansk skat, dvs. man er med til at betale for de danske ydelser og at fx. du kan komme gratis på sygehuset hvis du skulle have brug for det.
Om de personer med dansk statsborgerskab der er fanget i Libanon er "rigtige danskere" burde ikke gøre nogen forskel for vores vilje for at få dem hjem, overhovedet.
tilføjet af

Den samme underlige fornemmelse

sidder jeg med - danskere? Medierne har meget travlt med at betegne dem som danskere, og det skal jo nok passe, at nogen af dem har dansk statsborgerskab. Men hvor ligger deres loyalitet egentlig, den dag vi står i samme konflikt som i Libanon.
Jeg har en ret uhyggelig fornemmelse af, at de selv samme mennesker vi har betalt for og til i rigelige mængder, og som vi nu sætter mange resourcer ind på at få ud af Libanon, en dag vender sig mod os!?
tilføjet af

no brain

små hjerner små fornøjelser!
tilføjet af

Ikke en skid danskere

Lur mig om ikke det er 99% nasserøve der har tilranet sig et Dansk statsborgerskab.
Lur mig om ikke de for den bistandshjælp vi betaler dem, rejser på "ferie" til libanon, mens de skulle være til rådighed for arbejdsmarkedet herhjemme.
Lur mig om ikke de har brugt vores penge som gaver til terroristorganisationerne.
De burde sejle deres egen sø.
De burde checkes for socialt bedrageri når de kommer hjem og i givet fald fratages statsborgerskabet.
tilføjet af

Det har jeg heller ikke sagt

, at det skal have nogen betydning for om de skal hjem til Danmark eller ej. De har dansk statsborgerskab, så selvfølgelig skal de tilbage til os andre.
Min logik er ganske rigtig underlig, dog er der i det mindste intet ondt skabt i den :0)
tilføjet af

Danskere

er mennesker, der har dansk statsborgerskab. Længere er den ikke.
At flygtninge besøger deres tidligere hjemland behøver ikke at betyde, at de ikke stadigvæk er i livsfare dernede. Jeg har haft en ven, som flygtede, fordi han ifølge sit tidligere hjemlands lov skulle overtage sin døde brors plads i hæren. Broderens plads i hæren var lig en sikker død, da han var kanonføde. For at undgå dette, måtte min ven spille dybt åndssvag, indtil han havde mulighed for at flygte. Alligevel besøger han familien med års mellemrum, og hver gang risikerer han, at nogen i mellemtiden har fået nys om hans skuespil eller, at nogen har sladret om det. Han er aldrig sikker, selv om de ikke længere vil bruge ham i hæren, for der er dødsstraf for at undgå militærtjeneste på ulovlig vis.
Hvis du måtte efterlade din nærmeste familie på den måde, ville du så kunne holde dig væk for altid?
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.