59tilføjet af

Fair?

Jeg vil gerne høre andres mening om følgende episode: Min ægtefælle og jeg er begge rygere. Vi lader os gerne henvise til et rygerum, men nægter at lade os forvise til at stå udendørs og ryge som et par uartige børn. Vi kommer ganske enkelt ikke steder med totalt rygeforbud. Det er ok med et bryggers, et gæsteværelse eller et andet indendørs rum. Dette har vi for længe siden klart og tydeligt informeret vores omgangskreds om og indtil nu har det ikke været noget problem.
For nylig skulle vi til en større fest. Vi er 8 par rigtig gode venner, som skiftes til at arrangere en stor fest 4x årligt. Der plejer at være ca. 60 deltagere. Det par som skulle arrangere den aktuelle fest består af en ikkeryger og en lejlighedsryger. Jeg ringede et par uger før festen for at forhøre mig angående rygning. Svaret var: "det finder vi ud af - vi skal jo alle have en god aften". Dette tolkede jeg som at der ville blive arrangeret et sted for rygerne. På stedet, hvor festen skulle holdes er der udover 2 sale en lille stue lige ved indgangen og jeg gik ud fra at der ville blive rygerum dér.
Dagen oprandt og vi ankom forventningsfulde til festen. Udstyret med en velkomstdrink spurgte vi værtsparret hvor der måtte ryges. Svaret var at det måtte der udenfor. Parret var blevet enige om at den lille stue skulle forbeholdes serveringsdamerne og rygerne måtte derfor leve med at ryge udenfor ( i regnvejr!!!) Vi ønskede dem herefter en god og fornøjelig aften idet vi henviste til vores helt officielle holdning til det at skulle ryge ude, og forlod festen.
Dagen efter ringede en anden ven og fortalte at yderligere 2 par havde forladt festen ( venner til et andet par - mennesker vi ikke kender).
Nu har sagen udviklet sig til at vi beskyldes for bevidst at ødelægge festen, at have overtalt svage mennesker til at gå hjem ( vi talte overhovedet ikke med de omtalte) og at være topegoister. Naturligvis kommer disse beskyldninger fra det arrangerende par, men jeg mener at jeg har gjort hvad jeg kunne for at undgå pinlige situationer ved at ringe i forvejen. De var ikke ærlige på trods af at de kender vores holdning og har derfor selv bedt om det lille intermezzo. Synes jeg. Men hvad mener andre om dette?
tilføjet af

forkælet er min mening

tænk sig at forlade en fest, fordi I ikke må ryge inde.
Og tænk sig at I ikke vil besøge ikke-rygere, hvis ikke I må ryge inde.
Hvad er det for en holdning I har - man må respektere reglerne i det hjem/den fest man besøger.
Jeg synes jeres opførelsel er under al kritik, forkælet og barnlig.
hilsnen en ryger - der respektere et rygeforbud, min last mit problem.
tilføjet af

Rygepolitik.

Fint I har en rygepolitik og står ved den.
Trist at festarrangørerne ikke respekterede Jeres holdning nok til at spille med åbne kort fra starten.
Forhåbentlig løser det sig, så I kan få mange gode fester endnu.
tilføjet af

Sjovt nok

er vi ikke tidligere stødt på problemer. Du mener altså det er ok at føre folk bag lyset, blot for at se om de står ved deres holdning? Eller er det ok hvis det er for at tvinge folk ud i en situation, hvor de skal gå på kompromis med deres helt officielle holdning for ikke at støde nogen. Hvad med vores følelser? Vi blev helt bevidst anbragt i en prekær situation af mennesker som kalder sig vores venner. Det er måske ok at handle sådan når blot det er rygere det går ud over?
tilføjet af

Ja så !.

Det vil så sige at når Muslimerne ikke følger de regler der findes her i landet, kan man med god samvittighed ta' dem i hoved og røv og sende dem hjem!.
tilføjet af

Pjat

Jeg synes det er en utrolig barnlig måde at opføre sig på. Hvilke venner respekterer ikke reglerne om rygning i andres hjem?? Okay, de kunne have været ærlige fra starten og fortalt hvordan de havde det med rygning i deres hjem, men kunne det ikke tænkes, at da du selv kalder dem for jeres venner og at de kender til jeres poltik, at de gerne ville have jeres selskab, og ikke havde regnet med at i ville være så barnlige at forlade selskabet, når først i var kommet frem.
Jo, det er surt at skulle stå ude i regnvejr, men hvis ikke parret vil have deres hjem til at lugte, er det deres valg. Ikke dit. Jeg forstår hvorfor de er skuffede over deres venner.
tilføjet af

Ok beslutning.

Selv om jeg er (forhåbenlig permanent) ex ryger, har jeg stor forståelse for jeres beslutning, og jeres valg, og jeg havde sgu gjort det samme hvis det var mig!..... frelste typer som "Festorginalerne" (arrangørerne)skal da have lov at sidde og pudse deres glorie i fred! ;o)
tilføjet af

Er du sikker.

På at glorien ikke strammer ?....... Er glad for du ikke er i min vennekreds!.
tilføjet af

Det må du om :)

Jeg synes bare ikke det er for meget at forlange at folk går udenfor for at ryge hvis de er et sted hvor røgen ikke er accepteret. Jeg beder dem da ikke om at slukke cigaretten i deres eget hjem hvis røgen generer mig. Det er jo deres eget hjem...
tilføjet af

Jeg vil lige gøre opmærksom på

at festen blev holdt i lejede selskabslokaler som i forvejen lugter af mange fester med rygning og hvor vægge og gardiner i forvejen bærer præg af disse fester. Det er de samme lokaler som bruges hver gang, og hvor der aldrig tidligere har været rygeforbud under en fest. Den omtalte lille forstue har ved flere tidligere lejligheder været brugt til rygerum. Jeg vil også lige nævne at når vi har besøgt parret privat har vi altid måttet ryge i deres bryggers, medmindre den ene ægtefælle har en af de dage hvor lysten til at ryge melder sig - så må der ryges inde i huset!
tilføjet af

Hold fast,

ved jeres holdning, jeg er holdt op med at ryge for 10 mdr. siden, men min mening er den samme som da jeg røg, der er ingen der skal bestemme over mine laster, jeg bestemmer ikke over deres.
Min mening
tilføjet af

Det ændrer sagen...

Hvis lokalerne er lejede og det er lovligt at ryge i lokalerne og de fleste at gæsterne er rygere, er det en mærkelig besltning at tage... det har du ret i.
tilføjet af

Kan godt forstå Jer!

Alt det antirygning er der gået inflation i... Rygning er pustet op til noget meget slemt, trods det at meget andet er lige så slemt.
Latterligt med rygeforbud til en fest.
Jeg er ikke-ryger... ikke engang festryger. Men synes at rygere er udsat for en latterlig hetz for tiden.
Hos mig må man gerne ryge... og kan folk ikke lide at andre ryger, så må de gå ud i haven for at få frisk luft!
tilføjet af

det er så bare

synd for evt gæster der bliver nødt til at spise udenfor pga. røgen. HVIS ikke der er et specielt indrettet rygerrum.
tilføjet af

Det har du ret i,

men der står jo, at der var flere forskellige rum som kunne benyttes som rygerum, og alligevel havde parret besluttet at der ikke måtte ryges overhovedet...
tilføjet af

Nu var arrangørene.

Bekendt med holdningen fra forfatteren til indlæget, og det var det spørgsmålet gik på!.... men det er sgu så typisk en holdning fra de "frelste"..... desværre fik vi ikke at vide om de "frelste "arrangører var svinet til med stinkende forurenende parfume, der er betydeligt mere uudholdeligt end tobaksrøg er!..... men da det er de "fimsede" der altid er de store fortalerere for forbud, og stramme regler, bliver der nok ikke nogen regler på dette område!.
tilføjet af

det er åbenbart svært at kunne svare

mine sidste to svar blev ikke oprettet. underligt...
Nåh, men jeg mener at det er helt fint, hvis der kunne være indrettet sådan et rygerrum, så der blev taget hensyn til alle.
Nøgleordet er altså hensyn. :)
tilføjet af

så bliv hjemme

..og bliv kvalt i jeres røg.....!!!
så slipper vi andre for jeres lort !!
tilføjet af

Fandeme ja.

Det var sgu nogle sf disse frelste ex rygere.... har ofte undret mig over hvad det er der sker i hovedet på disse "frelste" typer..... håber sgu aldrig jeg selv bliver sådan!....
tilføjet af

Bare rolig.

De kommer sansynligvis ikke ind på institutionen hvor du er anbragt !.
tilføjet af

HALLELUHJA....

!........
tilføjet af

GODT GÅET

Jeg havde også sagt TAK FOR IAFTEN, kan i more jer godt.
Jeg vil heller ikke komme til nogle fester, hvis det skulle være på den måde, så siger jeg også NEJ TAK.
Jeg ryger ca. 20 om dagen
tilføjet af

Get real !

Jeg forestiller mig et lille barn: Får man ikke sin vilje, smider man sig bare på gulvet og skriger og sparker og tuder og håber man til sidst får sin vilje..
Helt ærlig - hvor gamle er I; 13 år ?
Kender du/I ordene "hensynsfuld ryger" ?
Tilsyneladende ikke
Jeg kan sku da godt forstå værtsparret ikke vil have røg i deres hjem, når den ene er en ikke-ryger og den anden en lejlighedsryger.
Det betyder sku da ingenting at skulle stille sig udenfor (selv i regnen - man KAN vel finde et sted at stå i læ) og sutte på sine smøger.
Jeg håber I aldrig mere blir' inviteret med til sådanne fester.!!!!
Jan Helge - hensynsfuld ryger på 20 Prince om dagen
tilføjet af

Og du er garanteret...

...en af de klaphatte som ikke tager en skid hensyn til andre mennesker i din nærhed ?
Det vigtigste er DU har det godt - så skide være med alle andre !!
Håber aldrig jeg kører i bus med dig som chauffør - det ender jo med du kører over for rødt, hvis du er lidt sent på den
tilføjet af

I har opført Jer perfekt.

Jeg har oplevet noget lignende. Her var røgen godt nok ikke giftig før og efter maden, men besynderligt nok uhyre farlig mellem måltiderne.
Svært er det at svare på, hvorfor røgen pluselig er så satans mere giftig ved madbordet, og tilsyneladende helt ufarlig ved baren og alle andre steder.
Men igen er det vel rygeren der er "barnlig, latterlig og tarvelig" fordi han ikke vil deltage i sådanne totalt uforståelige regler.
tilføjet af

Passende reaktion

I har opført jer eksemplarisk. I overholdt det påtvungne rygeforbud. I fik at vide at man skulle ryge udenfor. Det var det I gjorde.
Det er værtsparret selv der har ødelagt festen.
tilføjet af

I har ret

Værtsparret skal have check på netop de problemer idag - der er vel altid et rum et andet sted hvor der kommer 60 personer, sidst vi var til fest var der stole og bord i entreen hvor rygerne gik hen det fungerede godt.
tilføjet af

Er der pga. tobakstågen

at du ikke læser indholdet i de forskellige indlæg, eller har du emdmu ikke lært at stave til Ib?
tilføjet af

Ud fra dit indlæg

mener jeg, at I har opført Jer lige efter bogen.
Alene det, at I har ringet længe før festen for at forhøre Jer om muligheder for rygning, tolker jeg som hensynsfuldhed.
Havde festarrangørerne på dette tidspunkt meldt ærligt ud, at rygning ikke ville blive tilladt, kunne I i fred og ro melde afbud allerede der - men den chance fik I ikke.
Derfor må det være bedre at gå med det samme, inden man sætter sig til bords - senere ville det i mine øjne ikke være acceptabelt.
Det, er undrer mig er, at du kalder disse festarrangører for venner - hvor gode venner er de?
Grunden til mit spørgsmål er, at de MÅ da vide, at I er rygere.
Har du siden fundet ud af hvorfor der ikke måtte ryges i tilstødende rum?
tilføjet af

Jeg er selv målløs

over episoden. Vi har kendt parret i mange år og der har aldrig tidligere været problemer med rygning. I starten af vores bekendtskab røg de forøvrigt begge meget! Vi har ad omveje fået at vide at de skulle have forklaret det med "at nogen jo skal tage det første skridt til helt at afskaffe rygning ved sammenkomster". Det de i mine øjne har afskaffet er vores venskab! Alene det faktum at der lejlighedsvis ryges hjemme hos dem selv (hvis de SELV føler for det) sat op imod det nummer de lavede med os var nok. At de ikke havde mod til at sige det da jeg forhørte mig, siger mig at det venskab var færdigt alligevel. Men jeg synes stadig efterspillet er en bitter pille at sluge.
tilføjet af

Det var jo

lige netop det vi valgte at gøre - er der noget galt i det?
tilføjet af

jo jeg kender ordene

hensynsfuld ryger. Men der er efterhånden ikke mange der kender ordene "hensynsfuld vært". Som ryger er man barnlig, forkælet og egoistisk hvis man ikke indretter sig og undlader at ryge. Er det ikke hensynsfuldt at holde sin røg i et andet lokale end der hvor festen holdes? Er det ikke hensynsfuldt at forlade en fest frem for at forpeste andre med vores røg. Jeg har da forøvrigt utallige gange været ude for, når jeg hensynsfuldt er gået ind i et andet lokale med min røg, at ikkerygerne hele tiden kommer rendende og brokker sig over at vi hele tiden forsvinder fra festen! Så selv om man er hensynsfuld er der stadig nogle der mener det modsatte - så er det bare ikke røgen der generer men vores fravær!
tilføjet af

En trist løsning

vi skulle da kunne omgås "voksne mennesker" jeg undres over de problemer der opstår - det lyder måske frelst men er sandt - i mange år var jeg på en arbejdsplads hvor der for ca. 6 år siden blev indrettet rygerum som fungerede/fungerer perfekt (alle tilfredse) og i vores omgangskreds/fam. er der også klare linier - til fester med nye mennesker bliver det gjort klart før man kommer at enten er der helt røgfrit el.rygerum. I denne dejlige sommer har det været specielt let da man har været meget sammen udenfor.
tilføjet af

Retten til at vælge frit

Jeres tidligere venner mangler stil og fleksibilitet. Det var en lumpen opførsel og I handlede helt korrekt. Alle ved, der ryges hos os, alligevel kommer alle der inviteres - inklusive vores nye barnebarn. Vores voksne børn er vokset op i røg og damp og er kernesunde, så de er ikke pivede overfor røg. Når vi inviteres, ryger vi hos vores værter, for de ville ikke invitere os, hvis de ikke kan acceptere den medfølgende røg. Måske har denne accept noget at gøre med, at min mand er "kendt" - men jeg håber det ikke. Jeg ønsker og håber oprigtigt talt, at alle får den behandling.
tilføjet af

Planlagt?

Jeg har lige siddet og læst det hele og det slår mig, at det virker som om de bevidst har villet skabe en situation, der uvægerligt ville ende med ufred. De omtalte venner kender jeres holdning, planlægger derefter en fest med absolut rygeforbud for 60 mennesker, undlader at melde klart ud da I forhører Jer og spiller nu meget forurettede og sårede. Det lyder for iscenesat til at være tilfældigt. Jeres venskab har nok været på retur i forvejen og så er det jo så nemt at bruge Jeres ( i mine øjne helt acceptable og stærke -) rygepolitik til at udløse bomben. Det er jo et område hvor de helt sikkert vil få opbakning og skulderklap af de øvrige klynkende antirygere ( som sandelig ikke kunne drømme om at lade en chance for gratis mad og drikke gå fra sig selom der ikke havde været rygeforbud). Det havde været bedre om de selv havde meldt klart ud, at de fremover ikke deltog i sammenkomster hvor rygning kunne forekomme. Jeg synes I tacklede situationen flot og vil bare opfordre Jer til også at stå fast fremover og så lade "vennerne sejle deres egen sø.
tilføjet af

Hvis jeg giver dig lov at ryge i mit hjem når du besøger mig

Vil du så undlade at ryge i dit hjem, når jeg besøger dig?
Noget for noget - du vil kun komme hvor du må ryge, jeg vil kun komme hvor der ikke bliver røget. Vi bliver næppe venner.
tilføjet af

Okay, at ryge udendørs.

Jeg er selv ryger, og har været det i 30 år, men jeg hader den lugt det medfører at ryge indendørs.
Da jeg flyttede i ny lejlighed i sommers, besluttede jeg, at det var slut med at ryge indendørs, ikke mindst for min 10 årige søns skyld.
Det er der så kommet flere gode ting ud af, blandt andet at mit hjem ikke lugter, og at min søn ikke længere skal være tvunget til at lugte ligesådan. Han skal heller ikke længere være passiv ryger, med alt hvad det indebærer, og jeg ryger ikke nær så meget nu, hvor jeg skal stå på altanen hver gang.
Man kan ikke forlange, at andre skal side i den stank, hverken i deres hjem eller på jobbet, og det mener i jo heller ikke selv - vel?
tilføjet af

Værtsparrets skyld...

Når man går ud fra at værtsparret kender jeres klare holdning og de selv giver udtryk for at man selvfølgelig finder et kompromis på jeres rygning, "det finder vi ud af"...
At de derefter forbyder rygning til festen er ikke et kompromis ! Og derfor er situationen helt klart skabt af dem selv... Så stå fast...
Rygning er et holdningsproblem hvor i gav udtryk for jeres, men de gav sq ike udtryk for deres...
Og derfor opstod den personlige krise...
Jeg har selv et problem med modsat fortegn. Min svigermekanik beder os om ikke at ryge når hun er på besøg, fordi at hun ikke tåler røg, faktisk hoster hun hvis det trækker ind i huset igen af vores terassedør. Og det respekterede jeg da naturligvis de første mange gange at hun var på besøg, men det gør jeg ikke mere !
Jeg fandt ud af at når vi var hos dem, hvor rygning er bandlyst for mig, så har de et vennepar hvor begge ryger, cigar og cigaret...
Dette vennepar tilbød at gå ud og ryge, ligesom jeg, men fik svaret. Nej, det skal i da ikke, så kan vi jo ikke snakke ! Og der er ingen hosten, sprutten eller tydelig ubehag, på trods af at de sidder og ryger hende lige op i hovedet !
Nogle gange ligger det største problem altså hos ikkerygerne...
Jeg er ligesom jer. Jeg viser hellere end gerne hensyn, men vil ikke holdes for nar !
tilføjet af

ryster på hovedet

og kan slet ikke stoppe igen......

Synes I har overreageret lidt meget, og et eller andet sted lyder det også til I har tænkt en del på det siden, da indlægget og forsvaret er meget langt.
der er to rum at være i til festen, hvor de fleste tilsyneladende ønsker der er røgfrit. så er der et ekstra rum, hvor man kan vælge at lade rygerne være eller give serverings personalet et velfortjent pauserum?
tjaaa synes måske nok at de har fortjent et pause og et hvil mere end du har fortjent at ryge indendørs.
hvor meget havde i dag tænkt at stå og ryge siden det er et problem den ene aften at ryge udendørs, evt i døren?
var til fest i fredags, hvor der blev besluttet at ingen røg før ved kaffen , det bevirkede så at folk stod og røg i mellemgangen og når man så skulle på toilet så måtte man skære sig igenne, kvalmende siger jeg bare. de gad så ikke stå og fryse udenfor.
til kaffen blev der så tændt op for adskillige smøger og den første gæst måtte forlade festen, han havde tidligere været oppe på et værelse for at tage sin medicin fordi han var begyndt at hive efter vejret.
Ikke særlig fedt for drengen, da det var hans første møde med familien , men man kunne se hvordan han var plaget.
så tænker jeg bare at hvis dem der røg havde gidet gå udenfor for at ryge deres smøg, så havde han ikke følt sig så flov og utilpas pga hans sygdom
Hilsen en ryger der kunne vente til efter festen med at ryge
tilføjet af

hmmm...

Først tænkte jeg at I som rygere måtte tage hensyn til at rygningen er jeres valg og at andre ikke skal udsættes for jeres grimme vane, men bagefter synes jeg dog at beslutningen om at der pludselig skulle være rygeforbud indenfor virker lidt underlig. Hvis der var gæster med til festen der bare absolut ikke kan tåle cigaretrøg og får åndedrætsbesvær af det, så synes jeg det er helt fair at rygning blev udenfor, men var dette ikke tilfældet synes jeg ikke det var fair over for de gæster der ryger, ikke når I i mange år har været enige om at der kun må ryges i et seperat rum.
tilføjet af

Rygeforbud...

Vi har rygeforbud til vores fester. Dels pga at en af vores venner ikke kan tåle det, men også fordi detlugter grimt, flere dage efter festen...
En helt anden ting er at rygere ikke kan ramme asgebærge... Det forstår jeg ikke... Hvor svært kan det være??
Jeg er normalt ikke sart, men personligt synes jeg at asgebægre, aske fra cigerattter og cigeratskodder er meget ulækre... Til en af vores fester var der dagen efter et lag af asge i HELE køkkenet... Og jeg overdriver ikke... Der var et par cencimeter over det hele... Vi havde givet lov til at ryge i køkkenet.
På køkkenbordet, på gulvet, på komfuret... Jeg var ved at kaste op da jeg så det, og var meget glad for at min daværende roomie, lige gad rydde det op, for det var så vildt klamt!!!
I har en klar politik om at i ikke vil gå ud, og vi har en klar om at det må rygerne gøre hvis de vil ryge...

Men den er i det mindste helt klar!! Og det er vel her værtsparret er gået galt i byen, ved ikke at melde klart ud...
Vil sige at hvis vi havde lejet lokaler, hvor der var mulighed for at lave et rygerum, og jeg ikke selv skulle gøre lige præcis det rum rent, så ville jeg nok sige at der måtte ryges...
Og at beskylde jer for at have fået andre til at gå - det er da helt ud i hampen... Især når i slet ikke kender dem, eller har snakket med dem... Man må gå ud fra at de er selvstændige mennesker, med meninger og holdninger ligesom jer - og jeres værter...
Trist at gode fester skal slutte pga det...
Mis
tilføjet af

Askebægre hvor man trykker skoddet væk!

har vi stående i vores rygerum og når rygerne går ud derfra åbner de vinduet - vi har bestemt ikke jeres problem ( de er jo heller ikke "grise")jeg kan heller ikke li`den holdning der er kommet mod rygere (hensynsfulde) - vi er ikke bedre mennesker end dem.
tilføjet af

Tjah...

I er jo i gode ret til at komme og gå som I lyster...!
Men jeg ville da undre mig hvis et af mine vennepar kom, og gik igen med det samme... Blot fordi de ikke kunne få lov at forpeste andre med deres røg...
Rygning er for dem der vil det og IKKE noget andre skal have trukket ned over hovedet!
tilføjet af

lige et øjeblik....

Jeg forsøger lige at danne mig et indtryk af den fest du omtaler! WOW - et party det må have været! Selv om jeg forestiller mig at I har et meget lille køkken - lad os sige 2x2 m - så er det alligevel fantastisk. Et par cm aske OVERALT. Og du overdriver ikke!!! En alm pakke cigaretter er ca 2 cm tyk. Prøver lige at forestille mig hvor mange pakker der skal til for at dække et sådant køkken... Incl komfur, bord osv... Når man så trækker emballagen fra og ser på den reelle mængde aske der er tilbage efter rygning af én hel pakke cigaretter, så skal der mindst 3-4 gange så mange pakker cigaretter til for at efterlade et par cm aske i HELE Jeres køkken! Og dermed en hulens masse storrygere! Når man så ser på hvor stor en procentdel af befolkningen der ryger ( lad os bare sige en fjerdedel for nemheds skyld) så har der alt i alt været mange mange tusinde mennesker med til Jeres fest!! For ikke at tale om den massive røgudvikling der må have været... Hvor mange gange havde I mon besøg af brandvæsenet? Jeg var en gang inde i et hus, der var totalt raseret af ildebrand og selv dér var der ikke flere cm aske OVERALT. JO det må i sandhed have været århundredets fest! Med så mange tusinde gæster i en lejlihed ville jeg forøvrigt hellere fjerne aske i køkkenet end gøre toilettet rent dagen efter. Hvor mange vognlæs tomme flasker mon der var efterladt?
tilføjet af

???

Vil det sige I ikke kan undvære cigaretter en eneste aften (eller de 4x om året festen holdes) for at være sammen med vennerne???
Cigaretter vs. vennerne...hmmm den var sgu svær...eller nej!!
tilføjet af

Jeg ville

Hellere gøre toilettet rent...
Mis
tilføjet af

Selvom

man trykker dem væk, så skal de jo stadig tømmes... ad...
Men det er da rart at nogen kan ramme...
Mis
tilføjet af

Hverken dig eller Tjah har

læst eller forstået indlægget - det er en ommer!
tilføjet af

Spørgsmålet er ikke

om vi kan undvære cigaretterne eller ej. Spørgsmålet er, derimod om man kan respektere sine medmennesker på trods af at man ikke altid kan godtage det de står for. Her er tale om et ægtepar som har meldt klart ud. De forlanger ikke at ryge folk ind i hovedet. De forlanger et sted hvor de ikke bliver udsat for regn og blæst. Hvem siger de ryger 40 cigaretter på en aften. Det er vel begrænset hvor meget det kan genere at der ryges måske 4-5 cigaretter i en bryggers i løbet af en aften. "Vennerne" ryger åbenbart selv i boligen hvis det passer dem. Jeg synes stadig det er uforskammet at invitere 60 mennesker til fest i lokaler hvor der må ryges og så trække et totalt rygeforbud ned over hovedet på alle. Der må have kunnet findes en løsning hvis viljen havde været der.
tilføjet af

ommer

Har skam læst og forstået indlægget og kan da også godt se at det ikke er fair at sige at der er mulighed for at ryge og så trække det tilbage bagefter.
Det er mere det med at man bare skrider fra sine venner fordi man ikke kan ryge.
Ville da syntes det var en endnu dårligere ven end den der undlod at sørge for et rygerum!
tilføjet af

Nej...

Røg er kun for dem der ønsker det, og andre skal ikke påduttes røg!
For mig er der helt OK at henvise rygerne til det fri, og alle de rygere jeg kender har det OK med det.
Skal man komme i andres hjem, mår man respektere de regler der gælder der! Har man en ægte interesse i at deltage i en fest i et røgfrit hjem, kan man også leve med at ryge uden at genere andre, oftest udendørs!
tilføjet af

For det første

påduttes andre ikke min røg hvis jeg befinder mig i et rygerum og for det andet viser jeg mine medmennesker respekt ved at undlade at komme i deres hjem med min røg, hvis de har rygeforbud. Da jeg jo i sagens natur selv lugter af røg må det jo også være et befriende hensyn idet de jo slipper for at lugte til mig, når jeg helt bliver væk.
tilføjet af

Jeps

Bliv endelig væk fra ethvert sted hvor der er ikke-rygere til stede. Det vil gavne os alle.
tilføjet af

Eftersom du ikke

ved andet om mig, end at jeg er ryger - så ved du ikke en dyt om, hvorvidt jeg gør dig en tjeneste, ved at blive væk, eller ej. Men selvfølgelig - hvis du mener at det absolut værste der kan overgå dig, er lugten af røg, så sov du sødt videre i din glasklokke.
tilføjet af

Det er jo dit valg...

Og så er alle vel glade?
Jeg respekterer og de husregler der gælder hos mine venner! Jeg bliver ikke væk, blot fordi jeg ikke kan få det som jeg vil have det... Dertil er mine venner for vigtige!
Så mon ikke også at du blot ikke synes de er vigtige nok, hvis du ikke vil komme i deres hjem med de regler de har der?
tilføjet af

Det værste der kan overgå mig

er ikke folk der vil pådutte mig deres usunde vaner. Men det er i denne diskussion meget, meget tæt på at være det værste.
Jeg kan af dine indlæg se, at du er en meget hensynløs person, der forventer og forlanger at kunne ryge alle vegne, når det passer dig. Sådanne individer er jeg helst fri for at omgåes - du har simpelthen så lidt at byde på, at du ikke er værd at bruge for mange minutter på.
tilføjet af

Puds brillerne

og læas mine indlæg igen. Jeg forlanger absolut ikke at få lov til at ryge overalt. Jeg forventer at der tages samme hensyn til mig som jeg forventes at skulle tage til andre. Jeg har intet imod at ryge i et rygerum, men jeg nægter at stå ude og udsætte mig selv for al slags vejr. Jeg mener alle har lige stor ret til hensyn - ergo må antirygerne også bøje sig for andre problemer end deres egne - de må undvære parfumen eller opholde sig udendørs og hvis jeg finder det generende at de drikker sig fulde i mit selskab, så må de stille sig udenfor og drikke. Vi kan vel ikke være uenige om at jeg har lige så meget krav på hensyn som alle andre - eller hvad???
tilføjet af

Gad vide

hvor god en ven de ville betragte mig som, hvis jeg pludselig uden varsel forbød dem at bære nogen som helst parfumerede produkter i mit hjem!!!
tilføjet af

Du mangler propertionssans

Parfumeallergi er ganske generende, og der skal vi alle vise hensyn.
Men eftersom det ikke påvirker din vejrtrækning, om nogen drikker eller ej, så er det nok lige lidt rigeligt at forlange.
Desuden: Så har du flere steder udtrykt, at du ryger hvor det passer dig! Men det er du måske holdt op med?
tilføjet af

Uden varsel?

Hmm - hvorfor sætter du altid alting på spidsen?
Hvis nu en af dine venner meddelte, at han f.eks. pga. af et kommende barn, nu ikke længere ville have rygning i hans hjem. Altså før du ankommer, og i så god tid, at du kan overveje om du overhovedet ville besøge ham igen eller ej. Ville du aldrig sætte dine ben hos den ven mere?
Eller ville du hævne dig på ham, og sige OK, men til gengæld skal du aldrig medbringe parfumerede prdukter i mit hjem mere!
Husk lige på, at det oftest er ikkerygere, altså mennesker der ikke selv er brugere af tobakken, der ikke vil have det i eget hjem. Bruger du ingen former for parfumerede produkter? Eller vil du holde op med det, bare for at understrege din holdning til den slags?
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.