13tilføjet af

cola light... feder det???

Jeg får tit at vide at jeg ligeså godt kan drikke almindelig cola med sukker istedet for light.. for de sukkerstoffer der er i, skulle fede mere end almindelig cola... hmmm.... hva fahn er så pointen i light cola??? så er der nogen der ved noget om alt det light halløj???
tilføjet af

jeg har hørt

at de kunstige sødestoffer skulle give mere sult, så man spiser mere. Så i stedet for at drikke sukkerholdig sodavand spiser man mere mad, som (måske) feder meget mere. Desuden er aspartam under mistanke for at dræbe hjerneceller. Og aspartam er det sødemiddel som anvendes i cola light bl.a.
tilføjet af

skidt

Ja og det er også ret kræftfremkaldende. Jeg tror ikke på at man kommer let til et vægttab, man kan ikke snyde med syntetiske stoffer. Hvis man vil drikke cola må man ta konsekvenserne, og røre sig lidt mere. Man skal bare lige huske at man skal løbe meget længere end man tror for at forbrænde sådan en halv liter. Jeg hørte at hvis vi ikke drak sodavand i dk ville der næsten ikke være nogen overvægtige.
tilføjet af

Light er bedre for vægten

Der går så mange rygter,og man skal ikke tro på alt man hører. I stedet skal du bruge din sunde fornuft. En cola light indeholder ingen kulhydrater. I modsætning til en normal cola (pga sukkeret er skiftet ud med aspartam). Dvs at den stort set ikke indeholder energi. Når den ikke indeholder energi i form af kulhydrater, og heller ikke indeholde hverken fedt eller protein, så bliver dit energi indtag altså mindre ved at indtage en cola light end en alm cola, og du vil derfor have lettere ved at tage vægt på ved indtagelse af en alm cola.
Det at man bliver mere sulten af en cola light og derved spiser mere, er der vel nogen sandhedsgrad i, da man jo ikke får dækket noget af sit energibehov ved en cola light og kropppen derfor hurtigere bliver sulten for at kompensere for dette. Men at det direkte er aspartamen der giver følelsen af sult er nok tvivlsomt.
Det med at kunstige tilsætningsstoffer ikke er godt for kroppen er en helt anden sag. I forhold til vægten, er light klart at foretrække.
tilføjet af

advarsel mod light-produkter

Aspartam (bl.a. også kaldet NutraSweet, Equal og Spoonful), som tilsættes i tusindvis af fødevarer og drikke, er ikke et harmløst sukkerfrit sødestof. Det er et kemikalie, som ødelægger neuronerne i hjernen, synsnerven og centralnervesystemet og laver ravage i alle kroppens organer.
Aspartam sælges af Monsanto Chemical Co. som NutraSweet og Equal. Det findes f.eks. i deres produkt Bonanza, som Monsanto efter sigende tjener mindst 1 mio $ på om året. Stoffet findes i øvrigt i tusindvis af fødevarer, junk-food, sukkervarer (slik) og læskedrikke, desværre ofte uden at det står på etiketten. Der er tyggegummi på det danske marked, hvor der står aspartam på deklarationen, hvilket også er tilfældet med Cola Light.
Der reklameres med "kalorielette" eller "slanke-produkter"; men aspartam skaber et trang til kulhydrater, som feder! Det har vist sig, at overvægtige, som går fra aspartam-sødede til sukker-sødede fødevarer, i gennemsnit TABER SIG ca. 10 kg! - Men det er dog en bagatel i forhold til den ravage, aspartam ellers forårsager.
Der er 92 dokumenterede symptomer på aspartam-forgiftning, som f.eks.: Følelsesløshed, hovedpine, ledsmerter, træthed, svimmelhed, hjertebanken, søvnløshed, vægtforøgelse, irritabilitet, nervøsitet, hukommelsestab, tab af smagssansen, tinnitus, syns- & høreskader, blindhed, døvhed, kramper, ledsmerter, depression.
Sygdomme, som kan udløses af aspartam: Hjernetumorer, epilepsi, fibromyalgi, Alzheimers, Parkinsons syge, diabetes, fødselsdefekter, Epstein Barr, kronisk træthed, lupus, dissemineret sklerose m.m.m.
Antallet af patienter med dissemineret sklerose er stigende verden over, og lægerne står undrende og uforstående hertil. Symptomerne snyder imidlertid ofte lægerne, som diagnosticerer og behandler dissemineret sklerose, hvor det faktisk drejer sig om en alvorlig methanol-forgiftning forårsaget af methanol fra aspartam, og aspartam + medicin er en meget dårlig cocktail! På den anden side forsvinder de fleste symptomer hos de fejldiagnosticerede, når de holder op med at indtage aspartam-produkter. Dissemineret sklerose er ikke en dødsdom; men det er methanolforgiftning.
Parkinsons syge er en anden alvorlig sygdom, som kan fremprovokeres af aspartam-indtagelse. Michael Fox er alvorligt angrebet af parkinsons syge. Han har regelmæssigt indtaget en kendt "kalorielet" læskedrik, som han reklamerede for.
Diabetespatienter kan komme i livstruende situationer p.g.a. aspartam-indtagelse. Aspartam kan bringe deres blodsukkerbalance så meget ud af kontrol, at lægerne står magtesløse - uvidende om årsagen. Blindhed, koma, dødsfald er nogle af resultaterne. - P.g.a. de mangelfulde deklarationer bør især diabetespatienter være på vagt, hvis der ikke står sukker eller sakkarin på varedeklarationen!
Hvorfor er sådanne tilsætningsstoffer tilladt? Hvorfor tillades det, at producenterne ustraffet tjener milliarder på salget? - Svaret er desværre ikke uvidenhed, men penge (magt). Monsanto er på ingen måde uvidende om stoffets farlighed og har dybe lommer. De sponserer rundhåndet myndigheder, organisationer og andre, som burde råbe vagt i gevær. Og det virker! - Lobbyisme hedder det vist. - Sukker er dyrt i dag, kemikalier meget billigere og fortjenesten stor.
FDA (Food & Drug Administration) i USA, som har ansvaret for at godkende eller forkaste fødemidler og medicin, har listen over de ovenfor nævnte 92 symptomer, men har ikke ønsket at forbyde stoffet.
En senator har forsøgt at få et lovforslag imod stoffet igennem Kongressen, men blev jordet. FDA har modtaget over 10.000 forbrugerklager over NutraSweet, hvilket udgør 80% af alle klager over fødevaretilsætningsstoffer. Trods det forbliver de apatiske og har intet gjort for at advare offentligheden, som tror, at når det er så opreklameret, så må det være godt.
Den amerikanske diabetes-sammenslutning, som også modtager donationer fra Monsanto, har kynisk undladt at advare sine medlemmer!
[Monsanto udmærker sig i øvrigt p.t. i USA inden for genmanipulation af planter. De har nu 14% af soya- og majsmarkerne i USA genmanipulerede og satser på 100% i løbet af få år. De har hidtil undgået ethvert lovmæssigt krav om varedeklaration herom. Forbrugerne har ingen chancer for at vide, hvad de køber. Økologiske landmænd på tilstødende marker har allerede måttet destruere mange tons afgrøder og frygter nu alvorligt for deres eksistensgrundlag. Måske har du i medierne hørt om den britiske forsker, som blev fyret fra sin forskerstilling, da han afslørede, at rotter fordret med genmanipuleret korn faktisk døde tidligere end andre. Jf. Weekendavisen er Monsanto sponsor for det sted, han var ansat! Andre forskeres højlydte ophævelser mod denne fyring resulterede vist i mandens genansættelse; men hvor glad er han mon for sin arbejdsplads i dag?]
Der er talrige, som har forsøgt at gøre noget ved aspartam-problemet; men myndighederne og pressen har altså ikke været til at råbe op. I 1992 satte en amerikansk kvinde, Betty Martini, sig imidlertid for at satse al sin energi på sagen. Hun startede "Mission Possible", har afholdt lægekongresser, holdt foredrag, samlet facts og sygehistorier og har i dag en meget besøgt hjemmeside, som indeholder ovennævnte samt en mængde yderliger informationer, inkl. rapporter fra uafhængige læger og forskere samt et stort antal patienter og pårørende til syge og til dødsofre for aspartam.
Med internettets demokratiske muligheder ser det altså nu ud til, at der er lys forude. Budskabet er nået meget vidt omkring, og Martini får i tusindvis af meldinger fra involverede fra mange lande. Hendes non-profit-organisation hedder nu "Mission Possible International", og der er spontant oprettet afdelinger i en række lande, bl.a. Sverige. I Danmark er der endnu ingen afdeling, men med vores internet- og e-mail-dækning skulle det i hvert fald være muligt at bringe informationerne hurtigt og vidt omkring på ganske kort tid.
tilføjet af

TAK... MEEEN...

Men jeg har bare lige et problem; jeg føler mig så afhængig af cola... Så er der nogen der har et godt råd til hvordan man kommer ud af sit cola forbrug. Jeg bliver nærmest sindssyg(ahhh dog ikke, men lettere irriteret) hvis jeg ikke får cola hver dag... HJÆLP... for jeg har ikke lyst til at få de beskevne sygdomme!!!:(
tilføjet af

afhængighed

Du er sikkert afhængig af koffeinen (ligesom jeg er med kaffe). Så det er enten at trappe langsomt ned, eller stoppe fra den ene dag til den anden, og så tage den lille uges tid med irritation og "abstinenser" indtil kroppen er vænnet fra igen......
tilføjet af

Jeg vil gerne vide.....

....hvor du har de oplysninger fra og om de er videnskabeligt dokumenteret.
tilføjet af

klap lige hesten

ja det er rigtig nok at der er udersøgelser der viser at aspartam KAN være sundhedsskadelig MEN det er også bevist at du skal drikke flere litter hver dag i årvis før du evt kan gå hen og få nogle bevirkninger
så mon ikke man skal advare lidt mere imod alkohold og cigaretter :O)
og nej du tager ikke på af light produkter, for din krop kan ikke optager kustige sødestoffer, ligesom din krop heller ikke kan optage fibre.
hilsen cece
tilføjet af

Drop ALLE de syrlige læskedrikke

Nogle af dem feder.
Andre feder måske ikke.
Måske er de, der ikke feder, usunde på andre måder.
Det mest veldokumenterede problem ved alle de syrlige læskedrikke er, at de indeholder syre. Denne syre ætser tænderne. Det er simpel uorganisk kemi i mundhulen.
tilføjet af

Drik vand.

Det bedste du kan gøre er at forsøge at komme ud af din cola-afhængighed og erstatte cola med rent vand.
Det er et spørgsmål om vaner. Hvis man er vant til at drikke noget sødt, smager vand ikke godt. Hvis man kun drikker vand har man ikke behov for noget sødt.
Vand bliver man ikke fed af og det indeholder ikke kunstige ting med ukendte bivirkninger ligesom sukkerfri sodavand gør.
tilføjet af

Mht. Aspartam

Til hvem end der spurgte om hvorvidt det er videnskabeligt dokumenteret:
Ja og nej. Der er sådan set temmelig godt dokumenteret gennem studier at Aspartam er skadeligt og kan forårsage adskillige sygdomme, men det er ikke så definitivt dokumenteret at stoffet er blevet forbudt. Nu er jeg så selv en af dem, der har oplevet de negative bivirkninger af Aspartam gennem epileptiske anfald og lignende, da jeg var yngre. Og jeg kan stadig til en vis grad lide under det i dag, hvis jeg får Aspartam i store mængder (det sørger jeg jo bare for, at jeg ikke gør, men...). Hvorvidt det har en negativ effekt på alle skal jeg ikke kunne sige noget om - jeg tror ikke, at det er sundt (kemisk konstruerede nydelsesmidler er sjældent ret sunde) - men de nærmere konsekvenser for andre end mig selv vil jeg ikke kunne sige noget om. Jeg vælger bare at tage mine forholdsregler og undgå Aspartam - så hellere vand eller en almindelig cola i ny og næ (Light sodavand smager i øvrigt også SUPER-klamt!).
tilføjet af

vrøvl

Hej
Jeg kan godt forstå din forvirring. Folk snakker og røven går, men det er desværre de færreste der egentlig ved hvad de snakker om. Alle snakker om at cola light feder lige så meget som almindelig cola, der er ikke rigtigt. Cola light indeholder 0 g sukker, og 0 kalorier, og det er dem der feder.
Det skal retfærdigvis nævnes at cola light bestemt ikke er sundt, så drik hellere vand, men du bliver ikke fed:-)
tilføjet af

aspartam: kan udløse dissemineret sklerose??!!

jeg kunne rigtig godt tænke mig at se din kilde til dette, da min far lider af denne sygedom, og jeg altid har fået at vide at man ikke kender en egentlig årsag til at denne sygedom opstår? det eneste man ved er at:

"Årsagen til sygdomsudbruddet skyldes et sammenfald af arvelige faktorer kombineret med en miljøfaktor. Det kunne muligvis være en virus, som sammen med en faktor i immunsystemet udløser sygdommen. Det vides, at D-vitamin og sollys beskytter mod sygdommen, mens tobaksrygning øger risikoen for at få sklerose."
Kilde til dette: http://www.netdoktor.dk/sygdomme/fakta/sclerose.htm
samt overlæge ved århus sygehus som er specialist inden for sklerose
Jeg er ked af at sige det, men for mig lyder dette udsagn til at være noget værre vrøvl, så vil som sagt meget gerne vide hvad din kilde!
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.