3tilføjet af

Gulvvarme.

Hej..
Vi er ved at lave gulvvarme der hjemme, men jeg har et spørgsmål.. Det er lavet i beton, hvor langt under/inde i betonen må rørerne ligge, altså hvor meget beton må der ligge oven på rørerne, før at vi får den optimale varmekilde?
Venligst en meget bekymrede kæreste..
tilføjet af

Gulvvarme.

Hej..
.... hvor langt under/inde i betonen må rørerne ligge, altså hvor meget beton må der ligge oven på rørerne......
Vi fik gulvvarme i vores badeværelse sidste år, men det er el-varme...og jeg kan forstå på "rør" at det så er fjernvarme/naturgas I skal have.
Jeg mener vores tråde (som det er med el) ligger ca. 2-3 cm. under fliser snurret fast på armeringsjern-gitter.
tilføjet af

Gulvvarme !?.

Jo mere beton du har ovre rørene, jo bedre og en mere jævn tempretur vil gulvet havde, du skal bare sørge for mere end rigeligt esolering under betonen.
Og tag og brug plastrør, uden samlinger i gulvet, jernrør bliver utætte i samlingerene, men mindst og jeg mener mindst 10-Cm beton, også slidlaget på Ca 2-2½-Cm, hvis du har brænde fyr, så vil 20-Cm være at foretrække, det vil så virke som ekspensions tank for varmen.
Og hvis det er fjernvarme, så må du nok ikke selv lave det !, i mange kommuner kræves der AUT til arbejde på fjernvarmeanlæg, og HUSK at komme jern i gulvet, så har du også noget at binde varmeslangen fast på så den ligger 100% lige.
Og hvis det er et stort guvl, så vil det være rigtigt godt med en termostatvintil til at styre tempreturen på, også en Cir.pumpe til varmeslangen for at få en jævn tempretur på hele gulvet.
Venlig Hilsen Poul Jørgensen
tilføjet af

Gulvvarme !?.

Tusind tak for det meget kompetente svar, det vil jeg tage med i vores snak og overvejelser..
Venligst en ikke bekymrede kæreste :)
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.