11tilføjet af

Hvilken sovs til ris ?

Kan nogen anbefale mig en rigtig god sovs til risretter ?
Jeg gider snart ikke koge ris i buillon mere... Med mindre man kan bruge den buillonsaft til noiget...
Og da jeg aldrig køber mel, er det svært at lave karrysovs...
Og det skal kun være sovs til 1 person.
tilføjet af

kød

ta det fra kødet du steger
tilføjet af

Hvofor skal du bruge mel

Du kan bruge Maizena i stedet for mel.
Du kan ikke leve af ris i bouillon, for der
skal også være nogle grøntsager og kød. Desuden
skal du spise en varieret kost, ellers bliver
du syg.
Hvis du ikke er god til at lave mad, så finde
en kæreste der kan lave den. Eller finde en
ven eller veninde, der kan hjælpe dig. 😉
tilføjet af

krarry souce

karry souce
tilføjet af

Hvor mange kokkehuer skal den række til - sovsen?

- forslag fra den nemme ende (én kokkehue) henset til udgangspunktet - så har de i Netto "breve" med færdige saucer. Det er ikke pulver men den færdige sovs i mærket "ming-fu" specielt beregnet til risretter og måske opfundet for din skyld. Der er til én kuvert i hvert brev.
- Der er flere slags at vælge mellem eksempelvis karry, sur/sød og forårsløg/østerssmag. De stod til en 5´er pr. stk sidst jeg så dem.
- Normaltvis laver man sovs af den fond der bliver af det kød man tilbereder, men laver du wokmad eksempelvis så tilsætter du lidt soya og vand og jævner det med en ske maritzena eller et tangprodukt; agar-agar, som købes i helsekostbutikker.
tilføjet af

Maizena - hedder det - sorry

🙂🙂
tilføjet af

Karrysovs

Prøv denne her,den er rigtig god
1 løg
2 fed hvidløg
3 dl vand
½ bouillonterning
2 spsk. karry
olie, mel, mælk
Hak løg og hvidløg fint. Svits i olien, tilsæt karry og svits lidt videre. Tilsæt vand og bouillon, jævn med meljævning. Lad simre ca. 5 mi
tilføjet af

Ja, eller

curry sauce, eller karry sovs, eller, ja vi må hellere pinde det ud til ham der "bonderøven", ellers kan han jo slet ikke finde ud af, hvad vi mener.
tilføjet af

Ikke så svært

En god klat smør, af bedste kvalitet og let kogte gulerødder og broccoli, så bliver det ikke bedre.
tilføjet af

peanutbutter sovs

yum yum... og alle helse slanke tosser.. KLAP I!!!
tilføjet af

Ekstrem nemt, opvarm en dåse flået tomater

Jeg har tit en hurtig ret med ris og kyling eller kalkun.
Der opvarmer jeg en dåse flået eller hakket tomater. Det kan være den med en eller anden form for krydderi i eller uden.
Rå eller kogte grøntsager(fra frostpose) til.
Så kan det ikke blíve nemmere, en aften hvor man bare skal slappe af.
Da jeg godt kan lide vilde ris, koger jeg ind i mellem en god protion og sætter i køleskabet. Det tager jeg så en miondre protion af og varmer på panden når kødet er gennemstegt. Gerne sammen med enten lidt flået elelr hakket tomater. Eller en aller anden form for færdigsovs.
Så er der mindre opvask når man laver mad til en person.
tilføjet af

Knorr

Hvis du ikke har noget imod at spise en pulversovs kan jeg stærkt anbefale Knorr's paprikasovs.. Den er rigtig god til ris!
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.