22tilføjet af

Chat-afhængighed.

Nu kaster jeg lige benzin på bålet med dette indlæg.
Jeg finder det sørgeligt, at så mange bliver fanget i en virkelighedsflugt på en chat.
Der er ikke noget galt i at chatte, det kan være sjovt, det kan være lærerigt og det kan være en god måde at stresse af på.
Men der er altså noget alvorligt galt, så folk begynder at leve deres liv derinde. Når de tilbringer størstedelen af deres fritid derinde. Når de bliver nødt til at gå på internettet, når de skal i kontakt med deres venner.
Der er noget galt, når de reagerer mere på deres nick, end på deres fødenavn.
Jeg har nogle gange, hvor jeg ikke har kunnet sove, logget ind i et chatroom. Og tit har jeg været vidne til, at mange sidder og udbasunerer deres personlige problemer i fuld offentlighed. Været vidne til latterlige intriger, hvor en chatter finder ud af, af hans/hendes kæreste har chattet privat med en anden.
Hvor er virkeligheden henne?
Jeg så en kvinde fortælle, at hun havde chattet samme sted i 6 år. Og at hun "nok brugte 4-5 timer derinde dagligt.
Det er mange timer.
Jeg kan godt se, at chats umiddelbart virker ideelt, hvis man er ensom. Men jeg tror også, at man i sidste ende, ender med at blive mere ensom.
Fakta er jo desværre, at nogle - (jeg understreger: nogle) - mister evnen til at fungere i den virkelige verden.
Og der ER altså stor forskel på, at begå sig i den virkelige verden - og så i den virturelle.
tilføjet af

Det er noget skidt noget !

Godt indlæg ellers !
Kan godt følge dig hele vejen, og er ganske enig, på trods af, jeg selv engang var en af dem, der brugte timevis dagligt på chat/spil/ og andet man gør med sin computer!
Og jo, for mit vedkommende var jeg meget ensom på dette tidspunkt jeg købte min computer, og søgte ind i cyber verden, fordi den dengang var ny og spænende.
Jeg var nærmest klistret op af min maskine, dag/nat ind og ud, i det første års tid, hvorefter det gik langsomt op for mig, at livet er andet end cyberverden.
Ja det findes mange kanon dejlige mennesker, man ellers ikke ville møde, hvis man ikke var på en chat!
Men ok, nu har det aldrig rigtig været chat, Udelukket for mit vedkommende! Det var mere spil, og chat gennem spillet. Og det var svært og løsrive sig, for i denne cyberverden var det mig der bestemte, mit eventyr, min virkelighed. MIN DRØM!
Men ser jeg tilbage, skal jeg gerne indrømme jeg havde store problemer på dette tidspunkt det hele startede!
Jeg droppede ud fra uddannelsen jeg havde drømt om altid, fordi den simpelthen var for hård og ta !
Mange venner, mistede jeg kontakten til, netop fordi jeg droppede skolen!
Men udover dét, var der også mange og meget andet, der spillede ind i, at jeg "forelskede" mig i cyberverden, netop for og undgå den total umulige verden jeg levede i dengang!
Der gik et års tid, hvor jeg mere eller mindre var mig selv fuldt ud! Mig og min maskine, men derefter vågnede jeg langsomt op, og ja nu bruger jeg min maskine, til og lave hjemmesider for folk. Bruger den til og skrive sangtekster/digte/historier som er en af mine store lidenskaber!
Bruger den, til og snakke med, de venner jeg har IRL, netop fordi, klokken 22 om aften er det ikke nemt og være sammen med halvdelen, netop fordi ,mange af dem har børn!
Og jo, jeg er kommet ud af cyberverden igen, og bruger max 2 timer om aften på min maskine, til det overfor skrevet!
Men jeg tror, at for dem der bruger 5-6 timer hver dag, eller mere, ved deres maskiner ( snakker om dem der IKKE arbejde via computere, altså dem som bruger "fritiden" på den )
i bund og grund, sikkert helt ubevidst, er "løbet tør" i deres virkelige liv. De er bange for virkeligheden, Bange for og indse, at de har spildt måske åervis af deres liv ved en "dum" computer!
Men ja, jeg tror de er ensomme. Bevidst eller ubevidst!
Det var hvad jeg selv var, men jeg vågnede op, og dejligt er det, når det sker!
Odense
tilføjet af

Hvad..????

Hvor kan man går og chatter med andre menneske......
Hvor kan man finde Chat-Adresse...????
på forhånd TAK
tilføjet af

Hvad....???

Hvor kan man går på og chatter med andra mennesker...??
Hvor kan man finde Char-Adresse,,,???
På forhånd TAK
tilføjet af

Delvist ret

JEg giver dig delvis ret i at mange ensomme ender med at blive mere ensomme. Personligt har jeg altid haft svært ved at fungere socialt, fordi jeg har svært ved at stole på folk. Denne funktion trækker mig ikke ned på nettet, idet jeg ikke behøver stole på folk. Jeg kan snakke med dem om mine problemer med sikkerhed i at de ikke sladre videre til folk jeg omgås til dagligt.
Det at en kvinde er sur over kæresten har chattet privat med en pige kan jeg godt forstå hun er sur over, det svare jo rent faktisk til han har sms'et privat med en ukendt pige! Hvem siger ikke de har chattet om noget der vedrør hende?
Ensomme personer er ensomme. At de så bliver mere ensomme af internettet, gør intet - for så bliver de jo netop mere sociale på nettet. :)
tilføjet af

Tiden er personlig på lånt tid

Mange hævder at det er spild af tid at være på nettet, og at surfe og chatte. Men er det det, og i forhold til hvad. Ser man fjernsyn fra kl. 18.00 til 23.30, har man automatisk bombarderet sig selv med mindst 20 minutters samlede reklameblokke. Selve det at se fjernsyn er envejskommunikation. At surfe og chatte er tovejs-kommunikation.
Skal man endelig bruge tiden, og selv bidrage med noget feed-back, er det da absolut at foretrække, at benytte tovejs-kommunikation, så som at chatte, frem for at blive hjernedød af forudsigelige amerikanske c-film i fjernsynet.
tilføjet af

Nix

Jeg beklager men er ikke helt enig.. Jeg selv bruger en del timer på nettet hverdag næsten.
Jeg har familie og venner der bor over hele verden og chatter så med dem da tlf er det pisse dyrt, jeg har også mødt folk på neetet som kan lide de ting jeg kan og er blevet kanon gode real life venner.
Men jeg er enig i at de folk der ikke kan leve uden nettet har et problem, for noget tid siden gik vores net ned i en uge og jeg levede da, jeg var slet ikke på nogen steder..
Jeg bruger også nettet en del tila ligge mine digte og tegninger op og få kunstnerisk kritik så jeg kan blive bedre..
Så alt på internettet er ikke skidt og farligt og gør folk ensome..
Jeg holder kontakten me rl venner og er ikke altid her men ja jeg bruger det en del og mener ikke jeg er syg på grund af det.
tilføjet af

Nej

Men det var nok heller ikke lige en som du, der kan tackle det, at indslaget var møntet på!
tilføjet af

Handler måske om opmærksomhed.

Man kan vælge at spilde tiden, eller at bruge den. Dem der ser fjernsyn, spilder den ubetinget. Måske får nogle chat-nørder afløb, og løst op for noget der nager dem.
men andre vælger grafitti og hærværk, andre igen værtshuse. Så intet er vel mere korrekt eller forkert, isoleret set, men skal ses i forhold til, hvordan man ellers ville bruge tiden. Er det for eksempel ikke spild af tid og penge, når teen-agere sms´er, selv om de ses personligt flere gange om dagen?
tilføjet af

Jovist skal man passe på

Jeg vil give dig ret m.h.t. at man kan gå hen og blive afhængig af chatten. Jeg har selv været der, så jeg ved godt hvad jeg taler om. Men jeg er også blevet hjulpet af chatten, forstået på den måde, at jeg derigennem mødte mennesker som godt kunne lide mig.
Jeg havde været igennem en pæn stor nedtur bl.a. p.gr.a. skilsmisse, og havde et utrolig dårlig selvværd og ingen selvtillid. Efter ca. to år følte jeg mig klar til et nyt forhold og tænkte at chatten måtte være et sted at møde nogen, eftersom jeg ikke gik alene i byen. I sagens natur, mødte jeg nogle af de mænd jeg chattede med og de jeg mødte kunne alle lide mig sådan af udseende, hvor jeg med mit lave selvværd og selvtillid gik og troede at jeg bare var så grim og at ingen ville kunne lide mig. Jeg ved da ikke om nogen af dem mente noget andet, men det er i og for sig lige meget, for det hjalp mig. Det hjalp mig så meget, at jeg nu i dag kan sige, at det er mig der vælger og ikke dem, og sådan skal det jo også være. Det blev nu ikke til så meget kæresteri, men det hjalp på min selvtillid og det er jeg dybt taknemmelig for. Jeg kom så desværre længere og længere ind i chatverden, og ja, blev lidt småafhængig. Var mit internet i udu, kunne jeg blive hysterisk og vred, for jeg kunne jo ikke komme ind og chatte. Jeg var ensom på det tidspunkt, og følte jo, at så var jeg sammen med ”nogen” når jeg chattede. Jeg vil ikke sige, at jeg ikke kendte forskel på virkeligheden og drømmen, men jeg ”glemte” nok ensomheden lidt der ved chatten, men den var der jo igen, når computeren blev slukket, og så kan jeg jo godt se de helt ”tabte i drømmen” må chatte hele tiden. En aften jeg chattede henvendte der sig en helt ung pige på 27 år til mig (jeg er 50) og hun fortalte mig faktisk, at hun var afhængig af at chatte og at hendes kæreste var meget sur over det og ville faktisk gerne vide hvordan man holdt op igen. På det tidspunkt var jeg ved at ”trappe ud” af chatteriet, og for mig var der kun en ting og det var at lade være med at åbne for det. Det skrev jeg til hende, og hun ville prøve. Lang tid senere mødte jeg hende igen, og hun var ikke kommet et skridt videre skrev hun.
Jeg har i dag en kæreste og chatter yderst sjældent, og chatter jeg i dag, vil jeg helst kun gøre det med nogen jeg kender personligt, for jeg har trods alt fået nogle gode venner den vej. Og chattere findes i alle samfundslag, jeg har mødt dem alle – personligt også! Så jo, man skal passe meget på ikke at miste jordforbindelsen og skille virkelighed og drømmeverden ad.
tilføjet af

herre sejt mand

Helt enig!
tilføjet af

helt klart..skidt i længden

hej.
jamen chat er en udemærket ting HVIS man formår at bruge det i et omfang man kan forsvare .Jeg mener at for folk der måske er ensomme eller ikke går ud for at møde mennesker kan det gavne,så længe de ikke glemmer hvordan den virkelige verden er og ikke isolerer sig med computeren i alt deres fritid.For der er nemlig en bagside af medaljen,folk der møder andre på nettet pga de har svært ved at gøre det irl,får nemlig sværer og sværer ved det jo mere og længere man sidder og gemmer sig bag en skærm og det jo en skam.
tilføjet af

Var det så ik bedre

de dage tilbage for 50 år siden, hvor der ikke fandtes internet. Hvis man så havde tid tilovers kunne man jo snuppe fars gevær og går rundt og ødelæge blommetrærne, idet man skød efter fugle.. man skul' ikke gå langt væk hjemmefra for at ikke blive fanget af en hun-bjørn (med unger).. jeg har stadig et par mærker på min venstre hånd.. (men nok om det).. i de tider, når man blev 25 var man alledere gift med 2-3 børn og en dusin køer.. hehe.. der levede man i det midste i den rigtig verden.. (en verden uden AIDS og RTB)...
Hvad har vi gjort ved vores verden? Har vi virkelig skudt os selv i foden??
tilføjet af

Chat rooms

Nu håber jeg ikke du flygter ind i cyperspace men her er nogle adresse på chat steder..
www.jubii.dk (´delvis´ gratis)
www.ofir.dk(gratis)
www.scor.dk(ved ikke)
www.dating.dk (betalings chat)
ja det var lige dem jeg kendte, men der findes flere MANGE flere
tilføjet af

godt?

jeg er en af dem der sidder det meste af aftnenen og chatter, og jeg syns ikke det er en hel dum ting, men det er vel ikke alle der fungerer i virkeligheden hvis de sidder ved com. hele dagen.
Nogle mennesker har nok bare brug for at flygte fra virkeligheden, og det gør de så på chatte, hvor de kan snakke med folk om deres problemer, og så er man 99% sikker på at det ikke kommer vidre til alle vennerne.... chat kan alså også være en god ting synes jeg....
tilføjet af

Fritid

Har vi for meget fritid???? Eller er det bare en prio. ting, Vi råber og skiger på mere fritid, Vi skal være mere sammen med vore familie og venner hmmm, men og se tv og være på nette er er nok det der bliver dræbt mest fritid på.
Gør vi det med måde så er det jo en fed ting, men man høre bare om flere der skal på nette som de skal på wc
Håber ikke det sker om natten ( skal lige på nette kunne jo være en mail ) suk det sker jo nok...
Jeg er glad for jeg er vokse op uden pc'er så ved man sku da man kan leve uden og være på hele tiden, Men der er også nogle der er vokse op uden TV og PC'er KAN MAN SÅ LEVE????
Det er der gået okay ik???
tilføjet af

Tak skal du ha'

Kære "........"
Nu har du lavot stor arbejde
Har du MSN,,,og vi kan chatter sammen
DU og JEG
tilføjet af

måske!..

-hvorfor ikke bare lade alle (de dejlige folk) udfolde sig med deres meninger.. på chatten?.hvad er velfungerende!?..."hvis verden derinde er bedst for dem"!.men der er mange som bruger tiden på ,at chatte,i alle chatrummene(det er korekt sagt)!.men hvis de elsker det så lade dem om det.-iøvrigt er det ret fedt hvad man kan sleppe ud med på chatten!.oven i købet er der ret mange som nok burde (SØGE EN SPSYGOLOG)!.
-jeg er utroligt nysgerig for at vide,hvis du selv chatter på nettet-hvad er så dinne egne(chatord) på nettet!?."det`, at chatte ,er der som enlige og samleverske som gør for ,at opsøge bekendtskaber,med samme livsvaner og livskvalitet som den der chatter på nettet.jeg gider ikke selv ,(at folde traditionelle beskeder ud på nettet) ,da jeg rent faktisk ikke kan se hvad det gør godt for.-men mange gange er det ret sjovt når man tager hvert enkelte på ordet hvergang man støder et andet meneske på nettet..med ens eget mundlort!...
men der findes mange som kun bruger (netavisen) til,at støde hinanden med.(jo,nogen:gør det)
ærligt talt tror jeg godt de folk ved hvem man -hentyder til!.
problemmer på nettet ,er hvad man tilreder sig af egne ord.-men hvad hvis nu det var rigtigt ,at (nogen:bruger nettet til ,at støde gamle bekendtskaber med)?.
jada,der er mange "intriger på nettet",som man måske går temmeligt gleb af.tro,mig jeg har skam læst en del af dem..som fandt mig ret meget intresant i...
-tag et eksempel ,om en person som ville fortælle enmasse om de "svage smålige unge"-med hver sin ømhed!.
til!..
det undrer mig ,at man kan komme så langt med en magtfoldigt sætning,om andrer folk(som:er væk fra netstationen)!.-"OG`hvordan kan det være at man lige pludselig tager det med ind på chatten!?.måske var det dem som "KLAGER" over det ,(at det er oprindeligt var dem som trængte til en behjælpelig håndflade)!"godfornøjelse med dirverse sætninger om borgerne (derude:som inde)tro,mig de er forutrolige hvad der kan fremsiges af ord!.:)
tilføjet af

dårlige liv chatter meget

de har ingen livskvalitet
tilføjet af

På....

Hej Sonja !
Måske, du kan prøve på¨ www.ofir.dk
Mange mennesker er på Ofir, .
God Fornøjelse
tilføjet af

Er du sikker på....

Hvor mange børne du ha'....?
Så du mener, at intet livs kvalitet er der...
Hvem har børn...og siger sådan...
Den har ikke LIV
Går Ud mand...i det VIRKELIGT LIV....
Rejs Jorden Rund..(tage børne også med)
tilføjet af

Går Selv

Hvorfor , ????
Hvad med dig selv???
Hvor har du sendt mig...
Du er ikke Normelt mennesker
FARVEL
tilføjet af

Agree!

Har haft overfladisk kendskab til folk, som har været fanget/afhængig af chat.
Der var en grund til at kendskabet var overfladisk. I guder nogle tabere.
De havde stort set kun venner fra chatten. De datede kun mænd fra chatten - tilgengæld datede de meget!
Det var fandme værre end Horton-sagaen eller Glamour. Det rene "indavl".
Jalousi, utroskab.........var jo en daglig kost.
Har sgu lidt ondt af dem der lever deres liv på en chat........for finder dem ynkelige.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.