12tilføjet af

Bilka horsens

Hvad mener i vores minister Conni Hedegaard mener ikke bilka i horsens skal have lov at forblive???? hvordan fa.... kan man udtale noget sådan???? kommunen gav i sin tid lov til opførslen på et forkert grundlag!!!! det kan s.. da ikke være meningen at dansk supermarked skal betale for den fadæse.. hvis det bilka skal rives ned igen må staten jo betale omkostningerne eller hva????
tilføjet af

JAMEN BILKA ER JO

opført ulovligt og så må det rives ned , så et rent 13 tal til Connie Hedegård. Endelig en minister med hår på brystet. Det er fandme altid de små i samfundet der må stå for skud , nu gælder der så supermarkedsmastudonten Bilka/Dansk supermarkede A/S
tilføjet af

Horsens kommune....

... ændrede lokalplanen EFTER at Bilka blev opført, og det er DET, der er faldet vores udmærkede minister for brystet. Den går bare ikke Granberg.
Derfor skal Bilka nu ombygges, så den overholder den gældende lokalplan.
Med lov skal land bygges, også i Horsens kommune.
tilføjet af

bilka

Det har været sådan i mange år, at de bare har bygget ulovligt og så har de bare fået en skideballe og så var det byggeri godkent Håber det er overståetnu
tilføjet af

Connie har gjort sin pligt

Connie Hedegaard har sagt og gjort det eneste rigtige i Bilka-sagen. Hvad pokker skulle hun da ellers have gjort. Både Landsretten og Højesteret har kendt byggeriet ulovligt, og disse domme kan end ikke en minister sidder overhørig.
Hvem der har ansvaret for fadæsen og hvem der skal betale, må Bilka/Dansk Supermarked og Horsens Kommune selv skændes om. Jeg kunne godt frygte, at det bliver Horsens skatteydere, som i sidste ende må punge ud. Supermarkedmastodontens ekspertice i kontraktjura og planlovgivning er formentlig væsentlig større end tilsvarende viden på kommunekontoret. Jeg kan forestille mig, at det er derfor borgmesteren i Horsens så desperat kæmper for at lovliggøre byggeriet med tilbagevirkende kraft.
tilføjet af

nogen

jeg synes det er alt for sent af Conni Hedegaard og sige det ska rives ned, nogen har sovet mens det blev bygget.
og der sku det være stoppet når det nu er ulovligt !
så det kan jo ligeså godt blive brugt til noget istedetfor bare og rive det ned
tilføjet af

aben

Bilka i Horsens er blevet erklæret ulovlig, og derfor er den nød til at blive gjort lovlig. Horsens kommune ændrede ikke lokalplanen efter opførslen. De havde allerede en lokalplan som de mente gav Bilka ret til at opføre et varehus, og gav dem derfor byggetilladelse. Problemet var bare, at den lokalplan var rettet mod et center bestående af mindre butikker og ikke én stor. Derfor siger C. Hedegaard at Bilka skal laves om til mindre butikker, de behøver ikke at blive revet ned.
Det bliver sikkert ikke Bilka som kommer til at stå med hele regningen for denne affære. De vil sandsynligvis sagsøge Horsens kommune, da det var dem som gav dem lov. Så det bliver nok Horsens som kommer til at sidde tilbage med aben.
tilføjet af

Ingen vil rive ned

Ingen kræver at bygningen rives ned. Konsekvensen er alene, at Bilka kun må råde over en tredjedel af arealet, mens resten kan bruges til andre specialbutikker, kontorer eller institutioner.
Det er Bilka-butik i alle 14.000 kvm der er i strid med planloven og derfor ulovligt. Planlovens erklærede hensigt er at beskytte lokale småbutikker mod, at en supermarkedskæde som Bilka banker et mastodontmarked op og smadrer den lokale handel.
tilføjet af

Med lov skal man land bygge!

Connie har min fulde opbakning i sin udtalelse og konsekvente udmelding. Der skal ikke være forskel på hr. Jensen og A.P. Møller og hans "Dansk Supermarked"-byggeri.
Og man skal ikke på "forventet efterbevilling" tro, at "big-is-beautifull".
Connie har stadfæstet en højesteretsdom, og dermed anerkendt, at vi trods alt har en højeste myndighed.
Alle andre idioter i Folketinget er jo af den opfattelse, at man med tilbagevirkende lov kan retfærdiggøre undtagelser, bare ikke "Jensens"!.
tilføjet af

Nej Conni har ikke gjort sin pligt

Connie Hedegård har ikke gjort sin pligt, tværtimod har hun godt og grundigt jogget rundt i spinaten, endda så meget at hun vil være belastet af det resten af hendes ministertid og lad os håbe den bliver meget kort.
Horsens kommune har handlet i god tro, de har fået de tilladelser de skulle, samtidig kan læse i diverse aviser i dag, at handelstandsforeningen, altså pottentielle konservative, giver kommunen ret og vil beholde Bilka, for de har fået flere kunder siden Bilka åbnede.
Så min opfordring til Connie Hedegård må være, hvis du skal bevare din troværdighed, så hold fingerene væk fra den sag.
tilføjet af

ledte efter smuthul

Horsens kommune har bestemt ikke handlet i god tro. Problemet begyndte da staten ville finde ud af, hvilken effekt store varehuse som Bilka har på små butikker. Mens rapporten udarbejdes, blev nye udlægninger til store varehuse sat i bero.
Horsens kommune ønskede ligesom mange andre, at få et varehus til området. Derfor prøvede de at finde et smuthul. Det er sådan af staten kan gå ind og nedlægge veto mod et nyt lokalplan forslag, men de kan ikke fjerne en eksisterende. Kommunen mente så at de allerede havde en lokalplan som tillod Bilka at opføre et varehus, men det havde de ikke. Det de havde var en lokalplan som tillod at lave et større butikscenter med mange små butikker, og ikke ligesom nu en stor.
Så Horsens kommune har bevidst prøvet at finde smuthuller hvormed de kunne slippe uden om landsplandirektiverne.
tilføjet af

bilka - horsens - laves om

Jeg mener det er dejligt at se en politiker kan sit kram, og tør stå ved det.
Borgmesteren i Horsens, må bøje sig.
Længere er den ikke. Men en sagsbehandling på over 5 år, siger vel lidt om dansk demokrati og sagsbehandlingssjusk.
tilføjet af

egen skyld

Nu har jeg boet i området i mange år og det er altså ikke første gang Horsens laver sådan en bommert...For nogle år siden blev der givet tilladelse til bygning af en ridehal,lidt udenfor Horsens.En nabo klagede da den var bygget og ridehallens ejer fik besked på at rive den ned eller vende den en halv omgang.....for egen regning,vel at mærke.Det var først meget senere,efter en hel del pressedækning at Horsens kommune allernådigst tilbød at betale nogle af omkostningerne...Det var Horsens kommune der havde dummet sig og det er det også denne gang..Jeg har ingen medlidenhed med dumhed og knæfald for penge .
med kærlig hilsen :-)
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.